- Milyen TV-t vegyek?
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- LG LCD és LED TV-k
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsubi
őstag
Jah és azt elfelejtettem mondani hogy a 98GT driver-rel tökéletesen fut a 96GT is semmi hiba

Havajava: Ez így van ahogy mondod, szerintem is ezek után inkább 98GT

Pedig GTX+-t akartam venni
Kiakarom próbálni először hogy mit tud a Zotac 98GT AMP!
De viszont a 98GT nem akart menni a 96GT driver-rel

-
Havajava
tag
Azért azt se felejtsük el, hogy a GTX+ magasabb feszkót is kap. (megnéztem a biosát), ezért is lehet fentebb is húzni. Mindkét kártyába ua. GPU van, a GTX-eken a memók és a hűtés jobb. A lényeg nem itt van. Hanem az áron. Egy jobb GTX+ 50k környékén van, míg a GT 35 körül. A különbség viszont csak 1-2 % a GTX javára. Hiába a +16sp. Mindenképp pénztárca kímélőbb megoldás egy jobb hűtésű GT-t megvenni ami kis tuning-al hozza GTX-et.
Zsubi: szerezz be egy Gigabyte 9800GT-t és hidd el hamar le fogod vágni az előnyét a 9600-al szembe.
-
Brenyo
tag
Ezzel most magnak mondok ellent , mivel azt mondtam ne vedd meg... Azthiszem visszaszívom ezt a kijelentésem , ugyanis nagyon jó kari , ilyen felszereltséggel ennyi pénzért nagyon megéri. Csak ugye várni kell míg kijavítják , de ez akár napokon belül is megoldóthat , ugyanis közben kiderült , hogy 1GB os EVGA val is ugyanez a gond , ők pedig nem fogják annyiban hagyni a dolgot!
-
-
SirKero
őstag
válasz
tomy_cz
üzenetére
Szerintem érdemes ezt is megnézned ez még belefér a keretedbe : XFX 9800GTX 765M emelt órajel jó márka. Én holnap veszem át ugyan itt.
-
Zsubi
őstag
NFree-nek nem is kicsit van(volt) tuningolva a karija (bár úgy nézem azért van még benne tartalék
) és mégis csak 6847pontot kapott én a 98GT-vel ami nálam volt 6900-at ez a furcsa nekem
Vagy csak ennyire gagyi lenne a Vantage
Majd lehet kérek egyet tesztre és meglesem az ünnepek után hogy mit tud a játékok alatt a 98GT-hez képest

-
Brenyo
tag
Hülyeség ezt mondani , hogy akkor fölösleges kiadni arra pénzt , mivel lehet , hogy eléred GTX+ szintjét , viszont GTX+ -t is tudod húzni és akkor már sokkal lejjebb vagy a 98GT OC-del...
Vantage pedig nem mondja meg pontosan a teljesítményt , nem lehet arra alapozni mindent. -
Zsubi
őstag
Ezt még mindig nem értem hogy miért csinál a 98GTX+ ugyan annyi pontot Vantage-ben mint a 98GT OC, pedig azért jóval erősebbnek kellene lennie

Akkor ennyi erővel felesleges több pénzt kiadni a GTX+-ért, vagy azért a két kártya közötti különbségek játék közben jobban kijönnek

-
Havajava
tag
-
Brenyo
tag
válasz
tomy_cz
üzenetére
Írtam , 100% on sem hallom külön , jó-jó 3db 12cm es venti van a házamba , de szinte semmi hangja nincs ! 60% on használom , 800/1100 on és nemigazán megy 55°C fölé.
Hűtés szempontjából kb ugyanaz , mint a ref. viszont sokkal halkabb ezen a vga-n , kisebb a nyák , kevesebbet eszik , 1GB vram.
Nem bántam meg , hogy megvettem , csak elég türelmetlen típus vagyok. De nagyon bízom benne , hogy mihamarabb lesz jó driver. -
riki12
csendes tag
hali mindenki lenn egy kérdésem vedtem most egy GALAXY 9800 gt xtreme tuner videokarit
és kaptam hozá egy cd amivel lehet huzni a video karit
és az lenne a kérdésem vele nem tom manualisra rakni a ventilátor sebbeségét
és auto meg naon felmelegszik és meg lehet vele csinálni
és angolulezt irja ki amikor maunalra akarom rakni
:::, Flash BIOS- How does the Flash BIOS works:
Flash BIOS is a handy tool that comes along with backup BIOS. In case the working BIOS is failed, you could be easily and safely to re-flash the failed BIOS with a few steps.
How to flash the BIOS file:
When the working BIOS is corrupted, you will need to restart your computer and follow the steps at below to restore a new BIOS:
1. When the system boot up, press the “Restart” button or “ctrl+alt+del” within 10 seconds, then it will start up with working under the “Backup BIOS” mode of the graphics card.
2. Under Windows platform, go to download the “update BIOS” from http://www.galaxytech.com/support_drs.asp to your PC.
3. Open the windows of Xtreme Tuner software
4. Press the “Flash BIOS” button and locate the directory that you have saved the “New BIOS”, then run it. (We highly suggest you read the readme file that comes along with the update BIOS first).
nem értem mit akar ez jelenteni
HA TUD VALAKI AKKO SEGITSEN -
Brenyo
tag
Amúgy nembiztos , hogy gigáéknál van a gáz , ugyanis EVGA 1GB os 98GTX+ ra is panaszkodnak ugyanezzel a problémával !
-
Brenyo
tag
válasz
tomy_cz
üzenetére
1GB os Gigabyteot ne vedd , én is megszívtam vele , ugyanis 178(9).xx es drivernél újabb nem megy fel rá (egyelőre) !
Vagyis attól függetlenül választhatod azt , maximum várnod kell egy kicsit a friss driverekkel (már nagyon fórumoznak ellene , irogatnak gigabytenak és nv nek , mert szvsz hamar meg tudnák oldani) , mert mégiscsak 1GB vram , 1 × 6 pines csati ( vs 2 ) , zalman hűtés ( Eddig ez a leghalkabb hűtés ami VGAmon volt , 100% on is alig hallani /volt egy BFG 9800GTX em is , hangosabb volt , bár kb ugyanígy hűtött/ ) ! -
NFree
addikt
válasz
tomy_cz
üzenetére
A gigabit 1 gigás verzsőn felejtős , olvass visszább , asszen szívtak vele rendesen, ref karit vegyél gtx-ből azokkal nincs gond

SSJPeter
Köszi az infót
Havajava
fentebb már linkeltem igaz eggy kicsit másak a beállítások : [link]
meg 1 kis vantage : [link]Crysis neked nincs fent? kéne egy 1280x1024 very high beállítás élsimítás nélkül.
-
Havajava
tag
egy kis 06
Megnéznék hasonló GTX eredményt!
181.00 nV driver

NFree: mit szólsz? -
Havajava
tag
9800GT Adja neki a fánk az ívet
. 91 fok 100%-os zalman ford szám. -
joshua7
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Úgy bizony.

-
Havajava
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Várjuk a képet!

-
Szuperboci
senior tag
Köszönöm!
Ez egy nagyon jó test!Legújabb driverekkel azokat a kártyákat hasonlítja össze amire kiváncsi voltam.9800gtx+ már kevés lesz nekem, valószinü egy gtx 260 (216sp) fogok venni.Kicsit húzva majdnem gtx 280 szinten van és az már bőven elég nekem
Ki is néztem itt ph n egy xfx(216sp) et 65k ért van 2év garival.
-
NFree
addikt
válasz
Szuperboci
üzenetére
Tessék parancsolj [link]

-
Ace Ventura
addikt
Vantage-be performance beállitásokat löktök physics nélkül?
Mert ha igen, akkor fing vagyok.
-
Zsubi
őstag
-
Szuperboci
senior tag
Hellosztok!
Szeretnék atiról nvidiára váltani és lenne pár kérdésem:
1 gb 9800gtx+ mennyivel gyengébb egy GTX 260 nál?Elsősorban játékbeli fps ek érdekelnének 1680x1050 ben élsimtásokkal.3dmarkok nem nagyon érdekelnek. Egy összefoglaló tesztet (kb ilyen kategoriájú kártyáknál) tudna valaki linkelni, annak nagyon örülnék!
Üdv
-
Havajava
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
nVidia control panel,- physx disable.
-
joshua7
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Fiziksz off kéne.
-
Ace Ventura
addikt
Minden alapon!
[link] -
SirKero
őstag
válasz
Havajava
üzenetére
Megmondom a frankót eszembe sem jutott volna cserélni a Gigabyte 8800GT-t ha nem jön közbe egy családon belüli kártya vásárlás / amit nekem kell állnom / . Ezért gondoltam, hogy akkor neki adom az én karim én pedig veszek egy másikat. Itt természetesen az anyagiakon kívül nagymértékben közrejátszott az,hogy sem a procim sem a tápon nem akarom kicserélni nagyobbra így ez a kártya maradtdami megfizethető és a konfigom még ki tudja hajtani.
-
Havajava
tag
A 9600GT és a 9800GT közt a legnagyobb különbség a látványjavítók bekapcsolása után jelentkezik. (mindkettőből van elhiheted), 4xaa, 8xaf legtöbbször meg se kottyan neki viszont a 9600 itt már csúnyán elvérzik.

SirKero: grat jó kis kari lesz, de szombatig még lesz 2 álmatlan éjszakád.

-
SirKero
őstag
Nos eldöntöttem és megrendeltem ezt XFX . Szombaton vehetem át
-
Zsubi
őstag
Délelőtt vissza vittem a jó kis 98GT

Játszottam vele a Warheaddel és az Undercoverrel és csak durván 5fps-sel erősebb a 96GT-nél, valamivel azért többre számitottam
-
wagi
senior tag
MSI 9800GTX+ OC GTA4 benchmark teszt.
Ez jó eredménynek számít?
Statistics
Average FPS: 50.63
Duration: 37.11 sec
CPU Usage: 80%
System memory usage: 85%
Video memory usage: 91%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Very High
View Distance: 25
Detail Distance: 37Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processzor -
Apophis
őstag
GAINWARD 9467-BLISS 9800GTX+ 512MB DDR3
Ezzel van valami probléma, vagy csak az 1 gigásokkal? -
Zsubi
őstag
válasz
Havajava
üzenetére
Ennyire futotta: 3.33Ghz+98GT
Azért itt sem rossz a GPU pontszám, csak hát a proci...
-
Lipi9988
csendes tag
Egyébként annyit még, hogy ezek szerint valami nagyon nem okés... Ha így állították be a kártyát (vagy csak a driver?), hogy játék alatt (amikor már nagyon izzadt a kártya) ennyire gyorsul be a venti (lehetett hallani gyorsulást, de nem ennyire mint most...) nem csoda, hogy 80°C feletti volt a hőmérséklet. Mindenesetre kérdés, hogy ezt az MSI tolta el, vagy csak driver?
-
Lipi9988
csendes tag
válasz
SSJPeter
üzenetére
Hűha!
Egy kisebb porszívót indítottam el... Beállítottam a performance3D-ben 100%-ot... rögtön reagált a kari.. azóta nem hallok rendesen ;) Egy picit van hangja, persze nyitott a ház, azért lehet így hallani... A lényeg: Alapból csökkent 10°C-ot a hőmérséklet, és ugyanígy játék alatt nyílvánvalóan... Most a log-ban max 69°C van. Azért jobb ez így! 
Kösz mindenkinek mégegyszer! -
SSJPeter
őstag
válasz
Lipi9988
üzenetére
A GTX-eknél nincs ventivezérlés?
Sucks. . .
Az alsó customize-ban lévő fan menüben sajnos nem lehet állítani a ventivezérlést úgyhogy tényleg nem tudsz rajta állítani akkor.Hiába állítja be 100%-ra akkor sem történik semmi,de ha beállítja 2D-ben 100%-ra akkor hallania kell,hogy hangosabb de sztem nem fog működni.
A riva elvileg be tud nyúlni a kari biosába is de azt nem tudom hogyan kell megcsinálni sajnos.
Nem nyerte el a tetszésemet sajnos ez a széria.
-
Lipi9988
csendes tag
Köszi! De ott is a performance 3D-t tudom állítani... Szerinted azt felnyomjam 100%-ra? Mert most alpból 35%-on van... És be kell pipálnom az "Apply fan settings at Windows startup"-ot? (Ha ezt teszem egyébként nem tudom használni a "lemez" ikont.. ugyanúgy szürke marad...)
Azért köszi a választ, jó tudni, hogy GTX+oknál csak ilyen lehetőség van. Kicsit furcsa...
-
NFree
addikt
válasz
Lipi9988
üzenetére
Semmit nem tudsz 9800gtx-eknél nem lehet piszkélni a ventit csak "Csak az "alsó" Customizeban van VGA ikon. Azon belül "Fan" fülecske. Itt pedig csak "Auto control" vagy "Direct control" közül választhatok"ezen tudsz állítani, ha Direct control teszed akkor a csúszkán tudsz állítani és kész.
-
Lipi9988
csendes tag
válasz
Havajava
üzenetére
Kipróbáltam játék alatt (CoD4)... megnéztem a logot, és volt olyan, hogy 81°C... asszem az volt a max... Mondtad, hogy 70°C felett nem túl jó. Ez most elfogadható, vagy csináljak valamit a hűtéssel? Egyébként egy bökkenő van a RivaTunerrrel. Nekem nincs olyan, hogy "enable low level fan control". És ha a "felső" Customize-ra kapcsolok, ott pedig egyáltalán nincs "system settings" (vagyis a VGA-kártya ikonja).
Csak az "alsó" Customizeban van VGA ikon. Azon belül "Fan" fülecske. Itt pedig csak "Auto control" vagy "Direct control" közül választhatok" (a standard 2D, a low power 3D, és a performance 3D mindegyik 35%-ra van állítva... gondolom ez az alap, és innen gyorsul tovább a hőmérséklet változásakor.)
Mit tegyek, hogy legyen nekem is "enable low level fan control"?
Köszi a választ előre is! -
NFree
addikt
Havajava
Te a teszteket vista vagy vin7 alatt futattad? -
Zsubi
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Muszáj adni neki feszt már másképp nem akar menni rendesen

Havajava: Sajnos már megvan a gazdája, csak nem vitte el ma és ezért elkaptam estére, reggel már viszem vissza
Még lehet hogy van benne tartalék, majd mindjárt még teszek egy próbát, kihajtom a lelkét 
-
Havajava
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Mondjuk egy 4GHz-s 8400-es cpu pontszámra kíváncsi lennék, mennyit számít a Vantage-ba a +3mega L2.
Várjuk az eredményed.

-
Zsubi
őstag
válasz
Havajava
üzenetére
Itt a vége: P6715
Nem kísérletezek tovább a 3.hely még messze van, oda már kevés a procim
Azért ez a GPU pontszám nem rossz szerintem
Úgy nézem az enyém a legmagasabb GPU pont
Még a 98GTX-nél is jobb, ez komoly
Sajnálom hogy reggel vissza kell adnom
Ace Ventura: Az E8400 ellen nem sok esélyem(ünk) van

-
joshua7
veterán
válasz
Apophis
üzenetére
Teljesen jó.
Mire gondolsz, h 'legjobb'? Csont uaz az összes. Max. annyi különbség van, h az egyik gyártó 'OC' gyanánt 10Mhz-et emel, a másik 15-öt.
Egyedüli kivétel a Giga saját tervezésű, 1 gigás GTX+-sza, amiről visszább olvashatsz. Az az egyetlen, ami nagy ívben kerülendő. -
Apophis
őstag
Erről mi a véleményetek? [link]
Vagy inkább XFX, BFG? Újabb GTX+ verziók közül melyik a legjobb? Mire figyeljek?
-
Havajava
tag
Az attól függ mennyire akarod húzni, mindenképp tesztelj előtte Rivával.
De visszább kellett vennem az órajeleket, mert annak ellenére, hogy az összes teszt simán lefutott rajta hiba nélkül, az NFS UC-be beledöglött
Ezért most maradt a 675/1688/950 (gpu/stream/mem), ennek viszont nem kell a plusz fesz.
Így nem hibázik a játékok alatt sem. -
t.imi
addikt
Sziasztok.
Átfutottam a fórumot, de lenne 1-2 kérdésem.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy melyik driver megy ill. kell, hogy tutin menjen egy asrock k10n78fullhd 3.0 gef8200 és egy 9800gtx+ hybrid sli/power saver módban és a psyhx is működjön?
Ha endegélyezem a két karit és telepitem a hybrid sli drivert, akkor "disabled"-re írja a psyhx-et.
Vagy a 2d mód miatt van ez így? Bár a vantage pontszám is kevesebb, tehát gondolom nem működik.Gondolom a gtx-hez a power saver kell (ahogy nézegetem a forumokat) kisebb energia felhaszáláshoz.
Elöre is köszi mindenkinek

-
Havajava
tag
válasz
Lipi9988
üzenetére
A ház oldalát nem szokás levenni mert akkor semmit nem szellőzik, ez tévhit. Úgy tervezik, hogy rajta legyen. A fánk alatti 92 fok miatt ne aggódj az enyém is annyin van és még sincs semmi baja, azonkívül nem hiszem hogy bármelyik játék meg tudná úgy izzasztani mint a fánk, hiszen az kimondottan stabilitás teszt. A GPU-Z-vel is nyomon tudod követni a hőfokot csak be kell jelölni rajta a folyamatos frissítést. Hagyd nyitva, játsz és közbe ránézel egy ALT+TAB-al, hogy mennyi a hőfok. Ha a 65-70-et nem lépi át felesleges a vezérlését állítgatni mert több kárt is csinálhatsz mint hasznot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- T-REX!!! NE MENJETEK A MAGAS FŰBE! Amazfit T-REX 3 PRO
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e 128GB White használt újszerű 100% akku 83 ciklus garanciás 2026.10.26-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gondolkoztam a 98GTX+-ba is de szerintem nemér annyi plusz pénzt, szinte ugyan az a teljesitmény