Hirdetés

Aktív témák

• dchris

csendes tag

A minap vásároltam egy Gigabyte GA-965P-DS3, a 3.3-as verzióból. Több gondom akadt vele:

- a 6 sata port közül ugye kettő (lila) Gigabyte vezérlőt kapott, ezekre köthető raidben cuccos. Van két satas merevlemezem, elkészítettem a raid tömböt, a windows telepítő látta is, azonban a fájlok másolása során nem sikerült a floppírül felmásolni a szükséges fájlokat. És nem a floppy volt a hibás...

- a másik 4 sata portra bekapcsolható az ahci, azonban nincs hozzá driver, a windows xp ismeretlen pci eszközként ismeri fel és ezzel elintézi....

Ha jól tudom, intel ICH8-as vezérlő van a lapon, amit ugye nem támogat a matrix storage, ami raides chiphez (ich8r-hez) készült. Intel oldalon félkövér betűkkel írják, hogy ich8 nem támogatott. De akkor miért van a biosban, hogy bekapcsolható, és ha bekapcsolom, miért indul el az intel ahci vezérlő, amire csak cdromot és vinyót lehet kötni?

- Mit jelent az, hogy SATA port 0-3 native mode? Érdemes e bekapcsolni, ha az AHCI/RAID probléma miatt csak IDE módban tudom használni a lapot?

Kérem, aki tud megoldást, segítsen!

Aktív témák