- Apple MacBook
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
Hehe én meg ide-oda pattogó tv teniszen meg PacManon illet C64-en nöttem fel.
Ahhoz képest 40 évvel késöbb minden maga a csoda....
Az első PC-m egy 8 Mhzes intel 8086 volt 20 MB harddiskkel 1 MB memória és egy színű Hercules grafika...
De amikor kezdtek megjelenni a PC-k én már egy évvel túl voltam az érettségin. Igaz elötte már dolgoztam 4 évet számítógéppel. Ami akkora volt, mint egymás mellé rakott 5 ruhásszekrény, de volt azért benne 64 KB memória.
Grafika az nem volt a megjelenítést egy elektromechanikus írógépen történt nyomtató papírra. Az volt az operátori konzol.
Ott irta ki a gép, hogy mi van és onnan lehetett vezérelni.... Szólíthattok Tatának.....
-
Dilikutya
félisten
Volt Radeon 8500-öm, az még 1280*1024-ben is bírta a GTA-t.
Sokáig megvolt, sőt, ma is megvan, alaplap halálkor került ki, mivel nem fért bele a PCI-E csatiba.
A magas frissítést én is fölösleges felárnak gondolom, június végén vettem új monitort, nem volt szempont. Ellenben szép képe van, egyedül a 4K zavar 1-2 játéknál, erre kéne találni valami értelmes megoldást, ami nem egy 300 ezres kártya lesz nyilván, mivel mindig kevesebb a kortárs játék a gépen, a régebbi leárazottakból veszek csak. -
-
Dilikutya
félisten
Nem volt rossz az a G200, én játszogattam keresztapám gépén azzal egy 450MHz-es Pentium II (még az a nagy fekete Slot1-es tokos volt) társaságában, amikor nekem még az S3 volt. Mondjuk 2005-re jócskán megöregedett, de 2000-2001 körüli játékokkal jól elboldogult, pedig nem is játékra szánt kártya volt.
-
Dilikutya
félisten
Ilyet ne mondj, hogy 25 fps már jó, mert szétcincálnak a 100fps alatt nincs élet és 240Hz-es fanok.
Pláne hogy anno azt mondták, az emberi szem 24fps fölött nem érzékeli a különbséget.Milyen jót játszottam anno 320*240-ben a Quake II-vel, jó pixelesen, 3D gyorsító nélkül egy 1MB-os S3 Trio hathatós(nak nem mondható) közreműködésével. És így se volt meg a 25fps.
-
Robitrix
senior tag
A ZEN 2-es CPU esetében nem is mag ás a szál szám lehet mára karcsú néha, hanem az egy szálon vagy magon elérhető teljesítmény. Nem olyan rosszak azért persze ma se és vélhetően még évekig jók lehetnek, de például egy Ryzen 5 3600 egy szálas teljesítménye passmarkos tesztoldalon 2569, egy ZEN 3-mas 5600(nem az X hanem a 200 mhzel lejebb menű sima) 3260... és egy hasonló ZEN 4-es 7600 cpu 3999. Azért a 2569:3999-hez képest 55 % teljesítmény különbség egy szálon. És mind ezt 4 év alatt fejlödve. Igaz van benne órajel emelkedés is 4200 Mhz boost felment 5100 Mhz boostra. Ami 21% órajel emelkedés. A többi fejlődés a 34% a proci fejlődése. Amúgy ha karcsú kezd lenni a 3600 nos különösebb mókolás(alaplap, memóri stb.) hozzányúlása nélkül rakhatsz bele a gépbe egy 5600-as CPU-t ami úgy 52-54 ezer körül van nagyjából. (a sima nem az X-es) Az megtolja a teljesitményét a CPU-nak kb. 30%-kal simán. Én is azt tettem, mikor kapott a gépem egy erősebb grafikát egy amúgy GTX 1660 kártya helyett. Így most el leszek még pár évet a géppel FHD-ban, mert amúgy is egy FHD gaming monitor van a gépen(144 Hz)
-
Dilikutya
félisten
A több mindig jobb. A 8GB-os RX570/580-ak is egész jól helytállnak ma is. Nem Vram, hanem CPU mag, de a megjelenésekor lesajnálták az AMD FX Bulldozer-t, és való igaz, az egyszálas teljesítménye nem volt túl acélos, de ahogy kezdték a játékok az egynél több magot értelmesen használni, úgy tartott ki a használhatósága, még ma is használható friss címeknél is.
-
Nem látom hogy az AMD miben is más. Ez egy elavult, nárcisztikus hozzáállás.
Használtan az összes előző geenrációs kártya jó, nem csak az AMD . A 3070 is szuper 110 K ért megy a 3060 Ti 85 ezertől, ez a vram mizéria aztán elég jól túl van tolva.
A 10 Gigás 3080 145 K tól van 3080 Ti 12 GB vrammal 180K tól kapható. 3090 200 ezeről van.
Nekem 3080 kártyám van még soha nem kellett 1440P-n a ram miatt eret vágnom max a textúrát vettem le 2 darab játékban Ultráról Highre és boldog voltam, hogy cserébe van DLSS meg megfelelő RT teljesítmény és megszokott kezelőfelület. -
Sinesol
veterán
A piros is csak alájuk áraz, mert gyengébb, szal pont ugyanaz, értelmetlen indok, ha csak ez van a váltás mögött. Egyébként milyen szempontból lenne visszalépés egy 1660-hoz képest? Vagy akár a 3060-hoz képest, aminél 20-25%-al gyorsabb? Memória terén van némi hiányosság, de ez is véleményes, mennyire számit 1080p-ben.
-
arabus
addikt
3060ti már sehogy nem jó vétel.
Ezeknek pont a dlss3 ad előnyt ha az nincs akkor nincs értelme a régi geforce-nak.
Bármelyik amd-vel jobban jársz,driverben kikapcsolod a tesszelációt és brutál fps-t kapsz.
Aprón 90-ért halyingálnak 6700xt-t,70-ért 6600xt-t.De 180-190-ből 6900xt is lehet. -
Sinesol
veterán
Mondjuk azért ujabb és ujabb kártyáknál, nyilván ujabbak is lesznek a konfigok, amibe megveszi valaki. Most, hogy már pci ex 5-nél tartunk, szerintem nem ördögtől való feltételezés, hogy sokaknál van PCIx 4 és ott semmi gond nem lesz a 8x -os porttal. Nem lehet elvárni, hoigy két gennel ezelőtti platformokra optimalizáljanak tervezéskor, mondom ezt ugy, hogy nálam is még 3.0-s port van.
-
Francia91
veterán
PCIe 8x sávval 130-ért nem venném
Oké, 4.0-ás lapban nem sok hátrány adódik a x8-as sávból, de 3.0-ás lapban nagyon sok teljesítményt vesz, úgy tudom"De ez azt is mutatja egy 7 éves kártya mennyire versenyképes."
Az RX580 8GB ár/érték arányban a mai napig népszerű kártya
"Pregen kártyák is vannak jó áron már megy RTX 3060TI is 80E-ért."
Barátnőm ITX gépe is épülget, B550-es lapba (PCIe 4.0), abba már 3060-ast és 3070-est nézegetek, szerintem az fog belemenni. 90-100 körül mennek már a 3070-esek, és NR200P-be gond nélkül beleférnek
-
Francia91
veterán
Most az RX580 8GB 35-40 körül megy. 1080p-re maximum és maximum közeli beállításokhoz tökéletes kártya, ha nem a legújabb címekkel játszik az ember, hanem mondjuk 2 éves és annál idősebb játékokkal. A legújabbaknál meg olyan kompromisszumos beállítást lehet találni, amivel megvan a kellő sebesség, de mégsem csúnya a játék
Én kb azzal a két játékkal játszok, amiről küldtem a képeket, mindketttő majdnem kimaxolt beállításokon megy -
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest