- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Magnum PI
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy pár napja lecseréltem a videó kártya driverét és azóta ha kikapcsol a monitorom képernyőkímélőre vált, akkor újraindul a gépem. Nem mindig de 5ből mondjuk 3x.
Úgy zajlik, hogy villog a monitor váltogatja a bemeneteket tehát kiírja, hogy auto, hdmi, stb aztán tölt a vinyó közben és újraindul az egész.
Mi lehet a gond szerintetek?
-
Cshabi
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #1297 üzenetére
Úgy néz ki hogy megoldódott a probléma! Nem a táppal volt gond, hanem a vinyóval, túl melegedett ezért állt le mindig, most adtam neki egy ventilátort és eddig bevált!
Köszönöm azért a segítséget -
Cshabi
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #1297 üzenetére
Szia! Értem!
Most ugyan befújtam kontaktsprével egy-két helyet, megigazítottam a kábeleket, úgyhogy meglátom mi lesz, ha marad ugyan ez akkor megnézem másik táppal.
Köszönöm a türelmed és segítségedet! -
FlasH-BacK
senior tag
Igaz hogy ilyenkor simán ki kéne kapcsolnia, lehet hogy tényleg nem kontakthiba, de ha csak egy rövid időre megy el az áramellátás, akkor szerintem nem indul újra egyből/nem kapcsol ki, csak lefagy, ahogyan teszi ezt most is. De mindenképp a tápra utalhat ez a jelenség, az is lehet hogy egy kondi már gyengélkedik benne (mondjuk az a venti-cserétől tökfüggetlen).
Cseretápot javaslok, esetleg addig még próbálgathatod, hogy ha futtatsz valami leterhelő programot (proci stabilitásteszt, 3dmark, játék, ilesmi), akkor többször csinálja-e ezt a behalást. Ha igen, akkor inkább a táp vagy az alaplap áramellátása gyengélkedhet. -
Cshabi
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #1294 üzenetére
Hello! Akkor is az a véleményed-mármint hogy kontakthibás a táp- ha ilyenekedt csinál:
nem áll le a gép mennek a ventilátorok, csak nincs kép és újra akar indulni, valamikor ez sikerül neki, valamikor próbálkozik, ha meg megunja akkor kikapcsol és magától visszakapcsol, utánna megint minden jó. -
Cshabi
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #1294 üzenetére
Az új ventilátor tökéletesen működik.
Megnézem, a kontakthibát, remélem csak az, és megpróbálom valahonnan szerezni egy tápot
Köszönöm a gyors sgítséget, ha valami hiba folytán még mindig nem működne megfelelően, akkor visszatérek -
FlasH-BacK
senior tag
Helló. Nagyon úgy hangzik, mintha a tápoddal történt volna valami, mióta ventit cseréltél benne. Leginkább kontakthibára tudok gondolni. Ha teheted, nézd meg egy másik táppal is ugyan ezt a konfigot. Illetve előtte azért, ha még esetleg nem nézted meg, akkor ellenőrizd hogy megy-e az új venti a tápban.
-
Cshabi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Tegnap kicseréltem a táp ventilátort-már egy ideje búgót, zörgött- de a csere után időnként elmegy a kép és újra indulna a gép de nem tud újraindulni csak áll egy helyben sötét képernyővel, ventilátor csere előtt nem volt ilyen jelenség. Kézileg sem engedi az újraindítást (Reset gombbal) és nem tudom kikapcsolni sem, ezért úgy lehet kikapcsolni ha kihúzom a 220-ból. Ezt a jelenséget random szerűen csinálja, valamikor, pl. tegnap órákon keresztül nem történt meg. Ma szintén ugyan ez a jelenség volt, valamikor újraindult és leállt a gép majd megint újraindult. Meg amikor oldalra akartam fordítani monitort akkor is elment a kép és előjött az előbb említett jelenség.
Olvasgattam a fórumot, lehet hogy láttam megoldást is de én ehhez sík hülye vagyok
Szóval ha tudtok segíteni vagy tanácsot adni azt szívesen venném
Előre is köszönöm! -
Rolesz92
tag
Helpet pls! Pár órája hibátlanul működő gépet szabályosan leállítottam és most bios screennél folyamatosan újraindul. (Egyetlen hibaüzenet vagy kékhalál nélkül) bioszba sem enged belépni... Ilyet én még nem láttam. Mitől lehet?
Nem hszem hogy számítana, de a gép ep45-ds3l, q8200, 4gb ram,hd6850 rendszer ssdn...
Semmit nem telepítettem az utolsó bekapcsolás óta, új hardwaret sem szereltem be azóta.
-
joker8888
csendes tag
Mégse jó, 1 vinyóval is újraindult de elötte kiírta párszor a a videó illesztőprogram leállt és újra indult.
-
joker8888
csendes tag
Jelenleg addig jutottam amikor rá dugom a másik winchestert akkor csinálja ezt ha csak simán 1 van benne akkor jó. Pedig mindkettő teljesítménye 100% lett.
-
joker8888
csendes tag
Az lenne a problémám, hogy van egy asus p5q3 típusú alaplapom E5200 proci, ati 4870hd videókari 2*2gb 1333mhz kingston memória, 2 ide-s vinyó valamint van benne 1 tv kártya is. Újratelepítettem a gépet a napokba mert elötte állandóan kék halál volt, most azt csinálta, hogy folyamatosan kiírta hogy a video illesztőprogram leállt és újraindult és ilyenkor mindig megfagyott 1 percre. Újra telepítettem megint win 7 64-bit és először elindult felraktam a drivereket aztán újraindításnál rádugtam a második vinyót mert az nem volt rajta telepítésnél. Mikor bejelentkezne a windowsba mindig elszinesedik a kép 1 pillanatra és újraindul. Csak csökkentett módban indul el úgy, hogy nem indul újra azonnal. A gépben ami most lett cserélve az az alaplap és a memória ezek újjak de a memória le volt tesztelve. Mi lehet a baja?
-
figyusz
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy vajon mi okozhatja a gép újraindulását, ami úgy zajlik hogy:
Minden jól működik egészen addig amíg a gépet le nem szeretném állítani. Amint leáll a gép már indul is újra. Ha kihúzom a gépet a routerből akkor leáll normálisan nincs semmi baj. Egy windows reinstall után jelentkezett ez a jelenség. Minden bios beállítás maradt a régi, amikor még nem volt semmi gond. Alaplap kezd vajon haldokolni? Vagy esetleg a táp. -
Itt megtalálod a megfelelő programot, és a leírást is a használatához. A lényeg, hogy ne OS alól tesztelj, hogy a rendszer ne foglaljon le magának memória-területet, mert azt akkor nem tudod tesztelni. Nem biztos persze, hogy RAM probléma áll a háttérben, de jó kiindulási alap, ha ki lehet őket zárni, mert akkor a CPU felé érdemes elkezdeni keresgélni.
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
A gépem napi szinten használva van,tuning mentesen, auto értékkel ami feszültséget és ram időzítést értve. Mégis hetente többször is 2 vagy 3 restart ( ma például kék képernyős visszaszámlálós,plusz fekete "recommend" win kiválasztásos után állt fel)van automatikusan mire feláll a rendszer. Win7-32bit fut rajta fél éve.A winyó 2 particiós,de a C:\ csak a Win-nek van fenntartva 10GB szabad hellyel. A másikon viszont változik a szabad hely mennyisége 2-50GB-ig.Indulásnál sipolás és egyéb hang,képüzenet nincs. Adatlapom kitöltve.
Mi lehet a baj?
-
gban
veterán
Ez így roppant kevés.
Szabályosan indul újra?
Kékhalálozik?
Simán resetel?
Hőfokok hogy állnak?
Minden fel van telepítve rendesen?
Első körben futtass Orthost fél óráig, aztán annak függvényében lehet továbblépni (zöld marad vagy bepirosodik), hozzávéve a hőfokokat (pl. Everestből). -
toM517
aktív tag
Sziasztok!
A gepen XP SP2 van, nem reg lett ujra installalva, de idokozonkent ujraindul. Mi lehet az oka, minek nezek a kormere?
Koszi!
-
braga666
csendes tag
császtok uj vok az oldalon.
Nem tom jo helyre irom de ha nem akkor bocsi.
config:
alaplap:kob p4x400
proci:2 ghz
ram:640mb
video kari geforce2 mx400kérdés:azz lenne a gondom hogy vol egy Nvidia 7300 gt video kari és kicsit tuningoltam a procit 2.3-ra müködött de utána le vettem az eredetire ne hogy baj legyen,utána kicsit késöb a video kari tönkre ment.aztán vettem egy ATI radeon x1650pro video karit ott is tuning proci 2.3-ra utána egy pár percel a video kari tönkre ment.mi a hiba az alap lap nem birja vagy a video karik nem birják ezé füstöl el lééci segítsetek köszi.....
-
braga666
csendes tag
Nem tom jo helre irom de ha nem akkor bocsi.
config:
video kari geforce2 mx400kérdés:azz lenne a gondom hogy vol egy Nvidia 7300 gt video kari és kicsit tuningoltam a procit 2.3-ra müködött de utána le vettem az eredetire ne hogy baj legyen,utána kicsit késöb a video kari tönkre ment.aztán vettem egy ATI radeon x1650pro video karit ott is tuning proci 2.3-ra utána egy pár percel a video kari tönkre ment.mi a hiba az alap lap nem birja vagy a video karik nem birják ezé füstöl el lééci segítsetek köszi.....
-
braga666
csendes tag
Nem tom jo helre irom de ha nem akkor bocsi.
config:
-
Cane
őstag
válasz
filózoli #1260 üzenetére
itt egyszerűbb... és ott a konfigodról is pár sort írhatnál.
-
filózoli
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha gyári hűtővel tuningoltam a Core i5 750 @2.66 GHz procimat 3.05 GHz-re, akkor az okozhat-e stabilitási problémákat? Most volt ui. egy kékhalálom, de a proci előtte is 3 GHz körül járt.
Köszi! -
kenwood3
addikt
na fejlemény a mai nap semmi baja nem volt egyszer sem jelentkezett a fentebb említett hiba, érdekes
-
kenwood3
addikt
más vélemény
-
darál0w
Jómunkásember
-
kenwood3
addikt
Üdv all
Van 1 kis gond a gépemmel ami a következő lenne:
Ma már 3x gondolt 1et és magától kikapcsolt , majd mikor leállt teljesen minden (ventik , vinyó...stb) magától bekapcsolt és feljött minden hibátlanul majd fél 1 óra múlva ugyanez ...vkinem vmi ötlet ?
gépem az adatlapomon
thanks -
gban
veterán
Szét kellene választani a dolgot, hogy oprendszer alatt nem megy a billentyűzet (meg egér meg tegyél mellé egy pendrive-ot is próbaképp) vagy már bekapcsolás után sem míg a bios betölt. Utóbbita gyanakszom így látatlanban, "gyakran" előforduló alaplaphiba, nemkap 5 voltot a PS2, illetve az USB sem ilyenkor a legtöbbször (erre jó a pendrive, a ledje nem villog ilyenkor, már ha van neki). Tényleg, egér, bill PS2 vagy USB? Az újraindulás, szintén ha oprendszer előtti, viszont nekem táphibára utal. Újratelepítés előtt javasolnék egy Hirens Boot CD-ről történő XP bootot, ha ott is fagy, meg resetel, akkor hardveres a hiba.
-
Boxi88
őstag
Első körben javaslom, hogy fújkáld ki a port a gépből (mindenhonnan, proci, vga, táp) már ha van benne... Második körben pedig formázd le és tedd fel újra az oprendszert... addig még ezek nincsenek meg, felesleg másik alkatrészt venni, mert lehet, hogy ilyen egyszerű és olcsó a megoldás...
-
zamby
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy egy ideje a gépem magától újraindul, és néha nem megy a billentyűzet sem.
Ma bekapcsoláskor legalább tizszer újraindult, miközben addig eljutott, hogy mikor a NOD ablaka feljött, akkor indult újra. Addig ezt csinálta, még a kapcsolóval ki nem kapcsoltam újraindulás előtt. Mikor újra bekapcsoltam viszont a billentyűzet nem működött, csak felvillant bekapcsoláskor a három led, sőt volt mikor az egér is megfagyott. Másik billentyűzettel is próbáltam, de ugyanaz. Ez is előfordult már többször is. Hardveres hibára gyanakszok (alaplap, CPU), vagy lehet valami féreg?
Előre is köszi a segítséget! -
Darks!de
csendes tag
most olyan táp van a gépbe
400w-s mercury
meg 2 éve vettem gépházzal együtt újonnan aszem valami 8000ftert -
Darks!de
csendes tag
deer 400w-s tápom van most vettem 3 honapja mint a ahogyy a vinyot is szal meg mind a 2on van gari
tapom is van itthol masik megnezem azzal is akkor meg dobok gyorsba egy hd sentinelt a gepre -
gban
veterán
válasz
Darks!de #1218 üzenetére
Ha az Orthos 1 óra 20 percig megy, akkor 95% -ig biztos lehetsz benne hogy jó a procid és a ramod, valamint sanszos az alaplapod hibátlansága is.
Végignéztem, tápodról nem írtál semmit.
Simán lehet az is a hiba forrása.
Erre utal(hat) a gyengébb vga esetén ritkább halálozás, a hang nélküli üzem nem tudom mennyit csökkent a teljesítményfelvételen.
A tápod egyébként lehet márkás is ha haldoklik, pl. tele van púpos kondival - teljesen ugyanezeket produkálta egykor főnököm gépe, mindent kipróbáltam mire kiderült hogy a táp a ludas. Nem gondoltam rá, mert jó ideig ment mint a tied is.
De nem szabad egy így látatlanban mondott véleményt készpénznek venni és elrohanni venni egy tízezres tápot, csak ha tényíleg kiderült hogy mi a hiba forrása!
Tényleg, HD Sentinelt nézted, hogy nem bad sectoros-e a vinyód, és az okozza a hibát? -
Darks!de
csendes tag
proci teszt se jelzett ki semmit bár nem tom meddig kellene futtatni
-
Darks!de
csendes tag
na beraktam a 8600gt-t jelentkezek ha ezzel csinálja vagy ha szerencsem van remelem nem csinálja a kékhalálozást
-
Darks!de
csendes tag
most neztem és most meg megint sűrven kékhalálozik
megnezem egy masik vidkarival van itthol egy 8600 gt hatha azzal nem
meg felteszek mar egy furmarkot az aszem vidkari tesztelő
bocsi ha ékezeteknélkül írok csak mar megszktam h gamebe nem lehet ékezetesen irni -
Darks!de
csendes tag
aszem 5 ablaka volt , integralt a driver(hang)
-
Gerisz
addikt
válasz
Darks!de #1210 üzenetére
Memteszt-et, winyóteszt-et futattál? Jó lenne azt is. Videókártya milyen meleg? Nem forr fel az agya? Nekem mikor 8800Gt-m volt és babráltam a házban terhelés alatt, hogy jobb hőfokot elérjek megizzadtam mellette nem megfelelő szellőzésnél.
Ez a kód amit kiír ez hardveres hiba. Ezért sorban ki kell zárni mindent.
-
Darks!de
csendes tag
Na bocsi csak már nem voltam és nem tudtam nézni miket irtatok
proci hőfok olyan 55-60 °volt
a procit meg olyan 1,5 óráig terheltem és nem volt vele semmi para
ma viszont találtam vmi forumot ahol irta egy gyerek h neki is ez volt aztan a hagkártya zavaert be neki.
kiprobáltam ugy h nem halgattam semmi zenet csak ts ment mikozbe játszottam és ugy sokkal ritkábban van kékhalálom lehet nagy hulyeseget mondok:S annyira nem értek hozza
de eddig olyan 15-20 percenkent tuti volt 1 kék halál igy meg ooylyan 2-3 oranként egy nem tom lehet a win7tel van vmi ? de köszi hogy próbáltok segíteni vegre egy hely ahol az emberek megpróbalnak segíteni::
-
Darks!de
csendes tag
semmi :S:S
lefuttam tegnap egy memtest-t is az se jelzett ki semmi hibát
leht a win7tel van baja?
mig xp sp3 volt fennt nem kékhalálozott -
gban
veterán
válasz
Darks!de #1203 üzenetére
Futtass egy Orthost, valamint akár Everesttel figyeld a processzor hőmérsékletét.
Ha az Orthos hibát dob, akkor leggyakrabban processzor vagy RAM hiba van.
Ha így van, általában 5 percen belül bepirosodik az Orthos.
Figyeld közben, hogy a procid hőmérséklete nem túl magas-e.
Ha bepirosodik, keresünk tovább. -
Darks!de
csendes tag
válasz
rumkola #1201 üzenetére
Sorry
Config: Alaplap neve: Gigabyte GA-945GCM-S2L
proci: DualCore Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz
ram: 2*1gb ddr2 800mhz kingmax ram
vidkari: Gigabyte 8800 gt 256Mb
vinyó: SAMSUNG HD502HJ ATA Device (465 GB, IDE)
hát így kb ennyi lenne a config
Kékhalál meg változó nem tudok rájönni h míert csinálja mikor ::S:S
Valamikor 1-2 óra után de van hogy miután bekapcsoltam a gépem mar 15 perc után is :S:S
azt nem tom megnézni h a proci mennyi feszültséget kel hogy kapjon mi neki jo :S:S feszültséget merre kell megnézni? és akkor meg sasolom
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Intel i7 9700K
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest