- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz
ágica73 #1194 üzenetére
Ahhh, a közgázt már vagy 3 éve letettem.
Akkor a pénzügy ezek szerint nem lehet annyira hard...
Kifejtős/teszt kérdések vannak ahol az elméletet kell tudni? Ill. az értékelés hogy áll össze? Ha mondjuk a 3 tárgyból 2-t megírok fullra, de a harmadikból alig megy valami az bukta? -
orkester
őstag
válasz
ágica73 #1193 üzenetére
2 perc puskázára?
Ez nagyon gáz, mert az adatbázisokat nagyjából megtanultam, statisztikát még talán meg fogom a 3 nap alatt, de a matekhoz nem csak, hogy nem akarok hozzáfogni, de ránézni is borzalmas azokra a tételekre. A lapok mindkét oldala üres volt, amire írtál? A puskát kérlek küldd el, mail címem az adataimnál.
Köszi! -
ágica73
csendes tag
Mesterséges intelligenciából tud valaki vmit segíteni??
30-án megyek....!
-
ágica73
csendes tag
válasz
orkester #1188 üzenetére
Helló!
Köszi mindenkinek a grat-ot!!!!
Hát nem volt azért olyan könnyű. 2 hétig minden éjszaka hajnal 3-4-ig tanultam. Kell valakinek az én puska rövidített változata, elküldöm.
Szóval Ratkó bejött egyedül, majd megadta matekból és gazdstatból a feladatokat. Mindenkinek mást. Utána adatb-ból választhattunk tételt.
/Én voltam adatbázisból szigorlatelőkészítőn./ .. Utána lehetett kidolgozni a tételeket. Elég vázlatosan leírni, azt megnézik és belekérdeznekm egy-két helyen. (mármint a Ratkó).
Félk óra után bejött a Karácsony és kérdezte ki akar sztech-ből menni hozzá. Én gyorsan mentem, bár nem küldött el, hogy nekem adatbázis van, és 3-ra levizsgáztam nála.Hozzá kell menni, mert ott azért van esély. Utána folytattam a többi tétel kidolgozását. Puskázni összesen talán 2 percet ha lehetett
, mert járkált a Ratkó. És azt is csak a legelején. Hál istennek utána jött Kupcsik, de az nagyon fingatta az embereket.
Szóval azt puskázd először, /mármint ha van lehetőség/, amihez gőzöd sincs. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1190 üzenetére
Akkor még jó hogy felhoztam az öltönyöm...
Okica : pénzügy alap elmélet, váll. pénzügyek feladatok, nemzetközi pénzügyek elmélet, legalábbis az iliason ezt írta Varga. Azért az elméletekre én is kíváncsi lennék ennél jobban, elvégre a két könyv van vagy 600 oldal együtt, a feladatokat még viszonylag könnyen meg lehet tanulni... Én is 30-án megyek.
-
adalbert1
veterán
válasz
ágica73 #1186 üzenetére
Akkor szóbeli része nincs is, mint a közgáz szigorlatnak? Vagy megírsz mindent, és utána még kérdezget?
Grat. a módszertanhoz, ezzel én is úgy vagyok mint orkester, hogy kb. ettől parázok a legjobban. Mondjuk még csak most jelentkeztem 11.14-re gazdasági statisztikából vizsgára, szóval egy darabig még biztos nem megyek, de muszáj lenne azt is letudni a félévben.
-
ágica73
csendes tag
válasz
adalbert1 #1183 üzenetére
Szia!
Pénzügy szigorlaton: alap-elmélet /teszt-kifejtős/, váll-i pü: feladatok, nemzk-i pü /teszt kifejtős/. Ha elsőre nem sikerül, akkor utána a következőre is jelentkezz, mert nem változtatja minden alkalommal a tesztet és így tudni fogod mit kérdez a tesztben.
Okica: a supportnet-en ott vannak a kontirozási összefüggések. Azt kell jól megtanulni és menni fog. Csak példa van mindegyikből. Itt is érvényes amit a pü szig-ról írtam az előbb.
Volt valaki közületek a hétfői módszertan szigorlaton? Hátha találkoztam ott élőben az egyik topik taggal.
Én voltam és sikerült!
-
Okica
csendes tag
Szeretnélek megkérni titeket, hogy van bármiféle hasznos anyagotok számvitel alap ill. elemzésbol azt nagyon szívesen fogadnám. Utolsó vizsgáim kozott vannak és félek hogy ezen a 2 tárgyon fogok elcsúszni. Léccike
-
Ivory
csendes tag
Úgy tudom 22-én lesz adatbázis előkészítő. Holnap neki állok én is, aztán lehet benézek előkészítőre..:S
-
adalbert1
veterán
Hello!
A pdf-ek alapján szerintem jól fel lehet készülni, vannak benne példafeladatok is.
Én előző félévben (vagy talán azelőttiben) voltam vizsgázni, csak feladatmegoldás az egész.
Viszont az sql részt nem árt nagyon vágni, én úgy tudtam kettessel átmenni, hogy az adatbázisos részből mindent tudtam, az sql-en meg meglett a minimális 1 pontom.Pénzügy szigorlat hogy néz ki?
Feladatok és elmélet? Ugyanolyan felállásban mint a vizsgákon?
Tehát alapismeretek : feladat
vállalati pü.: feladat
nemzetközi pü: elmélet. -
Shodan
őstag
Szia, igen én megyek szerintem.
Pont ma kezdtem el átnézni . A fórumon azt olvastam hogy a könyv semmit nem ér, ezért én is az iliason lévő tananyagot szedtem le, amiben van video is meg példafeladatok stb. Csak az a baj hogy nagyon nem értem.Még ezzel a külső kulcs fogalmával se vagyok tisztába, így első lecke átolvasása után. Gondoltam 10 nap alatt lepörgetem, de elég keménynek tűnik.
vizsgaelőkészítőn még tavaly voltam, de az semmit nem ér szerintem.
-
Ivory
csendes tag
Üdv! Adatbázisra megy valaki 27-én vizsgázni? Tavaly első félévben voltam már és nincsenek túl jó emlékeim. Az Iliasos jegyzet alapján elég felkészülni? Ha valakinek van valami jó tippje a felkészülést illetően, ne habozzon megosztani!
Köszi! -
Shodan
őstag
válasz
orkester #1177 üzenetére
Ez kb szerintem annyira lehet komoly mint ez a csekk dolog. a + 1 félévet szerintem biztos megadják, IK-n már biztos külön formanyomtatvány is van rá
Az a sulinak is az érdeke hogy minnél többen lediplomázzanak.
Nem hiszem, hogy 3 tantárgyal a vége előtt azt mondanák hogy itt most vége, viszontlátásra. -
orkester
őstag
válasz
adalbert1 #1176 üzenetére
Bizony, előttünk még a kétszeresét kapták. Biztos túl lazának gondolták. Azt sem értem mi értelme a szigorlatnak, amikor kredit nem jár érte, és a tárgyakat már külön-külön teljesítettük profi módon
. Főleg ez a módszertan...3 különböző tárgyból kell készülni(ha 2 vizsgára mentem 1 napon ált. mindkettőt eltoltam). Pénzügy, közgáz legalább 1 témára épültek.
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1175 üzenetére
Talán kérvénnyel még egy pótfélév, vagy újrafelvételi immár bsc-s rendszerbe, a tárgyakat meg gondolom csak beszámítanák...
Amúgy kibaszás ez a 11 félév, régen nem úgy volt, hogy a képzési idő kétszerese? Ami akárhogy is számolom 14 félév kellene hogy legyen...
Mindenesetre én is parázok a 1x vizsgám és 2 szigorlatom miatt...
-
orkester
őstag
Így az utolsó szigorlat előtt a 11. félévben azon gondolkoztam, mi lenne ha lennék akkora barom, hogy nem tudnám letenni a tárgyat akkor mi van? Februárban elköszönnének tőlem és sok siker kívánnának az életben? Vagy mi van azzal a sok tárggyal amiket elvégeztem? 5 év az életemből megy a levesbe?
-
orkester
őstag
Valaki tegye meg, hogy elküldi a kidolgozott Gazd. Stat. tételeket! Ki van nyomtatva, de a gépen nem találom sehol és már azt sem tudom honnan töltöttem le.
Mail címem az adataimnál.
-
fv82
tag
Nekem még nem jött meg a csekk (10K/tantárgy), de vizsgára már tudok jelentkezni.
-
Shodan
őstag
Megjött a levél!
Önnek nem kell a tantárgy felvételért fizetnie csak azokért a tantárgyakért, ha volt olyan, amit 3-ra vett fel.
Üdvözlettel,
Bankné Kucsera Edina -
adalbert1
veterán
-
Shodan
őstag
Na az van hogy ma bennt volt haver megkérdezni hogy mi van a csekkel, és azt mondták hogy csak 3x tantárgyujrafelvételért kell fizetni.
de lehet hogy csak az IK hozta a színvonalát. Valószínű inkább küldök egy mailt, hogy akkor most mi a picsa is van.
-
orkester
őstag
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1161 üzenetére
Mármint a kérelemhez tartozó csekket fizetted be, vagy a 10k/tárgy csekket?
Mert én még csak a 6k-s kérelemhez tartozó csekket, az úgy látszik már az etr-ben is hogy kiegyenlítve, viszont a 10k/tárgyas csekket még meg se kaptam, fent sincs az etr-ben sem.
Viszont a kérelmes tantárgyon kívül az összes többi látszik a vizsgára jelentkezés menüpont alatt. -
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1159 üzenetére
Mármint fizetős az összes tantárgy amit felvettél vagy csak amit harmadjára?
Mert nekem az összes az lenne, fel is tudtam jelentkezni vizsgára, de csekket még nem kaptam, és az etr-ben sincs a kiegyenlítetlen tételek között az ezekre a tárgyakra vonatkozó bejegyzés.Viszont az az 1 tárgy amit meg harmadjára vettem fel még mindig nincs ott a vizsgára jelentkezésben, csak a többi.
-
orkester
őstag
Más is van akinek fizetős az újrafelvétel és még nem tud jelentkezni vizsgára?
-
K3NZO
senior tag
Mit tudtok arról, hogy 2003-asoknak 2009.feb 18. kell leadni a diplomamunkát? Engem most ezzel riogatnak. Erről valaki pontosabbat tudna mondani?
-
orkester
őstag
Hurrá, megjött a tárgyújrafelvételi csekkem!
-
Ivory
csendes tag
Programozási technológiából ( alias Java II.) volt már valaki vizsgázni az új rendszerben?
Most nem nagyon értem hogy Jbuilder vagy Netbeans fejlesztőkörnyezetet kell használni vizsgán? Ahogy én látom átálltak Netbeansre. Na, ha valaki volt vagy a közeljövőben megy ebből a csodálatos tárgyból vizsgázni az legyen szíves ossza meg a tapasztalatait. Én október elejére-közepére tervezem megpróbálni.. -
adalbert1
veterán
Szerintem tanárral már menni fog.
Én meg újabban elkezdtem látogatni a távosok előadásait hétvégente.
Gyerekek, a Dr. Domján Erika egy hihetetlen jó fej.Diplomatervezési gyakorlat-1-re mentem be, de egyéb dolgokban is nagyon segítőkész volt.
A Mesterséges intelligencia előadáson meg sikerült elaludnom miközben a Fuzzy Logic-ról volt szó.
-
fv82
tag
Nekem is van már újrafelvétel, de ne féljetek még idő kérdése, hogy vizsgára is lehessen jelentkezni.
-
pjtr
aktív tag
K3nzó!
A statisztikát fullra kiirtad? vagy hagytál ki belőle bőven? Éppen vadul körmölöm, de nem akarom teljesen kiirni. Te hogy csináltad?
-
adalbert1
veterán
Én mennék, de jelenleg még hiába csináltam meg a tárgyfelvételt, a vizsgára jelentkezés menüpont alatt a nem teljesített tárgyak részt nézve se látok egy tantárgyat sem.
Úgy meg főleg nem tudok menni hogy nincs meg a gazd. statom, mint kiderült ott meg éppen tanárváltás van, tehát minden nagyon jó...
Meglett a számviteled?
-
pjtr
aktív tag
sziasztok!
jön vki módszertan szigorlatra? szept. 29-én lesz, én jelentkeztem, most már csak tanulni kéne
-
orkester
őstag
válasz
adalbert1 #1135 üzenetére
2006 őszi félév. Ez a házidoga nekem is rémlik, de úgy, hogy nem adtam be, mert az csak kerekíti a jegyet fel vagy le. De ahogy látom a tárgy neve is változott, így lehet, a követelmények is.
Módszertanból szerintem lesz még dec., jan., de hogy miért havonta 1db van 20 embernek...még mindig jobb mint tavaly, amikor 15fő/vizsga volt és nem volt hely. -
adalbert1
veterán
Most így böngészgettem a topicot a módszertan szigorlattal kapcsolatban. Tehát akkor ennek a menete az lenne, hogy (elég láma vagyok ilyen téren, még csak közgáz szigorlaton voltam) :
Bemegyek, tételt húzok mindháromból.
Kidolgozom őket, utána szépen kimegyek, beadom a kidolgozást és elmondom amit mondok a tételről?
Matekból és gazd statból kell feladatot megoldani, vagy elég a tételt tudni?Többen említették hogy az adatbázisok elég nehéz, főleg ha elrontod az SQL lekérdezést. De ha tegyük fel kihúzom azt a tételt, hogy a relációs adatbázis felépítése, akkor ott is mondhatnak olyat hogy akkor ugyan mondjak már el egy adott adattáblához kapcsolódó SELECT parancsot?
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1134 üzenetére
Te mikor tetted le ezt a tárgyat?
Mert ahogy most nézem, már házidogát is kell beadni belőle, és pont az ilyeneket akarom elkerülni.
Most nézem Iliasban a tervezett vizsgaidőpontok excel táblát... Hát remélem azt nem gondolják komolyan, hogy módszertanból 11.17-én lesz az utolsó vizsga, 09.29-én meg az első.
Persze gazdasági statisztika nincs is a felsorolt vizsgák között, anélkül meg nehéz lenne módszertanra elmenni. -
orkester
őstag
válasz
[-HERO-] #1132 üzenetére
Ugyanúgy, mint a 3., csak külön levelet kell fogalmazni, nem egy sablon nyomtatványt kitölteni. Én most csináltam ilyet. Bár még választ nem kaptam...
adalbert1: Egyszerűnek tűnt. Persze nem feltétlenül az mindenkinek, de nekem az összes tárgy közül az egyik legkönnyebb volt. (Ha nem a legeslegkönnyebb
)
-
[-HERO-]
senior tag
4x? Azt hogyan?
-
adalbert1
veterán
Mármint tárgyújrafelvétellel felvettet?
Mert régebbit lehet hogy lehet cserélni (milyen szép magyaros megfogalmazás), legalábbis a TO-n elcsíptem egy srác és a TO-sok beszélgetését, és pont valami hasonló problémáról volt szó... Mondjuk ő régebben vette fel...
FragMaster : hmmm, megnézem a tematikát, hogy választható-e a mi évfolyamunknak, elég jól hangzik. Viszont ha jól emlékszem annak idején ez csak az MI-seknek volt, szerintem felvettem volna valamelyik baromság helyett...
Gorneck23 : a vírusok előadáson nem is voltam, de a vizsga nem volt valami nagy szám...
Az EU szerintem nehezebb, viszont ott meg az volt a jó, hogy egyszerre csináltam a HR-rel, és van pár közös része a tananyagnak.orkester : Ennyire egyszerű lenne ez az orvosi.....? Szerintem valamelyik nap átböngészem a tematikát hogy még melyik fakultatív tárgyak választhatóak számomra, utána meg nekiugrok a tantárgyi útmutatóknak, nehogy valami olyanba belehúzzak ahol megváltozott a követelmény és 15 oldalas házi dogát kelljen beadni.
Kösz a tippeket mindenkinek!
-
Shodan
őstag
Lehet valahogy már felvett fakultatív tárgyat cserélni másikra? mennyibe kerül ez?
-
adalbert1
veterán
Na ma ismét érdekes élményben volt részem az iskolával kapcsolatban:
Az etr-ben szereplő képzési adatok szerint 4 tárgyat kellene harmadjára felvennem.
Molnárné nyomtatott egy listát, aszerint vagy 10-et.
Utána kinyomtatta az összes jegyes igazolást, aszerint meg 1-et sem.
Végül megegyeztünk abban, hogy az összes jegyes igazolás a mérvadó, így 1-et sem veszek fel harmadjára.Viszont az is jó, hogy fakultatív tárgyakból 11 kreditem van a 12 helyett, így most fel kell vennem még 1 plusz tárgyat.
Az mondjuk mellékes hogy így mire végzek lesz 210 kreditem + a fakultatív tárgy amit most felveszek pluszban.
szerk.: szerintetek melyik a legkönnyebben letehető fakultatív tárgy?
Eddig ezeket csináltam meg : számítőgépvírusok, szociológia, reklámgrafika, vállalkozások szervezése, eu ismeretek. A munkavédelmi ismeretek nem játszik, mert az lett kötelező időközben. -
Ivory
csendes tag
ja még valami, Fizikából idén nem lesz vizsga, csak 2. félévben. Namost nekem az elsős tárgy volt és ezzel kicsúsztam a 3 féléves keretből, viszont beiratkozásnál azt mondták hogy ezt nem szokták figyelni csak azt hogy hányszor veszi fel valaki az adott tárgyat. Valaki tud erről bővebben?
-
Ivory
csendes tag
szerencsére BSc-n nincs szigorlat (tudtommal), hát sok sikert hozzá
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester #1114 üzenetére
Kösz!
Holnap be is megyek elintézni + még a MSZCS-val is lesz megbeszélni valóm, állítólag még kell pluszba fakultatív tárgyat felvennem, mivel a jelenlegiekből nincs meg a 12 kredit (szopás, mert 2002-esként mikor felvettem őket megvolt, csak azután az egyik tárgyból kötelezőt csináltak a 2003-asoknak).
Ivory : szerintem ha átnézed az adatbázis könyveket pdf-ben, akkor 2-esel át lehet csúszni... Én inkább majd a szigorlattól fogok félni aminek része az Adatbázisok is.
-
Ivory
csendes tag
Esetleg adatbázis előtt áll még valaki? Fel kellene vennem de félek Kupcsiktól...
muszáj lesz pedig..
-
[-HERO-]
senior tag
Mostmár nekemis átkell gondoljam mit hogyan veszek fel, mert nem elsp tárgyam lesz amit mostmár 2x kell felvegyek és ha mostse sikerül, akkor kezd gázos lenni a helyzet
Szóval még csücsülök az ETR en hogy mi hogy legyen -
orkester
őstag
válasz
adalbert1 #1112 üzenetére
6E-s csekk az elbírálásra(külön csekket kell hozzá kérni), amit a kérelem mellé kell fizetni függetlenül attól mennyi tárgyat veszel fel. Aztán 10E Ft/tárgy, ha engedik felvenni(de ez már nem csak az újrafelvételekre, hanem a 9 félév alatt nem teljesített tárgyakra is vonatkozik). Ez a csekk majd levélben jön. Azt, hogy ez lejön-e bármiből is nem tudom, nálam nincs ilyen opció.
-
FragMaster
addikt
Számvitel alapokból, valamint Számvitel és elemzésből tud valaki mintavizsgalapokat küldeni lehetőleg kitöltve vagy megoldással?
-
adalbert1
veterán
-
Ivory
csendes tag
Úgy értettem hogy Digitális technikát nem tanítja már, plusz előző félévben próbálkoztam nála egy elektronika vizsga keretein belül és akkor elhintette hogy nem biztos hogy ebben a félévben már itt lesz.
-
Ivory
csendes tag
Sziasztok!
Diplomához elég a középfokú nyelvvizsga, vagy pedig felső vagy szakmai kell?
Digitális technikából van itt valaki illetékes?
Tavaly nem sikerült sajna idén fel akarom venni de nem tudom mi hogy megy most hogy Szittya nincs... ZH-ról valami hír esetleg?
Elektronikával kapcsolatban is hasonló a helyzet..
(kérdeztem már máshol is csak még nem kaptam választ, azért érdeklődöm itt is) -
Gorneck
legenda
2003/2004 aszhem...műszaki infó...alkalmazási szoftverek...
Oldal alja...Címe: Egy konkrét termék bevezetésének folyamata egy multinacionális nagyvállalatnál New Product Implementation Process (NPI)
Ez egész pontosan a magyarországi IBM szervergyártásról fog szólni... -
Gorneck
legenda
Elkészült a diplomatervem...
Köv héten reményeim szerint fel is fogom adni...2-12 hét közötti megjelölt elbírálási idő van...nem semmi...Kicsit hosszúnak tartom úgy, hogy ismerősöknek 20-30 perc alatt elbírálták...persze más suliba.
Szeptember 15-ig mivel ezt nem sikerült elküldenem, így nagyon úgy néz ki, hogy én már a következő 2009-es évben fogok államvizsgázni. 2009. január 1-től új tételsorok lesznek, amiket már sikerült megnéznem...az előzőnél vmivel komplexebb és húzósabb...izgalmas lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest