Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
Panthera #3799 üzenetére
"Jól értem?
A honlapodon: Macrium Reflect Free - Rescue ISO - x64 - vész esetén pl. ezzel boot és beadod neki az image-t?
Igen, jól érted, "vész" esetén a korábban elmentett (backup) rendszert állítom vissza (restore)."A gyakorlatban mit csinálsz ilyenkor? Hol tárolod a lemezképet? Pendrive is szóba jön?"
Amit csinálni kell az mind le van írva a honlapomon, illetve azoknak a linkeknek az egyikén is amit a macrium support fórumáról, tutorials-áról belinkeltem.
A mentés helye tetszőleges. De ne azon a hdd-n, ssd-n legyen ahol a rendszer van! -
Panthera
őstag
Először azt hittem azért kérdezed, mert futó rendszerről nem a legjobb képet készíteni és ebben azért lehetne valami...
Jól értem?
A honlapodon: Macrium Reflect Free - Rescue ISO - x64 - vész esetén pl. ezzel boot és beadod neki az image-t?
A gyakorlatban mit csinálsz ilyenkor? Hol tárolod a lemezképet? Pendrive is szóba jön? -
sz.j
nagyúr
válasz
Doky586 #3797 üzenetére
Szvsz fölösleges ezen "rágódnunk", lényeg, hogy így is és úgy is jó a progi, aztán mindenki úgy használja kinek melyik mód a jobb, megbízhatóbb ...
Én hiszek a program készítőinek, mert ugye ők értenek hozzá, én meg csak használom a progit, de az eddigi tapasztalataim és kapott infók is őket igazolják ....
Ettől függetlenül, természetesen meghallgatom mások véleményét is .... -
Mindenesetre elgondolkoztató, hogy a Macrium fejlesztői miért úgy írták a programot hogy az elkészíthető bootlemezről lehessen menteni is. Miért nem csak visszaállítani lehet mint az M$ Windows beépített "Biztonsági Mentés és visszaállítás" lemezével?
Lehet, hogy egyes műveleteknél M$ szerint jó a kizárólagosan csak win alóli használat? Nos én pont ezért használom az M$ Biztonsági Mentés és visszaállítás helyett a Macriumot. Ebben van az előnye.
Ha meg már megvan pendriveon (ami mindent tud), akkor minek installálgassam a PCre is? hogy meglegyen duplán? (a PC-n win alatt levő verzió még korlátos is, csökkent értékű, mert nem tud visszaállítani)
-
sz.j
nagyúr
válasz
Doky586 #3795 üzenetére
"...Sokunk akkor is szeretné a lementett állapotot viszontlátni ha a win már összeomlott=működésképtelen bármi miatt..."
A "lementett állapot viszontlátása" tartozik a kivételek közé ..., már évek óta ezt írom, hangsúlyozom én is, azaz hogy a visszaállítást mindig booteszközzel (CD/DVD, pendrive) kell csinálni.
Ui.
Mindenesetre elgondolkoztató, hogy a Macrium tutorials, ill. supportja miért azt a használati módot írja le ami ott látható, olvasható .... Lehet, hogy egyes műveleteknél szerintük jó a win alóli használat, vagy miért? -
"szinte mindent win alól csinálnak"
Sokunk akkor is szeretné a lementett állapotot viszontlátni ha a win már összeomlott=működésképtelen bármi miatt, így azt win alól már nem tudja megtenni... Amíg futóképes a win addig nincs is gond, de ha nem akkor jön a sírás-rívás a bootpendrive nélkül.. -
sz.j
nagyúr
válasz
Panthera #3793 üzenetére
"...Ha jól sejtem a "futó rendszer" volt a kérdésedben a lényeg... "
Részben igen, mert előzőleg kisebb vita alakult ki a win alóli kontra bootolható eszköz körül ..., és a válaszod is megerősítette a tapasztalataimat
De ezt látszik alátámasztani a #3784-3786 hsz-ben lévő macrium tutorials, illetve macrium support fórum linkein láthatók, olvashatók (leírás, videó), mert egy két kivételtől eltekintve szinte mindent win alól csinálnak.... -
Panthera
őstag
Először klónoztam, aztán a 2. felvonásban meg kipróbáltam az image to disk verziót is. Mindkettőt futó win 64 bit rendszerről készült.
Korábban egy futó xp alatt csináltam meg a klónozást, azzal sem volt gond.
Egyedül ez a partíció méret dolog foglalkoztatott.Ha jól sejtem a "futó rendszer" volt a kérdésedben a lényeg...
-
Panthera
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3788 üzenetére
Köszönöm, pont az a linket nem néztem.
sz.j: futó windows alól csináltam
-
-
Panthera
őstag
Szia!
És azt hogyan lehet megcsinálni, hogy az "átmásolt" kép a céllemezen ne az eredeti partíció meretével azonos legyen?
Tehát pl. 40-es partíciót mentve, a céllemezen azt én egy 60-asra akarom tenni.
A klónozással és a lemezképpel is 40-est hozott létre. A többi meg ott marad partícionálatlanul. Persze utólag össze lehetne fűzni, de nem biztos hogy ez a legjobb. -
sz.j
nagyúr
Macrium Reflect Free:
"How to clone a disk"
"How to create a disk image"
"How to restore a backup image" -
sz.j
nagyúr
Lejárt a szerkesztési idő ....
-
sz.j
nagyúr
-
kissé elvesztettem a fonalat..
Ha ezzel a programmal csináltad a mentést akkor ugyanezzel tudod visszarakni, ha nem ezzel csináltad akkor nem tudod ezzel visszarakni... ez ilyen egyszerű.
Hogy penről futtatod vagy installálod az mindegy mindaddig amíg a futó OS-t nem akarod önmaga alól kivágni. A Macrium leírását sz.j. már megcsinálta neked. -
C. s.
addikt
válasz
Doky586 #3781 üzenetére
Köszi a választ!
Az "új" HDD bő fél éves, azt már a 8.1-gyel (a Preview-val) partícionáltam. Ezek szerint az jó így.
Jól értem, hogy így kell?
1. pendrive-ról bebootolok
2. megkeresem a biztonsági mentést
3. rámegy az új HDD általam választott partíciójára
4. újraindítom és örülökTehát a Yumi és a Marcium automatikusan elvégzi, amit kell. De még ha a program tologatja is a szektorokat, nem okozhat a partíció átméretezéséhez hasonlóan adatvesztést? (Most itt nem arra gondolok, hogy ha egy tele partíciót fele méretűre szabok, adatot veszítek, hanem úgy értem, hogy pl. összevonok kettőt.) Nem volna jó. mert kb. 1,6 tera adat van rajta.
Ja, a MiniToolPartitionWizardot kifelejtettem. Bár azt írtad, hogy a W8.1 jól kezeli, akkor nem is kell. Egyébként azt is a pendrive-ra kellene rakni? Vagy a gépen legyen?
-
Valamit nagyon félreértesz.
Nem kell eltolni semmit neked (se képletesen se szó szerint).
A linkelt programok ismerik ezt az eltolást, és eszerint már jól csinálnak mindent.
A win7 és win8 és win8.1 is jól csinálja az eltolást. De nem csinálja jól se a win95 se a win98 se a winME se a winXP. De ha az eltolást nem csinálod meg (mert 10éve partícionáltad és nem akarod újrapartícionálni) akkor sincs érezhető lassulás HDD-k esetén, úgyhogy no para. -
C. s.
addikt
válasz
Doky586 #3772 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a véleményét, segítségét!
Igen, az 1. bekezdést tudom, olvastam régebben, hogy az AF-fel "dolog" van, csak nem emlékeztem rá, hogy mi. Ezek szerint az eltolás. Csak attól félek, hogy eltolom, de nem úgy, ahogy szeretném...
Eléggé ijesztőnek tűnik. Nem értem, hogy mennyivel kell eltolni az én esetemben. Ez nem "szabvány" szerint megy? És ha egy adatokkal jól megrakott HDD-n tologatok, nem okozhat adatvesztést? Mert a partíció átméretezéséről azt tartják. Számomra ez is hasonlónak tűnik.
A Win 8.1 particionálója nem ismeri az eltolást?
Ha a Win biztonsági mentését költöztetem át a boot-CD-s módszerrel, úgy biztonságosabb? (Köszi a linket!) Vagy mi van akkor, ha nem boot-bütyköléssel, hanem a futó win alól nem önmagát klónozom, hanem egy biztonsági mentésből rakom át? Vagy az sem biztonságosabb?
sz.j:
Lehet, hogy inkább csinálok egy pendrive-ot. Minél jobban utánaolvasok, annál több rémtörténetet látok. Egy kicsit berezeltem.
krealon:
Túl sokat én sem tudok róla, kb. úgy mondhatnám, hogy más a kiosztása. A 64 bites rendszerekhez ez a jobb. Kisebb helyen több adat elfér. Konyhanyelven fogalmazva.
-
OK, eszrint ezt Te írtad: "A backup helyreállításához elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk az előzőekben elkészített bootlemezzel." igaz te bootlemezen CD-t értesz én meg pendriveot, de a lényeg ugyanaz...
Akkor mégiscsak egyetértesz önmagaddal. Csak kell az a boot CD-pendrive.. -
sz.j
nagyúr
válasz
krealon #3774 üzenetére
A klónozó progikkal kapcsolatban, így a Macrium Reflect-el is, Fire/SOUL/CD írt egy cikket (logout) és ott is szóba került a win alóli klónozás. Ha érdekel itt volt téma.
@ Doky586
"...Én is bátran merem ajánlani, meglepődnél milyen egyszerű, tökéletesen és könnyedén működik,"
Nem lepődnék meg mert mint már előzőleg is írtam ismerem a a boot alóli klónozást is, igaz az CD-ről történik, de ez részletkérdés ...."...könnyű a PH-ról letölteni az ISO-t."
Valóban az, mert Fire megcsinálta nektek, én viszont megcsináltam magamnak és ha bárki másnak is kellene, akkor nekik is ...."...De te is majd meglepődsz amikor a wined nem akar bootolni bármi hiba miatt, és a fileba lementett imaget akarnád visszarakni önmagára a futni nem akaró win hddjére, de nincs miről bootolnod"
Lehet, de nem hiszem, mert ha úgy van csinálva ahogy leírtam, akkor nem hiszem, hogy bármi gond lenne ..., eddig sem volt. Amúgy gondolom Fire/Soul/CD fórumtársunk sem ajánlotta volna a cikke végén a leírásomat ha az nem lenne jó ....Ui.
Az MR-el kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Szerinted ha automatikusan készülő ütemezett biztonsági mentésről van szó, azt vajon hogy készíti a progi, bootolható eszközről?
Ugye nem ..., hanem win alól .... Na akkor hogy is van ez?!?De tudod mit, ha lesz időm beleveszem a leírásomba a bootolható CD-ről való klónozás leírását is és mindenki eldöntheti, hogy melyiket alkalmazza.
-
Nekem CD-DVD olvasóm sincs a laptopban, és semmilyen programot se akarok telepíteni olyan egyszerű dologért mint a klónozás... Ezért USB-ről bootolom a Macriumot ami egy WinPE live rendszeren fut. Én is bátran merem ajánlani, meglepődnél milyen egyszerű, tökéletesen és könnyedén működik, könnyű a PH-ról letölteni az ISO-t.
De te is majd meglepődsz amikor a wined nem akar bootolni bármi hiba miatt, és a fileba lementett imaget akarnád visszarakni önmagára a futni nem akaró win hddjére, de nincs miről bootolnod.
-
sz.j
nagyúr
válasz
krealon #3774 üzenetére
Igen, és mint írtam tökéletesen működik mind az ilyen módon klónozott rendszer.
Ettől függetlenül egypárszor klónoztam már bootolható CD-ről is és nem vettem észre semmilyen különbséget a win alólitól.Természetesen ha valaki nem akar bootolható CD-t csinálni vagy egyszerűen valamilyen ok miatt nem akar erről klónozni én bátran merem ajánlani a win alólit is.
" ... elkepzelhetonek tartom, de meg soha sem lattam "eloben"."
Hát próbáld ki. Meg fogsz lepődni, hogy milyen egyszerű és biztonságos az egész.
-
sz.j
nagyúr
" ... Nagyon örülnék, ha nem volna szükség hozzá boot CD-re, hanem az épp futó Win alól megcsinálhatnám."
Klónozáshoz nem (okvetlen) kell boot CD, nyugodtan megcsinálhatod "futó Win alól" is, ha jól csinálsz mindent így is tökéletes lesz a klón. (Én több mint hússzor klónoztam win alól és egyiknél sem volt semmi gond.) -
Előszöris az AF (=Advanced Format, más néven 512e) nem megváltoztatható tulajdonság, és semmi köze a formázáshoz. Nem lehet 'letörölni' róla az AF-et véletlenül se. és létrehozni sem lehet.
Egyedül arra kell figyelni hogy olyan programmal kell particionálni ami alignálást is biztosít (azaz minden partíció kezdetének eltolása osztható legyen 4096-al). Ezt a win7 particionálója (diskpart.exe) jól kezeli. Futó win alól ne klónozzál. Pendrivera a Macriumot felrakod (ISO-ban letöltheted), ezzel klónozzál, a MiniToolPartitionWizard-al pedig particionálhatsz.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Előre is elnézést, akárhogy bogarásztam a fórumot, pár dolog még mindig nem tiszta előttem. Pl. nem tudom, hogyan nevezik azt, amit én szeretnék csinálni. (Klónozás, tükrözés, ghostolás, gondolom, ezek közül valamelyik.
)
A jelenleg aktív oprendszer a régi (nem AF-es) HDD-n van. Ezt szeretném a hagyományos telepítési cécó nélkül átköltöztetni az új HDD-re, ami viszont AF-es. A rendszer 64 bites W8.1. Kell figyelni valamire? Telepítéskor nem variáltam vele semmit. Nagyon örülnék, ha nem volna szükség hozzá boot CD-re, hanem az épp futó Win alól megcsinálhatnám. Az új HDD már használatban van, de van rajta fölszabadítható partíció.
Elolvastam sz.j remek leírását is (nagyon köszönöm!), de még mindig eléggé sötét vagyok.
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Windows 2012 R2 Essentials-t szeretnék átköltöztetni másik merevlemezre. A telepítő anno kettépartícionálta alapból a rendszer HDD-t, a C-re ment a rendszer, a D-re meg a ServerFolders nevű megosztási marhaságok.
Most csak a C partíciót szeretném átköltöztetni (klónozni) egy másik merevlemezre, a D maradna a helyén.
Mit javasoltok, hogyan fogjak hozzá, mit csináljak, milyen szoftverrel?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doky586 #3767 üzenetére
A Yumi szvsz jól működik, mert felajánlja a bootolást a HDD-re telepített OS és a bottolható pendrive között. Az ISO-val lehet gond.
A telepítendő gépen már a frissítések mennek, Win7, Office, MSE fent van. Holnap 17 óráig van ideje települni, utána még pár apró alkalmazás és készen van.
Majd a saját örömömre próbálom klónozni később a rendszert és a backup 80 gigás HDD-t elteszem tartalékba.
-
válasz
macilaci78 #3766 üzenetére
A pendrive készítésnél valamit elrontottál..
A Yumi inkább multi-boot készítő, és bonyolult. Próbálkozz inkább a Rufus-al kiírni az ISO-t a pendrivera.. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3765 üzenetére
Most vagyok bajban. A másik HDD-t nem tudom az alaplapra kötni, mert nincs szabad tápkonnektorom. Marad az USB.
Amit csináltam: Yumi-t leszedtem, pendrive-ra fel, a Macrium 64 bites iso-ját ráraktam és semmi mást.
A másik HDD-n nincs partíció, 75,5GB nem lefoglalt. A teljes klónozandó adatmennyiség összesen 30GB. 100MiB+50GB rendszer+25GB adatok elosztásban gondoltam az elosztást.Bootolok a pendrive-ról, USB-s vinyó rajta a gépen. Nincs bootmgr. Jó, USB-s vinyó kikapcs, restart. Boot segéd elindul, lehet az elsődleges HDD-ről bootolni, vagy a bootolható penről az iso+WinXp. Utóbbit választok, gép újraindul, mert nincs bootmgr. Az elsődleges HDD-ről bootolva természetesen indul a klónozni kívánt rendszer.
Tegyek a Macrium mellé egy Win7 iso-t is?
-
válasz
macilaci78 #3764 üzenetére
A Macrium megengedi klónozáskor is, hogy a partíció méretét manuálisan átméretezd. Ebben az esetben(vélhetően az a a 100MiB-os partíció az OS indítópartíciója) ezt a kicsi partíciót a 100GiB-ossal együtt kell kijelölnöd klónozásra, viszont a 100GiB-os méretét lecsökkentheted. Ez csak akkor nem jön össze, ha azon a 100GiB-os partíción több, mint 80GiB foglalt adat található(hisz akkor nem fér rá sehogy a kisebb HDD-re...)
Cloned partiton properties funkció, amivel megoldhatod. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3763 üzenetére
Átolvastam. A gondom, hogy a forrás HDD 250GB az alábbiak szerint: 100MB+100GB+150GB. A 100MB+100GB-ot szeretném klónozni egy szumma 80GB HDD-re. Az olvasottak alapján ez nem fog összejönni.
Megoldás, ha a 100GB-os C partíció méretét leveszem mondjuk 70GB-ra és utána klónozok? -
válasz
macilaci78 #3762 üzenetére
"Esetleg az ODD helyére kötném az alaplap SATA felületére."
Ha ez megoldható, akkor egyértelműen ezt kellene alkalmazni és ez esetben boot-os eszközről indítva a Macrium Free-t, úgy klónozni(így az USB probléma is kizárható, bár USB 2.0 esetén ritka, hogy ne látná a külső eszközt, csak nagyon "noname" USB vezérlőknél jöhet elő).
(Korábban linkelt bejegyzésemben a boot-os pendrive elkészítése is le vagyon írva, meg a megfelelő Macrium Free ISO is letölthető) -
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3761 üzenetére
A másik gép merevlemezét tenném az USB 2.0 keretbe. Esetleg az ODD helyére kötném az alaplap SATA felületére. Másik gép merevlemezére klónozok, merevlemezt berakom a gépbe és indítom, örülök...
Csak meg akarok úszni pár óra telepítést, frissítést... -
válasz
macilaci78 #3760 üzenetére
"...és erre tudok a linkelt progival klónozni, majd az USB-s rackből a másik gépbe rakva a HDD-t bootolni?"
Klónozni lehet, csak az okozhat gondot, hogy ha USB 3-as portra lesz kötve a külső rack és az olyan USB vezérlőt használ, amit a WinPE sem támogat. Mindenképp a WinPE50 IOS-t szedd le innen[link] (már ha boot-os eszközről klónoznál).
Egy próbát megér mindenképp, de elsőre mégis azt javasolnám, hogy OS alól klónozz (azaz telepítsd fel a Macrium Free legújabb verzióját az OS alá, mert ott ugyebár az USB driverek is fel vannak pakolva, ott nem fordulhat elő, hogy nem látja a külső USB-s eszközt)Természetesen ha a klónozás lezajlik, akkor mindennek rendben kell lennie, hisz az alaplap teljesen megegyezik, csak a HDD mérete változott.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3759 üzenetére
Szia!
Nekem olyan gondom van, hogy van 2 tök egyforma (csak a HDD mérete az eltérő) gépem. Az egyiket feltelepítem, beállítom, a másik merevlemezét berakom USB-s rackbe és erre tudok a linkelt progival klónozni, majd az USB-s rackből a másik gépbe rakva a HDD-t bootolni?
Köszi előre is!
-
válasz
nelsonmanian #3758 üzenetére
"Ennyire lehet az eltérés a végkifejletben a backup és a ghostolás között?"
A 2 ugyanazt jelenti a kérdésedben, a backup meg a ghostolás alatt ugyanazt értjük
(alapvetően anno ez a topik a Norton Ghost kapcsán lett létrehozva, innen a "ghostolás" kifejezés, csak az idők múlásával összemosódott más backup/restore alkalmazásokkal is, így ha valaki "ghostolásról" érdeklődik, akkor azon mindig a backup/restore funkciót értjükk, nem a klónozás(ha a kérdező külön nem írja oda, hogy konkrétan a Norton Ghost alkalmazás kapcsán kérdez))
Macrium Reflect Free esetén mindegy, hogy backup-ot készítesz és abból állítasz vissza rendszert avagy direktbe klónozol, mindkét esetben ugyanaz lesz az eredmény, mert ez egy jó progi. -
nelsonmanian
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3757 üzenetére
Közben sikerült megoldani a dolgot egy kis bios matatással.
Ennyire lehet az eltérés a végkifejletben a backup és a ghostolás között? -
válasz
nelsonmanian #3756 üzenetére
"Macrium reflectel sikerült leklónozni a tarlamát, de miután visszaállítottam egy másik vinyóra nem bootol be a rendszer."
Ha klónozol, akkor nem jön létre semmilyen fájl, azaz nincs mit visszaállítani semmilyen másik HDD-re. Gondolom inkább backup-ot készítettél és azt állítottad vissza egy másik HDD-re...Először is próbálj meg valóban klónozni, úgy mi történik. (gondolom a BIOS-ban a boot sorrend beállítását is megtetted, mert az ennyire régi BIOS-ok nem fogják automatikusan végigkeresni az összes HDD-t boot lehetőséget keresve...)
-
nelsonmanian
senior tag
Üdv!
Van egy kis gondom. Van itt egy ezer éves p1es gép amin még win98fut és kezd meghalni a vinyója.
Macrium reflectel sikerült leklónozni a tarlamát, de miután visszaállítottam egy másik vinyóra nem bootol be a rendszer.
DISK BOOT FAILURE, INSERT DISK üzenet fogad.
Mivel tudnám bootolásra bírni a rendszert? -
sz.j
nagyúr
Áttelepítettem az oldalt egy új tárhelyre, remélem itt már nem lesz gond és mindenki számára elérhető lesz.
A főoldal itt érhető el , míg a klónozással, mentés-visszaállítással, bootolható CD készítésével kapcsolatos ismertetők (és egyebek) itt olvashatók. -
-
-
sz.j
nagyúr
Pedig mint a linkelt képen is látható "tiszta" az oldal ..., legalábbis a BD TrafficLight és egyéb keresők szerint ......
Ha találok egy megbízható és ingyenes tárhelyet, és persze ha lesz egy kis időm is erre, lehet, hogy az oldalt átviszem máshová, hogy megszűnjön ez az áldatlan állapot.
-
sz.j
nagyúr
"... Az úriember oldala (atw.hu) nem jön be mert valami maleware-re gyanakszik és nem engedi megnézni"
Na így sem neveztek még itt (persze ha egyáltalán rám gondoltál) ....
Amúgy nincs semmi gond az oldalammal csak a Comodo allergiás az atw.hu oldalakra és blokkolja az összeset. Ezt támasztja alá az is, hogy a BD TrafficLight teljesen tisztánál látja az oldalamat, nem jelez rá és nem blokkolja.
A fals blokkolás miatt én például töröltem a Comodo Dragon böngészőt, mert azzal települt fel a gépemre és minden böngészőnél hibásan jelzett, és azóta simán megnyitható az aláírásomban is látható oldal.Persze, hogy neked mi a jó és biztonságos azt Te tudod, dönts belátásod szerint.
-
Cold5
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3744 üzenetére
Bocs az értetlenségért...
Megcsináltam a pendrive-ot, de hogy kerül erre fel a komplett rendszerképem?
Bootoljak a pendriveról és ott mit válasszak a Reflectbe?
clone vagy image?
a clone-nál nem dobja fel a cél eszközt... (mármint a pendriveot)
Az úriember oldala (atw.hu) nem jön be mert valami maleware-re gyanakszik és nem engedi megnézni...
-
Cold5
senior tag
Bocs... de kifutottam a szerk. időből...
a következőt szeretném:
Egy bootolható pendrive-ot egy komplett image-képpel a per/pill lemezképemmel.
Tehát, ha bármi történik az SSD-vel, vagy csak újra akarom rakni a rendszert, akkor bedugom a pendrive-ot és arról felrakja az általam elmentett állapotot (bedriverezve, programokkal, beállításokkal)
256GB-os SSD-n 27GB a komplett rendszerem...
Adott egy 32GB-os pendrive amire szeretném ezt kimenteni, úgy hogy bootolható legyen és rögtön induljön a "restore"
Remélem érthető voltam...
Hogyan kell ezt ebben a programban megcsinálni? Jó lenne egy step by step leírás.
-
Cold5
senior tag
Macrium Free-t próbálok használni.
Rescue Media Wizard elindult 1.85GB of 162.9MB nél jár a letöltés (PE3.1) és folyamatosan tölt...
Vlaamint a log fileban ez van:Beginning Wim build - 2014.06.03. 22:18
=======================================Copying PE files from pre-existing install - 2014.06.03. 22:18
==============================================================Looking for Zip file - 2014.06.03. 22:18
========================================Download cancelled.
Unmounting the Wim - 2014.06.03. 22:19
======================================'"C:\ProgramData\Macrium\Reflect\Windows AIK\Tools\amd64\imagex.exe" /unmount "C:\boot\macrium\WAIKFiles\mount" /commit' FAILED - Exit Code 0
Beginning Wim build - 2014.06.04. 7:51
======================================Copying PE files from pre-existing install - 2014.06.04. 7:51
=============================================================Looking for Zip file - 2014.06.04. 7:51
=======================================Downloading 162.9 MB of cab files - 2014.06.04. 7:51
====================================================Download to: C:\ProgramData\Macrium\Reflect\Downloads\winpe.wim
Download successful
Downloaded file 'C:\ProgramData\Macrium\Reflect\Downloads\winpe.wim' failed MD5 check.Download to: C:\ProgramData\Macrium\Reflect\Downloads\bootmgr
itt tartok most és még mindig tölti...
Mi lehet vele?
-
válasz
Doky586 #3740 üzenetére
Felmerült még egy probléma!
Elkészítettem a boot lemezt ehhez a Dell Inspiron Mini laptophoz, boot-ol is róla, egy háttértárra egy helyre másoltam a 3 DVD-nyi tartalmat a C:partíció visszaállításához, és itt jön be a probléma.
Analizálta ez a kis linuxos alapú progi a lemezen a visszaállítandó partíciót, kétszer kér megerősítést, hogy biztos vagyok-e benne, majd a 2. megerősítésnél a paraméterek egyszerűen nem férnek el a képernyőn!
és semmilyen billentyűre nem hajlandó továbblépni, az egérrel meg nem érem el az "ok" gombot...
Ezen a kütyün van egy HDMI csatlakozási lehetőség...az megoldás lehet esetleg, h egy átalakító segítségével kiteszem egy monitorra a megjelenítendő képet és talán rá fog férni vagy mit tudok neki csinálni?
A programon belül csak a 800*600 és az 1024*768-as opciók közül lehet választani, de a nagyobb felbontás sem elég ahhoz, hogy láthatóvá váljék az egész ablak, sajnos húzogatni, tologatni meg nem lehet...
Feltételezem nem ilyen kisméretű kijelzőre tervezték ezt a kis progit, de ha kivezérlem a videójelet, akkor van esélyem, h látszódni fog?
Nincs ilyen átalakítóm jelenleg, de ha veszek is, ezzel megoldódna a problémám?
Köszönöm előre is!
Üdv. -
-
-
-
Üdvözlök Mindenkit!
Nekem egy különleges problémám adódott és remélem, hogy a megfelelő topicban próbálom megtalálni rá a választ.
Szval adott egy Asus netbook, amiben nincs beépített optikai meghajtó, így van hozzá egy usb-s külső.
A feladatom az lenne, hogy egy korábban klónozott partíciót kellene visszaállítanom DVD lemezekről ( a srác szerint ghostolva lett, de a probléma akkor kezdődött nálam, mikor kiderült, hogy nem Norton Ghost-al lett készítve!)
Egy korábban feltelepített Windows XP rendszerpartíció lett lementve a Nero BackItUp nevezetű programmal 3 DVD lemezre...és itt kezdődik a problémám!
Hogyan tudnám visszaállítani ezzel a programmal (a 3 DVD lemezkép segítségével) a korábbi lementett partíciót úgy, hogy ne kelljen szétszedni érte a laptopot?
Ez a program a rendszer alatt önmagára természetesen nem engedi visszaállítani a régi állapotot, de a laptop gazdája ragaszkodik az eredeti állapot visszaállításához.
Ha van itt olyan szakember, aki már ismeri ezt a programot és tudja is, hogy miként van lehetőség így a problémám megoldására, kérem segítsen.Köszönettel: András
-
parsec
csendes tag
Eddig Ghost 2003-at használtam (ritkán kellett)
1. Kérdésem: mennyivel rosszabb, ha azt választom az elején, hogy NE jelölje meg a meghajtót (licensz)
2. van a programban egy konfigurációs rész, erről nincs valakinek egy leírása ? /lehetőleg magyar/-a hsz.-ok alapján tetszik ez a Macricum Reflect progi, most pont 10 céges gépet kellene klónozni..........
-
válasz
arnyekxxx #3734 üzenetére
Ezt a tesztet , már 2 éve készítettem, de tanulságos volt (pl a Norton Ghost 15 is elbukott akkor). Természetesen azóta kijöttek újabb szoftverek is és a tesztben résztvevők frissebb verzió is, de támpontnak hasznos lehet.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3733 üzenetére
köszi, bios-os gépeken használom, a w8-at most tettem vissza vele, de akkor a megnézem a jövőt mit tudnak a fiatal programok.
Tényleg, a win beépített mentése épülő RecImgManager használható elternaiva sima biztonsági mentésre?
-
válasz
arnyekxxx #3732 üzenetére
"Az lenne a kérdésem, hogy a ghost2003-nak van-e valami konkrét hátránya w8.1 mentésekor?"
Ha UEFI telepítés van, akkor azt abszolút nem kezeli (GPT partíció stílus), ha nem, akkor sem használnék ilyen régi/fizetős szoftvert."A másik, hogy az itt ajánlott Macrium mentésében lehet utólag turkálni?"
Igen, lehet.zebede - "Biztos hogy a spéci gyári particio szerkezet kavar be..."
Az biztosan nem, inkább az alaplapi vezérlő és/vagy annak az üzemmódja. -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a ghost2003-nak van-e valami konkrét hátránya w8.1 mentésekor? A másik, hogy az itt ajánlott Macrium mentésében lehet utólag turkálni? Mármint, hogy volt már rá példa, hogy mentésből ghost explorerrel kellett kiszednem adatot-beállítást , a Macriumnak is van ilyen lehetősége?
-
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3729 üzenetére
Sajnos ez az iso sem segített rajtam.
Mindegy, nem érdekes. Biztos hogy a spéci gyári particio szerkezet kavar be a laptopon, mert három asztali PC-n is remekül működik. -
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3729 üzenetére
Köszönöm!
Délután kipróbálom, ha nem lesz jó se probléma, nem annyira fontos, inkább csak kényelmesebb lenne ha működne. -
Elnézést, de épp nekiálltam az ISO-k legyártásának, amikor váratlanul befutott egy sürgős meló... Szóval csak most tudtam kitenni a legújabb ISO-kat.
Nincs olyan hét, hogy 2-3 gépen ne kelljen átklónoznom az előtelepített OS-t SSD-re, eddig egy sem fogott ki rajtam. Esetedben akkor tudnék érdemben segíteni, ha látnám az eredeti partíciószerkezetet, meg egyéb dolgokat is. Ha gondolod Teamviewer-wn keresztül ránézhetek a gépre. Ha így döntesz, akkor privbe keress meg.sz.j - Igen, kösz, csak az hasznos lenne, ha feltüntetnéd a Macrium Build számát ill. a WinPE verzióját.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3726 üzenetére
Ha még érdekes, az oldalamon a legfrissebb iso-k vannak fenn.
-
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3726 üzenetére
Persze, MiniTool-al particionáltam át, de a C-t nem engedi az említett méretnél kisebbre venni.
OK! Majd kipróbálom ha feltöltötted. -
1. Partíciót is partíciókezelővel átméretezni, nem az OS beépített lemezkezelőjével
2. kb fél óra múlva nézz be a Macrium leírásomba, addigra legyártóm és megosztom a legújabb ISO-t, mert elolvasva, hogy miket javítottak benne, lehet, hogy a nem látszó partíciók is megoldódnak(persze nem biztos, mert más oka is lehet) -
zebede
őstag
Az asztali gépen remekül megy, de sajnos HP notebook-on nem működik
Mikor bebootolok a pendrive-ról, nem jelennek meg a particiok.Gondolom köze van ehhez a gyárilag telepített win7-nek, meg annak hogy pl. a C meghajtót 138GB-nál kisebbre nem tudom átparticionálni...
Tud erre valaki megoldást?
-
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3722 üzenetére
Eddig Ghost-oltam, de ez a progi és a leírásod király
Az elkészített Multi-Boot Pendrive tartalmát le lehetne-e menteni és később, amikor kell csak visszamásolni, vagy mindenképp szükség van a YUMI-s procedúrára?
-
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3722 üzenetére
Köszönöm!
-
A WinPE az egy lebutított, csökkentett funkcionalitású Windows környezet. A WinPE verziója meg azt határozza meg, hogy melyik Windows környezet is az (3.1=W7 SP1, 4.0=W8, 5.0=W8.1)
Szóval a WinPE verziója nem azt határozza meg, hogy épp most Te milyen OS-t használsz és ahhoz megfelelő ISO-t kellene letöltened, erről szó sincs. Azt használod, amelyiket csak akarod. -
zebede
őstag
Üdv!
Ezen oldalon lévő leírás szerint a Macrium Reflect Free-vel szeretnék csinálni egy Multi-Boot Pendrive-ot és azzal lementeni a Win7 64bit-es rendszeremet, aztán ha szükség lenne rá, majd visszaállítani.
Az alábbi .iso-k között mi a különbség, melyik kell nekem?
Macrium_Reflect_Free5_2_6465_x64_WinPE50_Rescue.iso
Macrium_Reflect_Free5_2_6465_x64_WinPE40_Rescue.iso
Macrium_Reflect_Free5_2_6465_x64_WinPE31_Rescue.iso -
sz.j
nagyúr
válasz
honda130 #3718 üzenetére
Ha majd kész lesz a klónozás, akkor egy másik progival (például az AOMEI free progijával) könnyen megtudod csinálni a fennmaradó rész particionálását.
-
honda130
tag
Szia! Természetesen nem tévedsz mikor azt hiszed, hogy nem vagyok teljesen képben. Pont ezért vannak a kérdések. Viszont ez a mondatom: "Értem. Tehát a feladat, hogy másolatot csinálok, klónozok a régi rendszerről, és a csare után egyszerűen ráteszem a másik hdd-re az egészet? azért félreérthető picit, mert a másolatot csinálok, klónozok rész rosszul fogalmazódott meg általam. Hanyag mód használtam a másolat szót is és nem gondoltam át, hogy ti ez alatt a szó alatt mást értetek. Konkrétan arra gondoltam, hogy csinálok egy klónt a "C" meghajtóról és azt teszem az új hdd-re.
De ilyenkor gyakorlatilag létrejön egy ugyanolyían meghajtó a winyón mint amit lemásoltam? Jó. Mondjuk most a C meghajtó 25 GB-os. lesz az új helyen is egy 25GB-os C meghajtó. De mi van a többivel? Az automatikusan D lesz, vagy azt még létre kell nekem hozni és úgy lesz oké?
Persze lehet hogy a leírásban ez is benne van, ígérem, elolvasom azt is. -
sz.j
nagyúr
válasz
honda130 #3716 üzenetére
Nem a másolatot kell klónozni hanem a működő oprendszert a feltelepített progikkal együtt, azaz xp esetén a C partíciót, win 7 esetén C + 100MB partíciót!
Félreértés ne legyen, de a kérdésed azt sugallja, hogy nem vagy még teljesen képbe a klónozást illetően (ha tévednék elnézést kérek), ha így van esetleg olvasd át újra a klónozás leírását. -
-
honda130
tag
válasz
Doky586 #3713 üzenetére
Rendben amit mondassz, csak meg is kellett értenem az egész folyamatot. Meg sajnos tegnap este mikor ráindultam volna rendesen a témára, mindkét kislányom határozottan igényelmi kezdte hogy lefekvés előtt játszak velük. Mindennél előbbrevaló volt hogy eleget tegyek a kívánságuknak. Persze reggel már másképp gondolkodik az ember és újra, új hozzáállással ültem neki.
Jó volt ez így, közben megtudtam nagyon sokat megint. Köszönöm! -
-
-
honda130
tag
válasz
honda130 #3711 üzenetére
Nagyon rendben van ez a módszer. Legalábbis a renszerindító lemez és az Image fájl elindításáig tök jól működik, de vissza nem állítottam még. Majd ha szükség lesz rá. Minden esetre az asaztali gépemen kipróbálom mindjárt. Még egy kérdés: Ha később a laptopban hdd-t cserélnék, egy leformázott hdd-t tennék bele a mostani helyett, akkor arra nem fogadná el véletlenül a mostani mentést?
-
sz.j
nagyúr
válasz
honda130 #3707 üzenetére
Igen, a mentést és a visszaállítást úgy kell csinálni ahogy írtad (pontos menete az oldalamon olvasható).
A boot cd-t elkészítheted a MR által felajánlott módon is, csak úgy sokkal hosszabb lesz, de egyben élménygazdagabb is, viszont ha az egyszerűségre és a gyors megoldásra törekszel, akkor elég az ISO fájlt letölteni és kiírni a boot cd-t.
Ez utóbbi esetben az alábbi módon leellenőrizheted, hogy nálad működik e ez a megoldás (jó szokott lenni).
Csinálsz egy mentést , majd bebootolsz a cd-ről és megkeresed a mentést. Ha látszik, azaz megtaláltad, akkor elméletben oké minden.
Az ellenőrzés során további lépéseket nem kell csinálni, lép ki a boot MR-ből, indítsd újra gépet, cd-t vedd ki. -
honda130
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3708 üzenetére
Értem. Közben rájöttem, hogy gyakorlatilag ugyanarról a boot cd-ről van szó, csak ez már elő van készítve és nem kell végigzongorázni a cd készítését. Bocsi! Csak sok év után most merült fel először a mentés/visszaállítás kérdése. Ezt is újra kell tanulnom. Anno még a Norton ghost-tal csináltam, az annyival volt egyszerűbb, hogy valaki megmutatta hova kattintsak és oda kattintottam. Ezt meg még nem is láttam. Semmi gond, mert nem tűnik bonyolultnak, csak szeretem kicsit körbejárni a dolgokat először.
Tehát: Boot cd-m kész 32 bites XP-hez. elvileg most akkor jöhet a Windows alóli mentés a programmal? Vagy simán elindítom a boot cd-t és akár mindkettőt megcsinálhatom azzal is? -
válasz
honda130 #3707 üzenetére
A Boot CD-vel menteni és visszaállítani tudsz. Lemezt meg úgy hozol létre, ahogy szimpatikus, de jobb lenne ha sz.j leírását követnéd, mert ahhoz csak egy CD író progi kell (W7 vagy újabb alatt még az sem), viszont a Macrium-al nem ilyen egyszerű a dolog. (Pont ezért gyártom le az ISO-kat, hogy Nektek ne kelljen)
-
honda130
tag
Igen, rendben. Már elolvastam és írtam is egy próba cd-t. Akkor elvileg a Macrium perfect progival csinálok egy mentést, és a boot cd-vel meg visszaállítom? Viszont a Macrium felajánlja, hogy csináljak boot cd-t az elején. Nem lenne jobb azzal csináltatni a boot cd-t is és a mentés/visszaállítást is? Vagy ez így nem működik?
-
sz.j
nagyúr
válasz
honda130 #3703 üzenetére
Erre a célra a legjobb megoldás a mentés/visszaállítás, viszont ekkor már kell a bootolható CD/DVD vagy pendrive ami egyszerűen elkészíthető.
Ui.
A # 3702-es hozzászólásomat pontosítanám ....
Ha klónozni akarsz, akkor ahhoz nem okvetlen kell bármit is "kiraknod", mert nem feltétlen kell hozzá bootolható eszköz, mert megcsinálható win alól is, de ..... boot CD-ről is. -
honda130
tag
Figyu! Én a mostani rendszert szeretném ghosolni, hogy mikor összeomlik, vagy tele lesz minden göncel egy idő után, akkor csak a ghost fájlból egyszerűen vissza tudjam állítani a mostani állapotot és kész a laptop telepítése újra. Nem kell megint újra tanulnom az egész telepítést, hogy m elyik driwer jó, melyik felesleges, elfogadja, nem fogadja, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest