- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Androidos fejegységek
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett. Kérlek, ott folytassátok.
-
trialboj
őstag
Vadonat uj windows alatt is szinte egybol (2 ora alatt) elkezdte az ujraindulasokat, szinte semmi nem volt meg fent.
A szervizben azert gondolom hogy nem jarnak sikerrel, mivel nem vallaltak, hogy sertetlenul adjak vissz a merevlemezt, ezert azt elhoztam. Tehat ha szoftveres a hiba, akkor ok nem tudjak megallapitani, es nagyjabol ezert jottem fel ide, hogy megtudakoljam, hogy betudhato esetleg, barmilyen kis atlagban lenyegtelen szoftver hibas verziojanak az allando restart.
Mellesleg terheles alatt egyszer sem indult ujra...
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
pzolika9512 #1613 üzenetére
Ezt itt akkor én most befejeztem, mert nem a topicba való.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
CoolMan #1612 üzenetére
Khm....én kérdeztem, hogy előtte próbálta-e !!
Mert ha próbálta, és ugyanazt csinálta, akkor tényleg nagyobb esély van arra hogy hardveres baja van!!
És ez amúgy mennyivel ér többet, Kedves Moderátor úr! ?
"Üdv!
Szerintem jól csinálják a szervizben, mert először tesztelik a hardvert és ha ott nincs hiba, akkor jöhet a szoftver teszt. Így ki fog derülni, hogy hol a hiba." -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
pzolika9512 #1611 üzenetére
Mivel már szervizben van a gépe, (amit olvastál) nem tudom mit tudnál most segíteni...
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
pzolika9512 #1609 üzenetére
Te el is olvasod amire válaszolsz, vagy csak megint hsz-t gyűjtesz?
-
trialboj
őstag
Nekem is a temaban emlitett problemam lenne, es a legidegesitobb, hogy nem tudok rajonni az okara, ezt pedig tetezi, hogy a legkulonfelebb alkalmakkor indul ujra a gep, es csak 10/1 szer van igazan terheles alatt.
Youtube videok nezese kozben, online sorozat nezese kozben, flash jatek kozben, winamp inditasakor, egy program beallitasainak bongeszese kozben stb.
Jelenleg szervizben van, minden egyseget kulon tesztelnek, viszont en ketlem hogy sikerrel gofnak jarni, mivel nem tudjak es en sem tudtam megmondani, hogy mit is keressenek.
Az lenne a kerdes, hogy az nem jatszhat kozre, hogy valamifele szoftveres problema okozta volna ezeket a fagyas/ujraindulasokat? pl valamibol nem a legfrissebb van, es ahelyett hogy ezt kozolne, szimplan lefagy, vagy dob egy kekhalalt.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
merida1337 #1592 üzenetére
merida1337
Ilyet az öcsém régi gépe szokott csinálni, bár gőzöm sincs miért, de még a mai napig működik
Amúgy esetleg próbálj meg bios-t frissíteniFigyeld itt a procidhoz a 0804-es BIOS-t írja, ez van fent ?
Amúgy ez a baj az új gépekkel!! Annyi minden van bennük, hogy ha valami baj, akkor csak találgathatsz hogy mi szállt el :/ (Lekopogom, de nekem egy közepes gépem, 70ezernél nincs benne több, de eddig semmi nagyobb baja nem volt, 2. tulaja vagyok, és több mint 2 éves
)
-
pityu8611
tag
Sziasztok!!
Olyan problémám van ,h bizonyos játékok alatt random ujraindul a gép(cod4,crysis,crysis2,crysis3)!De érdekes ,h BF3 alatt egyszerse csinálta pedig párszáz órát szaladgáltam benne!Az aláírásomban van a configom,most reseteltem a procit meg a vga-t és most nem csinálja ,de felhúztam a vgat és akkor se!!krvés lenne neki a tápom??
-
gép00001
csendes tag
Hello nekem olyan problémám van hogy most lett telepítve a gépemen a win 7 azóta mindig kék halál meg lefagy csak úgy spontán a vinyo nem régi talán 2 hónapos azelőtt xp volt a gépen avval szépen ment de most nem jó probáltam a ramokat hátha az a baj de az se. Esetleg a táppal lehet valami gond vagy az nem játszik közre? előre is kösz a választ
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
merida1337 #1592 üzenetére
Üdv!
Tuningolod a gépet? Mert ha igen akkor tegyél mindent alapra. Egy BIOS reset sem ártana.
-
merida1337
csendes tag
Sziasztok,
nekem a következő lenne a problémám:A gépem egy pár hete, csak többszöri próbálkozás után képes bekapcsolni, benyomom a boot gombot és bekapcsol, de kép nincs majd magától újraindul párszor és utána működik.
A másik az, hogy néha bekapcsol, majd miután a bootképernyő lement, de még a windows töltőképernyő előtt, feljön egy feket hibaoldal ami azt írja hogy "overclocking failed", persze ezt hosszabban, ha látom ezt legközelebb, akkor lefotózom.
A harmadik az, hogy néha amikor játszok, vagy dlna szerverként pörög a gép, akkor kékhalálozni szokott, de ha újraindítom, akkor minden ok.A konfig a következő:
alaplap: Asus s1155 P8P67 - Bluetooth V2.1
videókártya: Sapphire PCIe HD6850 1GB GDDR5 TOXIC
RAM: Kingston HYPERX DDR3 4GB 2000MHz CL9 DIMM (Kit of 2) XMP Water-cooled
Táp: Cooler Master Silent Pro 600W Active PFC Mod.
Proci:Intel s1155 Core i5-2500K 3,30GHz/6MB BOX
HDD: Seagate SATA3 1,0TB 32MB Barracuda 7200.12Köszönöm a segítséget.
-
R19
senior tag
A Samsung DDR3 memóriákról milyen tapasztalataitok vannak?
Érdemes vele foglalkozni, vagy inkább a Kingston a nyerő? -
SaitoX
tag
Sziasztok, remélem tud valaki segíteni!
Az utóbbi 1 hétben nekem is elég furcsán kezdett el viselkedni a gép, legelőször mindig fekete lesz a kép a monitoron, ez teljesen véletlenszerű... van hogy napokig nincs semmi baj, van hogy pár óra gépezés után előjön, teljesen magától (akármilyen programok is futnak).
Általában miután elment a kép, num lock se reagált meg semmi, csak resetelni tudtam a gépet (ez az átlagos).
Ma viszont pl. miután elment a kép, még működött a num lock, és kb egy fél perc múlva magától újra is indult a gép.
Valaki tapasztalt már hasonlót? fogalmam sincs mi lehet a gond, de már elég idegesítő
-
Maximow
tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy a számítógépem a boot process után, de még a win logó betöltése előtt dob egy kék halált, majd azonnal újraindul, olyan gyorsan, hogy el sem tudom olvasni a kiírást. Elég rendszertelenül csinálja, az elmult két napban kétszer lettem rá figyelmes. Az újraindulás után a win felajánlja a javítást, de az első után az sem segített. Ha a win 7 felállt, utána semmi probléma nincsen, nem fagy, nem indul újra. Nem tom mire vélni a problémát, eddig ment minden tökéletesen.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Hi!
Futtasd a Memtest86+ progit, akár egész éjszaka.
-
do3om
addikt
Hi
Régóta van már egy megoldatlan problémám, volt már win újrarakva, vga csere, SSD beszerzése, de idő kérdése és jön a kékhalál, mostanában nagyon sokat.
Bekapcsolom a gépel nettezgetek vagy valamit csinálok és jon hogy a Firefox működése leállt, flash player összeomlott, catalist control center leállt aztán meg kékhalál is újraindul a gép:
[link]Van valakinek ötlete mi ez?
-
maláj
addikt
-
maláj
addikt
na urak lenne 1 probléma
Abit KN9, AMD X2 3600+, Gigabyte 8600GT Silent, 2x1 GB Kingmax ram, Maxxtor 80 GB Sata HDD, 380W-os Spire táp, W7 Ult. x86 MSDN (nem pistike gémer edisön v54)
random időközönként újraindul akár idle akár terhelem bármivel
hőfokok 40-50°C körül, memtest lefutott hibátlanul ...
cseréltem már VGA-t, HDD-t, SSD-t, ramot, tápot, stb. a probléma fennáll -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
DonCapello #1575 üzenetére
Minőségi 450-500W-os bőven elég neked.
Azért kérdezz rá a Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t! topicban. -
DonCapello
tag
válasz
CoolMan #1564 üzenetére
Végül a tápegység lett a hibás, mivel minden más ki lett zárva, csak az maradt, elvileg garanciálisan cserélik is.
Mindazonáltal, szeretnék tanácsot kérni a jövőre való tekintettel - gondolom a 600W-s PSU elég a konfigomnak, lehet ennél lejjebb (550W) menni, vagy az már rizikós lenne? Aztán hogy milyen PSU legyen, ha mégis cserére szánom magam, azt ki tudom nézni a PH-s táblázatból
-
hunvarlan
aktív tag
Sziasztok eddig olyan gondom volt hogy kb 1 nap egyszer megfagyott a gépem és utána ment rendesen persze ugy fagyott meg hogy a játék el kezdett nagyon akadozni utána se kép se hang. Ma már 10 percenként csinálta ugyanezt a gondot levettem a gépház oldalát egy ilyen megfagyás után de túlmelegedésnek semmi jele simán megtudtam fogni a videokarit is meg a proci hűtöt is. Leszedtem egy proci terhelő programot és kb 1 percen belül ujra megfagyott a gép. Szerintetek ha veszek bele egy új processzórt akkor nem lesz többet gondom vele egy darabig? A GÉPEM: Asrock N68C-S UCC alaplap
AMD 6000+-os proci
Ati sapphire radeon 5750 videokártya
400w-os tápegységMég annyit hogy ugye a procim az AM2-es de a lapka az AM3-at is tudja nem lehet hogy ez miatt akad folyamatosan mert ütközik valami?
-
CoolMan
MODERÁTOR
BIOS reset, vedd ki az alaplapi elemet pár percre, majd tedd vissza. Általában ilyenkor, alaphelyzetbe áll a BIOS. (beállítások). Esetleg ha valami másképp volt beállítva mint az alap, akkor azt vissza lehet állítani. (pl: boot sorrend.)
A RAM és a VGA érintkezőjét is meg lehet tisztítani, egy alkoholos papírzsepivel. -
mamu
csendes tag
válasz
CoolMan #1570 üzenetére
Köszi ! A BIOS reset mit takar ,hogy csináljam és utána kell-e valamit állítani a BIOS-on.Bocs a lüke kérdésért,de BIOS-ban nem nagyon merek turkálni.A gépben azon kívül amit írtál,nincs is más.A RAM-ot megpróbálom másik slotba tenni.Cserélni cseréltem,de ugyanoda tettem vissza.Egy darab van benne.Gyanakodtam én is rá,de nem volt kékhalál és amikor nekem RAM hibám volt,mindig kékhalállal búcsúzott.Megpróbálok mindent,majd jelentkezem mire mentem vele.(Okulás képen másoknak.)Még egyszer köszi!
-
CoolMan
MODERÁTOR
A win újratelepítés nem biztos, hogy megoldja a problémát.
Elsőnek azt kellene tudni, hogy hardveres vagy szoftveres a gond. Mivel nincs csere alkatrészed így nehéz lesz megállapítani a problémát. Amúgy én VGA vagy táp hibára tippelnék így látatlanba.
Azért csinálj egy BIOS reset-et (Clear CMOS). Majd húzz le/vegyél ki mindent az alaplapról, csak cpu, egy darab ram, vga maradjon és próba. A ramot próbáld végig minden slotban. -
mamu
csendes tag
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni,mert én már lassan feladom.A lányom gépe már kikészít!A képernyő kikapcsol és van,hogy rögtön,de van,hogy 2 perc múlva indul újra. Geforce 7300gt kártyája van .a többit így hirtelen nem tudom.A ramot cseréltük,a hőmérsékletek jók,bár a merevlemez kicsit melegszik. A videó kártya driverét letöröltem és újra telepítettem már 3x. Frissítettem is.Van ,hogy csak csökkentett módban tölt be magától.Aznap elmegy,másnap kezdődik előröl.Kitisztítottam a gépet.Nincs kékhalál,se fagyás.Nincsenek csere alkatrészek,nem tudok kipróbálni semmit,max a ramot tudom cserélni (van egy 560-as,most 2GB van benne). Segítség!! Olvasgattam itt az ötleteket,amit tudtam megnéztem a gépen.Van még valami ötlet?A win újratelepítésén gondolkodom,de próbálok előbb mindent kizárni.Előre is köszi a válaszokat!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
DonCapello #1567 üzenetére
Esetleg ha van időd, akár egész éjszaka is mehet a teszt.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
DonCapello #1565 üzenetére
Mármint az alaplap biosát frissítetted 1.3-ról 1.6-ra? ha megint újra indulna, akkor próbáld ki a ram csere berét.
Amúgy melyik memtest-et futtattad és meddig? -
DonCapello
tag
válasz
CoolMan #1564 üzenetére
Megvolt a BIOS reset, és felfrissítettem 1.3-ról 1.6-ra a firmware-t, hátha ez segít.
Windows 7 Ultimate 64 bit, és igen, fennvannak a frissítések.
szerk: most jut eszembe, hogy direkt csináltam egy MSI Kombustoros benchmarkolást, hogy terheljem a videókártyát, de semmi baja nem volt alatta, nem volt fagyás/újraindulás.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
DonCapello #1563 üzenetére
Üdv!
Az a táp akkor sem az igazi. Azt próbáld meg, hogy 1 ram modullal, felváltva minden slotban kipróbálod.
Valamint egy BIOS reset-et (Clear CMOS) is csinálj.
MIlyen win van rajta, az összes frissítés fent van? -
DonCapello
tag
Üdvözletem!
Remélem jó helyen járok, ismerősök ajánlották ezt a topicot, hátha ti a segítségemre tudtok lenni. A mai napon kaptak kézhez egy cégtől rendelt konfigurációt, mely a következőket tudja:
Alaplap: Asrock 970 pro3
Processzor: AMD FX8150 Zambezi 3.6 GHz
GPU: MSI HD7850 1 GB
Winchester: WD 1 TB Sata3
Memória: Kingston 2x4GB DDR3 1333 MHz
PSU: N-Power N600 600WA problémám az, hogy a gépem teljesen random módon (volt rá példa hogy netezés közben, zenehallgatás közben, játék telepítésekor) a., újraindul BSOD nélkül - képernyő elfeketedik, majd rendesen elindítja a gépet b., lefagy (ez ritkább). Jó laikus módjára elvégeztem az internetes házifeladatot, megnéztem a hőmérsékleteket, teljesen rendben voltak (CPU 50 fok körül, GPU 50-55 fok), futtattam egy memtestet, nem talált semmi hibát. Kizárásos módon az én fejemben már csak az maradt meg, hogy a táp nem ad elég feszültséget a gépnek (megpróbáltam lehúzni a videókártya órajelét, de ugyanúgy újraindult), de mivel az ezzel kapcsolatos szakértelmem a nulla felé tendál, gondoltam rákérdezek itt, hátha van egy hozzáértő (aki megmondja, hogy nem, csak frissítsek BIOS-t
)
Előre is hálás vagyok mindennemű segítségért!
szerk: annyit még hozzáteszek, hogy elvileg a gép a feladás előtt egy napon keresztül tesztelve volt, szóval ELVILEG ha körültekintően csinálták a tesztet, a tápnak bírnia kéne.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Olvasd el az első hsz-t.
Amúgy az csak egy program, csak lehet lemezről vagy pendrive-ről is futtatni. -
PascoW
csendes tag
Sziasztok.Elég furcsa problémám van és nem tudom mi lehet az oka.Most telepítettem windows 7-et 64biteset egy acer aspire 5520-ra.minden rendben volt,installálás,restart,windows elindult.elkezdtem telepíteni a szükséges dolgokat aztán a kijelző elkezdett furcsak szinű lenni,gyors restart és azóta nem töltődik be a windows,fekete kijelző és a gép újra indítja magát 5-10 másodpercenként.néha csíkos kijelző működik tovább,de a windowst sehogy sem tölti be.Hiába teszem be a windows cd-t semmire nem reagál.Segítségeteket kéreném.Előre is köszönöm!!!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
grabber #1555 üzenetére
Ilyenre gondolsz? lehet, de nem sok eséllyel. (azért ha van kéznél kicserélheted)
Pedig a táp erősen gyanús. Mennyire régi?A VGA-ra két 6pines csatlakozót kell dugni ugye?
-
Sziasztok!
Most már nekem is ide kell fordulnom sajnos.Mióta van egy 5830-an és újabb játékokkal játszom ami megizzasztja a gépet,emiatt néha újraindul a gép.Valamikor a játékok bevezetőinél.Eddig azt hittem,hogy a proci tuning miatt van,de anélkül is újraindul.
Ötletem sincs,hogyan deríthetném ki a hiba forrását.Erre kérnék javaslatot.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
David199010 #1548 üzenetére
Szia!
Kérlek ne írjál így! Elég így is.
Vedd ki a VGA-t tisztítsad meg az érinkezőt és a slotot is. Ugyan ezt a ramokkal is tedd meg.
Próbálj ki másik VGA drivert (akár többet is). -
David199010
csendes tag
sziasztok!
kis segitségre lenne szükségem:
1,5 éves konfigom van( amd 965-3,4 ghz-4 magos proci, 6gb 1333mhz ram-ddr3, a VGA 4 hónapos- ASUS Radeon HD 6850 1gb, gigabyte alaplap(ma-790fxt-ud5p), tápegység( gigabyte superb 550 watt), samsung vinyo 500 gb
és körülbelül 2 honapja kezdte el csinálni a hülyeségét
, méghozzá azt, h mikor bekapcsolom a gépet és ahol töltené be a ramot ott lefagy és hideg ujrainditás után lép csak tovább, illetve ezután mielőtt el kezdené tölteni a a windowst akkor meg a kép függöleges és vizszintes csikozódást produkál ezek szinösszeállitásai: zöld, fekete, piros, kék---ez a vibrálás 1 maximum 2 tized másodpercig tart és utána jön csak be a windows!
Ja meg most ujonan 2szer csinálta windowson belül, hogy külső vinyorol másoltam egy game-et a gépre és hirtelen fekete kép, majd kékhalálra vált, és valami olyasmit ir h a fizikai memoria vizsgálásatörténik...ujraindul a gép és ezután minden oké!!!
Ezeket a dolgokat van mikor több napon keresztül csinálja van mikor meg semmi baja sincs, sajnos nem tudom konkrétan h minek lehet baja:////////////
előre is köszönöm a segitséget
!
irjatok légyszi, mert fontos lenne nekem, bármilyen ötletet elfogadok és kiprobálok.üdv
-
oaken26
csendes tag
válasz
CoolMan #1545 üzenetére
Próbálgattam a dolgokat a következő történt. Amint írtam a gép már ment rendesen, többször újra is indítottam semmi gond majd pihentettem kb 1 órát és ismét ugyanaz a hiba. Így megnéztem még egyszer tüzetesebben a kondikat és az egyik teteje enyhén púpos a többinek semmi baja. Ez lehet akkor a hiba?Gondolom akkor alaplap csere segíthet ezen csak, nincsen profi felszerelésem a forrasztáshoz.
Most is ment 5 percet a WinPE utána már simán megy az XP is.
Nagyon szépen köszönöm egyébként a segítségedet! -
oaken26
csendes tag
válasz
CoolMan #1543 üzenetére
Persze egyetértünk, mivel tegnap végigolvastam a fórumot én is lefogom cserélni a tápom eléggé sok elrettentő példát olvastam!
Most elindult az XP rendesen, 1,5 órája megy rajta a stress teszt és semmi hiba eddig. Eseménynaplóba sajna semmi bejegyzés ezzel kapcsolatban. Újraindítgatni majd most fogom, hogy mindig elindul-e?! -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
oaken26 #1542 üzenetére
Rendben, ahogy jónak látod. Azért abban kiegyezünk, hogy azért mert nálad 8 éve megy (szerencséd van
) egy Mercury táp, attól ezek és codegen társaik "ipari hulladékok".
Mondjuk a WinPE nem terheli le annyira a gépet, mintha rendes' win lenne rajta szerintem. Kár, hogy nincs csere alkatrészed mert így, nehézkes lesz megtalálni a hibát. -
oaken26
csendes tag
válasz
CoolMan #1541 üzenetére
Másik gépben jók a tápok attól függetlenül, hogy nem nagy márkák. Egyébként nekem is 8 éve Mercury tápom van és napi 10 órát melózok a gépen és semmi baja szerencsére. Codegen tápot viszont már cseréltem ismerősök gépeiben.
A procit sajna nem tudom másik gépbe átrakni nincs olyan alaplapom, kondik nem púposak de ránézek majd még egyszer.Most 8 órája megy már a gép a WinPE-vel, mentegetem a hdd-ről az anyagokat a biztonság kedvéért. -
-
oaken26
csendes tag
Hello!
A problémám a következő: A windows indulásakor a gép fogja magát és kikapcsol. A logó mindig bejön az asztalt már csak ritkán tölti be és egyszer kétszer sikerült teljesen elindulnia is de 1-2 perc múlva ki is kapcsolt!
Amit próbáltam:
- tápcsere (3 táppal próbáltam - egyik sem márkás de másik gépben mindegyik működik)
- memória másik gépből
- videokártya másik gépből (ebben alaplapi van, gondoltam az a hibás de nem)
- kitakarítottam az egész gépet
- hdd másik gépből
- win újratelepítés (addig megy a telepítés még nem vált át grafikus nézetre utána újraindul)
- Hiren's boot cd-ről a WinPE simán fut, ebből Everestel stress test 2 óra alatt semmi hiba ill. még a cd-n található egyéb programokkal is tesztelve (egy dobott ki hibát a memóriára ill. nem indult el a test de nem értelmeztem amit kiírt)
- CMOS resetKonfig:
Proci: AMD Athlon LE-1600
Alaplap: Abit nf-m2s
Memória: 1GB DDR2 Kingmax 800Mhz
Hdd: SATA Maxtor 80gb
Videokártya és hangkártya az alaplapi.
Jelenlegi táp egy 450W Codegen(tudom nem ajánlott de ez van) próbálva volt egy 500W Codegennel ill. egy 400W Mercury táppal.Esetleg valami ötlet még valakinek?Alaplapra gyanakodtam volna, hogy ha a WinPE sem jött volna be de így nincs ötletem.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
madspider15 #1537 üzenetére
Aha.....és az miből derült ki?
-
madspider15
csendes tag
alaplap lesz..
-
madspider15
csendes tag
nem a hőmérséklettel van baj már tegnap megnéztem.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
madspider15 #1534 üzenetére
Nem biztos, hogy túlmelegszik, lehet más a gond de valahol el kell kezdeni, ezért írtam, hogy ellenőrizd a hőmérsékleteket. ( Nem azt mondtam, hogy új házat vegyél.
)
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
madspider15 #1532 üzenetére
-
madspider15
csendes tag
Hello - Nekem az lett most a problémám, hogy játszok mostanság a darksiders2vel. És 1 idő után elmegy minden fekete kép. nagy zugás a hangon és lefagy a gép.. valakinek valami ötlet?
-
alphaman0
csendes tag
Hát kicsit utána olvasgattam mert már nagyon idegesített, ezért megnéztem steam fórumon, meg mindenhol. Aztán végre találtam valakit, akinek ugyanez a baja volt. A lényeg az hogy valamiért az AMD FX procik még nagyon újak és ez okozza a bajt, de csak valve-os játékoknál. Tehát meg kell várni amíg vagy kijavítják vagyis új patcheket adnak ki a játékokhoz ami rendberak mindent, vagy biosfrissítés, amint kijön a legfrissebb. De még így is van megoldás le kell tölteni az Orochi-CEG progit, és mielött indítanád a játékot, elötte futtatod az Orochi-t, aztán ha elindul normálisan a játék akkor már ki is lehet lépni a progiból. Csak egyszer kell futtatni, viszont ha kikapcsolod a gépet akkor elveszik a változtatás, vagyis ha ujra bekapcsolod, akkor újra futtatni kell a progit. Tehát aki szintén valve-os játékokkal küszködik FX procival annak bátran ajánlom, remélem tudtam segíteni másnak is.
-
alphaman0
csendes tag
Üdv mindenkinek, aki a következőkben tudna segíteni arról komolyan mondom elnevezek egy bolygót!!
Duke Nukem Forever-t elindítom és még csak a töltőképernyő jött ki, de befagy az egész gép aztán kékhalál üzenettel újraindul, mi lehet a probléma?
- a Játék eredeti
- régebben Win XP-n futott, nem volt vele baj
- a gépem egy atomerőmű, most cseréltem ki benne fontos dolgokat pl videókártya, alaplap
- Ugyanezt csinálja a CoD MW3-nál is, de más játéknál nem
- MW3 al idáig mindíg normálisan tudtam játszani nem volt vele gond..
- Steam-et is ujraraktam párszor, a játékokat is..Mikor lefagy van mikor be ad kékhalált is, ami azért érdekes, és irritáló, mivel hogy tél óta 150 e forintom van benne és kb mindent kicseréltem benne. De ugyanakkor win7 -en ment az MW3 normálisan, ujraraktam a win7-et hogy jó legyen, és utána már az MW3 is töltőképernyőnél befagyott.. duke nukemmel pedig xp-n tudtam játszani. Talán valami hardware-es probléma lehet?
Konfig:
- Rendszer: Windows 7 Ultimate 64 Bit SP1
- Proci: AMD FX 6-core
- Alaplap:Gigabyte 970A-UD3
- RAM: AMD Memory DDR3 4GB
- Videókártya: Gigabyte GeForce 9600 (minden tökéletesen fut ezen a karin, még az MW3 is. Most vettem bele egy GeForce GTX 560-as kártyát, csak mikor beraktam a gépbe néha ujraindult mert kicsi volt neki a táp, szóval ideiglenesen visszaraktam a 9600-ast, utána pedig megint ujraraktam a win7-et és aztán már az MW3 sem indul el..)(Már mindent kipróbáltam amit ajánlottak.. már végső elkeseredésemben írok ide, hátha.. nem tudom mitévő legyek)
-
bpityusz
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta tapasztalom, hogy internetezés közben, ha Firefoxot használok, újraindul a gépem. A Firefox a legújabb verzióra frissítette magát, azóta ez a produkció.
Ha nem indítom el (explorer, chrome, s egyéb alkalmazás, pl. filmnézés megy helyette) a probléma nem jelentkezik. Próbáltam újratelepíteni, registry rendbetétel után, a probléma hasonló.
Core2Duo (E6300) procim van XP 32bit oprendszerrel, 2x2 giga DDR3 Corsair memóriával (2 modulos csomag). A memóriák 1 hónaposak.
Szerintetek mit tegyek? Jól megvoltam a Firefoxxal, de azt hiszem ilyen áron nélkülözöm.Üdv,
bpityusz -
CoolMan
MODERÁTOR
Teszteld le a memóriákat, és ha hibát dob, akkor egyesével is. memtest86+
-
FÖNÖK
tag
hi!
kérem segítsen aki tud?
A probléma a következő: A gépem random mód újraindul van úgy hogy naponta többször de van hogy csak egyszer. Ha dolgozok és közben az interneten rádiót hallgatok akkor gyakoribb az újraindulás. nem kékhalál hanem kikapcsol és újraindul.
Próbáltam másik táppal, másik alaplappal,másik rendszerrel (xp vin7) és vinyóval. Portalanítás újra pasztázás megvolt. Jelenleg xp-t használok, és nincs húzva a rendszer. A gépem az aláírásban.
Segítségeteket köszönöm. -
hunvarlan
aktív tag
válasz
CoolMan #1520 üzenetére
A videókari egyáltalán nem melegedik. De mivel nincs másik karim nem tudom megnézni az előző gépben amiben volt ott soha nem csinált ilyet hogy teljesen megfagyott volna ugyhogy mostmár a memóriákat is megnéztem és arra jutottam h sajnos az alaplappal lehet valami de azért még várok ötletekett hátha valaki tud valamit mondani. (nem ment fel 55foknál feljebb soha a kari)
-
MOTOWN
csendes tag
Sziasztok...Egy AMD Phenom II x4 925-ös procit,meddig lehet húzni biztonságosan?
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
hunvarlan
aktív tag
Sziasztok. Nekem annyi lenne a gondom hogy elszált az előző lapom ezért vettem egy asrock N68C-S UCC-s alaplapot és valamiért ez nem ismerte fel a 8600gt-t és bele kellet raknom egy másik gépből a 5750-es ati kártyát. Amióta összeraktam azóta folyamatosan ha játszani szeretnék lefagy a gépem de ugy hogycsak ujraindítással lehet. Valaki valami ötlet?
Konfig: AMD 6000+-os proci
Asrock N68C-S UCC lap
550 chieftec táp
ATI 5750-es videókártya
500gb samsung winyó Win7 64bites op rendszer van fenn.Köszi előre is.
-
Zenty
őstag
SOS!
Sok mindent tapasztaltam már de ilyet még nem láttam....
a konfig:
proci: Intel Core i3-2120 3.3GHz, 2 mag + Hyper Threading, 3MB cache
alaplap: Gigabyte H61M-DS2 B3 S1155, 7.1ch HD Audio, Gigabit LAN
memória: 8GB Kingston DDR3 1333MHz
merevlemez: SSD 60GB Corsair Force 3 SSD SATA-3
grafika: Intel HD Grapics 2000 (CPU-ba integrált)
ház/táp: ASUS Vento K51 / 400W lenovo
optikai meghajtó SONY AD-7280S 24x DVD-íróa probléma:
Bootol a gép, berakom a windows 7 telepitőjét.
Minden simán, szépen telepít. Befejezi a win teljes telepitését és újra indul.Erre a gép megint bootol és egy sec alatt sötét képernyő és KIKAPCSOL és újra inditja magát.... és ezt csinálja végtelenségik....
Többször probáltam újra telepiteni a wint de hiába ugyanazt csinálja....
Még a "windows töltéses logoját" sem inditja el, csak sötét kép és újra inditja a gépet.
A win 7 telepitő kétlem, hogy rossz lenne, a régi gépemben simán ugyanezt feltudtam tenni.
Esetleg ssd meghajtóval lenne valami?
A proci hőmérsékletét megnéztem. 30 fok alatt. A táp is jónak tűnik.
Mi lehet a gond?
Nagyon ideges vagyok.... a szervizt mikor felhivtam ők se hallotak még ilyen hibáról és bevizsgálnák a gépet, nah de az 1-2 hét...
nekem a munkám miatt ez nagyon sok idő, most kéne a gép.
Ezért kérnék sürgös válaszokat a problémára.
Előre is köszönök minden segítséget!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Apollo17hu #1510 üzenetére
Először próbálj egy vírus keresőt, ha az nem segít akkor win reisntall ha az sem akkor jön a hardverek átnézése.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Néhány napja a bekapcsolást követő kb. 2 percben előfordul, hogy újraindul a gépem. Van, hogy betöltődik az oprendszer (Win XP), és közvetlenül utána történik, de van, hogy bootoláskor történik a dolog. Az újraindulást követően pedig gyakran le is vagy, akár a Windows betöltődése alatt. Ilyenkor resetelni szoktam, ami lehet, hogy csak sokadik próbálkozásra oldja meg a problémát.
Amit pedig most vettem észre, valószínűleg ma történt, hogy a tálcán az óra átállítódott: jelenleg 2001. december 31. 21:10-et mutat.
Annyit tudok a gépemről (bár ezt már több hónapja), hogy a hangkártya nem muzsikál megfelelően. (Összeszedi az elektromos zajokat, és hallani a zörejeket a fülesben.)
Mi okozhatja az újraindulásokat és a fagyásokat? Lehet, hogy szoftveres (vírus?) forrása van?
-
vbbb
őstag
Végül is újraindul.
Összeraktam egy új gépet, (Asus P8H61-M LE/USB3 alaplappal) és amióta felraktam rá a legújabb BIOS-t kétszer indul el. Szóval elindítom és 2-3mp után leáll 2-3mp-re és normálisan megint újraindul hiba nélkül. Minden egyes indításnál. Ezen már az új típusú BIOS van, próbáltam állítgatni, de nem sikerült megtalálni mi lehet a hiba.
-
hjamal
csendes tag
Helósztok!
Egy kis problémám van. A gépem random leáll egyszer csak fekete képernyő. Semmi kék halál semmi vírus és töredezettség mentesítettem is. Ezt a hibát irja:[link]] amikor újra indítanám. Valaki tudna segíteni -
Kabal2
tag
válasz
CoolMan #1504 üzenetére
Köszönöm a választ! 1 ram modullal még nem próbáltam, szombat óta viszont azzal tesztelem. Csak 1 párral és 2 párral próbáltam, különböző slotokban, minden kombinációban produkált összeomlást. Ezzel igaz, hogy csak azt zártam ki, hogy 1 modul miatt van. Lehet, hogy 2 modul rossz, mind 2 párban van min. egy-egy rossz modul.
Kérek kölcsön nem geil ramot, azzal is tesztelni fogom.
3. lépésben pedig cserélem a tápot.
(Everest memtesztjeit próbáltam ok volt, szervizben pedig úgy tudom a dosos ős eredeti Memtest86 futott rajta fél napig, hiba nélkül.) -
CoolMan
MODERÁTOR
"Ramokat cserélgettem mindenhogy, mindenhogy fagyott. 2 modullal, 4 modullal, sorrendcsere, minden kombináció volt. Memtest ok."
Ez most akkor hogyan is? most akkor fagyott vagy nem? de a memtest meg ok? melyik progival tesztelted a memóriát? egyenként is próbáltad?
A helyedben én kérnék kölcsön egy nem GEIL ramokat és egy másik tápot és megnézném így is. -
Kabal2
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Gép részletei a tag-emben a "cuccok"nál. Újraindul, véletlenszerűen. Van, hogy 10 napig is kibírja ( pl. a DiabloIII nyílt hétvégét végigjátszottam, nem fagyott. ), van, hogy naponta többször fagy. Böngészőből, üresjáratsból is. Ezt követően fagy a boot alatt, tehát windows 7 betöltés előtt is. Van, hogy hiába indítom újra megint kifagy, ilyenkor a táp billenőkapcsolója ki-be segít csak. Újra akartam húzni a wint, de fagyott a biosban is, ezért nem láttam értelmét. VGAt gariban visszaküldtem, de tesztelték és ok. Ramokat cserélgettem mindenhogy, mindenhogy fagyott. 2 modullal, 4 modullal, sorrendcsere, minden kombináció volt. Memtest ok. HDD sentinel nem mond hibát, eseménynaplóban csak KernelPower hibaüzenet, everest szerint semmi sem meleg. Bármit kicserélnék szívesen, ha tudnám, hogy mit cseréljek... 2011 szeptembere óta van a hiba. Előtte hibátlanul ment a gép.Mindent amit azóta raktam bele, kötöttem rá stb. már leszedtem, így is crash-el. Kezdetben úgy fagyott,hogy színes csíkos lett a monitor, azóta pedig volt már instant újraindulás, kékhalál és csontáfagyás is.
Nagyon köszönöm előre is az ötleteket! -
fbeni91
tag
válasz
CoolMan #1499 üzenetére
Üdv. Segítsen valaki! MSI K7N2 Delta Csak ide csatis!! 462-es foglalatú!
Hömérséklet rendben!Vissza jumpolva minden az eredeti biosz be állításra! minden stimmel! de a gép akkor is magától csinál egy reset indulást! se kék halál se semmi!! Úgy érzem h a ramok kicsit melegednek! Alap gyári Beállításként is 2.7Voltot kapnak! DDR3 400MHz ramok!
Ram feszkóját vegyem lentebb? Vagy mit tegyek! a gép 40-45fok között mozog! Gyári hűtője sajnos kevés neki! most a proci 160MHz 1.75V Kap! Mi a fene lehet a baj? Már megőrülök tölle!!!Helyesírásért Bocsi. azt ne nézzétek! :S :S
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest