- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
pd
tag
A kodekek nincsenek jól beállítva, a filmek valószínűleg azért nem szólnak 5.1-ben.
Hangkártyát végülis milyet vettél hozzá? Ha a Creative Audigyt, akkor ebben, illetve ebben a fórumban tudnak segíteni beállítani a hangkártyát, szerintem a kodekeket is. Inkább a másodikban próbálkozz, ott valamivel nagyobb az élet. Ha nagyon nem megy, itt is biztos tud segíteni valaki. -
sirdond
őstag
Én a helyedben beruháznék az 5100-ra,vagy a 6000esre
Ezekkel a geniusokkal nem tudsz mellé nyúlni, az árukhoz képest nagyon jók.(sőt több nála drágább cuccnál is jobb a hangja). én is használtam egy évig egy 5000est és teljesen meg voltam vele elégedve. a kínaiak az árához képest jó munkát végeznek
Hangkártyának meg valami használt creative-ot hozzá innen az aprórólEgyébként, ha bármi gondod lenne a geniussal, már van itt a fórumon hivatalos help
-
pd
tag
Én csak az 5000-ről tudok nyilatkozni. Most már több, mint másfél éves, de eddig semmi gond nem volt vele. Volt itt szó a fórumon többször is, hogy ilyen meg olyan baja van a mélynyomónak, meg nem jó a szigetelése. Én ezt nem vettem észre, bár lehet, ha szétszedném, és kibélelném, valamivel jobban szólna, de inkább nem babrálom, amíg nem muszáj... Szerintem így is teljesen jól szól. Volt szerencsém pár olcsóbb (10-20.000 közötti) vagy akár ezen az árkategóriás, de frankó műanyagos hangrendszereket meghallgatni, és hát ég és föld. Persze a beállítás is nagyon fontos. Biztos az 5005-ben sem fogsz csalódni, elég részletesen ki lett vesézve minden modell itt is.
Ha találsz valahol 5000-et olcsóbban, nyugodtan megveheted azt is mert tényleg minimális a különbség közöttük. -
313313
addikt
Tapasztalatom szerint Creativba nem fogsz csalódni. Kolléga felvetett 1-2 észrevételt 2.1 vs. 5.1 és akkor még nem tért ki a hangerő, hangszín, hangteltség és egyebekre. Creative kártyák messze jók zajkeltés téren a mezei felhasználóknak és elég elérhető áruk van.
Nekem Creative Surrand 5.1 External van, zsebbenyúlós móka volt, de nem találtam mást laptophoz, mondjuk nem is bántam meg a vételtHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
pd
tag
Ja, hát ez így más tészta. Akkor bátran mondhatom, hogy bármelyik Genius jobb, mint az alaplapi.
A Creative kártyája EAX 3.0 kompatibilis, ami jóval nagyobb hangminőséget ad, ez igazából egyfajta szabvány a hangkártyák terén. A Geniusnál nem olvastam, hogy támogatná. Bővebben is olvashatsz róla itt. A Genius csak 16, a Creative 24bites hangot tud kódolni, szintén a hangminőség jobb vele.
Szoftveresen nem tudom, milyen a Genius, de a Creative hangkártyák szoftverei mindig jók voltak, részletes beállításokkal és 3D audiókezeléssel (ez a CMSS 3D). Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy míg sok hang (zenék főleg, sok film) sztereó, a hangkártya szoftveresen felkeveri 5.1-re. A mély hangokat a mélynyomóra küldi, a sztereó hangot tükrözi a hátsó hangfalakra is vagy másképp rákeveri (ezt te választhatod ki), illetve a centerre is rákeveri a sztereó hang "közepét". (magyarul nem csak a két első hangfal szólal meg sztereó hangoknál, ami nem árt, ha már egyszer 5.1 hangfalad van)
A Geniushoz is van írva, hogy "3D, A3D és HRTF 3D interaktív pozicionált térhatás", gondolom ez is valami hasonló lehet.A szoftveres EAX miatt ha egy játék engedi az 5.1 hangot (és a legtöbb engedi), akkor ott is valamivel élethűbbek a hangok.
[ Szerkesztve ]
-
pd
tag
Hát nekem egyik Genius hangkártyához sem volt szerencsém, bővebb infót is csak a másodikról találtam. Így első ránézésre szerintem egyiket sem érdemes megvenned, mert ha 2 évesnél nem régebbi az alaplapod, annak a hangkártyája is tudja ugyanezt.
Ha az alsó árkategóriás hangkártyákban gondolkodsz, akkor olyan nagy különbséget nem fogsz tapasztalni az alaplapi hangkártyához képest. Aminél már lehet valami javulás, az ez a kártya, a pcx-en is van. Igaz, kétszerese az ára, de az ennél olcsóbbaknál tényleg nincs különbség.
Emellett egy 25.000-es hangfalhoz szerintem ne sajnáld a pénzt egy jobb hangkártyára, vagy ha arra most nincs keret, akkor inkább pár hónap múlva vegyél egy jobbat. Plusz ha mondjuk játékra is használod többet, akkor az megint más tészta, ahhoz még eggyel magasabb árkategóriában kell keresgélni a hangminőség javításához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Robotporszívók
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- i5-ös félkonfig
- i3-as félkonfig (Win11 kompatibilis)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 7 5850U, 16GB RAM, 512GB SSD
- ÚJ, BONTATLAN Bűvész és póker kártyák, Bicycle márkájú a legtöbb
- KINGSTON HYPERX FURY 16GB (2X8GB) DDR4 2666MHZ - Memóriák eladók
- Rábalux Easy Light 2362 pultmegvilágító konyhai lámpa fénycsöves
- Streamplify CAPTURE 4K külső rögzítő eszköz - Kitűnő állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest