Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
Szia! Az 5100-ról ennyit tudnék mondani, ha esetleg még nem láttad volna: [link]
A biztosítékos hibáról nem tudok nyilatkozni, ugyanis még eddig nem volt vele baj, akik meg fórumon már jeleztek problémát, nem ilyenre hibára panaszkodtak. Eddig én itt Ph-n 4-5 fórumozó panaszát olvastam, hangfal sípolásról.
Én nagyon elégedett vagyok vele. -
popp
aktív tag
válasz
Adonimus #4346 üzenetére
Az erős túlzás, hogy sose volt gond a 3600-assal.
Ha visszaolvasol, rengeteg olyan hibát fogsz találni ennél a típusnál, hogy valamelyik hangfal(ak) nem szól(nak), ami többnyire a kikopott potméter hibája. ( Jómagam is ezért váltam meg tőle. ) Sajnos ez a potméter már magában nem kapható, csak a teljes előlapi panel cseréjével orvosolható, ami kb. a szett árával megegyező költséget jelent.
-
Adonimus
senior tag
Ezek a javítások is furcsák egy kicsit. Elvileg az 5000-res hibáját javították az 5005 személyében. De annak pedig más baja van. Állandóan szétmegy a biztosíték. Nekem 1 hónap után bekövetkezett ez. Lehet az 5100-nak is vannak ilyen 'apróbb' bajai. Bár azt nem ismerem. De mivel mostmár előítéletes vagyok megvettem a már régi jól bevált 3600-at amivel sose volt gond.
-
Kirtam
tag
hello!
Eladtam az SW HF 5005-ös 5.1-emet már a sokak által leírt "kiég a biztosíték" hiba miatt, mivel nálam is előjött -bár a szomszéd megjavította és nagyon jól működött az elmúlt pár hónapban- mégis meg kellett tőle válnom.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e beruházni az újabb változatára SW HF5100-ra,
ki van javítva már a biztosíték-kiégős hiba? Valakinek valami tapasztalata van esetleg ezzel a hangfallal kapcsolatban? Pl, hogy szól az 5005-öshöz képest?
Minden info-nak nagyon örülnék.Előre is köszönöm.
-
kiskahn
csendes tag
a hiba megoldódott
a vezérlőpultba nem volt engedélyezve a foglalat :S
-
kiskahn
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy SW-HF 5.1 5050-et és a géppel akarom összekötni, mindent a leírás szerint csináltam .... dvd-ről meg megy... szóval mi lehet a baj? esetleg melyik módban kell futtatni? vagy lehet rossz helyre dugom a jack-eket ?
-
dudika10
veterán
Új ára 24k körül mozog. Döntsd el, hogy mennyit ér neked egy használt.
Van-e rá garancia, milyen állapotban van, ki használta (14 éves kölök aki imádja a disco zenéket egy vidéki faluban ahol a legközelebbi szomszéd 50m vagy egy 80 éves öregember egy panelban. Nem mind1.).
-
balcsy
aktív tag
Sziasztok
Genius SW-HF 5.1 5005 szeretnék majd vásárolni
Három kérdésem lenne ez iránt ha valaki tudja esetleg ilyenje van az elmondhatná
1.Mennyire adja a mély-t a cucc?(AZA JÓHAAAZ)
2.Távirányító mennyire hasznos hozzá?
3.Használtan mennyibe kerül csak hogy ne hogy átkurjanak -
-
adam_
senior tag
Egyelőre még nem jó az asztali gépem, amiben lenne 5.1-es hangkari, de amint jó lesz, kipróbálom azzal is. Mindenesetre nekem ez nem túl biztató, hogy ha rákötöm a bal oldalit a jobb kimenetre, nem szól.
Ha valóban kiderül, hogy hangrendszerembe van a hiba (Ne adja Isten!), akkor mit kell benne kicserélni, és ez/ezek mennyibe kerülnek?
-
adam_
senior tag
válasz
dudika10 #4331 üzenetére
Nézd meg, hogyha a jobb hangfalakat a bal kimenetekre kötöd, akkor úgy szólnak-e és nézd meg, hogyha a bal hangfalakat a jobb kimenetekre kötöd akkor azok szólnak-e. Így ki lehet találni, hogy hol a hiba.
Ezt viszont megcsináltam, és a bal oldalit ha a jobbra kötöttem nem szólt
Most akkor szar a hangfalam, mi a teendő?! 5.1-es hangkarival asztalimon még nem ellenőriztem le, de ott is akkor ezt csinálná?
Elromlott a hangfalam?
-
dudika10
veterán
Amennyiben A sztereo bemenetek valamelyikére kötöd a notit akkor szólnia kéne mindegyik hangszórónak.
valami valahol nincs rendben a hangfallal, ha a jobb oldal egyáltalán nem szól.
Ha teheted akkor próbáld ki egy 5.1-es hangkártyával, hogy jól működnek-e a hangfalak.
Nézd meg, hogyha a jobb hangfalakat a bal kimenetekre kötöd, akkor úgy szólnak-e és nézd meg, hogyha a bal hangfalakat a jobb kimenetekre kötöd akkor azok szólnak-e. Így ki lehet találni, hogy hol a hiba. -
adam_
senior tag
Van egy ASUS K50IN valamint egy Genius 5005 5.1-es hangfalrendszerem. A gyárilag a hangfalhoz adott kábellel hogyan tudom összekötni a notit és a hangfalat úgy, hogy 5.1-be szóljon, ha csak ÁL 5.1-be tud, nekem az is jó, csak szóljon?! Mi kell hozzá, milyen program...etc.?
Mert most jelenleg ott tartok, hogy rákötöm CD/MP3 csatira a hangfalaknál a kábelt, a másik vége meg megy a notiba, de csak a bal első és bal hátsó szól valamint a center és a mély persze, semmi több. A notiban van SRS Premium Soundos hülyeség (bár nem tudom, hogy mi ez) de talán ez kavar be vagy nem tudom, ami miatt nincs 5.1... Segítsetek!
Köszönettel!
-
popp
aktív tag
válasz
balint94 #4327 üzenetére
Feltöltöttem hozzá a Service Guide-ot.
-
kyd
tag
Sziasztok!
Volna egy nem is olyan kis problémám egy Genius SW-HF5.1 5005-ös hangfallal, mégpedig már 1,5 éve megvan és tegnap este még frankón működött ma meg egyszerűen nem tudom bekapcsolni!Vki esetleg nem tudja hogy, mi lehet a gond -
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Nekem a klasszikus 3600-as Geniusom van. Sokat olvasgattam a fórumot, és ahogy nézem a trafó búgás dologra megoldás a gumi alátét a trafó alá. Az volna a kérdésem, hogy ez 3600-assal is működik? Mert leginkább az 5000-el kapcsolatban merült fel ahogy néztem. (ja és hogy egyértelmű legyek én arról a búgásról beszélek, ami kikapcsolt állapotban finoman hallható a trafóból).
Thx.
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Ahogy nézem 25.-étől lesz a Cora-ban Genius SW-HF5.1 6000
35ért, vegye aki meri bevállalni -
Frigetrus
aktív tag
Igen, valószínűleg a reset erre jó, de nagy valószínűséggel kikapcsolásnál ez is elfelejt mindent, mint ahogy például az 5100-as is. Amúgy nagyon sok értelme nincs a resetnek.
Csikaszkanak igaza, van valóban célszerű mindent szoftveresen állítani. Én is azt szoktam az enyémen.dudika10: oks tényleg ne legyen vita, de most meg azzal jössz, hogy a logitech szettekhez képest soknak számít a 10 darab... eddig arról volt szó, hogy véleményed szerint sok a hibás 5100 (és 6000). Szó nem volt arról, hogy a logi-hoz képest gondolod így.
Az a 10 darab pedig még így se sok... a rádiózás meg ugyan úgy hiba, mert normális elektronika nem csinál ilyet... stb stb...
De most már vita lezárva. -
csikaszka
csendes tag
Most megnyomtam a resetet, annyit csinalt hogy leresetelte
Azaz visszaallitotta alapra a hangerot s a csatornakat.
A taviranyito tenyleg jo, bar nekem egyelore hasznalhatatlan az infras mivoltja miatt, mivel az asztal alatt van (egyelore) a melynyomo.
Otthon egy Dali zart dobozos 31 centi tanyeratmeroju 170 wattos erositovel felszerelt melyladam van (igy nem csoda hogy hianyzott a basszus) nem vagyok benne biztos hogy ki tud adni 20Hznel melyebb hangokat. Viszont az emlitett Evanescence szam valami brutalisat zeng rajta. Viszont azt a melyseget (s nem hangnyomast) meg sem tudja kozeliteni. De azert majd megnezem Audigy2vel (amivel egyelore szivas van W7 64bit alatt) hatha a hangkartya is ludas.
Szerintem a cucc teljesen jo lesz filmre. Szepen es tisztan szol. A lakotarsam meg lehidalt a basszustolS most is kellemesen simogatja a fulemet.
Ha van valami teszt CD amit le tudok szedni neten, mint amit anno csinalt egy haver hogy pl 100Hzes hang szolal meg, majd 80, 60 stb le egeszen 20ig akkor meg tudom mondani hogy hol tunik el.
Elegge eselyes hogy logaritmikus a hangero szabalyzo, ezert a 20as nem olyan hangos mintha linearis lenne (azert nem mernek megeskudni ra)
-
Zanik
addikt
válasz
csikaszka #4314 üzenetére
Hú, köszi a részletes beszámolót.
Nem tudom mennyire egyedi az általad tapasztalt hangerős probléma, de remélhetőleg nem szériahiba.
A basszusról írtakkal kicsit megleptél, mivel papíron tudja a 20Hz-et is a cucc! Maga a basszus hangereje (hangnyomása) engem annyira nem érdekel, mert filmhez venném, nem "tucc-tucc" zenéhez, és mozinál fontosabb a minél mélyebb hangok, lehetőleg minél tisztább kiadása (persze nincsenek illúzióim egy ilyen kategóriás cuccnál
). Pont ezért gondolkodom inkább 5050-ben az 5005-tel szemben, mert az előd nem bass reflex, hanem bandpass kialakítású, ami ugyan erősebb mélyeket produkál, viszont nem tud 40Hz-nél mélyebb hangokat. Ráadásul az 5050-nél minden csatorna állítható távirányítóval, nem csak a master! És hát elég nehéz úgy beállítani a cuccot, hogy nem ott vagy ahonnan hallgatni fogod a dolgokat, hanem a subwoofer előtt guggolsz.
-
csikaszka
csendes tag
koszonet a forumert, sikerult ezt is es a hivatalos javitosat is vegigfutni
Vettem egy Genius 5050-et 2 hete. Mivel kulfoldon elek eleg fontos volt hogy kisebb legyen a valoszinusege annak hogy elromlik (9 evig voltam otthon szervizes, jo sok Genius ment vissza garba, de kitartok mellette mert ennyiert nincs jobb, postakoltseggel sem).
Eleg vicces a keszulekA hangero 20ason kezd bekapcsolaskor, de nem gaz, mert nem pukkan (ahogy irjak a 6000esnel) es meg 30as hangeron (max) is eleg halkan szol. Nincs rajta kikapcsolo gomb,csak hatul, de nalunk minden eloszto aljzathoz kulon kapcsolo van, igy nem igazan erdekel, a standbyt meg nem szeretem hasznalni. Viszont ahogy veszem lefele a nyomogombokkal 14esen a jobb elso hangszoro elkezd uvolteni
majd 13ason megint jo, s kb 8tol lefele megint uvolt
Nem hasznalom 15 alatt s meg van oldva
A hangminosege teljesen jo. Van rajta kellemes kozep es magas,bar azert nem egetvero a csilingeles. A basszus egynek elmegy, pl ha valaki hallotta mar az Evanescence Bring me to life elejen azt a brutalis basszust akkor tudja mirol van szo. merthogy ezen a cuccon nem hallhato csak valami zorges. Majd rakotom az Audigy2re kivancsi vagyok valtozik e valami.A nepzenek is kellemesen szolnak (nagybogo ugye) a tucctuccnak meg tokmind1.
Ennyi penzert nagyon jo a cucc (26k huf korul volt meg 9 a futar)
Zugas, sipolas, alapzaj egyaltalan nem hallhato nalam! Aminek orulok mert az Altec Lansingnak az lett a veszte
Remelem segitettem valamit a hasonlo cipoben jaro embereknek. -
dudika10
veterán
válasz
Frigetrus #4312 üzenetére
Én a 10 darabot pl az x530 vagy az x540-hez képest gondolom soknak. Azok sokkal régebben vannak a piacon, sokkal több ember vette őket a környezetemben és eddig csak 1-el volt gond. (most a rádiózást ne hozzuk ide, az más jellegű gond)
Ráadásul nem elhanyagolható, hogy a Logi több garanciát vállal a termékeire.Elég sok rendszerrel volt már dolgom és eddig így, hogy ugyan az a hiba több rendszerrel is előfordult, szinte csak az 5.1-es geniusok közt volt.
Lehet jönni azzal, hogy csak a rossz csapódik le a fórumon, meg ez meg az, de hülyeség, mert más rendszereknél érdekes módon nem csapódik le ennyi rossz.Részemről befejeztem, nem látom értelmét, hogy tovább vitatkozzak.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
dudika10 #4311 üzenetére
Ezen nem fogunk összeveszni, de a hivatalos topicban az a 4 személy: cateye, malisonX, saabolcs és dadito. Imádok tényekre hagyatkozni, mert tudod, azok meghazudtolhatatlanok.
Tehát a 4 sípol és 2 búg abban a topicban nem jött össze. Saabolcs valóban többel jelezte a bajt, esetleg úgy. Vagy esetleg ebben az 5.1-es topicban is valaki már jelezte? Ennek nem néztem utána.
De akkor most eljutottunk oda, hogy hallottál elvileg eddig 10 darabról ami hibás. Akkor meg mégis mi alapján vonjuk le a következtetést, hogy sok hibás 5100-as van? Ráadásul pár hónap alatt 10 darab? Vajon mennyiből, mondjuk 1000-ből vagy 500-ból? Mert ezekben az esetekben a 10db is kevésnek számít. És mennyi csapódik le a fórumban?
Szóval akkor mi a jó/rossz arány??
Én továbbra is tartom, hogy eddig nem sok hibásról hallottam, és még mindig bátran ajánlom mindenkinek ebben az árkategóriában.
Na de szerintem zárjuk le a vitát. Aki majd olvassa a beszélgetést, majd levonhatja a konklúziót. -
dudika10
veterán
válasz
Frigetrus #4310 üzenetére
4 sípol és 2 búg (+ saabolcs kolléga még2x). A környezetemben még kettőről tudok. Az már összesen 10. Egy ennyire új rendszertől a 10 szerintem nem egy jó arány.
Vagy ha szerinted a pár hónap alatt 10 hibás darab (amiből egy embernél volt 3 ! ) az jó arány akkor nincs min vitatkoznunk.
Nem mondtam, hogy kötelező jelleggel mindnek meg kell hibásodni, csak szerintem ez több mint az elvárható lenne.Pont azt mondtam, hogy az 1-ből 1 nem jelent még semmit.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
dudika10 #4309 üzenetére
Még anno a hivatalos Genius topicot is végigolvastam, mind a 800+akárhány hozzászólást eddig. Mert mindent tudni akartam. Most újra rákerestem, és számszerűsítve ebben a topicban 4-en jelezték, hogy sípol...
Szerinted minden második hozzászólás ennek a 4 embernek a hsz-e? Mert valóban csak 4-en jelezték, most néztem meg, ez Tény.
Na ugye....
És abból hogy eddig a te mozgáskörödben az 5050-ből eddig 1 működik az 1-ből, nem szűrhetünk le megint csak konklúzót a megbízhatóságára. -
dudika10
veterán
válasz
Frigetrus #4308 üzenetére
Ha rákeresel a GeniusHU-s topikban az 5100-ra minden második hsz arról szól, hogy búg az 5100 és utána a hivatalos support leírja, hogy ők még ilyen hibával nem kaptak vissza rendszert.
Szóval a hiba fenn áll, az, hogy hozzájuk nem jut vissza az egy dolog. Szvsz.Abban meg igazad van, hogy a Logi z5500 se a legjobb szett megbízhatóság terén.
De a többi logitech termékre arányaiban jóval kevesebb panasz van.
(pl.: a logitech x230 az egyik legnépszerűbb rendszer talán és hibás darabról mégse lehet annyit olvasni)
5050: reméljük, hogy javították a hibákat. Eddig 1-ből 1 rendszer jól működik az én mozgáskörömben, de ez nem nagy szám.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
dudika10 #4307 üzenetére
Hmm, mielőtt vásároltam én is rengeteget keresgéltem az 5100-ról. De még csak fórumokat sem találtam, nemhogy "nagyon sok hibás darabról" szóló hozzászólásokat. Viszont azért GeniusHu-nak el lehet hinni, hogy eddig nem nagyon hoztak vissza hozzájuk hibásat.
Saabolcs problémájára emlékszem, pont őt is beleszámoltam a kb. 3-4 emberbe.
Egyébként például a Logitech z5500-as topicban is elég sok hibásról lehet olvasni, nagyrészt tönkrement vezérlő egységgel (nem tudom mi a pontos neve). Meg egyéb problémákat is lehet találni. És ez nem is meglepő, így van rendjén hiszen azért van a fórum. És valóban legtöbbször a problémák megvitatása megy. De ezekből nem szabad/lehet azt leszűrni, hogy több a hibás a jókhoz képest. És igaz ez a Genius 5.1 topicra is.
Szóval nem vagyok meggyőzve arról, hogy valóban sok-e a hibás az 5100-ból. Legalábbis egyelőre nem is olyan régi a szett, hogy ilyen konklúziót lehessen levonni róla, mint ahogy azt a régebbi szettekről levonunk a fórum alapján.
Egyébként tisztában vagyok vele, hogy az elektronikájuk nem a legjobb, de azt nem mondanám, hogy nem működőképes sokáig.De szerintem, ha már itt tartunk, hogy sok a hibás Genius, akkor az 5050-et se ajánljuk senkinek, hiszen valószínűleg az is rossz.
-
dudika10
veterán
válasz
Frigetrus #4306 üzenetére
3 ismerősömből kettőnek ment vissza gariba az első darab 5100-ból.
6000-t két embernek ajánlottam, 1 ment vissza gariba.
Fórumokon is nagyon sok hibás darabról lehet olvasni.
Alapvetően kb mindegyik Genius hangszóróra elég sok a panasz (megbízhatóság terén) és ha megnézed, az elektronikájuk mind elég fapados.
Pozitívum, hogy szervízben viszont könnyebb javítani és nem a kukába kerülnek.Ha megnézed, hogy pl a Logitech hangszóróiról mennyi panasz van a fórumban és a geniusokról mennyi, Te magad is rájöhetsz, hogy bizony messze van a Logitechtől a Genius megbízhatóság terén.
Persze, lehet azzal jönni, hogy csak a rossz darabokról számol be mindenki, de érdekes módon a többi márkából nem kerül fel ennyi.
Ettől függetlenül a nappaliba én is egy Genius rendszert fogok venni, mert a hangzása messze felülmúlja a hasonló Logitechek hangzását.
szerk.: csak egy példa amire Te magad is válaszoltál itt a topikban: [link]
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
dudika10 #4305 üzenetére
Azt én sem mondtam, hogy hülyeség, én is környezet védő vagyok, és én magam is kikapcsolok főkapcsolóval mindent. Monitort, tévét, hangrendszert stb... De attól még lehetne benne stand by funkció, hogy ha mondjuk 3 órában kétszer akarom ki-bekapcsolni, akkor ne hátulra kelljen nyúlni. És majd akkor áramtalanítom, hogyha több órát nem használom.
Az a sok hibás darabot meg miből veszed? Láttam, hogy sok helyen írod, hogy így hibás meg úgy hibás, meg amúgy is sok a rossz. Az 5100-ról itt a fórumon összesen 3 vagy 4 embertől hallottam panaszt a sípolásra, és semmi más probléma nem volt eddig jelezve. Meg a régebbi szettek hibáival kapcsolatban is hozzátennék annyit, hogy itt a fórumon soknak tűnik a hibás darabok száma. De kíváncsi vagyok, hogy emellett hányan használnak régebbi vagy akár újabb szettek valamelyikét gond nélkül. Csak ugyebár az nem csapódik le a fórumra. Meg azért nem mindenki van itt Ph-n akinek van ilyenje.
Sőt GeniusHu is jelezte, hogy nekik eddig nem nagyon volt szervizben 5100-as. Akkor mire alapozod, hogy sok a hibás 5100-ból? Ráadásul, az összes hangfalas topicban leírod, hogy sok a hibás.
6000-ről nem tudok nyilatkozni, mert azt nem követtem figyelemmel, de arról sem hallottam eddig sok hibásat. -
dudika10
veterán
válasz
Frigetrus #4304 üzenetére
Egyáltalán nem hülyeség a környezetvédelem.
Ne tudd meg, csak Amerikában évente mennyi energiát pazarolnak el a standby állapotban hagyott készülékek vagy épp a bedugva felejtett telefontöltők stb.
Eddig a Genius is rakott standby gombot szóval ez egy új kezdeményezés, hogy elhagyják. A régebbi elektronikai készülékeken ettől még lehet. De valószínűleg az újabbakon már nem lesz ezek szerint.
Az 5100-nak és 6000-nek csak a sok hibás darab a baja.
-
Frigetrus
aktív tag
Hát ez érdekes lehet, hogy nincs stand by mód... De ez a környezetvédelmi dologra kár hivatkozni, hiszen rengeteg műszaki cikk rendelkezik stand by móddal. Ha energiát akarunk megtakarítani akkor meg még mindig ott van a hátsó főkapcsoló.
Egyébként az általam választott 5100-as nem tetszik? [link] Vagy esetleg az ára ami túl sok? Vagy esetleg a 6000-es? Bár az még drágább. -
Zanik
addikt
válasz
Farkas82 #4301 üzenetére
Megjött a válasz. Nem örülök:
"For the new environment policy, 5.1 speakers can not keep the stand by mode now( to save the energy )
so we modify that and take standby mode away.
we will change the interface in the future."Tehát új környezetvédelmi irányelv miatt nem használhatnak stand by módot, ezért kivették ezt a funkciót. A kezelőfelületet pedig meg fogják változtatni (majd valamikor, talán egy új szériánál).
Gondolom majd raknak előre egy normális kikapcsoló gombot. Az 5050-est viszont úgy tűnik csak hátul lehet kikapcsolni. Hát fasza!
Pláne hogy én speciel olyan helyre tenném, hogy nehéz lenne a hátuljához hozzáférni, meg különben is kinek van kedve állandóan legörnyedni a kikapcsoláshoz, mikor van egy amúgy minden mást vezérlő távirányítója. Hát gratulálok a tervezőknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Formula-1
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest