- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Aktív témák
-
walko
tag
Sziasztok, friss új gépem van új rendszerrel,
gigabyte lap, i7 2600, 460gtx, 8gb ram, win7 ulti.
Táp 400w chieftec, elvileg el kell bírnia mindent.Minden frankón megy javarészt munkára használom, de gondoltam hamár erősebb gép, megfuttatok valami játékot. Ezesetben viszont bármit indítok, amint a játék betöltődne újraindul a gép. Konkrétan Skyrim-et és Battlefield Bad company 2-t próbáltam, mindkettő betöltődött a menüig, de mikor a start game-ra nyomtam azonnal reset.
Próbáltam utánaolvasni, de annyi féle lehetőséget írnak mindenütt és sehol nem konkrétan ez a jelenség van.
Köszönöm ha tudtok segíteni!
-
PalM
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy mostanában újraindul a gépem, mintha reseteltem volna. (log nem ír semmit, nincs kék képernyő sem)
Olvasgattam már fórumokat, úgyhogy 1-2 hibalehetőséget ki is zártam egyből. Mivel 2 gép van a családban, ezért amiket eddig átnéztem: Tápegység, Memória csere, takarítás(ventillátorokat stb.. de hőmérséklet 40 körül volt eddig is, az meg teljesen jó) szétszedtem az egész gépet (kivéve cpu) majd újra összeraktam, plussz egy cmos reset közben. Semmi változás nem történt ugyanúgy újraindul 10-20percenkent, óránként, de mostanában már egyre többször.
Az előző gépen hasonlókat művelt és alaplap volt a hibás... esetleg tippek, hogy mit nézzek még meg?Egy új windowst még rakok egy másik winyóra tesztelni, ha felkeltem hátha...
-
MOTOWN
csendes tag
Eddig még jó.Nem indult újra.
-
MOTOWN
csendes tag
Kapott új pasztát a videókártya.Kiváncsi leszek,hogy lesz-e változás
-
MOTOWN
csendes tag
Sziasztok...Problémám a következő::Úgyan az mint volt)))..
A gép újraindul..Vettem bele még 2GB memóriát.Így már van benne 6Gb.
Először a memóriára gyanakodttam.
Külön külön is újra indul a gép.Test drive unlimited 2 közben.Hallottam olyat is,hogy elgyengül a videókártya egy idő után.Lehetséges hogy a kártya lenne már rossz?Vagy esetleg processzornál a paszta?OCCT-vel hogy kel tesztelni?esetleg kel benne valamit állitani? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
roli012345 #1490 üzenetére
Nagyon szívesen!
-
CoolMan
MODERÁTOR
Rendben, tehát akkor mind a kettő memória modul a teszt szerint hibátlan. Még annyit esetleg megtehetnél, hogy másik táppal is teszteled egy próba erejéig a gépet.
AMD memória kb. ennyit.
-
MOTOWN
csendes tag
válasz
CoolMan #1486 üzenetére
USB-re tettem fel a bootot.Mikor elindult,nem állítottam semmit rajta.
Valószinű hogy mind 2 lement.5 ellenörzést mutatott
lehetséges hogy nem kinlódok vele.veszek egy új alaplapot és memóriát.Remélem a videókártyámmal nincs baj.AMD memóriákrol halottál valamit? mert meglepően olcsók -
MOTOWN
csendes tag
-
MOTOWN
csendes tag
Sziasztok..Segítséget szeretnék kérni tőletek!!
Nekem is olyan problémám volna,hogy újra indul a gépem
Szintén játék közben tapasztalom.
Egy zúgást hallok a hangfalból, fekete képernyő,és újra indulás.
A gép amiről szó van:AMD Phenom II X4 925
Kingmax 2x 2GB 800 MHz
Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0
Sapphire HD5750 1Gb
Wndows 7 64bit
GIGABYTE Superb 460W -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
roli012345 #1476 üzenetére
Amennyiben a VGA nem melegszik túl, akkor az a noname táp nem bírja a terhelést. Kérjél kölcsön egy minőségi, megbízható tápot, és próbáld ki.
-
roli012345
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám! Feltettem a gépemre a Call Of Duty Modern Warfare 2-t,
mikor belépek elindítom a játékot és játék közben felrakom max grafikára, akadozás nélkül viszi és egy 5 perc után újraindul a gépem de van olyan is amikor leáll a rendszer.
És mikor felállt megint a rendszer belépek újra de minimális grafikán kezdi el a játékot és akkor nem indul újra.. Miért van ez?A konfigom:
Alaplap: Asrock G41-MH/USB 3.0
CPU: Intel Pentium D830 3,00GHz 2 magos
VGA: NVIDIA Geforce 9600GT
HDD: Maxtor 40Gb
RAM: Kingston 4gb (2GB 1600MHz és 2GB 1333MHz)
Táp: Colors 400W
OP: Windows XP, Service Pack 3 telepítve van!Segítsetek pls!!
-
boti192
csendes tag
Windows Xp service pack 3
van rajta
Intel pentium 4 3.00GHZ
2GB ram
Ati Radeon HD 2600XT
ezt el feljtetem le írni a tápot estére megnézem -
boti192
csendes tag
Hello
Hát először úgy volt hogy mikor be tetem a DVD az olvasóba akkor indult újra vagy írás közben de most már netezés akár zene hallgatás közben újra indul napont de van mikor 3 órán ként és akkor többször egy más után -
boti192
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy olyan gondom lenne hogy bármit csinálok a gépem indöközön ként újra indul
szerintetek mit csináljak mert megnéztem programal de nem melegszik semmi -
CoolMan
MODERÁTOR
Egyáltalán nem biztos, hogy szoftveres problémád van mivel a hardveres hiba lehetőségét nem zártad ki megbízhatóan.
Gondolok itt erre, idézem tőled: "Ami gyanús nekem, hogy van amikor az elosztó piros gombjának bekapcsolása levágja a megszakítót, ami a szobához tartozik." Ez elsősorban táp hibára utal mivel, az a codegen táp mindennek mondható de megbízhatónak nem. (még ha új is!) Megbízható táp kölcsön kérésével és kipróbálásával ezt ki lehetne zárni.
Ezek után ha a hiba még mindig jelentkezik, akkor futtatni kellene memória tesztet, HDD tesztet, VGA tesztet is. -
Ferink
aktív tag
Heló!
Köszönöm a hozzászólásaidat. A gépet tavaly júliusban raktam össze és otthon használtam szeptemberig win7 Professional N 64bittel. Nem volt semmi probléma (újraindulás).
Szeptemberben az albérletbe felköltözés után pár héttel volt egy újratelepítés, azóta win7 Ultimate 64 bit megy fel minden alkalommal. Ha továbbra is lesz újraindulás akkor megpróbálok egy másik típusú win7-et.
A vistát biztos nem rakom fel, hugom laptopján volt, de valami borzalmas.
-
xxxbmx
tag
milyen oprendszered van?
-
xxxbmx
tag
csak akkor indul újra a géped ha hozzáérsz a házhoz?
aida val vagy everestel szoktad nézni a hőmérsékletet? -
xxxbmx
tag
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már írtam, hogy random a semmiből újraindul a gépem. Nem gyakran, van h heti egyszer de azóta is előfordul a dolog.
A nyáron vettem bele:
Asus M4a87td lap
4gb Kingmax ddr3
AMD X3455 cpukb 1,5 éve Nvidia 9500Gt 1Gb vga
kb 2 hónapja Samsung 1Tb winchester (103js)Már amit csak lehet elkövettem:
- tápot kicseréltem, most egy új codegen 400W-os van benne, még anno a házhoz kaptam
- hosszabbítókat is kicseréltemAmi gyanús nekem, hogy van amikor az elosztó piros gombjának bekapcsolása levágja a megszakítót, ami a szobához tartozik. De ha be tudom kapcsolni levágás nélkül akkor menet közben mi történik?
Többször is volt olyan h megy a gép, jövök ide az asztalhoz és bumm újraindul. A tápkábellel lenne vmi kontakt hiba? Vagy mással?
Most már nagyon idegesít a dolog.
Mit tegyek, mivel próbálkozzak?
Köszönöm a segítséget.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
roli901113 #1443 üzenetére
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
roli901113 #1441 üzenetére
Amennyiben csak terhelésnél indul újra, pl: netezésnél nem akkor túlmelegedik a VGA esetleg a proci. Ellenőrizd a hőfokokat terhelésnél.
-
roli901113
csendes tag
Sziasztok!
Kérném segítségeteket az alábbi ügyben.
Kb. 5 perc játék után újraindul a gépem, nem értem mitől.
A gép: 500 W Chieftec táp, Athlon X2 7850+,3gb hyper x,hd 4890 vapor x 1gb oc.
Mi lehet az oka? -
CoolMan
MODERÁTOR
A szoftveres feszültség mérés max. tájékoztató jellegű, mérget ne vegyél rá.
De még így is rendben vannak.
Én a helyedben a memóriákat gyanúsítanám, memória tesztet futtattál? Próbáld ki, hogy csak egy memória modult hagysz a gépben, majd használod és ha nincs hiba akkor bele teszel még egyet és így tovább. -
xward
tag
Sziasztok !
Adott egy Asus P5Q lap egy Q8400 proci ,Geeforce Gt 240 videokari , Corsair CMPSU-500CX tápegység és 500Gb os és egy 2 tb os vinyo , s 4x1 gb geil ultra memoria 1066mhz
nos a gépem kb egy éve lett ujitgatva uj alkatrészekkel de kb 1 hete ujraindul csak ugy magától mint amikor elmegy az áram és utánna bekapcsol vissza már kiszedtem mindent a gépből teszteket csináltam de semmi , amit észre vettem hogy a 3.3v és a 12v az nincs meg ez baj? a tápom még nincs 1 éves nézesem meg vagy vigyem visza vagy más lesz a ludas amikor kiszedtem mindent a gépből akkor sem ment fel 12v és 3.3 ra vagy felé
várom a válaszokat mitévő legyek előre is köszönöm a hozzá szólásokat
kép a feszültségről -
mario11
tag
Bocs.Tápegység rendben?Sokan nem is gondolják milyen fontos dolog.Ha kezd makrancoskodni okozhat hasonlót és sajna nagyobb galibát is.
-
Fatalityy
tag
Lenne ez a gép:
AN9 32xFatal1ty AM2
X2 6400+
2x2 1066kingmax/ez új
2x1 800kingmax
samsng 640GBhdd
samsung 1000Gbhdd/ez új
MSI gtx 560/ez új előtte 2db 8800gts 640mb-osvolt benn.
Hiper Power 580w moduláris táp.
Szóval megy a gép,nem is ez a baj csak néha gondol egyet és mintha elmenne az áram lekapcsol, van hogy 1 nap többször, de van hogy megy napokat!!! Átdugtam másik konnektorba is már mondom hátha ez a baj.
Amit eddig megpróbáltam:
Tápot bemérettem, elvileg ok
lapot átvizsgáltam semmi nyom kondi halásnak.
Memok jók. mem.test lement.
vga teljesen új.
procin nem gyári a hűtés CM tx 2
semmi nem melegszik.
biosban kikapcsoltam hogy ha esetleg elérné vmi azt a hőfokot leálljon a gép
semmi tuningAzóta másik lapban minden cucc,kivéve proci a tdp miatt.Eddig ok volt de pár napja internetezés közben(pl youtube) újraindulás.Most integrált karival hatom azóta nem volt még gond.Lehet a zsít új VGA szórakozik velem
Valakinek ötlete?
-
Glave
csendes tag
válasz
DonThomasino #1433 üzenetére
Tényleg az FSP-hez. c2d e6300 (tuning nélkül perpill), x1950pro (pcie 512mb), 2gb ddr2 800mhz, egy 250es wd hdd, dvd olvasó. Szerintem már nem bírja ezeket
-
Glave
csendes tag
válasz
DonThomasino #1431 üzenetére
Fortron ATX-300PNR, ezek szerint a watt értékre sem emlékeztem jól mert ez 300-as (ezt így lazán kinéztem a 2005ös garilevélről, azt hiszem kijelenthetjük, hogy annak ellenére, hogy noname igencsak tartós darab
).
Mindenképpen megpróbálok majd egy cseretápot aztán max veszek egy jobb 400-450es darabot amit át tudok rakni egy új konfigba ha úgy adódik (mivel a többi hardware meg 2007-es és már elég gyengusz). -
Glave
csendes tag
Pár hónapja a gépem elkezdett újraindulgatni jellemzően játékok futtatása közben. Minden újraindulás olyan mintha elmenne az áram egy pillanatra (tehát nem kezd el akadozni vagy semmi ilyesmi csak bumm). Sokszor akkor ha pl betölt egy pályát valamilyen játék és elkezdődne a vga munkája. Fokozatosan egyre rosszabb lett (eleinte csak újabb játékok esetében néha néha aztán egyre sűrűbben és egyre kisebb igényű játékoknál is). Volt windows reinstall meg minden szoftveres trükk, de semmi sem segített. Memtest-et is futtattam nem volt hiba, orthos ha futtatom nem indul újra (20-30 percig hagytam csak de hát játékokban instant megy a restart szóval kétlem, hogy a cpu). Nincs túlmelegedés sem sehol. Létezik az, hogy a táp kezdi megadni magát (ami nem lenne meglepő mivel 6 éves és fejből a márkáját sem tudom, de biztos, hogy nem egy jobb darab)? Van bármi esélyem is arra, hogy kiderítsem mi nem jó próba hardwarek nélkül?
-
MCs88
aktív tag
Üdv!
Adva van a következő konfig: I5 2500K, Asus Z68-V, 8GB Kingmax RAM, Sharkoon Silentstrom 560W, Crucial M4 128GB, W7 x64 Prof.
A problémám az lenne, hogy naponta 1X lefagyok. A furcsaság az, hogy 2 hónapja megvan a gép és kb 1 hete kezdte el csinálni. Amikor fagyok, az nagyjából mindig bekapcsolás utáni 1-5percben csinálja. Aida szerint táp feszek rendben vannak, proci nincs húzva, eseménynaplóban csak annyi van, hogy váratlanül leállt a rendszer.
Proci max terhelésen 62-65fok, de alapból boot után alig 30, szóval ezzel se lehet gond.
Fagyás után reset és minden megy vígan tovább normálisan.Esetleg valami ötlet, hogy mi okozhatja ezt?
-
Tibl
tag
-
Ferink
aktív tag
válasz
juventus85 #1407 üzenetére
Heló!
Kb. egy alkalommal hetente csak jelentkezik a tünet. Most próbálom a konnektorokat, elosztókat kiszűrni.
Az eddig használt áramtalanítható elosztómba vettem egy új kapcsolót, ezáltal is csökkentem a potenciális hibaforrásokat. Továbbra sem a gépre gyanakszom.Olyan kérdésem lenne, hogy mit tudtok ezekről a csoda elosztókról? (zavarszűrős, túlfesz. védelmes)
Esetemben van-e értelme ilyennel próbálkozni, illetve a zavarszűrős mit tud, mit tartalmaz? -
Tibl
tag
Probálkozok vele.
-
Tibl
tag
Gyerekek. Valaki mondja már meg nekem légyszives, hogy a képen szereplő érték normális?
Piros nyillal jelöltem.Köszönöm
-
CoolMan
MODERÁTOR
Húzzál le és vegyél ki mindent az alaplapról/ból csak a proci, vga és 1db memória modult tegyél bele majd próba, ha nem megy akkor a másik memóriát tedd bele.
Viszont ha így sem indulna akkor már csere alkatrészekkel kellene tesztelni, másik (kölcsönkért) táppal, videókarival, memóriával. -
Tibl
tag
Sziasztok. egy olyan problémával kapcsolatban szertnék segitséget kérni, hogy amikor inditani akarom a gépet, akkor elindul, megy 2-3 másodpercet, 2 öt csipog és ujra indul,megint megy 2-3 másodpercet, megint 2 csippanás és megint ujraindul és igy tovább. Megvenném ami kell bele, de sajnos ötletem sincsen, hogy mi lehet a rossz. A 4 PSU ledből ilyenkor csak 1 világit.Ezért gyanakodtam, hogy talán a tápegység lehet??De mondom nem nagyon értek hozzá! Ha kikapcsolom, hogy folyamatosan nyomom a power gombot utána meg elindul normálisan. A segitségeket elöre is köszönöm.
-
XtremLor
őstag
Üdv
Számítógép leállítása esetén, 3-4 s után elindul a gép, naplóban nem látok semmi érdek feszítőt. Eddig semmi gond nem volt tegnap kezdett el így szívatni, áramszolgáltató nem áll a helyzet magaslatán 3-4 áramszünet is volt, alaplapi elem cserélre szorul, holnap cserélem, viszont szerintem ilyen eseteket nem kellene produkálnia az elemnek. Tipp, ötlet, javaslat?
stabilitásteszt (aida) lefutott az áramerősség nem ingadozik és meg van a 12v/5v/3,3v isCsaba
-
Ferink
aktív tag
válasz
juventus85 #1405 üzenetére
-
Ferink
aktív tag
A CPU-n mindössze a gyári ventilátor van, a hűtőborda alatt meg az a szilikongumi amit gyárilag rátettek
. Néztem is mikor összeraktam, hogy elég lesz e ez. Ja és a legdurvább a fordulat,amin megy, 67 RPM
. Plexi az oldalam, látni is, hogy lassan forog általában.
Köszi a választ.
Az NX nemrégen lett feltelepítve, de korábban nem volt gond vele.
Volt egy kék halál a Windows felrakása után pár órával, amikor a nyomtatót akartam telepíteni. Akkor rendszer visszaállítási pont segítségével felélesztettem a rendszert.
Meglátjuk mi lesz. -
Ferink
aktív tag
válasz
juventus85 #1401 üzenetére
Köszönöm az instrukciókat.
Egyenlőre nem háborgatnék semmit. Szerencsére van egy teljesen új 400W-os Codegen tápom tartalékban, ha újra előáll a probléma először azt cserélem ki.
A konnektor dolog lehet hogy sanszos. Kb. 2 hete volt olyan hogy lakótársam akarta a gépemet indítani, és simán a bekapcsológomb megnyomására levágta a kismegszakítót. Szóval lehet innen a probléma.
-
PeL
addikt
Ha tegnap kezdte el csinálni nem emlékszel volt-e valami program amit 1-2 napja telepítettél fel? Lehet szoftveres probléma.
Ahhoz hogy láthasd a kékhalált és fel tudd jegyezni a hiba okát jobb gomb a "számítógép" ikonon, tulajdonságok, speciális fül, indítás és helyreállítás beállításai és ott a pipát vedd ki az "Automatikus újraindítás" elől
Továbbá elvileg a rendszernaplóba is bekerül a hiba oka, amit úgy érsz el hogy jobb gomb ismét a "Számítógép" ikonján, és ott a második menüpont elvileg a "Kezelés"
És ott bal oldalon lenyitod az Eseménynaplót. Jó kutakodást
Megj.: Az a CPU hőmérséklet elég fain
-
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest