Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
danee91 #3497 üzenetére
"L" valamilyen butítást jelent, általában a VRM-ek mindig gyengébbek, általában
CPU körül már szinte minden lapban durable kondi van, S2-nél is, nem is mondtam ellenkezőjét, a "D" jelűeken viszont mind1ik az.
"C"-re kötőjel előtti jelentésre kaptunk választ, de mi lehet a kötőjel utáni jelentés?"Csak"?
-
rob5
aktív tag
válasz
danee91 #3359 üzenetére
GA-EP31-DS3L rev 1.0 iponból vettem lehet hogy sokat állt a polcon és az elem haldoklik erre gondoltam elsőre.
Tuning nem lehet probléma 0,2v a ramoknak a energiagazdálkodási szarokat bekapcsolva hagytam , lehet hogy ez lenne a gond.
A fentebb írt beállításoknál nem hiszem , hogy kellene valaminek +fesz a proci alapon ds3l-ben 1.31v kap nálam a ds4 1,29v el majd 3,2 ment. -
Speeedfire
félisten
válasz
danee91 #3294 üzenetére
csak azért kérdem mert hallottam már jókat is meg rosszat is
de mostmár nemtudom h kinek higgyek
ipon teszt -
Speed®
titán
válasz
danee91 #3264 üzenetére
A stabilitást alapfeszültségen (1.8V) kell ellenőrizni, és akkor emelni ha kell.
Minek stresszelni egy alkatrészt feleslegesen? Ez a felelőtlen kijelentés simán elég lehet arra, hogy valaki 4 modullal rántottát csinálhasson. Attól, hogy a gázpedálod lehetővé teszi, még nem célszerű padlógázzal járkálni..Ja, és az, hogy Gorneck23 valamit írt..JEDECék is írtak valamit ugyebár. Minden RAM el kell menjen 800MHZ/bySPD 1.8Von. Az, hogy a GeiLekkel ez nem feltétlenül működik..hát valahol meg kell szívni ha olcsót vásárolunk..
-
Elar
senior tag
válasz
danee91 #3249 üzenetére
Hmm.
Akkor lehet, h az F4 Bios miatt nem indul már a gépem?Lehet h OFF, de szerintem proci + lap párosítás
Kezdem előlről:
Szerdán hazahoztam a gépet, telepítgettem
Csütörtökön reggel elsőre csak a Gigabyte te, ment egész napMa reggel megint másodikra indult el.
Kikapcsoltat 1 órára, majd vissza.
Most már egyáltalán nem indul, csak a Gigababyte fkezdőlap virit ott és nem reagál semmire.Most mi a tököm van? Kihúzogattam pár táp kábelt (Fdd, 2. vinyó) hátha kevés a nafta, de semmi
Ami nekem laikusnak furcsa, h van vmi kallantyú a CPU és procihütőnél ami lifeg össze vissza.
A kérdés: Lehet h nincs lerögzítve a proci? Ezt azért kérdezem ilyen bambán, mert van rajta egy Coolmaster hütő.......Help pls
-
-
Pala
veterán
válasz
danee91 #2467 üzenetére
Mennyi az a hatalmas szorzó?
Én most vettem egy EP31-DS3L lapot és hozzá egy E2220 procit. Csak a boltból hazaérkezvén vettem észre, hogy egy ezressel drágábban kapható E5200-as is (amiről abban a pillanatban hallottam életemben először
), szóval így lehet, hogy nem a legjobb vételt bonyolítottam le. Bár szó se róla, ez a proci is remekül muzsikál egyelőre. 3GHz-en hajtom 1.36V magfeszültség mellett (250x12). Azt vettem észre, hogy 270 körüli FSB-re állítva a gép még bebootol, de utána a windows betöltődése helyett fekete képernyő fogad és csak a reset segít, nem tudjátok ez mitől lehet? A procinak kevés a fesz, esetleg az FSB-nek a feszültségét kellene növelni?
Vagy valami más? Vagy ez a vége a procinak (~3.3GHz)??
-
L OuiSe
csendes tag
válasz
danee91 #2090 üzenetére
Köszömöm.
Olvastam jópár hsz-el ezelőtt hogy 110-120 körül még nem csinál galibát.
Esetleg vki tudna linket hivatalos forrásból (gyártó stb..), mit is bírnak
pci frekvenciában a mai kártyák károsodás nélkül hosszútávon?Ui : Egyébként nagyon jó a topik rengeteg információt nyújtott.
-
Dani_kp
addikt
válasz
danee91 #2041 üzenetére
Kösz, utólag ránéztem, de azért nem olyan egyszerű mikor az ember egyszerre 5-6 topicba irkál (tudom vannak durvább tagok is akik többe írogatnak egyszerre, de én nem egésznap Ph!-n lógok) + 4-5 pm-re kell válaszolnia és ez mellett a hirdetésemet is lesegetni hogy jött e valami ajánlat.
Akkor neked szerencséd volt azzal a kis e2140-sel, mert nem mind egyforma!! a tiéd jól bírja a tuningot de valamelyikből nem lehetne ennyit kisajtolni.
A többiről meg köszi a felvilágosítástpont jól jöttek ezek az információk.
Majd alakul hogy milyen proci lesz a lapomba.
Ami jó tanácsot adtak az az hogy ha veszek olyat vegyek hogy minél alacsonyabb legyen a VID-je és az FPO-ja Q-val kezdődjön. De akkor most már az e2140 ás 60-asoknál ráérdeklődök hogy milyen magos, mert írtad hogy G0-ás is van akkor gondolom van M0-ás is. -
Hunter2
addikt
válasz
danee91 #1977 üzenetére
Miért is kéne feszt adnom a ramoknak ha a gyári órajelein használom?
Simán lehet bekapcsolva az EIST meg a C1e tunning mellett, én 2,6-on(8*333) használom
visszaveszi 2000-re és semmi baj nem származott még belőle.
Egyébként ha az alaplap már úgyis kicsit túlfeszeli a raokat állítottam egy kicsit az időzítéseken, 5-5-5-18-ról 4-4-4-15-re. -
LLKobe
veterán
válasz
danee91 #1955 üzenetére
Üdv!
Nekem is P31- DS3L lapom van. Nem tudod véletlenül, hogy az újabb bios-oknak van hatása a tuningra? Nekem F8 BIOS van, ez a legújabb nem beta kiadás. Meg nemtom, valahogy a beta dolgokban nemigen bízok. Van ezzel valami tapasztalatod? Ha felteszem a legújabb f9e-t, azzal lesz vmi változás tuningolhatóság terén? Nem instabil?
-
JoseyAdams
csendes tag
válasz
danee91 #1939 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült megcsinálni a bios frissítést. A tuningot is "visszaállítottam", szóval újra 2x3-on megy
Kölünös egyébként amit észrevettem... Amint írtam a bios beállításainak jelentős része inaktív állapotban volt. (a load default.. is) És a bios belépéshez jelszó kellett. Amikor feljött a jelszóablak és beírtam a jelszót a load default.. még aktív (szép sárga), mire belépett pedig inaktív volt.
Kikapcsoltam a jelszót, és azóta megy minden mint azelőtt!
Még egyszer köszi.Üdv,
J. -
jenei92
senior tag
válasz
danee91 #1863 üzenetére
1.Performance Enhance mehet Turbo-ra (ez megvolt bár villog pirosan és azt mondja standarton jó!)
2.Standard időzítések legyenek ezek: 5-5-5-15,(ez is megvolt!)
3.DDR2 OverVoltage +0,2V(ez is)
4.Primehoz nem értek,de orthos nem jó?!
5."Advanced részbe legyen kikapcsolva a C1E és EIST(egymás közelébe vannak, fontos kikapcsolni)."
(ezt fejtsd ki pontosabban!)
-
tomej
aktív tag
válasz
danee91 #1796 üzenetére
Thx, ellenőrzöm. Everest-tel teszteltél?
8800Gt-vel E2180 2GHz, 2GIB mem.mel csinált 10700 pöttyöt, húzás 3,2GHz-re 11700 pötty, és a GPU-t még nem is húztam. Az ár/érték arányban ez a P31-E2180 - bár kifútó pásrosítás - nagyon jó vétel még mindig. Csak egy problémát látok igazábol, hogy néhány esetben, pl. film kódolásnál (DVAVI-> DVD MPEG2) egyszerűen nem hajtja ki a 2 magos procit 100-100%-ban, bármit csinálok, 47-71% között ugrál... -
Chaser
legenda
válasz
danee91 #1679 üzenetére
Ameddig tudok 30k alatt 96gt-t venni, és 33k-ért 88gt-t, addig nekem 25k-nál többet nem ér, ahogy az előbb is mondottam volt
De legalább már alakul. Valszeg nem gondolta át teljesen az AMD mikor felvásárolta az ATI-t, hogy mostmár nemcsak az intellel kell küzdenie, hanem onnantól kezdve az NV-vel is, nehogy ez legyen a veszte.
-
Chaser
legenda
válasz
danee91 #1664 üzenetére
Gyakorlatilag a DS3L annyival jobb, hogy full durable kondis, az S3G pedig csak a feszszabályzóknál. Mivel nem hinném, hogy valaki 10 évre tervez, igazából lényegtelen, a compaq p2 lapom 9 éves, nem is tudja hogy vannak durable kondik
A DS3 szebb talán
Bár én ahogy nézegettem az S3G-t, az is elég pofás, ha 2 DIMM van rajtuk ha 4, 2x2GB-nál többet úgyse lehet bennük használni, de 2x1-nél se, ha 2oldalasak, 1oldalasak meg már rég nincsenek. Áruk nyilván boltfüggő, nem éppen ipon árakat mondtam, hanem egy átlag boltét.
Ramoknak sztem 2V-ot nyugodtan adhatsz, én a KM-eknek is megadom a 2.1-et, nem melegszenek, tehát innentől kezdve gáz nincs, hogy 10 év helyett mondjuk csak 8-at bírnak, hát túlélem valahogy#1665 Gyuri27: Csak titeket kérdeztelek, hogy átnevezzük-e, itt demokrácia vvan kérem.
Azért mert én nyitottam a topikot, még nem neveztetem át megkérdezés nélkül, meg ha már átneveztetem, a #1-et bővíteném. A g31m-s2l nagyon jó lap az áráért valóban
Viszont aki akar külső hangkarit, esetleg firewire/esata kártyát, ne adj isten tunert, egy combosabb vga-val már nehezen fér el rajta. Az intvga meg hát izé, 2 éve még volt jelentősége, talán még tavaly is, mára ez sztem megszűnt. Újan 3 év garral kapsz 5k alatt vga-t, éppen nézegettem, MSI x1550 4900ft. Ebből csak az következik, hogy a legalapabb GF6200 használt ára 2-3k max, ami pedig erősebb a gma3100-nál.
#1669 EarL 007 : Látom nem bírtál magaddal
Viszont a linkelt lap nice, majd utánanézek, sajnos nincs a boltom árlistáján, ezért nem is nézelődtem irányába, de most pótlom.
-
Lacpac
őstag
válasz
danee91 #1638 üzenetére
Már beszereztem egy E2180-at, így kiküszöböltem ezt a problémát.
BIOS-ban lehet beállítani, hogy a merevlemezt IDE-ként kezelje az alaplap. Ha SATA-ra van állítva, akkor kéri telepítéskor a más gyártótól származó meghajtót (nem biztos, csak ha nem ismeri a SATA vezérlőt a telepítő), másképp nem ismeri fel a SATA vezérlőt. Én IDE módban telepítettem a rendszert, mert nincs floppym.
Másnál, akinél megy a tuning, vajon hogy van állítva a BIOS? Telepítés utánni átállítást meg nagyon nem szereti a Windows, tehát ha IDE módban telepítessz, akkor nem lehet büntetlenül SATA módra váltani.
Én ezt már nem fogom megnézni, mert ha minden jól megy, akkor holnap postázom a 2140-em, de te megnézheted. Hátha bejön.
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy van akinél megy a tuning, van aki meg szív vele.
A hardware meg ugyanaz.
Mondjuk, lehet, hogy változott bizonyos SMD alkatrészek beszállítója a lapnál, és ezért nem megy a tuning egyeseknél.Mod
Vagy lehet elfűztek a gyártósoron, és a két különböző alkatrész annyira hasonló, hogy csak bizonyos esetekben jön elő a hiba, Pl tuningElőfordul ilyen, és ha több ezer le van belőlle gyártva, és a specifikációknak így is eleget tesz a hardware, akkor megy ki a viszonteladóknak.
-
Lacpac
őstag
-
jenei92
senior tag
válasz
danee91 #1615 üzenetére
A Ramok nállam is +0,2v-n állnak,vízhűtésem van már,szóval gyári szarral nem szarozok
,
PCI-E frekk meg auton van,de akkor 100ra rakom..
1,325v-ot adok a Cpu-nak akkor annyira feltolhatom az órajelet mint te?
" F8 | Intel E2140(L2) 1,6GHz@2,72GHz@1,325V gyári coolerrel | "?Szerk:mondjuk nekem 2160as a procim,F5ös a biosom,(és nem tudom hogy L2-es-e!?)
-
danee91
senior tag
válasz
danee91 #1590 üzenetére
Hi!
Megjött a válasz a PCI-E gondra:
Dear Sir,Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, when you set PCI frequency as auto, the PCI-E will overclock while you overclock CPU speed. In addition, the overclock result will depend on your peripheral devices, and the CPU maximum performance. It might be the CPU cannot reach so high FSB freq. We will not guarantee any result caused by system overclocking.
Én úgy gondolom, a videókártya a gyenge pont.
-
eziskamu
addikt
válasz
danee91 #1570 üzenetére
Ok. A turbóval nekem sincs gondom, meg ahogy látom, most ez nem az egyik modul hibája, ezek új memók, (a multkor turbo és 333-as fsb mellett normal időzítéssel is hibázott csak az egyik ) mert egyiket sem szereti extrémen hajtani egyik csatornán sem.A ramjaidon van valami hűtés? Javított valamit a memóidőzítéseid buherálása?
-
Chaser
legenda
válasz
danee91 #1545 üzenetére
Játéknak mi köze a P31 vs P35 meccshez? Megnézném én azt a gamet, amivel egy 8400-assal megfelelő vga-val és rammal nem lehet játszani emberi - értsd nem 1680 vagy fölötte - felbontásban. Tuningban jobb a P35, ennyi, de 2xxx/4xxx procikhoz bőven jó a P31.
szerk: Bundás: az bizony firewire lesz, ahogy az előttem levő kollega is írta
-
(Bundás)
addikt
válasz
danee91 #1545 üzenetére
Már bocsi, de ezt a következtetést honnan szűrted le? Játszásra és tuningra is tökéletes alaplap a P31, aki olyan jó belenyúlós tuningos és nincs nagy árrés, vagy pénz nem számít P35.
Btw aláírás maximum három soros, ha jól emlékszem.tyan: ajánlom Gorneck koma rövid leírását ezen alaplapokkal kapcsolatban. Nekem az meglepő, hogy még P35-ön sincs firmware port, ami videodigizéshez ugye elengedhetetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen processzort vegyek?
- Apple MacBook
- EAFC 25
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gran Turismo
- További aktív témák...
- Asrock H87M Pro 4 alaplap, i7 4790K 4 GHz proci és 32 GB DDR3 RAM eladó!
- Gigabyte B450 DS3H
- MSI MEG Z490 ACE alaplap,Type C,WIFI 6,3db M.2 Slot hűtéssel,hibátlan működéssel.
- Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz memória,hibátlan állapotban!
- GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 RYZEN AM4 Rgb Alaplap
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor MagicPad 2 / Fekete / 256 GB / 12GB RAM / csak Wifi / 2 év gyári garancia
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest