- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsy
senior tag
880/1760/2000 (MSI afterburner)
Most itt tartok, gpu-nak kb ez a vége ,de még tudok rá adni +feszt 1.063-on van 100% venti, még 1.138-ig lehet feszelni, elméletileg ha nem melegszik túl baj nem lehet, nem? Így is ha nem bírja elmegy egy pillre a kép és vissza reseteli az afterbuner magát.Gpu-val vagy memory-val probálkozzak még inkább, játékba melyik hoz +fps-t?
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #8595 üzenetére
game nincsen amihez kellene erősebb vga
azért tömörítésnél jól jön a raid0 ereje -
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #8594 üzenetére
5970 nem kell... tul sokat hallotam arrol hogy némely alkalmazásban nem megy az egyik mag meg ilyen hülyeségek, én ezen nem görcsölök... A rendszer erejét érzem én így is a kis ssd jó szolgálatot tesz, 1 terrát meg nemfogok betenni raidbe, hisz ismersz ha elveszne az adat kardomba dőlnék...
Mellesleg márciusig ugy sem lesznek csak a csúcs 2 magosak, azmeg nem érdekel... Konvertálgatni meg nemszoktam, azt majd megteszed te, énmeg megnézemLevizezni meg mégúgy sem fogom mert tanultam egyvalamit mióta ittlaksz: Vga-t vizezni nemszabad
Amugy tán unod az asszonyt? tessék odakoncentrállni
Mellesleg ne igyá annyit... Mi az hogy:
"Egyelőre game sincsen ami meghajtaná ezeket a játékokat"? -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #8593 üzenetére
márciusig teljesen felesleges VGAt cserélni,egyelőre game sincsen ami meghajtaná ezeket a játékokat...vagy a Black Ops-hoz kellene több FPS?
Meg kell várin a 6990 vs 595-öt aztán akkor úgyis kicsit megélénkül a piac,mert a hardcore arcok eladják a cuccokat. Már van fennt 15be 5970re pl vizesblokk
dobj be egy másik 1terrás winyot raid0-ba,hogy érezz is valamit a rendszer erején,mert így fél napig is eltömörítgetsz egy 1080p-s HD filmet mire nézhető formátumhoz jutsz -
válasz
Cybertrone #8589 üzenetére
Ne ijedj meg a pletykaktol. Meleg a kartya, de ez semmi problemat nem fog okozni. Most pl 48 es 61 fokosak a gpu-k, egy napja megy a gep es 26-28 fok van a szobaban. Jatekban, ha jol megterhelem, crysis max+16xq, vagy a metroban pl., olyan 90 fok korul dolgoznak, a ventivezerles erre a hofokra allitja be, holott tudna jobban is huteni, termeszetesen + feszeles nelkuli alapotrol beszelek. Nyilvan ha agyonvagod fesszel akkor elofordulhat, hogy tulmelegszik, de ez nem a kartya es a hutes hibaja, nem erre van tervezve. Furmarkoltam mar nyaron is 28 fokos szobaban es meg se reccent 102 fokon sem, szoval no para, itt irtam rola: [link]
Az alap orajeles 580-at talan meg lehet fogni, de nem biztos, attol fugg mennyi tuning lakozik a kartyaban. Az a 850/4000 mar igen a vege, 24/7-re szvsz eselytelen, maximum tesztre, 800-820 mar realisabb.
szerk: Ezt Neked kell eldonteni.
-
szepsy
senior tag
válasz
Cybertrone #8589 üzenetére
Zotac GTX480 refre gondolsz?
-
válasz
Cybertrone #8587 üzenetére
Pedig kapni fog belole az biztos, fokokban nem tudom megmondani mennyit, majd azt egy amp tulaj megirja.
-
Cybertrone
veterán
Volt a háztartásban egy 470-es ref.... Süvített mint a turbó, és nem is nagyon hűtött... A zalmiról csak jókat olvasok, én nemvagyok szívbajos hozok én létre ventiprofilt afterburnerben, oszt 70 foknál már 100%-on tekerjen a cucc...
Igazából amit tudna zavarni a kicsit nagyobb meléeg az a északi híd... a procin víz van a vinyók az első 12-es venti mögött vannak megy rájuk a levegő, de az északi híd nemtom mitszolna +10-15 foknak most terhelés alatt olyan 60 fok körül szaladgál, de hát tudjuk a classified bordája hatalmas ugyan de nem egy hűtőcsoda...
-
válasz
Cybertrone #8584 üzenetére
Az mar nem olyan rossz, mondjuk nem is egetrengeto, biztosan minden melegebb lesz a hazban egy ilyen kartyaval. Lehet inkabb egy refet kellene nezned.
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #8582 üzenetére
Az a kicsi 15-20% körül van
Szerintem nem lehetetlen.Volt nálam ilyen kártya, igaz csak pár óráig. Ahogy Lauda írta a házba nyomja az összes meleget. Zalmantól nem kell csodát várni, de 80 fok alatt fogja tartani a kártyát.
-
válasz
Cybertrone #8582 üzenetére
Landon kolleganak van ilyen karesz, ha gondolod keress ra a hszeire, irt mar egy csomot rola, de biztos jonni fog es majd ir Neked.
Van itt rola 2 teszt is, ha erdekel: [link] [link]
Amugy a hazad jol szellozik? Azt tudod, hogy ez a kartya az osszes meleget a hazba keveri be, nem ugy mint a ref kartyak.
-
Cybertrone
veterán
Zotac gtx 480 AMP-al van valakinek tapasztalata? Lehetőseégem lenne lecserélni az 5870-et rá, és gondolkozom a dolgon... A gyári zalmann vf3000-nek köszönhetően nem melegedik, és szerintem kis tuningal egy 580 szintre hozható simán! Szerintetek?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Dantenero72 #8580 üzenetére
Az 1.0.0.0-s verziót használd mindjárt jobb lesz. Amúgy a proci is okolható az alacsony pontszámért a te esetedben is.
-
Dantenero72
aktív tag
3dmark 11basic/performance/full experience : [link] elég xar -.-"
-
becsitibi
senior tag
-
cut
aktív tag
válasz
Dantenero72 #8571 üzenetére
Mindenkinek még 1 x Bo Ka!
-
Dantenero72
aktív tag
Irtátok hogy van valami cucc az alaplapokon ami vissza fogja a kartyat és ezt biosban ki lehet kapcsolni. Ezt leirnátok hogy is van pontosan? :S
-
bmwsan
senior tag
Köszi szépen akkor megnyugodtam.
Bár még vacillálok a HD6950 és GTX470 között :S :S -
Landon
addikt
Régen én is azzal nyúztam a 480ast, teljesen jó!
Pláne 4GHz-n... Gratz hozzá h sikerült azt kihoznod a 965-ösből!
Nekem anno sajnos nem ment, mondjuk az C2-es volt az meg ugye sz@r...
Fuhh barátom most nézem Freezer Pro 64-el hűtőd a 965-öst 4GHz-n?!
Nem kevés az neki?
Hány fokos mondjuk LinX alatt? Sorry de muszáj megkérdeznem... nekem anno 965öshöz már a Freezer Xtreme is kevés volt
Igaz C2...
-
Sdi
addikt
Nekem ez van, de igen jó a hűtése.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Gaboman #8564 üzenetére
Gyorsulna. Én nem bántam meg hogy anno i7-be fektettem. Lassan másfél éve megvan és még ennyit tuti hogy el leszek vele.
bmwsan: Mindenképp odaveri a referencia hűtést -20-25 fok lazán kinéz neki. S szerintem még halkabb is a 3 légkavaró ellenére is. Tuningra meg egyértelmű hogy jobb.
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Ennek a Gigabyte GTX470-nek a hűtéséről tudtok vmi mondani?
Esetleg van vkinek van személyes tapasztalata vele?
Előre is köszönet. -
Andrejka
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy témába vágó kérdésem lenne.
Minap vettem egy Gigabyte GTX 470 OC-t és mellette van egy Intel Core 2 Duo E8500-as processzorom, 3,8 GHz-re húzva, 8 GB Ram-al mellette.
Ütközhetek processzorlimitbe, le kell majd cserélnem, vagy ki tudja hajtani a kártyából amit kell?
Előre is köszi! -
-
Cyberpunk
félisten
válasz
pottyantós #8552 üzenetére
Hát ha a 460-ast hivatott váltani akkor lesz olcsóbb is
Bár én sem hiszem hogy váltja a 460-ast mivel az jól fogy. De azért jó lenne 50k ért nem? Tudom álmodik a nyomor
-
Gaboman
nagyúr
Majd meglátjuk Januárban mit fog változni a VGA piac ára, főleg a GTX 560 eljövetele után.
-
Gaboman
nagyúr
Megérkezett a kártyám, de egy kicsikét félreértettük egymást az eladóval, ő az SOC helyett OC kártyát értette hogy venni akarok és azt is küldött.
58500ba az OC kártya került, csak rossz képet rakott róla fel, azon SOC volt,nekem postával együtt 59500ba hozták meg.
De rendes volt mert nem azt a kártyát kaptam amiről szó volt így még 5000Ftot visszaküld, ezáltal 54500Ftba került a GTX470 OC.
Szerintetek is jó ár érte? -
tom_77
tag
GTX 480-hoz eleg ez a tap szerintetek: CHIEFTEC CTG-600-80P 600W ?
-
Igazan nincs mit. Ha barmilyen eredmenyre kivancsi vagy, csak szolj nyugodtan.
De szamit a vga tuning. Ugye a Te kartyad alapbol magasabb orajelen fut es korulbelul jol is skalazodik az en alap es tuningos eredmenyem koze, szoval rendben van az.
Most igy kapasbol nem emlekszem mennyire eszi a procit, de mindjart futtatok everest statot es kiderul.
A min es max fps-t nem tudom honnan szedi a bench, mert direkt vegigneztem most ketszer az egeszet, csakis az fps-t bamulva es 29 ala, valamint 80 fole egyszer sem ment sli-ban.
-
Landon
addikt
Nagyon köszönöm és elnézést a 'macera' miatt a játékkal!
Itt az én eredményem is:
Ezek szerint akkor a VGA tuning nem számít annyit?!
Mert nekem a VGA az teljesen alapórajelen van. Egyedül a CPU van húzva de nem hinném hogy az itt számítana pláne hogy a Tied egy i7-es enyém meg AMD (nem hiszem hogy a metro használna 6 magot). Azért vagyok meglepve mert azt hittem kevesebbet fogok kapni. A két eredmény nagyon közel van.
Szerk: a max FPS-en viszont rendesen látszik a különbség.
-
válasz
Gaboman #8538 üzenetére
Hat eleg durva, viszont a latvany is az. Egyebkent jatekban sosem lattam annyit sem, foleg az uj driverekkel nem. Az elejen mikor lojuk a szornyeket, ott abban a fustos reszben is 35 fps.
Egyebkent a sli iszonyat jol skalazodik a jatekban, sokszor kijon teljesen a masik kartya ereje. Regebben keszitettem valakinek tesztet azon a reszen, ahol robbanak azok a tuzgolyok vagy mik, ott majdnem csontra kijott a sli, de mindjart megkeresem.
Megtekerem kicsit a kartyak bajszat es futtatok ugy is.
-
Landon
addikt
Fulhallgato mellett abszolut mindegy, de egyebkent se veszes sztem. (sima 480ast is hallottam mar nem csak a sajatom). Velemenyem szerint ezt a zaj dolgot kisse tul misztifikaljak bar biztos egyeni izles kerdese is. Nekem a cpu-n 2 12cms 90CFM-es venti van (2000rpm). Na AZ hangos
es megis kibirhato.
ami sztem inkabb az aggasztobb az a homerseklet... Ehhez a vgahoz nem art egy jobb minosegu jol szellozo haz.
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Mostansag szeretnek venni 480-as kartyat hasznaltan. Mennyire brutalis a hangja jatek kozben? Van fejhallgatom, de azert ki tudja
600W-os tap eleg neki?
Koszi
-
Landon
addikt
Elnézést a késői válaszért!
Köszönöm előre is: szóval, update 2-őt szedd le (skidrow) ha nem nagy gond.
És azzal fog települni egy official benchmark tool is. Ha 1911-es Metro2033-ad van akkor az update2-őt úgy tedd fel h vhova "felinstallálod" az update-et (én desktop-ra tettem) és a Prorgam Files (x86) Metro 2033-ban lévő fileokat kell felülírni az update file-jaival (amelyek majd egy mappában lesznek ott ahova az install-ban mutattál h tegye). Remélem sikerült valamelyest érthetően leírnom mit kell csinálni.
Ha skidrow-os verziód akkor értelemszerűen csak telepíteni kell az update2-őt. Ha original akkor meg a legegyszerűbb ugye.
Mégegyszer köszi a fáradozást! Ha nagy macera akkor hagyd a fenébe!
-
Landon
addikt
Nem tudom volt e már aktuális itt a Metro 2033 hivatalos benchmark tool-ja, de esetkeg vki 1db GTX 480-al lehetőleg alap órajelen (vagy 756/950 környékén) tudna nekem mérni egyet?
Felbontás mindegy h 1920x1080 vagy 1680x1050, többit meg gondolom amúgy is mindenki maxon használja... ADV PhysX legyen csak kikapcsolva. DOF mind1.
Köszönöm előre is!
-
Cyberpunk
félisten
válasz
szucsinka #8525 üzenetére
Nem vészes a dolog csak kellene szereznem egy PCI-s VGA-t. Ez meg így a hétvégén nem fog menni
addig notira vagyok utalva.
A tanulság az hogy aki ilyenre vetemedik annak legyen bekészítve egy PCI-s kártya ha valami rosszul sül el. Ja és a lényeg hogy stabil rendszernél tegye.
A tanuló pénzt megfizetem attól tartok -
Cyberpunk
félisten
Na azt hiszem sikerült kinyírnom a kártyám nem sikerült a BIOS flash. Újra indítás után nincs kép. Aszem kell szereznem egy PCI-s kártyát valahonnét
-
Cyberpunk
félisten
Hali. Van egy OC-val kapcsolatos kérdésem. Modósitani szeretném a GTX470-esem BIOS-át hogy a fesz limitet feloldjam. ezt már meg is csináltam nibitor-al elkészült a ROM-om.
Csak az a kérdés hogy ezt hogy tudnám ráflesh-elni a kártyára, nvflash DOS-alol megy ez nálam nem megoldható flopi hiányában. Más módszer létezik erre?
Szóval aki már csinált ilyet az elmagyarázhatná dióhéjban -
Gaboman
nagyúr
válasz
Highend55 #8511 üzenetére
Proci cserém is lesz az is hétfőn jön meg hozzá.
Sdi: És van valamilyen játékod amivel tudod tesztelni?
Én hétfőn ha lesz időm kemény tesztelés alá vetem, most GTX460OC van SOC órajelen használom teszteknél, ahhoz való viszonyát fogom megnézni.Nemcsak teljesítménye, hőmérséklete (idle, load), hangossága is érdekel majd hozzá viszonyítva. -
Gaboman
nagyúr
Egyébként ki hogy van megelégedve a 470el, pozitív, negatív tapasztalatok érdekelnének, esetleg rendelkezik valaki SOC verzióval, az ő véleménye is érdekelne erről a típusról.
-
Landon
addikt
Srácok, köszi mindenkinek a gyors 'frissítést'!
Szeptembertől eléggé elntűntem mert semmi időm nem volt de most szünet van...
-
válasz
Gaboman #8502 üzenetére
ez az összevetés azért nem teljesen fair, most jelent meg a 6950, bőven benne van az árban a hype faktor, a 470-ek ára meg a 6870 miatt átment zuhanórepülésbe. a január eleji árak lesznek reálisak, akkor lehet majd túlárazásról beszélni, ha így marad a helyzet.
persze, ha azonnal kell a kártya, akkor a fenti fejtegetés elméleti
-
Gaboman
nagyúr
Nézegettem a teszteket a 6950ről, összevetettem a alapórajeles 470el arra a következtetésre jutottam hogy a 470SOC hasonló teljesítményre képes, árban viszont majdnem 30000Ft a különbség.
Én újonnan veszem 58000Ftba 3év garanciával, a 6950meg 85000, túlárazta rendesen az ATi az új kártyáit, ezek szerint jól választottam hogy a GTX mellett döntöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest