- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pr3s
aktív tag
Szia, nagyon szépen köszönöm a segítséget, ajánlanál egy ilyen billentyűzetet?
Mert megvenném e célra, és még lelkesen le is kapargatnám róla a betűket, mert hát komolyan gondolom, igaz most a 8-al keres kettővel üt jellegű pötyögést tolom, de elég jól megy, azt is úgy, hogy szinte oda sem nézek a billsorra, de jó lenne megtanulni a hivatalos gépelési formát.
Szóval várnám a termék nevét, ha nem gond, milyen is az ideális billsor erre a célre, előre is nagyon szépen köszönöm, kellemes hétvégét!Üdv.: Pr3s
-
Pr3s
aktív tag
Kérhetnék egy jó gépírásoktató programot?
VAgy csak a neve is elég.
Vagy van itthon a régi jó öreg könyv(Gépírás a betűtanulástól a hivatalos levelekig KJK-Kerszöv), melyik a jobb?
És ha már gépelés akkor milyen billsor lenne jó? 101-102- vagy hány gombos?
Előre is köszi a segítséget! -
JetiRulez
őstag
Az első négy pont igaz rám is, de az ötödik már talán nem. Annyira azért nem figyelem magamat gépelés közben. Gyári hibás vagyok: általában mindig csak egy dologra tudok koncentrálni (jelen esetben például csak a helyesírásra), ezért fordul elő, hogy vagy 5-10-szer belejavítok a hozzászólásomba utólag vagy előre meg kell fogalmaznom a mondandómat.
Amikor papírról gépelem a szöveget, az is erős koncentrációt igényel, de kicsit könnyebb, mint közben valakire figyelni vagy fogalmazni. -
JetiRulez
őstag
Tényleg ki van halva a téma, ez tény és való. Én vagyok szerintem az egyetlen, aki ide néha napján benéz.
A JKLÉ-re én is kicsit lassabban állok vissza, de nem foglalkozom vele különösebben, már megszoktam.
A billentyűzetem meg teljesen hagyományos asztali billentyűzet. Ennek ellenére mégis előfordul, hogy ezeket a távoli gombokat sikerül leütni. Ú betűt mondtam volna? Backspace-t akartam mondani: F12, PrintScreen, Insert; ezeket nyomom néha helyette. -
JetiRulez
őstag
Szerintem ez a helyes kép:
[link] (Képzeld a helyébe a magyar billentyűzetkiosztást és Én az AltGR gombot hüvelykujjal nyomom le)
A számokat mondjuk gyakran én is félreütöm.Egyébként rajtam kívül szokott még más fura dolgokat művelni gépelés közben?
Arra gondolok, hogy Én véletlenül gyakran bekapcsolom írás közben a Kiskapitális betűstílust (Shift+Ctrl+K) vagy Ú helyett mindig az Insert gombot nyomom le. Néha még a Funkciógombokat is sikerül végignyomkodni a számok helyett. Én úgy gondolom, hogy 3 évi gépírás tanulás után ilyen hibákat, már nem szabadna elkövetnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topik
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest