- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
g@bo-nak is volt mind2 sztem, de ottis tutira ram korlát volt, viszont XS alapján egyértelmüen a DS3-mak mennek magasabb fsb-t (de DS4-ek között is van 1-1 kiemelkedő darab ofkorsz)
ezt bizonyitja is hogy a jelenlegi Core 2 lapok fsb WR-jét a DS3 tartja (mai eredmény)[link]
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
pff no comment a hozzászólásod.. kapa kiesik a szádból..
Ki beszélt itt Kentsfield és társairól? ezzel kapcsolatban amugyis jelent meg hir a PH-n hogy melyik már most kapható lapok fogják támogatni - uj bios-al. Sárpaccal azt beszéltük hogy ha kijönnek a javitott 965-ös lapok nyilván aki lap vásárlás elött áll azt fogja inkább választani mint egy (használt) c1-et, és igaza is lesz, mivel jobb memória kezelés várható tőlük; semmi többet. -
Achill3uS
nagyúr
szoval..
parancsolj Sárpac egy villám teszt, P5B Deluxe - 400fsb vs 430fsb - ugyanolyan beállítások..
[link]
[link]
[link]
[link]
valóban nem gyorsul (szinte semmit) a memory brandwith tesztekben, viszont semmiben sem lassul, sőt az fsb növelése miatt a többi tesztben gyorsul, tehát amit írtál sztem több ízben is szamárság''Csakhogy a p5bd-nél 400felett jelentősen romlik a memkezelés, valószínűleg a memvezérlő időzítését rontja az új bios ezáltal tovább húzható ebben a lapban a cpu!!''
nah nem akarok háboruzni mert mind2 lap télleg jó csak elbeszélünk egymás mellett, mert én most az állításomat teljes mértékben a teljesítményre alapoztam a 2 lap között, Gorneck-nek is igaza van hogy jobb konfig hozható ki a ds4-es megoldásból mivel olcsóbb lap.. peace & tuning
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Gorneck #4790 üzenetére
''Ezé nem érdemes elcsöppenni p5b dlx-tól...''
nemértelekpersze vannak ennél jobb felszereltségü 975 lapok is még drágábban, de nem hiszem hogy a ds4 jobb lenne, tuning terén sem (ezt xs is alátámasztja), a topicban előforduló fagyások és egyéb instabilitási gondok pl nálam nem jöttek ki soha, ezért ez a véleményem. ha nem tetszik sajnálom
mondtam én hogy nem kérik meg? azt kérdezted hogy milyen ramok mennek 1000 cl5-öt -
Achill3uS
nagyúr
''Nem az a lényeg, hogy ki gyártja a lapot'' ez szvsz marhaság.. akkor megyek és veszek msi 965-öt megnézzük viszi e az 550+-ot..
de abban egyetértek h ki kell fogni, mind2-nek birnia kell a magas fsb-t. én csak azt mondom hogy vmod nélkül is a p5b dx-el van sokkal nagyobb esélyed az 500-550+fsb-re. A másik pedig hogy ds4-ben menne 50mhz-ekkel többet a proci, lehet, de ha az fsb-ben áll meg a lap vagy a cpu, hol érdekel, hogy valóban 50mhz-el többet menne benne.. -
Achill3uS
nagyúr
aki nem látta volna még: 574 fsb az uj WR a DS3-mal
[link]
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Gorneck #3460 üzenetére
2giga Crucial D9-el teszteltem, (ha minden igaz D9GMH) amit ugy néz ki nem szeretett a lapom, 1000 5-5-5-15 nem volt stabil 4-4-4-12 pedig igen azonos feszen (2.2)
meg ittvan még a veritech is amit 860-ig elfacsartam 2.1v-n 5-5-5-15-ben aztán végleg fagyott..
viszont van valami amit már egyre több rammal felfedezni vélek a DS3-ban, pl veritech-el fogom beinditom 400fsb-n 2.1v-n, clockgenben feltolom 430-ra, lemegy a dual 1M, restart adok neki 2.3-2.4-et + venti, és 410-en fagy.. a poén az hogy a Crucial-al ugyanezt csinálta csak feljebb.. sztem ez valami memory bug lesz még mindig.. de várom még az én D9-eimet is h megjöjjön végre us-böl aztán ha azzal is ez lesz akkor pápá DS3 -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Konflikt #3404 üzenetére
abszolut igazad van amugy, de 1 ok a solid-ra h nem tudsz beleakadni egy hutoszerelesnel, ergo nem hajlik el..
fsb-ben amugy mit tud egy S3? latott mar valaki tole 500+ fsb-t? XS-en nem divat ez a lap
mod
azert a kezdeteknel volt eleg gond vele, olvass vissza
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2759 üzenetére
A bordás 2x1G se D9, szóval az se menne többet.. Ati007-nek volt, el is adta
-
Achill3uS
nagyúr
nah kaptam uj DS3-mat, az első ami feltünt hogy a 2x4pines 12v-s csatiból (a proc. felett) 1x4pines lett, a másik hogy az északi híd jóval hidegebb (-10C körül mint amennyi eddig volt - everest szerint is, és tapintásra is), az fsb-t nemtudom még hogy viszi, szereznem kell normális ramot mert a mushkint eladtam.. de van most nálam egy Veritech 533-mas, ez elég tré-ül megy, 667 2.1v fagy
de rem. tényleg nem az van h az uj DS3-mak nem viszik a magas fsb-t.. (igaz ezis még rev1.0)
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Pietrosz #1530 üzenetére
a 470 már gyanús, nekem 330-350nél nem akart többet menni, akkor jöttem erre rá..
próbáltál +0.1-2v-t adni a vmch-nak és a vfsb-nek? Alvin-nál ez segített.. bordát alápasztáztad? mert a gyári az csak valami szénpor
osztás bármi csak nem auto..
5
5
5
15
5
5
5
0
5
de ezeket csak kapásra belőttem, némelyiken lehet finomítani bőven..
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
SzlobiG #1513 üzenetére
még a topic elején írtam énis, h hasonló problémáim voltak.. nálam a megoldást az jelentette hogy a ram osztás értékét 1:1-re tettem (nem auto!), és az összes ram időzítést kitölöttem, semmi nem maradt auto-n, és máris alapfeszen ment az 500-as fsb
(cpu@1.425v mellett stabil is)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #987 üzenetére
vdroopig nem jutottam el.. de bosszúból a köv lap egyböl megkap mindent..
mod: akkor kihagyom énisvcore-nak nincs jah..
mod2: most kb jövő hétvégéig kicsit offline leszek.. majd duma
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #984 üzenetére
érdekes, én nem értem vele el ilyen magas hőfokokat.. de mondjuk koliban +10C
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #553 üzenetére
nemtudom én a ramra gyanakszom, ha az instabil nekemis csinálja.. de csak akkor.. jah próbáld meg..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #546 üzenetére
szerintem teljesen mind1 milyen beállításon nézem, nehogymár a 429fsb hibázzon érted
ha nálad ez stabil nézek énis egyet stabilon hogy menem ujra be és vissza.. pill
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #540 üzenetére
pff. ilyet nem tapasztaltam még.
még ha nem is bírja az adott beállítást v instabil akkoris max nem ad képet egy boot próbálkozás erejéig, restartolja magát és alapon indul. de ez már nagyon extrém esetben pl 1000 cl4
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #535 üzenetére
persze h nem ad képet ha olyat beállítást adsz meg amit már nem bir
nekem csak akkor csinál ilyet..
-
Achill3uS
nagyúr
proci eléri a 60C-ot terhelve.. (mostmár 4 órája megy a stress) pedig nem gyenge hütö van rajta (G-Power) szóval nem kell félni tud termelni ez a proci is hőt ha kell
chipset gyári bordát alápasztázva idle 40C szokott lenni, load elérheti a 60-at is, elég forrófejű, ajánlott a borda cseréje, vagy venti használata.. -
Achill3uS
nagyúr
nah XS-re ma linkelték DS3 - F4 Final Bios [link]
most szedem(nem nem ugyanaz, mint az F4E)
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #301 üzenetére
reméljük..
-
Achill3uS
nagyúr
nem kell rögtön besértődni, csak be kéne látni hogy a Core2 még ki sem hűlt annyira meleg.. nézz csak át nyugodtan a P5W DH vagy akármelyik ennél jóval drágább lap topicjába, ugyanugy találsz bugokat és problémákkal küzdő embereket.. a Giga pedig mondhatsz amit akarsz az egyik legjobb választás Core2 (főleg Allendale) alá, az hogy anno AXP vagy más platform alatt milyen lapjai voltak meg nem ide tartozik
ennyi..
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
azért ugynézem stabilan kihozható a DS3-ból az 500mhz fsb
(alapfeszen, átpasztázott gyárihütövel - igaz loadon 60C a chipset, szóval ajánlott a borda cseréje, vagy +hütése..) [link]
-
-
-
Achill3uS
nagyúr
XS-t olvasgattam, de mondjuk erről nem írtak.. vagy én nem találtam, szal ki kellett kisérletezni..
5-5-5-15-nél pl a többitis 5-ön vittem végig, 4-nél 4-en, de utána kéne nézni milyen érték a legjobb ide..
ja amugy F4C bios.. nincs fényképezőm
mondjuk ha nem adnak ki késöbb egy lentebbi ram osztás-os biost akkor lol mert a ram nem fogja bírni, proci röhögve, lapban is még lenne tartalék vmoddal főleg szal ez igy vicces.. -
Achill3uS
nagyúr
nah egy fontos info amire tegnap éjjel sikerült rájönnöm..
350 fölött nem birtam stabil fsb-t elérni, +0.3v-s chipset, usb lagecy kikapcsolva, lpt is és még mindig semmi, a chipsetem igaz h 40C volt azthittem emiatt.. de nem!
a ram beállításoknál se az auto, se az nemjo amikor csak az időzítést írjátok be, mind2 esetben ugyanugy feldobta a talpát 350-400 között.. fogtam magam és az összes rambeállítást rendesen kitöltöttem, tegnap este 500mhz-en teszteltem a ds3-matsztem akinek fsb gondjai voltak próbálja ki.. egy kis kedvcsináló [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BMW topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Androidos fejegységek
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest