Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Philips LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen notebookot vegyek?
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #5205 üzenetére
És ha nem is bootol úgy a gépe? Akkor néz csúnyán hisz annyit állított amit az ET6 mutatott...másnál az stabil nála miért nem...
akkor:
az eredmények csak példának jók...semmi másnak...amint más ram vagy proci kerül a lapba már el is felejtheted...újra kezdődik a tweak.itt nem csak arról van szó, hogy pontatlan, hanem szerintem nem is jó (de ehhez több tesztet kellene futtatni, hogy határozottan ki merjem jelenteni)
ha azt állítom be a bios-ban, mint, amit Zájec írt, akkor a ref-ekre a default értéket kapom, ami szépen látszik az et6-ban-bh-:
Nem akarok beléd kötni, de eddig a szoftveres tuning-megoldások közül 1 sem volt, amivel helyettesíteni lehetett volna a BIOS-tnem is állítottam az ellenkezőjét
volt fent 2 verzió is - mind2 más ref. értéket mutatott - de egyik se volt pontosan az, ami BIOSban beállítottam...igen lehetséges, hogy az et6 a rossz és a bios a jó, de én most jobban bízok az et6-ban
(simán elronthatták vhol a bios-ban a ref feszültségek beállítását, pl. az, hogy dinamikusan változnak a beállítható értékek, már eleve nem jelent jót...) -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #5202 üzenetére
1. igen, te döntesz, felőlem azt raksz fel, amit akarsz, eddig is csak a saját adataimban bíztam, most esetleg szükségem lett volna a többiekére is, de bizonytalan a pontosság (mint láttuk, dieghonak 4 századon múlt a boldogsága)
2. Főleg, hogy a refeknél pontatlan az ET6.
én azt gondolom, hogy a bios a pontatlan
Mármint ET6 alapján állít vki vmit és nem megy neki.
et6 után úgy kell állítani, hogy az nála is annyit mutasson... -
tlac
nagyúr
nesze
várom a videót, ahogy felfalod a kalapod
és szerinted honnan fogja tudni a bios értékeket, ?
csak bemondás alapján, mivel arról csak fényképet lehet késziteni...
ezt írtam elsőként:
"csak et6-os képeket fogadj el, ne azt, ami a bios-ba lett beállítva"
nem értelek komolyan,,nem is kell, nem neked írtam
-
tlac
nagyúr
készítheted a kalapodat
azóta már rájöttem, hogy nem bioskorlátozás, hanem biosbug
nem pont ezt állítottam be, mert ilyen pontosan nem sikerült belőni, de ehhez nagyon hasonló
mindjárt jön a kép az értékekkelés mit irsz Gorneck-nek , mit fogadjon és mit ne fogadjon el ??
azokat, amik a listára kerülenek
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
nyálcsorgatós képek
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
-
tlac
nagyúr
kösz, hogy kipróbáltad!
70megával stabilan másol rá...
az a baj, hogy simán ide módban meg nincs hiba
itt egyébként elmélkedek is, nem biztos, hogy a vinyóval van a gond
kipróbálok egy régebbi bios-t is (a te stabil F8-adra olyan dátum van, mint egy én béta F10n-emre...)hdsentinel, smart nem jelez a vinyómra hibát
-
tlac
nagyúr
ezt a programot kellene ahci vagy raid módban futtatni (ha nem sikerül elindítani, segítek)
a vinyót ellenőrziha ahci vagy raid módban használom a terrás samsungomat, akkor a cachére hibát jelez nekem (ez a teszt utolsó fázisa, az utolsó előtti részben felületi tesztet csinál, a program felajánlja ennek kihagyását, érdemes kihagyni, nekem 3 óráig tartott ez a rész)
raid-ben vannak a vinyóid?
-
tlac
nagyúr
Használ itt vki Samsung F1-es vinyót?
-
tlac
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #4953 üzenetére
összehasonlítási alapom nem lesz...
f10a volt fent rövid ideig
aztán f10k kicsivel több, mint 1 napig, annyit vettem észre, hogy gyorsabbra állítja a ramot (performance level alacsonyabb, xmp-t is bekapcsolta alapon)
most f10nérdemes még ezt (google translate) nézni, hogy jz-ék, mit tapasztalnak
-
tlac
nagyúr
új biosok:
GA-EP45-DS5 - F10n Beta
GA-EP45-DQ6 - F10o Beta
GA-EP45-Extreme - F6k Beta
GA-EP45-DS4P - F6
GA-EP45-DS3P - F7
GA-EP45-DS4 - F8
GA-EP45-DS3LR - F1
[link]mindjárt próbálok egyet a ds5-höz
(elég jól hangzik:
1. Support DDR2 speed to 1333MHz and beyond by overclocking ) -
tlac
nagyúr
1. igen, viszont itt be lehet állítani késleltetést a vinyók elindítására, ami akkor jó, ha nem indulna el tuninggal a gép, ilyenkor nem fogja ki-bekapcsolni a vinyókat
2. p35-nél jó volt, feltételezem, hogy ennél is
3. érdekes... szerintem biosbug, ha nem tud róla a giga, akkor akár még most is jelen lehet
bár abban nem vagyok biztos, hogy egyáltalán a vt gyorsít-e vmit a vmware-en... -
tlac
nagyúr
Van vmilyen stratégiátok a feszültségek beállítására?
Itt nem jön be az, mint a p35-nél, hogy mch +0,1, meg még proci és ram feszültségét beállítottam és már jó is volt. -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #4871 üzenetére
de nálad aban a bios-ban volt letiltva, hogy ne lehessen frissíteni
viszont nekem floppyról sikerültegyébként megoldottad a problémát? hogyan?
-
tlac
nagyúr
azaz 4, még van egy ősi darab is
Gorneck23:
csak egy terrás samsungot, leváltani a raid-et, proci (e6400), ram maradt
(érdekes, hogy a bios-ban van extreme memory profil opcióm is, úgy tudtam ez csak ddr3-nál van, de ezek szerint a 2x2 crucial 800cl4-es ramomra is bejön)ja igen, a raid ismét gond nélkül migrálható volt, még a 965p-s lapon csináltam
ich8r->ich9r->ich10r simán megy, persze a biztonság kedvéért előtte frissítettem a drivertHogy tetszik eddig?
tetszik, hogy megtudtam végre kb mennyit fogyaszt a procim tuning nélkül
(idle 8W, load 43W)
más tapasztalat még nincs -
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #4711 üzenetére
tényleg
ez a 2 borda viszont iszonyat forró...
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #4709 üzenetére
cbrom-mal ki tudod szedni a bios fájlból
más téma:
valaki szedte már le közültek a lapjáról a silentpipe-ot?
arra vagyok kíváncsi, hogy az nb-n paszta vagy thermal pad van -
tlac
nagyúr
válasz
szacsee #4663 üzenetére
csak egy sújos hiba van benne?
egyébként ritkán kötök bele a helyesírásba, én is a firefox-os ellenőrzőt használomna de, nekem is van egy kérésem, azokhoz, akinek tud intel raid-et a lapjuk
vki nézze meg nekem, hogy amikor a bios-ban bekapcsolja az intel raid-et, akkor bootolásnál, mikor írja ki, hogy serial ata bla bla bla, 4 soron keresztül, aztán mennek a pontok, akkor az 1. sorban milyen verzió van megadva? -
tlac
nagyúr
Dupla start, hogy van ezeknél lapoknál áramtalanított bekapcsolás után?
-
tlac
nagyúr
ha a sunon-t kötöm rá akkor 300rpm-en megy
egyébként ilyen ventit nem veszélyes rákötni?
egy zalman fan mate 2-t sikerült elfüstölnöm egy sunon ventivel, mikor próbáltam lejjebb szabályozni, csak utána néztem a zalman oldalán, hogy írják nem kössünk rá olyat, ami 5V-on nem indul el, bár nem tudom, hogy ez volt-e az oka a füstölésnek
Amúgy a potit abszolút nem tekergetem, beállítom 600rpm-re és prime 65 fok alatt marad.szerencséd van vele, nekem tekergetni kellene
fixen túl nagy sebességet kellene beállítanom, hogy terhelten is elbírjon a procivalBrezo:
gigával biztosan jól jársz
-
tlac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest