Hirdetés
- Mini-ITX
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Fali konzol lapos tévékhez
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3998 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3890 üzenetére
USB Image Tool megoldotta. Azzal küszködtem h., ext2 fájlrendszert is kezelőt nem találtam. -
GGAllin
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3887 üzenetére
igen erre irányult volna a kérdésem igazából
bár lehet én is fogalmazhattam volna jobban.
a lényeg akkor hogy lehet ilyet csinálni, csak utánna manuálisan kell beírni a megfelelő kulcsot
-
GGAllin
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3885 üzenetére
Köszönöm a részletes választ
Megpróbálom akkor az új infókkal
"2 egyforma gép nincs, még akkor sem ha teljesen azonosak minden hardverelemet belevéve, ugyanis "minden" hardverelemnek van egyedi azonosítója"
igen ezt tudom, de ugyanolyan típusú hardverekkel lehet egy lemezről több gépet is telepíteni nem?
a driverek azonosak és a hardver egyedi azonosítója ilyen téren nem sok vizet zavar, vagy tévedek? -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3879 üzenetére
Sajnos figyelmetlen voltam és csak a hsz-d első részével, a betűjellel foglalkoztam, valamiért átsiklottam a hsz-d második részén, pedig benne volt a megoldás.
Úgy látszik így hetven közvetlen közelében most már nem ártana Cavintont szednem .... -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3863 üzenetére
-
kutga
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #3812 üzenetére
Sajnos egyik megoldással sem jutottam eredményre, ugyanaz a hiba lépett fel akárhogy is próbáltam.
Tekintettel arra, hogy a nagy partíción csak adatok voltak, azt simán áthúztam total commanderrel, az XP partíciót pedig klónoztam, az hiba nélkül lefutott.
Mindenesetre köszönet a segítségért, tényleg nagyon hasznos ez a program.
-
kutga
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #3808 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a tanácsot, megpróbáltam úgy ahogy javasoltad, törölni a célpartíciót és elölről kezdeni az egészet.
Maga a program tényleg magától értetődő, miután beállítok mindent el is indul a folyamat, de egy ponton, mindig ugyanott megáll az alábbi hibaüzenettel:
Eddig kétszer próbáltam, mindig ugyanezzel az eredménnyel. Valami ötlet?
-
kutga
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #3806 üzenetére
Köszönöm, közben már telepakoltam a G: meghajtót, de ha úgy könnyebb, akkor leszedek mindent és elkezdem elölről.
-
Panthera
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3788 üzenetére
Köszönöm, pont az a linket nem néztem.
sz.j: futó windows alól csináltam
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3765 üzenetére
Most vagyok bajban. A másik HDD-t nem tudom az alaplapra kötni, mert nincs szabad tápkonnektorom. Marad az USB.
Amit csináltam: Yumi-t leszedtem, pendrive-ra fel, a Macrium 64 bites iso-ját ráraktam és semmi mást.
A másik HDD-n nincs partíció, 75,5GB nem lefoglalt. A teljes klónozandó adatmennyiség összesen 30GB. 100MiB+50GB rendszer+25GB adatok elosztásban gondoltam az elosztást.Bootolok a pendrive-ról, USB-s vinyó rajta a gépen. Nincs bootmgr. Jó, USB-s vinyó kikapcs, restart. Boot segéd elindul, lehet az elsődleges HDD-ről bootolni, vagy a bootolható penről az iso+WinXp. Utóbbit választok, gép újraindul, mert nincs bootmgr. Az elsődleges HDD-ről bootolva természetesen indul a klónozni kívánt rendszer.
Tegyek a Macrium mellé egy Win7 iso-t is?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3763 üzenetére
Átolvastam. A gondom, hogy a forrás HDD 250GB az alábbiak szerint: 100MB+100GB+150GB. A 100MB+100GB-ot szeretném klónozni egy szumma 80GB HDD-re. Az olvasottak alapján ez nem fog összejönni.
Megoldás, ha a 100GB-os C partíció méretét leveszem mondjuk 70GB-ra és utána klónozok? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3761 üzenetére
A másik gép merevlemezét tenném az USB 2.0 keretbe. Esetleg az ODD helyére kötném az alaplap SATA felületére. Másik gép merevlemezére klónozok, merevlemezt berakom a gépbe és indítom, örülök...
Csak meg akarok úszni pár óra telepítést, frissítést... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3759 üzenetére
Szia!
Nekem olyan gondom van, hogy van 2 tök egyforma (csak a HDD mérete az eltérő) gépem. Az egyiket feltelepítem, beállítom, a másik merevlemezét berakom USB-s rackbe és erre tudok a linkelt progival klónozni, majd az USB-s rackből a másik gépbe rakva a HDD-t bootolni?
Köszi előre is!
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3757 üzenetére
Közben sikerült megoldani a dolgot egy kis bios matatással.
Ennyire lehet az eltérés a végkifejletben a backup és a ghostolás között? -
Cold5
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3744 üzenetére
Bocs az értetlenségért...
Megcsináltam a pendrive-ot, de hogy kerül erre fel a komplett rendszerképem?
Bootoljak a pendriveról és ott mit válasszak a Reflectbe?
clone vagy image?
a clone-nál nem dobja fel a cél eszközt... (mármint a pendriveot)
Az úriember oldala (atw.hu) nem jön be mert valami maleware-re gyanakszik és nem engedi megnézni...
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3733 üzenetére
köszi, bios-os gépeken használom, a w8-at most tettem vissza vele, de akkor a megnézem a jövőt mit tudnak a fiatal programok.
Tényleg, a win beépített mentése épülő RecImgManager használható elternaiva sima biztonsági mentésre?
-
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3729 üzenetére
Sajnos ez az iso sem segített rajtam.
Mindegy, nem érdekes. Biztos hogy a spéci gyári particio szerkezet kavar be a laptopon, mert három asztali PC-n is remekül működik. -
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3729 üzenetére
Köszönöm!
Délután kipróbálom, ha nem lesz jó se probléma, nem annyira fontos, inkább csak kényelmesebb lenne ha működne. -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3726 üzenetére
Ha még érdekes, az oldalamon a legfrissebb iso-k vannak fenn.
-
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3726 üzenetére
Persze, MiniTool-al particionáltam át, de a C-t nem engedi az említett méretnél kisebbre venni.
OK! Majd kipróbálom ha feltöltötted. -
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3722 üzenetére
Eddig Ghost-oltam, de ez a progi és a leírásod király
Az elkészített Multi-Boot Pendrive tartalmát le lehetne-e menteni és később, amikor kell csak visszamásolni, vagy mindenképp szükség van a YUMI-s procedúrára?
-
zebede
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3722 üzenetére
Köszönöm!
-
honda130
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3708 üzenetére
Értem. Közben rájöttem, hogy gyakorlatilag ugyanarról a boot cd-ről van szó, csak ez már elő van készítve és nem kell végigzongorázni a cd készítését. Bocsi! Csak sok év után most merült fel először a mentés/visszaállítás kérdése. Ezt is újra kell tanulnom. Anno még a Norton ghost-tal csináltam, az annyival volt egyszerűbb, hogy valaki megmutatta hova kattintsak és oda kattintottam. Ezt meg még nem is láttam. Semmi gond, mert nem tűnik bonyolultnak, csak szeretem kicsit körbejárni a dolgokat először.
Tehát: Boot cd-m kész 32 bites XP-hez. elvileg most akkor jöhet a Windows alóli mentés a programmal? Vagy simán elindítom a boot cd-t és akár mindkettőt megcsinálhatom azzal is? -
üszök
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3663 üzenetére
Köszi. Akkor nem kisérletezek.
-
default.
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3627 üzenetére
ja, szóval azt ki kell írnom, az lesz a boot lemez, nem a backup, amit csináltam.
és akkor erről bootolok és aztán ott kiválasztom a backup-ot a másik vinyóról.. gondolom -
default.
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3623 üzenetére
Megcsináltam a mentést sikeresen, viszont itt a bootlemez készítésénél akadályba ütköztem.
Letöltöttem a Rescue ISO képfájlt, de nem tudom mit kezdjek vele.
Megnyitottam, de semmi alkalmazás vagy ilyesmi nincs rajta.
Mit kell ezzel kezdeni ?köszi szépen előre is!
üdv! -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3623 üzenetére
Üdv Fire.
Mi van veled, mert rég "láttalak". (Nem csak ebben a topikban hanem a PH fórumon.) -
< CyberBob >
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3603 üzenetére
Rendben, köszönöm!
VMware alatt már többször kipróbáltam a Try&Decide funkciót és nem volt gond, de miután pont a virtuális gépet szeretném részben kiváltani vele remélem ez így is marad. Persze ha összeborzolja a rendszert még mindig ott van a napi mentés.Még annyi, hogy nem tudod véletlenül ki lehet-e venni az automatikusan induló folyamatok közül a "TrueImageMonitor.exe" -t? Pár másodpercenként 2-4% -ra terheli a processzort.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3601 üzenetére
Erről az ismert hibáról (Try&Decide) tudsz adni valami linket? Most a 2014-es Acronis-t használom ezt is érinti?
-
priti
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3539 üzenetére
Szia!
Belefutott már valaki ebbe?
Pillanat egy HDD-n lehet egyszerre GPT és MBR partíció? Mert ha nem akkor az egész innentől lefelé tárgytalan.Adott egy GPT partíció egy 3TB-os HDD-n, meg egy korábbi ghost mentés egy MBR partícióról. GPT-t MBR-be konvertálni adatokkal együtt nem lehet, ezért mozgatással csináltam egy 100GB-os partícionálatlan területet ennek a 3TB-os GPT HDD-nek az elejére. Nem hoztam létre ide semmilyen partíciót, nem formáztqam, semmi.
Erre a partícionálatlan területre irányítottam a 15-ös ghost-ot a lemezképek tallózása után. Ilyenkor az a megszokott ha nincs partíció, hogy ő létrehozza a 100-megásat a rendszernek az egyik fájlból meg a C-t akkora mérettel amivel az el lett mentve a másikból. Ezt meg is tenné, viszont aszondja nekem, hogy az aktív partíció létrehozása nem támogatott erre a partícionálatlan területre és elpusztúl, mielőtt elkezdené az írást.Most vagy az van, hogy egy HDD-n nem lehet egymás mellett egy 100GB-os MBR és egy 2,9TB-os GPT partíció, vagy a Ghost xopat. Amúgy szerintem minimum vista kernel van a 15-ös Ghost alatt, mert a GPT-t gyönyörűen olvassa, a lemezképet csodásan be tudom róla tallózni.
Lehet, hogy csak annyi a gixer, hogy a független lemezkép amiből létre kéne hoznia az MBR partíciókat az üres területre és írnia kéne rájuk a GPT partíción van?
Nekem ez a GPT új dolog, nem vágom, nekem most val először de 2TB fölött GPT kell és ha lehet nem darabolnám fel a HDD-t jobban, meg telepíteni sem szeretnék csak annyit akartam elérni, hogy legyen egy "C" meg egy "D" ahol a "D" kvázi 3TB és a "C" meg a Ghostos mentésem legyen, ami egy független lemezkép és csodásan visszaállítható. Számtalanszor csináltam már.
Lehet hogy hagyom a csába a 3TB-os HDD-t, ha nincs ötlet, csak azért kaparom el a sebeimet, mert cirka 5 órát küzdött a gép amíg átmozgatta az adatokat a 3TB-oson, hogy az elején meglegyen az üres hely a rendszernek ami xarik felmenni oda a ghost-tal.
Persze egy tonna szart rátettem már a 3TB-osra és itt azt írja a srác, hogy a telepítésnél nem lehet a HDD-n másik partíció, szóval tehetnék mindent vissza máshová még úgy is ha kézzel telepítem, de minden órákig tart a rengeteg adat miatt.
Jajj nagyon rajta vagyok a hosszú cicin, remélem lesz valami egyszerűbb megoldás, de azon a ponton vagyok, hogy beteszek egy pici HDD-t/SSD-t külön a rendszernek és belecarok, de az meg perpill nincs. Mondanom sem kell, hogy közben a másik HDD-t amiről a 3TB-ost tömtem meg már vinné a vevője... isteni ez a GPT.
-
Innox
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3539 üzenetére
Szia! Köszönöm a segítséget!
Tisztában vagyok vele, hogy ez milyen topic. Azért írtam ide, mert eredetileg biztonsági mentést akartam csinálni majd vissza állítani, de rájöttem hogy nem fog menni. Minden esetre megoldódott a probléma jó sok fejtöréssel. -
xcds
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3536 üzenetére
Értem, köszi.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3531 üzenetére
Az, hogy gyakorlatilag is az-e, majd visszaállításkor fog kiderülni leginkább.
A rejtett partíciót lementettem együtt a rendszerrel, persze. -
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3528 üzenetére
Persze, hogy ez történt.
Köszi, nagyon jónak tűnik a leírásod, szerintem gyorsan meg is csinálom. -
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3526 üzenetére
Szuper, ez nagyon jónak tűnik, akkor meg is próbálkozom vele. Esetleg valahogy USB-ről is lehet bootolni ezt az általad készített iso-t? CD nem tudom, van-e itthon, és ha megoldható USB-vel is, akkor nem kezdek el feltúrni mindent egy üres lemezért.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3524 üzenetére
Tehát ha jól értem, ha letöltöm a cikkedben linkelt Macrium Reflect Free Boot ISO-t, akkor arról bootolva elvégezhetem a rendszer ghostolását mindenféle 3rd party telepítése nélkül, igaz? Ez a program tud USB-s külső merevlemezre menteni?
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3518 üzenetére
Ja, itt a vhd-nál is az a kérdés, hogy magát a vhd-t fel lehet-e csatolni automatán. De mindjárt kipróbálom daemon-tools viszi-e. Ha igen, azzal meg lehet oldani.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3502 üzenetére
Látom neked is tetzsenek az Einsten aranyköpések
Ami az aláírásomba van, mindkettő tőle származik -
Shokkolo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3502 üzenetére
Hálás köszönetem
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3478 üzenetére
Köszönöm a választ. Remélem hasznos lesz. Próbáltam úgy is hogy a 100 MB-s rendszer számára fentartott partíciót is kimentettem, de az sem segített. Lehet egyszerűbb lenne a win7 saját recoveryjével. Még azt is kipróbálom a mai napon.
-
Elar
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3457 üzenetére
És akkor nekem klónozni kell vagy egy teljes backupot csinálni - recovery diskkel?
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3460 üzenetére
Ja igen, az Acronisnál úgy jártam el mert az Acronisom boot lemezes.
Viszont láttam már más programot is mint az előbb említettek (Norton Ghost, Paragon Partition Manager) amiket fel kell telepíteni Win7-re és úgy csinál backup-ot, ezt utána hova kell mentenem és hogyan tudom visszatenni? Tehát az iménti kérdésem csak azokra a backup prgoikra vonatkozik, amiket Win alá fel kell tenni és úgy backupol.Amúgy az Acronis most végzett, már visszaállította kb. 2 óra volt a backup
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3457 üzenetére
Köszi a helpet, akkor megcsinálom, csak eddig nem mertem elkezdeni
-
Szentes
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3426 üzenetére
Értem! Lehet itt hibáztam! Én kifejezetten és kizárólagosan csak is a C partíciót mentettem. Semmit nem mentettem hozzá. Ha jól értem az elmondásodat, mikor kimentem a C rendszer partíciót ne csak azt jelöljem ki mentésre, ha nem a rejtett 100MB partíciót is?
Megvettem - megvettem. De írtam, én egy ilyen gyűjtő vagyok....
Viszont megleptél! Tényleg vannak olyan ingyenes alkalmazások amikkel mind ez tökéletesen működőképes dolog??? Tudsz küldeni linkeket? Felcsigáztál!
Küld PÜ-ben!
Köszönöm az eddigi segítséged!Ki fogom próbálni!
-
Szentes
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3424 üzenetére
Segítségeteket szeretném kérni!
Bár a NORTON GHOST 2003 megjelenése óta gyűjtöm és használom a GHOST programot, most mégis elszállt az agyam. Persze a gyártóhoz Symantec-hez és az MS is hiába fordultam segítségért csak egymásra mutogatnak, miután mind két cég a segítség nyújtás előtt a számlától kezdve, minden adatot igyekezett begyűjteni rólam.Nincs gond ezzel sem, mert jogtiszta, eredeti dolgokról beszélek. Szóval, az elküldött adatok után csak az egymásra mutogatás ment.
Probléma:
Vettem egy Win7 Ultimate csomagot. Persze, hogy kimenthessem, ehhez már nem volt elég a 14 N.G. meg kellett vásárolnom a 15 verziót.
Első lépésben a gyerekeim rendszerét mentettem ki. Persze nem sokkal később vissza is kellett volna töltenem, ami legnagyobb meglepetésemre a következőképpen sikerült.
A Win7 bejelentkezésekor felajánl egy menüt:
1. Window7 indítása
2. Valami Win2003 server stb.Természetesen nem valós, mert nincs semmi más a gépen! Nem értem mi a hiba...? Persze, a Win7-ben kilehet kapcsolni a menü beadását, de ennek nem ilyennek kellene lennie.
Ért ennyire valaki hozzá, hogy mi lehet a probléma?
Ráadásul az egész folyamat a saját, eredeti Ghost 15 _CD-jéről történik. Sem a mentés sem a visszaállítás nem Win7 alól történik!
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3418 üzenetére
"....Annyit kell tenned, hogy ha korábban IDE módban készült a mentés, ....."
Sajnos a teljesen új mentéseknél (amik AHCI mode-ban készültek) is fennáll a hiba ...
Később jelkezem, most egy darabig nem leszek gépközelbe.
-
XZoli
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3365 üzenetére
Van a fizetős Paragonak WinPE alapú boot lemeze és super jó, én már csak ezt használom.
-
retexis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3369 üzenetére
Köszi, most már világos.
-
retexis
tag
válasz
Az uccsót neked szántam. :-)
-
retexis
tag
válasz
2012-esem van Plus pack-kel, de a boot lemezről nem indul. Meg áll az Acronis feliratnál betöltés közben.
Kipróbálom ezt a winpe alaput, aztán riportolok az eredményről. köszi. -
< CyberBob >
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3333 üzenetére
Mentéskor nem volt bepipálva a sec by sec opció. Próbából többször is elékeztem a mentést és az Acronis mindig úgy jött fel, hogy nincs bepipálva így ez az alapértelmezett beállítás. Esetleg nem azért írta ki visszaállításnál mert teljes mentés volt és meglévő partíciókra lett visszaállítva (nem töröltem ki őket előtte)?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3327 üzenetére
Szia!
Lementettem a merevlemezről a100Mb Win7 segédpartíciót és C Win7 rendszer partíciókat a MBR-el együtt, de a D adat partíciót nem. Nem volt kiválasztva a mentésnél a sec by sec így a 60Gb ból lett 12Gb normál tömörítéssel. Lemezről (Acronis 2012)indítottam a gépet mindent alapon hagyva (így készült a mentés is) a visszaállítás közben azt írta ki, hogy sec by sec. A visszaállítás előtti ablakban sem volt írva, hogy így csinálja. A kérdés az hogy miért írta ki é lehet ebből valami gond? -
retexis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3327 üzenetére
Bejelöltem azt is (unallocated space azt hiszem)
Azért mentem le mert több azonos gépet használok, ha van valami grimbusz az egyikkel, nem kell telepítgetnem, hanem csak rátöltöm a mentést és kész. -
Gery15
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3309 üzenetére
Igen, igen ACHI meg Compatible van... És ezt állítottam át már tegnap is, de semmi.
Megnézem akkor frissebbel.
-
Gery15
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3307 üzenetére
Laptopról van szó.
-
Gery15
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3304 üzenetére
Sajnos nem működik így sem.
-
Gery15
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3304 üzenetére
Rendben van megnézem.
-
LuiT
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3274 üzenetére
Lécci oszd meg velünk is az infót hátha más is beleütközik az ilyesfajta problémába.
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3266 üzenetére
Ez milyennek tűnik ?
-
Badb0y
addikt
válasz
Itt a gép meg ssd is.
-
Badb0y
addikt
válasz
Ok, de egyébként mire kell várni ? Addig nem tudjuk átbeszélni
?
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3264 üzenetére
Érkezőben van a gép, de több mint valószínű lesz egy recovery partíció is, egy win 7 és más talán nem.
Szabad hely sok lesz, mert csak alap win7 pro 64 bit lesz rajta.
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3262 üzenetére
szab.tam leírta hogy lehet hdd-ről ssd-re tenni egy rendszert.
Na most kérdezném, hogy tudom ezt összevarázsolni win 7 alatt.
Adott egy kis gépezet, melyen 64bit-es win 7 van a 320gb-os vinyón. 1:1-be szeretném áttenni egy 256-os ssd-re. Hogy kell ezt akkor ? Én paragont használok, ha lehet ezt nézzük, ha más kell, akkor az is jó. -
Dontorrent
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3260 üzenetére
Értem.Egyszer már megpróbáltam újratelepíteni a windowst bootoláskor,de kiírta nekem,hogy nem található a merevlemezen a telepíteni kivánt windows.vagy valami ilyesmit közölt velem.
Oké,akkor marad a B verzió amit te is leirtál nekem.Kérdés,hogy vajon mennyi 8.5gb-os lemezembe kerülne az a mentés? Sajna nincs birtokomban egy külső HDD.A belső pedig 250Gb alapbol és pont le van felezve ( Toshiba jóvoltábol).Szerintem a "C"-n van az Op .rendszer,és ha azt áthelyezi a "D"-re nekem,semmi helyem nem lesz mert már így is 54Gb szabad helyem van.Anno csináltam egy biztonsági mentést és az elég sok helyet elvett a lemezterületemböl. -
Dontorrent
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3257 üzenetére
Szia! Azt szeretném kérdezni tőled,ha ezzel az Easeus programmal csinálok egy teljes Backup mentést a "C"-ről,azt ő hova fogja lementeni?
Bár most kicsit bajban is vagyok,mert a Toshiba szervizben azt mondták,hogy a windows7 a "D"-re van telepítve rejtett fájlként.Amit én persze egyszer letöröltem figyelmetlenségből.Tehát ezek szerint az már nincs is ott?
Próbáltam a Ghostolást,de sajna ahhoz szőke nő vagyok,ezért gondoltam megbírkozom az Easeus-al.Lényegében én egy teljes rendszer,ill.op.rendszer mentést szeretnék csinálni mielőtt ne adj Isten összeomlana a windowsom. Tudnál segíteni?Köszönöm szépen!
-
creed30
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3252 üzenetére
Te aztán nagyon figyelemmel követed a fórum életet,hát nem semmi
Tényleg nem akarom a hülyét játszani,de most akkor azt írtad hogy a korábban megbeszélt módon kiírt backup simán jó arra hogy más méretű másik vinyóra is fel lehessen tenni?
Tegyük fel csak C:-ről csinálok mentést ami 10 GB-os,akkor ezt egy másik vinyóra aminek C:-je 20 GB-os minden gond nélkül felé lehet tenni? -
creed30
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3249 üzenetére
-
niklebi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3230 üzenetére
Van benne olyan funkció "Copy my hard disk" . Köszönöm megpróbálom evvel klónozni. A partíció eltolásra meg figyelni fogok.
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3227 üzenetére
3130-ban kérdeztek hasonlót, de nem az a válasz érkezett ami engem érdekelne.
Tehát, manuálisan kreálok a rendszer partición kívül egy másik particiót, és azt szeretném, hogy erről lehessen bootolni. Tehát ezt csinálnám meg bootolható médiának mint a a penes módszert. Csak ez a paragon dvd-t illetve flasht enged csak
A winchester még egy partícióját kellene bootolhatóvá tenni
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3224 üzenetére
Valami nem jó, mert nem látom a pendrive tartalmát
Szerk:
Hogy rohadjon meg az usb 3.0. Abban nem látja a 2.0-ás pen-t -
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3224 üzenetére
Értem, alapban külön mappába teszi, amikor megadom neki a nevet, akkor mappát hoz létre.
-
Badb0y
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3222 üzenetére
Pen-re ráférne, de maga a pbf fájl több mint 4giga és bootolhatóvá tenni meg cak úgy lehet, ha fat-ba van formázva, mert ntfs-t nem engedte. Vagy én csinálok valamit rosszul ?
Szerk:
Úgy néz az volt a hiba, hogy a pen éppen win7 telepítő ready volt
-
desertfox83
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3214 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod. Eddig IDE hdd és író volt a gépben, nemrég vettem egy SATA írót, azt minden állítgatás nélkül felismerte. Remélem, a hdd-vel is így lesz.
-
zsadnok
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3218 üzenetére
Köszi! Tisztul a kép már. Teszek egy próbát akkor most hétvégén...
Köszönöm -
XZoli
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3189 üzenetére
Fájdalom mentesen megoldódott, csináltam egy új profilt a Windows 7-ben a régit töröltem . És láss csodát működik rendesen a időzített mentés
őszinte leszek lassan már há.... a win7 telepítő lemez (nálam Pendrive) láttán
-
VaMik
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3186 üzenetére
Pontosan
-
XZoli
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3183 üzenetére
Kaspersky 2012 vírusirtóm van azzal működöt rendesen.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3119 üzenetére
Köszönöm akkor megpróbálom nélküle vagy a másik progival.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3116 üzenetére
lemezkezelőben néztem nincs 100 megás partíció. Vagy esetleg van más program javaslatod?
Lehet én csinálok valamit rosszul
Így csinálom:Copy My Hard Drive
majd kiválasztom a forrás illetve cél winchestereket
majd akövetkezőket választom ki:Options:
[ x ] Check source for file system errors
[ x] Check destination for file system errors
[ ] Resize drive to fill unallocated space
[ x ] Set drive active
[ ] Disable SmartSector copying
[ x] Ignore bad sectors during copy
Destination partition type: Primary
New drive letter: G:Advanced options:
[ x ] Copy MBRLehet itt nem csinálok valamit jó
-
_BM_
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3113 üzenetére
Sokan nem akarnak szarakodni a telepítéssel. Volt olyan HP notim, amelyen három álló napig tartott, míg fel tudtam számolni az utolsó sárga kérdőjelet is az eszközkezelőben
-
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3109 üzenetére
Ah, ezek a plusz partíciók engem mindig csak összezavarnak. Meg ezek szerint a paragont is. Biztosan saját magamra nem mentek lehet a gond (mert mintha már találkoztam volna ilyennel, ráadásul közben csináltam egy W7 beépítettet, ő már bele sem kezdett pl. DVD vagy külső hdd nélkül)
Egyébként tök érdekes, hogy vhd-t csinál. Most épp megpróbálom összebarátkoztatni egy virtual PC-vel. Kíváncsi vagyok menni fog-e.
Szerk: (#3111) Fire/SOUL/CD: ritkán kócolok össze partíciókat, max. ha megkérnek rá külön. Én 1 partíciót szeretek használni. Ezt nem én idéztem így elő. -
_BM_
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3109 üzenetére
Soha nem értettem, hogy miért nem csinálnak rá az előtelepítők egy adatpartíciót is a vinyókra. Több előnye lenne, például a ghostolás is egyszerűbben menne.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3107 üzenetére
De lüke vagyok. Pedig direkt oda is írtam, hogy notebook, csak elfelfelejtettem, előre telepített volt (anno).
Viszont: [link] -
caprine
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3103 üzenetére
Szia!
Köszi a részletes választ. A linkelt leírásod a 100 megás részről nagyon jó, már pont utána akartam nézni miért is van erre szükség.
-
caprine
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3101 üzenetére
Hi!
Köszi a választ. Lehet nem voltam egyértelmű. Nem akarom HDD-re átrakni az OS-t, csak most friss a telepítés, majdnem mindent felraktam, beállítottam, csinálnák róla egy mentés állományt (mint ghost esetében a xxxx.gho) a WD vinyomra. Legközelebb amikor pedig gondom lenne a W7-el, akkor onnan szeretném visszaállítani mintha csak egy restore állomány lenne.
A SSD-t egyben hagytam (illetve a telepitő csinált egy szokásos 100MB-ost szeletet). 60GB, nem láttam értelmét szétbontani, esetleg egy 80-asnál már lett volna értelme. Szóval disk és partició mentés is szóba jöhet nálam. Mindenestre szerintem a hétvégén kipróbálom ezt a todo-t, a majom a vízbe meg majd akkor ugrik, ha majd visszarakom, amire remélhetőleg minnél később lesz szükség.
Nekem szokásom volt XP-nél, hogy 3-6 havonta ghostoltam a rendszert a norton termékével. Volt egy alap telepitésem amit elmentettem. Ha összeszakadoban volt a rendszer akkor onnan visszaállítottam a mentést, minden progit lefrissitettem, és megint elmentettem az egész C particiót, immáron ez lett az alap. Remekül bevált, évek óta ezt csináltam.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3098 üzenetére
Mivel az angol "tudásom" közel van a béka ama bizonyos testrészéhez, ill. a Google fordítóprogramja olykor nagyon zagyva fordítást produkál, ezért bátorkodtam feltenni a kérdéseket ....
Az összehasonlító ábrát láttam, a Todo-nál több "pipa" volt, ebből következően többet is tud, de pl. bootolható mediát a Todo-nál csak "kézzel" lehet csinálni, míg a Disc Copy ezt automatikusan megcsínálja (ha hinni lehet a google fordításának).
Bár ahogy így utólag látom, sajna nem a legpontosabban tettem fel a kérkéseimet, mert a fő hangsúly a "mi a tapasztalat"-on lett volna .....
Amúgy köszi a választ.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3095 üzenetére
Csak olvasnom kellett volna, köszönöm!
-
ZCoyote
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3092 üzenetére
Ez az Easeus Todo Backup program 64 bites Win7-en is működik?
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3092 üzenetére
-
creed30
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3089 üzenetére
Akkor köszönöm!
Nézd el hogy nem akarok visszaolvasni többszáz hozzászólást. -
creed30
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3086 üzenetére
Szia!
Tehát az idáig 2GB-nál nagyobb DVD-re kiírt Mybackup.tib az UDF volt és ezért nem ismerte fel a rendszer? (csak akkor ismerte fel ha átmásoltam DVD-ről a D:-re)
Még most sem világos a dolog.
Pl egy 8.7 GB-os lemezre kiírt boot fájlal + a 3 vagy 4 részre darabolt Mybackup.tib-el minden gond nélkül egyszeri menetben helyreállítható lenne DVD-ről a rendszer? -
creed30
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3083 üzenetére
Szia!
Én Acronis True Image-t használtam idáig.Bootolható backupot Dvd-re készítettem vele.1 nagy hibája van hogy ugyan bebootol a lemez de a MyBackUp.tib fájlt a rendszer nem látja a Dvd-ről. Idáig mindig a restore elött a DVD-ről át kellett másolnom a D:-re MyBackUp.tib-et,és onnan tudtam a C:-t helyreállítani.
Akkor a kérdésem
Az általad ajánlott Paragon képes olyan bootolható backupot csinálni DVD-re amiről simán vissza tudom állítani a rendszert?
Nagyon lényeges hogy használhatok e (még nem használtam) 4.7GB-nál nagyobb Dvd-t a művelethez?Ugyanis a 4.7Gb már nem elég és így nem kellene darabolgatni,több Dvd-re átmenteni a C:t.
Várom válaszod,előre is köszönöm! -
pete_21
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #3075 üzenetére
Tegnap átmentettem, és tökéletesen lemásolta a hdd-t. Egy az egyben úgy néz ki, mint a másik.
Köszönöm szépen a válaszod! -
captcha
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3075 üzenetére
Igen, sőt most (korlátozott ideig) ingyenes a Professional kiadás is (viszont ingyenes update nem jár hozzá).
-
Agyasima
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3071 üzenetére
Nem rendszerpartíció volt, de voltak ide installált progik és játékok, így gondoltam biztosabb ha klónozok. Mindenesetre megoldódott a probléma közben, köszi!
-
_BM_
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3068 üzenetére
-
_BM_
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3066 üzenetére
Na, most már alakul a dolog. A Hard Disk Drive Configuration alatt ott figyel 2-ik eszközként az USB, azt kell első helyre állítani, és akkor bootol. És akkor nem is jelenik meg a HDD a boot-sorrendválasztóban.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #3065 üzenetére
Megnéztem, direkt NTFS-re is formáztam előtte a pendrive-ot, simán bebootolnak róla a gépek (többel is próbáltam).
-
_BM_
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3063 üzenetére
Köszi, majd megnézem, de előbb visszakérdeznék: nálad megy frankón a pendrájvos paragonos bootolás? Csak azért kérdem, nehogy az legyen a megoldás, hogy szar a paragon pendrájv-csinálója
Eleve gyanús, hogy ntfs-re formáz. Mi a frásznak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Mini-ITX
- Okos Otthon / Smart Home
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest