- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
dddstudio #2120 üzenetére
Kíváncsian várom a végeredményt, mivel nálam pl. szép kis alapzajt produkál már fejhallgató kimeneten keresztül is. Leforrasztottam ami javasolva lett, de nem javult a helyzet.
Kerítettem egy Sony minihifi-t, amire rákötöttem a hangszórókat passzívként természetesen, de a hangzás nem nyerte el a tetszésemet. A Genius alap kis elektonikája elég jól szól, amit nem tudott megugrani a minihifi, így egyelőre maradt az "alapzajos" használat. Mondjuk, ha zene szól rajta, akkor úgysem tűnik fel az alapzaj
-
AtHoS
nagyúr
válasz
dddstudio #2115 üzenetére
Hátha ez megfelel: Genius 1250X elő- és végfok kötési rajz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Diablo18 #1955 üzenetére
Én pár éve SP-HF1250X-et nyúzok.
Audigy, Audigy 2 volt amivel meghajtottam sokáig és mondhatom, hogy nem volt vele problémám, aztán tavaly szereztem egy Audinst HUD-mx1 -et.Azóta megtáltosodtak a hangszórók
Nem cserélem le jó darabig, az biztos. Power Metal amit szoktam hallgatni, na meg egy kis Metalicska
Egy minimális alapzaja van, de ezt közelről (0,5..0,6m) lehet érzékelni csendes szobában
A többivel nem volt még szerencsém találkozni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #1902 üzenetére
Ahogy nézegetem a ph! tesztet az 1250A-n nincs jack bemenet csak egy jack-es fejhallgató kimenet.
-
AtHoS
nagyúr
Na erre már én is kíváncsi vagyok, bár én nem vettem észre, hogy hangosabb lenne az "erősítős"
Mod:
Mondjuk Basic Line kábelt valahogy nem találok a hangszórókábeleknél, de gondolom Expert Line kábel sem lenne rossz hozzá. pl. ez: [link] mellé ilyesmi csatikkal [link]Azért itt-ott kerekedett a szemem [link]
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Visszább találni általam készített képeket az 1250X belsejéről. Nem szórakozásból bontottam szét a hangfalat, hanem pontosan az általad is tapasztalt "zúgás" miatt.
Eleinte csak nagyon halkan lehetett észlelni ezt a "zúgást", ami csak a trafót tartalmazó doboznál jelentkezett. A hangfal hátulját kézzel megnyomkodva megszűnt a jelenség, de csak ideig-óráig. Mivel sem időm, sem kedvem nem volt foglalkozni a gonddal, így picit magasabb hangerőn használtam inkább a hangfalat (persze még így is csak negyedig tekertem fel a hangerőt). Azonban egyszer filmnézés közben arra lettem figyelmes, hogy igencsak beerősített a "zúgás". Ekkor már a hátlap megnyomkodása nemigazán segített. Ez a kellemetlen "zúgás" eléggé felidegesített és gondoltam, hogy a trafó rezgése az ami okozza. Oldalára fordítva a hangfalat a "zúgás" megszűnt és így is használtam pár napig, mígnem egyik hétvégén volt egy kis szabadidőm és nekiláttam szétbontani. Ekkor készültek a képek. A Trafót leszedtem a hátlapról, majd vastagabb kartondobozból vágtam két szélesebb csíkot, amit a trafó felfogatások alá tettem. Egyik csíkot az alsó, a másikat a felső felfogatások alá. Magát az elektronikai panelt is kiékeltem, mert a "sín" amibe be van csúsztatva eléggé tág, így az is rezeghet. Biztos ami ziher alapon rögzítettem azt is ék alakban levágott gyufaszálat betolva a hézagba mindkét oldalon.
Azóta megszűnt a "zúgás", a kartonpapír megtette a kívánt hatást.
A szétszedéshez annyi segítséget leírok, hogy a hátlap szélein lévő 4x2db és a 220-as táp mellett lévő RCA csatlakozók feletti csavart kell csak kiszedni. Ezután a hátlapot ki lehet emelni a helyéről. A vezetékek kötegelővel vannak rögzítve a dobozban, úgyhogy óvatosan a hátlap letépésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest