Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

válasz freelanced #63997 üzenetére

Ha nagyon csöves erősítőt akarsz, de nem szeretnéd felvállalni a csőcsere nyűgjeit, akkor vegyél egy Infiniumos Bugerát. Sokkal tovább bírja benne a cső és cserélgetheted benne a végfokcsöveket kedved szerint, lényegében bármilyen kombinációt belerakhatsz, és nem kell munkapontot sem állítani. Ha kiég a cső, jelzi egy leddel, és annyi kicserélni benne, mintha egy izzót cserélnél egy lámpában.

• X2N

őstag

válasz freelanced #63997 üzenetére

Nekem 100W-os van itthon az is használható teljesen, erre találták fel a master hangerőt, kb. '75 óta van minden erősítőn. Van még PPIMW is de az már mod.
    Még a 100W-os fejeket is lehet 50W-os módban használni. Sőt 4 helyett 2 csővel is, és azt még trióda módban tovább csökkenteni 25W-ra. Vannak load boxok is, de egyszerűbb moddolni az erősítőt ha túl hangos.

Ezekből a csövekből lehet különböző teljesítményeket kihozni:
    EL84/6V6 15-30W 2/4 cső
    6l6GC/EL34 50/100W 2/4 cső

De vannak ettől eltérő konfigurációk is, meg nagyobb teljesítményű csövek is amik nem gyakoriak gitárerősítőben, meg lehet 6- végfokcsövet is használni akár. Basszus erősítőkben előfordult régebben.

Marshall DSL40CR-re én max 200et-ot adnák. De szerintem ez teljesen a teteje.
    Szétnéztem most aprón, ezek vannak amiket én megvennék(kb. ilyen sorrendben):
    1. Koch Jupiter 45
    Koch Amps products are mainly produced in factories in Netherlands and Poland.
    Gyakorlatilag "boutique" cucc.
    2. Carvin Nomad 112
    USA
    3. ENGL GIGMASTER
    Germany
    4. Peavey Delta blues 115

Ha használtan veszel ki kell próbálni, meg kell nézni rendesen a csöveket is, mi van benne, jó-e az a cső, meg lehet kocogtatni pl fa pálcával hogy mikrofóniás-e, miközbe működik értelemszerűen. Nyilván ha jól van bebiasolva a végfokcső akkor nem fog izzani az anód. Lehet látni a csövön ha baja van, égés nyomok, fehéres, ködös, stb. A cső foglaltokat se árt megnézni, de egyébként ezeket amiket ajánlottam mind lehet javítani.

Gitártanáromnál egy szett 6L6 van a 2x50W Marshall végfokba, már 10 éve megy vele, és ő koncertezik is. Gondolom valami Sovtek.
    Kínai noname cső lehet rövidebb élettartamú lesz ~1év.
    Tubetown-on nézd meg a cső árakat, annyira nem vészes szerintem.

Ha látsz Orange Tiny terror/Dark terror-t az ki lehet próbálni, bár az "igazi" Orange sound Orange TH30/AD30 és felette van.

arnyekxxx-Igen, ilyen kis fejekkel le lehet tolni akár egy koncertet is ha nem kell tiszta hang nagy hangerővel.

Azt a Laney Sound Supergroup-ot el kellett volna tenni, az ma kincs. :U persze mivel nem volt rajta Master hangerő kurva hangos lehetett, kellett volna bele egy PPIMV :D Ezek erről voltak híresek, képzeljétek el kb a 100W-os kihajtott Marshall-t, ez annál is jóval hangosabb volt és tisztán szólt, nem torzított mint a Marshall.

Új hozzászólás Aktív témák