- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
etilin
aktív tag
Ha hangváltót akarsz tervezni akkor használd ezt.
http://www.pvconsultants.com/audio/crossover/pcd.htm
Kellenek hozzá a hangszóró frekvenciagörbéje hangnyomás és ellenállás beépítve.
[link]
Ha megnézel egy hangszóró adatlapot láthatod, hogy hangnyomás de különösen az ellenállása nagyben változik a frekvenciával így egyrészt sántít ha azt mondod hogy a hangszóróm 90dB-es. De az mégjobban hogy ha azt mondod 8 omhos. Szabvány csak a 6,4Omh-os minimumnál nagyobb minimummal rendelkező hangszórókat tekinti 8 omhosnak.
Wickey: A hanghullám hullám így energiája frekvenciafüggő. Kisebb frekvenciájú hangoknak nagyobb az energiája így hasonló hangnyomás eléréséhez nagyobb teljesítményt adnak le.
Hangfalat mindig lineárisra tervezzünk (kivéve a tanyadiszkóba)!!!! -
-
etilin
aktív tag
válasz
Bazsee71 #585 üzenetére
Hello ez itt off, de mindig is érdekelt egy két dolog az autóhifiről:
Hogyan lehet az autóhifiben jó szinpadképet elérni?
A kocsi kaszni kicsi légterében hogy lehet érvényesíteni a szép mélyhangokat? (ne legyen a mélyhangoknak kiemelése egy adott frekvencián) Én eddig mindig csak búgó, ronda basszusú mélyládákat hallotam kocsikban (igaz mind SAL, MNC kategória volt).
Én H2000 hangskból építettem hangfalat. -
etilin
aktív tag
válasz
Ironhand #573 üzenetére
Én igazából csak nagyon néha használtam a távirányítóját, akkor is csak mutogatni milyen faszán forgatja a potit.
Szóval szerintem dobj fel egy aprót Genius távirányatót vennék 2K-ért szerintem lehet valaki jelentkezik és még mindig olcsóbb lesz mintha vennél egyet a boltban. -
etilin
aktív tag
Nagyon függ a zenétől. Én is először amikor meghallgattam az új ládámat erőtlennek tünt. Mer nem volt kiemelése 60-80Hz között. Emiatt csalóka lehet.
Ja és eszedbe jutna pl: de sokszor a mélyhiányos hangfalnál a középtartományban kell keresni a hibát nem pedig a mélytartományban. -
etilin
aktív tag
mivel egyszeri szétszedős projectre gondoltam a hátlap visszarakása után körbeöntöttem ragaszóval minden rést, csavarokat is mindent
Nem épp a legjobb ötlet. Elég ideges leszel ha kinyúvad belül egy kondi, azt hogyan cseréled.
Front és centernél kicseréltem a vezetéket, 1,5mm somogyi féle high-end vezetéket használtam 150ft/m...
Somogyi féle high-end
A kábel minőségére inkább a hátsó hangfalak érzékenyek.
bezörög a mélynyomó, másnál is így van???
Egészen biztosan a mélynyomó zsörög be. -
etilin
aktív tag
-
etilin
aktív tag
válasz
frankie! #420 üzenetére
Vettem 20db 4,5*50es csavart a tömítésre figyelni kell mert ha nem jól tömíted akkor szelni fog a két lap között én odaragasztottam félig a régi hangfalszivacsot, úgy hogy félig lefedje a falapok érintkező részét.
Szerintem szebb lett csak nem olyan hangos mint volt.
Igen kitömtem és a frontokat is.
Két 130*380*19-es lap egy 220*380*19 egy vékonyabb lap az aljára amit könnyebb kifurkálni és a tetejét egyelőrre szabadon hagytam had szellőzzön. -
etilin
aktív tag
válasz
frankie! #417 üzenetére
Nem kibeleztem az összes hátlapon lévő elektronikát és beraktam a cucc mögé egy fadobozba. A mélynyomó kamrályát kibéleltem és ráraktam egy 19-es pozdorjalapot.
A puttonyt szintén 19-es pozdorjalapból csináltam a kábeleket egy lyukon át vezettem amit utánna kitömtem szivaccsal. A puttony alját meg kifurkáltam legyen szellőzése.
[link] -
etilin
aktív tag
Gondolkdott már valaki azon hogy az egész elektronikai részét átrakja egy puttonyba a sub láda mögé. Így gyakorlatilag egy sima falat kapunk minden oldalon amit már csak be kell vonni csillapító anyaggal. A puttonyra lyukakat fúrva felülre alulra meg rácsot rakva megoldható a szellőzés is. Így kb 15 cm-el lenne hoszabb a szub a kábelek is elérnének ahogy néztem.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest