Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
igen 298-nál vált és akkor nagyon sokat kellene tolod az fsb-n hogy utolérd a sebességet.probáld ki.
esetleg játsz egy olyat mint irtam fsb 298+ valamilyen érték a C.I.A-ból.nyilván olyan érték amit még visz pluszba a procid és a memod.a 298-hoz aódik hozzá turbora állitva 30mhz. full-ra meg 50mhz.ilyenkor asszem a strap marad és ezáltal gyorsul a rendszered.de probáld ki. -
mikk2000
őstag
A memória sebességének egyes összetevői jobbak lesznek igen. Hogy ez nagyobb sebeségnövekedést okoz-e mintha (te példád alapján) 2mhz-el emegnöveled az fsb-t (ezzel növelve a proci órajelét...ez nyilván alkalmazástól függ.
A memória sebessége csak egy eleme a gép sebességének, ha pl játszol nagy minőségi beállításokkal, a gyenge pont feltehetőleg a VGA lesz, ha pedig kevés a ram akkor a ram. -
mikk2000
őstag
Pontosan én se, de kb arról van szó hogy az fsb növelése nem mindig okoz memória sebesség növekedést, ez azért van gondolom én, mert nagyobb fsb-nél instabilitást tapasztaltak, ezért belőttek referencia pontokat (váltási pontokat) számszerű fsb értéktartományokra, amikhez (tartományonként) egyedi memória kezelési értékeket rendeltek. Magyarán úgy vélem a lehetséges tuning stabilitását akarták ezzel biztosítani.
Szintén úgy rémlik hogy valami memset (csak beta verzióval? passz nem próbáltam) progival a ''performance level''-t állítva on the fly izé menet közben te magad állítgathatod ezt a szintet, talán minnél kisebb annál gyorsabb, és így sebesség növekedést érhetsz el.
Ha sok hülyeséget írtam majd kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest