Aktív témák
-
péter007
senior tag
nemtom de egy biztos ha most jó lesz a lap akkor megkegyelmezek neki ha nem meg becseréltetem egy giga lapra mondjuk egy ds4re azt jóvan.
ezek a szerencsétlenek még arrra sem képesek hogy olyan biost írjanak ahol lehet cpu feszt állítani.
csak egy gondom van vele ha most visszaküldetem a lapot a nagykerbe akkor ott kb 2 hétig rajta ülnek mire lesz másik -
péter007
senior tag
Hello mindenkinek.
Asszem én is belépek a klubba nemsokára mert le fogom cserélni a szar msi p965neo lapomat.
Nem rég resetelte magát a bios a ramok csak 533-on mennek auton és manuálisan meg nem indulnak el 667-en. Ezenkívül még beszart a hálókártyája úgyhogy ma viszem vissza a boltba az egyész gépet és vagy rakamak rá valami rendes biost amibe lehet feszt adni a procinak (alapból ezt sem lehet) vagy pedig kérek egy giga ds3-at csak attól fosok hogy nem fog benne menni a tuning mert galaxy 7600 gs ddr3-am van.
Vagy van erre valami új bios?? -
laci666
senior tag
Hellosztok.
Szemezgetek 1 DS4-el detudom,hogy milyen rammot vegyek bele:
1GB PC800 OCZ Platinum Series Dual Channel-DDR-II w/Plat XTC Heatspreader Retail vs
1GB PC800 Geil DDR- II Value Series DC
1GB PC800 Geil DDR- II Ultra Series DC
1GB PC800 PRINCETON DDR II
1GB PC667 Super Talent MT
1GB PC667 Kingmax-DDR-II MARS Series TINY BGA
Néztem én a Giga honlapján a memoria comp.listát,de ott nem voltak benne ezzek.(csak a Kingmax)
Nem akkarok zsákbamacskát venni.
kössz.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
proci eléri a 60C-ot terhelve.. (mostmár 4 órája megy a stress) pedig nem gyenge hütö van rajta (G-Power) szóval nem kell félni tud termelni ez a proci is hőt ha kell
chipset gyári bordát alápasztázva idle 40C szokott lenni, load elérheti a 60-at is, elég forrófejű, ajánlott a borda cseréje, vagy venti használata.. -
piadex2
senior tag
halihó!
kinek kell egy ilyen lap 40.000-ért? mindennel!!! (legionkább garral!!!)
p. -
Agyas
aktív tag
Sziasztok
Van lehetőségem hogy az egyik DDR memóriámat elcseréljem egy ilyenre :g.skill Pc5400PHU1 512 LA
A kérdés az ha egy DS3mat szeretnék akker menni fog a lapban?
Olvasom hogy a 965 nagyon válogat a ramokban. Ha nem megy akkor nem is cserélem inkább eladom a memomat valakinek.
((ez egy jó ram szerintetek?)) ez kicsit OFF
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Egyre jobb hirek: 450+ fsb, 7300GT.
Köszi a teszteket mindenkinek
-
-
R3plica70
aktív tag
DS4-hez is van F3 BIOS !
Mindkettőnél ugyanaz változott:
1. Update CPU ID
2. Improve memory and VGA compatibility -
Achill3uS
nagyúr
nah XS-re ma linkelték DS3 - F4 Final Bios [link]
most szedem(nem nem ugyanaz, mint az F4E)
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
Vágd fel 420ra és nyugtass meg!
A lap honnan lett amúgy??
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
DS4
nah, kis tesztelés után.... eddig a legkellemesebb lap ami volt a kezeim közt.
330 fsb-vel inditottam, ram auto.
win alatt tapasztalható volt a ram bug, ahol CL3 volt annal ellenére hogy CL5 volt állitva.
kapott új bios-t ( F3 08.11 ) a ram bug megszűnt, helyesen irja már ki.
Field Value
North Bridge Properties
North Bridge Intel Broadwater G965/P965
Supported FSB Speeds FSB533, FSB800, FSB1066
Supported Memory Types DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM
Revision / Stepping 02 / C1/C2
In-Order Queue Depth 12
Memory Controller
Type Dual Channel (128-bit)
Active Mode Dual Channel (128-bit)
Memory Timings
CAS Latency (CL) 5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 6T
RAS Precharge (tRP) 6T
RAS Active Time (tRAS) 17T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 38T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Read To Write Delay (tRTW) 8T
Write To Read Delay (tWTR) 5T
Memory Slots
DRAM Slot #1 512 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DRAM Slot #2 512 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Field Value
CPU Properties
CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 2450 MHz (7 x 350)
CPU Alias Conroe-2M
CPU Stepping B2
Instruction Set x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4
Original Clock 1866 MHz
Min / Max CPU Multiplier 6x / 7x
Engineering Sample No
L1 Code Cache 32 KB per core
L1 Data Cache 32 KB per core
L2 Cache 2 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)
Multi CPU
Motherboard ID OEM00000 PROD00000000
CPU #0 Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz, 2449 MHz
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz, 2450 MHz
CPU Manufacturer
Company Name Intel Corporation
Product Information http://www.intel.com/products/processor
CPU Utilization
CPU #1 / Core #1 1 %
CPU #1 / Core #2 0 %
eddig teccik 350 fsb, próbálom adni az arcának tovább, amit bir a ram. aztán kap prime95-öt.... és ruggást, ha nem bír magával. -
gayer
aktív tag
válasz
R3plica70 #342 üzenetére
Hát igen én is feldobtam az F4E biost! Annyit kínlódok 3 napja vele most 1 óra alatt minden helyre jött, tényleg müxik az auto beállítás is.360-400-ig teljesen instabil volt.Most meg 400-420között nyomom neki de csak most látom hogy iszonyatosan megy
Akinek vacakol a ramja neféljen adni neki plusz feszt.Én adok +3,+4-et is semmi gáz csak stabil lesz
-
R3plica70
aktív tag
390 fölött már 3100 fölött jársz ahol már esetleg a processzor is közbeszólhat, de gondolom próbáltál neki + feszt adni. A CPU tulajdonságoknál én kikapcsolok minden energiatakarékos ficsört, az USB legacy-t , valamint letiltom a soros és párhuzamos portot mert úgysem használom.
-
varzo
tag
hát feltettem 400ra az fsb-t úgy hogyadtam 0.2v-t a ramnak... elindulta a gép majd 2mp után csíkoz színesen a kép meg minden... Valakinek valami ötlet? elszállt volna a VGA? de mitől? nem melegedhetett fel 2mp alatt ennyire...
-
goapeti
csendes tag
Hali!
Szégyen én akármit csinálok egyszerűen 390fsb fölött instabill lesz...Lehet hogy a 7900gtx miatt?
Próbáltam az összes biost, és akármit állítok rajta nem akar feljebb menni. Vmi ötlet?
-
Sárpac
nagyúr
Mit érdemes venni skacok DS4 vagy DS3-at??
-
R3plica70
aktív tag
Tényleg javítottak a memória kezelésen F4e-ben. 1 órát nyuztam a RAMot AUTO beállítással a fentiek szerint és nem dobott hibát ( aki kevesli az nyugodtan tesztelhet magának
)
Most feltoltam 450-es FSB-re továbbra is alapfeszen, csak a RAM kap +0,2V-ot és így szerencsétlen 667-es Veritech most 900-on megyIgaz az AUTO beállítás miatt csak 5-8-8-23-on. De ebből is látszik h az alaplap most már korrektül kezeli a memória időzítéseket az AUTO beállításokkal ( tehát nem veszi túl szorosra azaokat mint azelőtt tette, CL3 stb )
Jó elbeszélgetek én itt magamban, de hát nem gond -
R3plica70
aktív tag
További info F4e BIOSról:
Ugyanazon beállítások mellett ( 7x425 FSB ) a manuális 5-5-5-15-ről AUTO-ra tettem az időzítéseket és CPUZ szerint 5-7-7-20-on megy, tehát úgy néz ki talán ezen is javítottak. Most megy a teszt ezekkel a beállításokkal... -
piadex2
senior tag
hello,
a 965 tartalmaz integrált videovezérlést?
bocsi, de az intel honlapján kicsit úgytűnt, viszont, máshool meg nem emlegetik -
R3plica70
aktív tag
válasz
Achill3uS #327 üzenetére
ecet: és stabil vele a rendszer? mert ahogy olvastam F4E instabil 1-2 embernek..
bő 1 órája megy stressteszt 7x425-ön...ettől nagyobb órajelet nem tudok próbálni, mert kb ennyit bírnak a RAMjaim ( ez is szép a 667-esektől )...minden fesz alapon, kivéve a RAM kap +0,2V-ot, időzítések kézzel beállítva, de ki fogom próbálni auto-n is, mert lehet ezen is javítottak már...eddig szimpi és mintha már nem is sípolna a lap -
R3plica70
aktív tag
válasz
slayer006 #325 üzenetére
Nem, szigorúan floppyról a BIOS-ban található QFlassel ( ha jól emléxem a nevére
)
Sajnos a windowsos frissítéssel volt szerencsém már hazavágni egy Giga 945-ötEgyébként utána elolvasva a honlapukon található infókat, le ís írták h lehetőleg a BIOS-sos frissítést használjuk.
Amúgy THX -
R3plica70
aktív tag
Nos adtam még egy esélyt a DS3-nak, mivel most kicsit jobban ráérek vele foglalkozni
Hála az itt olvasható infóknak, mint kiderült van már hozzá F4e BIOS amit gondoltam , hogy kipróbálok.
ÉS IGEN, ezzel a BIOSsal LEHET TUNINGOLNI az INNO 7300GT VGA-val
Most próbaképpen 7x360-on feltoltam az XP-t, a többi teszt majd ezután jön... -
SzlobiG
félisten
Mennyit mennek ezek a lapok? DS3-DS4? FSB-be értem.
-
g@bo
nagyúr
nah, van ds4....
-
slayer006
addikt
csak ilyet: [link]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #301 üzenetére
reméljük..
-
slayer006
addikt
válasz
Végre
-
dante3
addikt
válasz
Csak gyorsan,mert nagyon kíváncsi vagyok!
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest