- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli58
tag
-
patomi
őstag
Szerintem, ha közte van akkor mennie kell. Én is G.Skill-t vettem (2x4gb 2133mhz,z77x-ud3h lappal) gond nélkül megy. De ugyan így van a corsair-nál is ilyen oldal.
Az ares, ripjaws nagy eséllyel ugyan azt a chippet tartalmazza (egyforma paraméterekkel persze) csak másképp néz ki. (rá kérdeztem fórumon) -
zoli58
tag
Hali,
Köszi, igen, néztem ezt is, pont a g.skill-t. Itt meg olyan sok van fent, hogy kétségem támadt, hogy vajon mind tesztelték-e? vagy (és ez általában is elmondható?) hogy egy sorozaton belül, mondjuk Corsair Vengeance DDR3-1600 CL9 egyforma mind típusszámtól függetlenül?
Látok pl. g-skill ares sorozatút, jó alacsony, olcsó viszonylag. Vajon mi az esély rá?
Gondolom a g.skill nem vállal arra garanciát, hogy biztosan kompatibilis. -
zoli58
tag
Sziasztok,
A GA-H77 D3H alaplaphoz tartozó ram support lista elég szűkös :-( Nem igazán találtam olyant benne, amit kapni is lehet.
KÉrem segítsetek azzal, hogy leírjátok, nálatok milyen rammal megy kipróbáltan?
(1600-as dual, 16GB) Szerintem más H77-es Giga alaplap ugyanazzal a kompatibilitással rendelkezik.
KÖszönöm! -
ocsi19
senior tag
Hali!
Ha az első hsz.-ből jól következtetek, akkor egy Gigabyte GA-H77-DS3H alaplapban nem lehet tuningolni a cpu-t? Ha mégis lehet, akkor hogyan?
üdv.: ocsi
-
Dedicted
tag
válasz
yusukee #1139 üzenetére
Hello
A ket feher port kozul kell valasz a kabelezes teren ,
es a telepites elott kivalaszd a kiinduloponti vagy sata( iro-olvaso ha ez nincs)
vagy usbesre atalakitottad azt akkor hat az onnani bootot ...
Majd a rendszer futtatast is ujjra beallitod ....Amugy ha nincs kabel csati-gondjaid akkor elsore kene menjen ...
es nem tettel az alaplapra msata-t ...
akkor a helyzet a kovetkezo
- a letezo 0,1, csak sata3-as merevlemeznek foglalttasd le,
-a 2,3,4,5, szamu bemeneteknel ne hasznalj gyorssabbat mint sata2,(lehet 1 beleertve regebbi generacios irok-merevlemezek)
es nem vettel mast is hozza amit nem irtal ,mint peldaul bluray irok akkor siman nem kene gond legyen
Ha nem megy akkor ahonnan vetted vidd vissza es ne probalkozz mas megoldassal mint a sata 2-ot tudo ext- -
xedos
addikt
Sziasztok!
Vettem egy B75N -itx-es alaplapot i5-3570K procival.
Egyenlőre csak 2x1Giga 1333-asRAM van benne.
Win7-et feltelepítem, majd újra indítom:
Feljön az alaplap kezdő képernyője, majd a bal felső sarokban egy kurzor és újra indul :-(
Bármilyen más rendszerrel műkődik. OSX, Ubuntu, Openelec...Ötlet? Próbáltam több sata portban, több sata kábellel, már két winyóval...
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Gigabyte Z77-D3H lapot, mert az előző elfüstölt. Az a problémám vele, hogy amikor windows 7-et próbálok installálni, akkor nem érzékeli az installer a diskeket (1 SSD 3 HDD). Probáltam IDE/AHCI módba, csak az ssd-t rákötve, win install alatt ahci drivert betöltve amikor kérte, de semmi. A BIOS-ba mindet látja. A vicces az, hogy most azon megy az az OS amit még a másik alaplappal installáltam minden gond nélkül.Remélem tud valaki segíteni
-
Rat1985
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy GIGABYTE GA-B75-D3V alaplapot, amin van integrált videókártya is, a problémám vele hogy a biosban letiltom, de a windows ugyanúgy látja mintha nem lenne letiltva, és elvesz a rendszermeóriámból is egy fél gigát :S Ha az eszközkezelőből törlöm akkor restartnál újra megjelenik, ha letiltom az se ér semmit :S Hogy tudnék tőle megszabadulni? -
brd
nagyúr
válasz
motoman528 #1135 üzenetére
Más sem, de azt írják, attól még működik.
-
motoman528
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata GA-H77M-D3H alaplapon Wake on LAN ébresztéssel?
Én nem találok ilyen beállítási lehetőséget az F9 -es biosban!
Azt nehezen tudnám elképzelni, hogy nem lehetséges az ébresztés ennél a lapnál.
-
patomi
őstag
Urak, van valakinek tapasztalata 2133mhz-es ramokkal z77x-ud3h lapban?
CMZ8GX3M2A2133C11B vagy CML8GX3M2A2133C11B lenne az elképzelés. Egyáltalán együtt működnek ezek ezzel a lappal? Jelenleg ilyen ramok vannak benne hibátlanul mennek. -
n@p@lm
őstag
gigabyte z77x-ud3h
este lekapcs, reggel be.
hátsó usb portokon nem észlel eszközöket.
se egér, se bill, se pendrive.
bios default megvolt.
egyéb ötlet valakinek? -
patomi
őstag
válasz
dzsóbácsi #1122 üzenetére
Tuti nem segít a visszaállítás, viszont hardver változás okozhat ilyet. Nekem extrémebb(alaplap cser) esetem volt, mikor giga z77-re váltottam (asusP67)-ről. Ugyanezt csinálta. Nem állt le. Drivereket telepítette a win7(maradékot én), de nem segített csak a win újra húzása. Szerintem bios resettel kezdj és mindent állíts be újra.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Mióta összeraktam ezt a gépet nem változtattam semmilyen hardveren...Annyi történt, hogy kikerült a VGA és a lap DVi kimenetét használom...BIOSban semmit sem piszkáltam, viszont most már a RAMok is csak 1333on mennek 1600 helyett .. Gyanítom azért mert 1,65 V kellene nekik, viszont az 1,5ös alapértéken sehogy sem tudok változtatni
Esetleg egy Windows rendszervisszaállítás segíthet??.. Ezt tanácsolták
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
>Deego.. #1119 üzenetére
Hacsak nincsenek speciális igényeid, szerintem hagyhatsz mindent alapon. A virtualizáció alapban nincs engedélyezve, de ha nem használsz olyan alkalmazást, ami igényli, akkor felesleges is bekapcsolni. Esetleg a proci alulfeszelésével lehet játszadozni, de ha elégedett vagy a hőfokokkal, akkor nem sok értelme van.
Sok beállítással lehetne variálni, de ezt igazából az szabja meg, hogy elsősorban mire használod a gépet. -
>Deego..
senior tag
Rendelkezem egy Gigabyte GA-B75-N alaplappal.
Frissítettem a BIOS egy új béta biosra. Hosszútávon lehet használni vagy tegyem vissza a legutóbbi stabil biost?
Baja lehet? -
Dedicted
tag
Nezd en nem amondo vagyok hogy vegyen a maximalis tapot ,de se nem akkorat ami a letezes hatarat surolja ha elinditana egy komoly jatekot .....800Wattos tapot ha dualba hasznalna a videokartyajat mar nem hinnem hogy eleg lenne a 650watt ,.....,de azert ahogy van a mondas „Adjuk meg a császárnak…” .
Szereny gepem :
ga-z77x-ud3h-wb-wifi_rev_10/
GV-N66TOC-2GD
i5-3570k
vertex3-120gb -
Dedicted
tag
Nekem is hasonlo procim ,es videokartyam van de egy 3-ik generacios 120-as Ocz-el es egyeb regi mozgos sata2-es merevlemezekkel.Meg egyebb nagyfogyasztoval meg rajta...
De nallad a tap az nagyon kerdeses az erossebb kene legyen hogy birja
A gond nekem a regi Winfast dv2000 tuneremmel van hogy az alaplapnal a vias hangkodeket elegge nem kameli ,es nem ad ki hangot ....
-
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!!
Volna egy olyan problémám, hogy a Win7-ben hiába kattintok a leállításra, a gép miután szabályosan leállt néhány másodperc múlva újraindul
H77-Ds3H lapom van.. Korábban nem csinált ilyet.. talán a Bios-ban kellene valamit átkapcsolnom,... jah és hol tudom kikapcsolni az USB3-as töltést??
Köszönöm!!
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Richie8412 #1108 üzenetére
Minimum egy B75-ös kellene az ssd miatt, de ha kevés az 1 db sata3 csatlakozó, akkor inkább H77.
Például: GA-B75-D3V
-
Richie8412
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Tudnátok ajánlani egy gigabyte alaplapot ezekhez a cuccokhoz?
CPU: Intel Core i5-3470, 3.2 GHZ 6mb cache
VGA: Gigabyte GV-N630 2GB DDR3
MEMÓRIA: KINGSTON 8GB HyperX Red DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9B1RK2/8X
HDD: WD 500GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD5003AZEX
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W
HÁZ: COOLERMASTER RC-430-KWN1 Elite 430A gép elsősorban zeneszerkesztésre lesz használva, külső hangkártyával. A VGA ra nem nagyon akartam költeni mert a játék csak sokadik helyen szerepelne. (azért legyen benne valami címszó..)
Mivel nem K-s proci lesz benne, és nem is tervezek tunningot így elvetettem a z77- es lapokat, viszont a többivel kapcsolatban tanácstalan vagyok...
SSD -t is tervezek majd a későbbiekben..
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv
Richie -
McKalton
tag
Z87-es Gigabyte alaplapos kérdésben ebbe a topikba írhatok? mert nem találok Z87-es külön topikot Gigabyte lapokhoz.
-
toyta3
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok felétek:
Van egy GIGABYTE GA-H77-DS3H alaplapom. Most lett nemrég összerakva a gép, minden rendben is volt (egy darabig). Pár nap elteltével nem bootolt már be, hanem az alábbi képernyő fogadott, miszerint a fő- BIOS-szal van vmi gond. Ez a recovery lefut, majd a windows hibajavító indul el -nem a windows-. A BIOS-ba belépve, minden beállítás a default értéken -> beállítok mindent, és működik rendesen, de egy pár nap múlva kezdi előről megint.
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném -
PH 5.5
aktív tag
Én már eleve olyan ramot kerestem, amelyik 1,5V-on tudja az 1600MHz-et és a Kingmax mellett döntöttem, mert ezzel a márkával még soha nem volt problémám. Elsőre nekem is 1333-on indult, de elég volt 1600-ra állítani, a feszültséget biztos ami biztos, fixáltam 1,5V-ra, azóta is gond nélkül megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- DOMINATOR TITANIUM Fin Accessory Kit (Feles) INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest