- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
Megemeltem a proci fsbjét alap 166 mhzről 200ra (1667 -> 2000), és rendesen meglátszott a többlet NFS Underground 2, és Most Wanted alatt.
A 2,5szeres gyorsulás olyan játékokban fordult elő, amik jobban függenek a vgatól, mint pl. Flatout 2ben.
Unreal Tournamentben nem volt ekkora különbség, hiszen az inkább prociorientált, és ilyen játékok esetén segít sokat a procituning. Az Underground 2 és Most Wanted is csak a karcsú proci miatt lassulgattak be néha. -
mcs
veterán
Nekem volt Sempron 2400+ mellett.
Volt régebben Ati 9550em is, és hozzá képest 2-2,5szer lettek gyorsabbak a játékok többsége. Amelyik nem volt ilyen jelentős mértékben gyorsabb, ott a proci nyilvánult karcsúnak, vagyis erősebb procival sokkal többet is ki tudnál hozni belőle.
-
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #6887 üzenetére
Annak ellenére, hogy néhol szépen teljesített az X1600Pro, nem éppen a kedvenc kártyám volt.
Például nem egy helyen fingatta meg akár a kétszeres anizó is.
Most Wantedban érdekes volt a helyzet DDR2es 7300GThez képest, mert maximum közeli grafikán az X1600, 3/4es grafikán pedig a 7300 teljesített jobban.
A DDR3as 7300 meg alaposan elpicsázta mindkettőt. -
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #6885 üzenetére
Ahol 70%ban a textúrázás a lényeg, ott magasan veri a 7300GT az X1600at.
Shaderintenzív dolgokban pedig megesik, hogy az X1600 gyorsabb, mellesleg nem is akármennyivel.
Volt referencia DDR2es X1600Pro-m, és jobban teljesített Switchball, és NFS Carbon alatt, mint a DDR3as 7300GT. -
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #6826 üzenetére
Az árnyék rengeteg vga-t küldött padlóra még közepes szinten is, mondjuk valóban indokolatlanul. A 8600GTnek már nem igazán esik nehezére maxon, így be is kapcsoltam.
Most is röhögök azon, hogy közelről a kocsi árnyéka egy nagy fekete kockapacával egyenlő.A régi procim Sempron 2400+ volt, és az árnyékok kikapcsolásán kívül minden csúszkát 3/4re tettem, de az élsímítást 4*esre nyugodtan bekapcsolhattam 1024ben.
Itt nem kicsit érződött a különbség DDR2es 7300GThez képest, mert az is volt nekem. -
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #6816 üzenetére
Ettől függetlenül játékokban gondolom van valamennyi plusz.
-
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #6814 üzenetére
Rendesen meglátszik, hogy kevés neki a proci.
Kihajtva 10ezret is nyomna. -
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #6752 üzenetére
A Most Wanted gyengébb vgaval, alacsony grafikán, és gyengébb procival elmegy, de ha gyenge proci mellé erősebb vga-t teszünk, és emeljük a grafikát, nagyon nem árt a több cpu kraft. Nálam 2400+ Sempron mellett hiába volt DDR3as 7300GT, bizony voltak néhol szép kis lassulások, és röcik 20-22 fpsre cpu limit miatt (3/4 grafika, árnyék nélkül, 1024*768, 4*aa, és 16*af). A szűrések nem is voltak hatással a minimum fps értékekre.
-
mcs
veterán
Őő...a játékbeli csúszka érdekes egy dolog.
Anno DDR2es 7300al maxon 8* élsímítást nyomott rá, most meg csak 4*eset, akárcsak a 2/3 fokozaton. Fogalmam sincs, hogy miért, de mindegy, mert a 8* úgyis csak kinyírná.Nálam jó mind a két link. Nézd meg újra.
A símítás működik rendesen, annak ellenére is, hogy talán egy picit recésnek tűnik néhol.
Anno X1600Pro-n is ugyanilyen volt. -
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #6584 üzenetére
Hát nálam a Most Wanted 1024*768ban van, a csúszkák a proci miatt 3/4en, az árnyékokat leszámítva az összes extra be van kapcsolva, és a texture filtering maxon van, ugyebár az jelenti a 16* anizót.
-
mcs
veterán
válasz
greatchaos #6582 üzenetére
Hát tetszik nekem is, hogy a dupla annyi sávszél ennyi szuszt rejt magában.
Csak az a nyamvadt cpu limit ne lenne jó pár játékban. -
mcs
veterán
Kicsit vicces, amit most mondok, de ez életem első olyan vgaja, ami a Quake3at tökéletesen viszi 4* AA/16* AF kombóval anélkül, hogy radikálisan belassulna egy vértócsa közepette.
Se a DDR2es X1600Pro, se a DDR2es 7300GT nem volt erre képes, hiszen azok gyakran lekukucskáltak akár 60ra is, ez meg bőven 100 felett tartja.
-
mcs
veterán
Hát igen, mivel az első teszt DX7 alapú, és az ugyebár eléggé procifüggő.
elfelejtette: nem hiszem, hogy fogom tuningolni, mert az egész konfig el lesz adva valamikor.
Terveim szerint egy Athlon X2 4800+-os rendszerre váltom 8600GTvel karöltve. Az igényeimnek bőven megfelel majd. -
mcs
veterán
Na emberek...
Sikerült szert tennem egy DDR3as Innora. 500/1400 Mhz, 1.3as Quimonda ramokkal.
Valami eszméletlen cucc!Bármennyire is elégedett voltam a DDR2essel, elbújhat emögött.
Mark03: 9003 pont
Mark05: 4298 pont
A játékok meg...Most Wanted és Underground 2 is lazán megy 4* élsímítással.
-
mcs
veterán
Hát az a Sempi nehezen ment volna 2,7 Ghzen, inkább 1,95ön 1,67 helyett, vagyis 2700+ szinten.
Mondjuk biztos, hogy sokat számít a marknak az fsb, ugyebár csak azzal lehet mókázni K7es Sempronnál.
Arról nem is beszélve, hogy a lapomon nincs is szorzóállítási lehetőség (Abit NF7-S2G).
-
mcs
veterán
Köszi, de most már nem köll.
Most a procit is feltettem 1667ről 1946ra (166->195 Mhz FSB, sajna a 200at nem bírja hosszabb távon), oszt uhh. Pl. az Underground2 1024*768 maxon 35-40 fps élsímítás nékül, meg a Most Wanted is hasonlóan megy, csak ott medhighon vannak a csúszkák, és árnyékok nélkül.Amúgy alapjába véve a Riva felismerte itt is a frekiket, de valamiért nem volt biztos benne.
Egyszer néztem anno FW 93.71et, de 1-2%nál több difi nem volt.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Megosztom veletek az egyik érdekes tapasztalatomat.
Mivel a kártyámon 2,5 nanos Samsung DDR2 ramok vannak, így gondoltam, hogy megnézem, mit alkot az eredeti órajelén, vagyis 400 mhzen. Ugyebár ez 333ról nem kicsi előrelépésnek számít, és érződik játékok alatt is (pl. Flatout 2 alatt kerestem az államat). Ezt Atitoolal végeztem, de gondoltam, hogy kipróbálom a Rivatunert is, mivel rengetegen dícsérik, és az tényleg egy kifejezetten NVidiára optimalizált progi. Vissza az eredeti órajelre, Atitool töröl, Rivatuner feltelepít, majd az overclocking bekapcsolásával felajánlotta, hogy indítsam újra a rendszert a helyes órajeldetektálás miatt. Meg is tettem, de a win betöltésekor hidegzuhany ért. Az üdvözlőhang egyszercsak megakadt, és ugyanígy a kép is, majd egy kis idő múlva elfeketült. Ezután csökkentett módban Rivatuner le, és a következő normál indításkor meg ugyanúgy kifagyott, viszont a képet ellepték a rózsaszín fellegek.
Egy kicsike izzadással mondtam, hogy ennek nem lesz jó vége, és töröltem a drivert (175.16) a regisztri ürítésével (Driver Cleaner, Win XP Manager) együtt. Driver ismét feltelepít, és láss csodát, minden újra a régi.
Ez az ,,enyhe" Rivatuner bug pontosan minek lehetett köszönhető?
Haverral gondoltunk arra, hogy ez véletlenül a DDR3as 7300GT órajeleit detektálta, elvégre talán a kártya biosa is a DDR3asé, csak ugyebár az órajelek vannak visszavéve. Vagy talán azzal volt gond, hogy nem ismerte fel 100%osan a 175.16ot, hiszen erre is felhívta a figyelmet indításkor. Szerintetek? -
mcs
veterán
válasz
ricsy888 #6178 üzenetére
Áh, a garancia lejártáig nem akarom szétszedegetni. Amúgy se vagyok jártas az ilyenben.
A hőfokkal kapcsolatban a házam szellőzése nem a legjobb, csak egy mezei Codegen.
Na meg ennek a vganak nincs is 2D-s órajele, egyfolytába csak 400/666on jár.
Mondjuk ezek az értékek egyáltalán nem vészesek. Hát a kiritkus 80-90 foktól elég messze vannak. -
mcs
veterán
válasz
ricsy888 #6175 üzenetére
Ma kiszedtem a kártyát, mert tegnap, amikor beszerelték, nem tudtam jól megnézni.
Érdekes módon más a hűtése, mint a neten található AGPs kártyáké. Pont olyan coolere van, mint a PCI-Expressesnek (fekete borda-fehér venti), és aluborda fedi a HSI-t. A ramok meg 2,5 nanos Samsungok.Az X1600hoz képest elég feszesen van a lapban, na meg a tápcsatija is az.
-
mcs
veterán
Na most már 7300GT tulaj vagyok én is.
A HIS X1600Pro-m váratlanul elszállt, így kicseréltettem egy úgyszintén DDR2es, Inno 7300GTre. Eddig úgy néz ki, hogy nem kellett csalódnom. A játékok többségében gyorsabb, kifejezetten UT2004 meg RTCW alatt, főleg az előbbiben, ahol nem egy helyen kapok dupla annyi fpst.Vicc, hogy még a nagy mértékben prociorientált Underground 2 is sokkal kifinomultabban megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest