Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz Pancsermeste #2957 üzenetére

Öööö... hát egyedül a ramnak adtam 2V-ot.

Az jó lesz, mivel legkevesebb 1,9V-ot ajánl a ramodnál, tuning nélkül a 2V-al elég stabilnak kellene legyen, főleg hogy 910-ig is eljutsz vele úgy hogy lefut rajta egy 8 órás memóriateszt.

De éppen ez a bajom! Hogy tudnám ezt tesztelni, ha a tesztprogik alkalmatlanok erre a feladatra, hetekig pedig nem érdemes/nem akarom lesni, hogy mikor és mi hibázik.

Hát, egyénileg elég eltérőek a tesztelés időtartamára vonatkozó elképzelések :)
    Szerintem olyan 8-12 óra elégséges 5-10%-al magasabb FSB-n tesztelni, aztán ha hiba nélkül lefut akkor az a 5-10% FSB-vel kevesebb feltehetőleg elég stabil lesz. Ezzel a módszerrel, mármint hogy magasabb FSB-n/órajelen tesztelsz időt lehet megtakarítani.
    Én 15%-ot tartok egyébként reálisnak.

Tesztprogramnak javaslom pl az OCCT-t, elég durva, de vigyázz mert érdekesen működik, tehát ha már egyszer elindítottad, csak gép újraindítás után javasolt megint. Végülis hibázás esetén úgyis belemész a biosba matatni, tehát az újraindítás adott...

Végül is 2 hónap alatt volt 2 újraindulás

Te panaszkodtál :) és azt ne feledd, illetve nem tudom tudod-e, roppant fontos, hogy ki kell venni a pipát a rendszereszközökben a speciális/indítás és helyreállítás/automatikus újraindítás elől.
    Mert nem mindegy hogy mondjuk a táp nem bírja, és azért van az újraindulás, vagy kék halál történt, amit okozhat driver vagy a hibás tuning. Kék halál esetén szerencsés esetben ott lesz a hibát okozó file neve, tipikusan valamilyen driver, tehát lehet hogy gépfüggetlen a hiba, kevésbé szerecsés esetben win debuggerrel beadva neki a keletkezett map állományt megpróbálja kikereseni mi okozta a hibát.
    Persze kék halált simán okozhat a nem megfelelő tuning is, ez esetben ld feljebb, én azt javaslom hogy 5-10%-al magasabb fsb-n tesztelj pl az OCCT-vel 8 órán át. Chipsetet ne süsd meg, tehát ne menj 400 fölé (ezt itt irták nekem, van ahol 333-at írnak mint javasolt maxot) és plussz feszt se adj nagyon az mch-nak, a hűtőket állítsd be hogy maxon tekerjenek.

• Gorneck

legenda

válasz Pancsermeste #2957 üzenetére

Mekkora FSB amit emeltél? Pontos beállításokat nem tudnál írni?

Aktív témák