- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degu82
kezdő
válasz
cs.zs. #85389 üzenetére
Hát jah durva mennyit számít a gpu. 12 éve is mikor vettem a dell inspiront itt tájékozódtam és ugyan akkor is azt mondták játékra nem alkalmas egyik nem gamer gép sem de mégis 170ért egy dedikált kártyás otthoni gép lett és eljátszogattam vele eddig wowal is. Ha az is egy integrált gpu lett volna szerintem 12 év helyett 4-5 év múlva már semmi játék nem ment volna rajta.
Jó,hogy megnézted mit bírnak így már csak akkor veszek integrált vgaval ha nagyon ár alatt van és pár év múlva cserélem. -
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #85389 üzenetére
Pedig a 680m a tesztek szerint pariban van a 1660Ti MaxQ kartyaval.
Azaz az ujabb Ryzen integrlt GPU mar nem ennyire gyengusz...Tehat egy Lenovo Yoga 7 AMD 6xxx CPU-val mar jobban megeri mint a tegnap linkelt 1650-es retkek. Kerdes: mikor kerul majd 200-250e Ft-ba
-
Degu82
kezdő
válasz
cs.zs. #85375 üzenetére
Azért így látszik,hogy azonos procinál milyen nagy az fps különbség ahol van dedikált kártya. Vagy 4x annyi fps. Megerősíti,hogy nem kéne vennem se irises se vegás gépet hanem dedikált legyen. Írták másikban,hogy a tuf ami tegnap akciós volt nem ajánlott gép azért nem volt jó vétel. Hát nehogy 200ért ne érjen többet 1650es kártyával mint abban az árban egy irises vagy vagás G-s procis gép.
Mert annyiért csak az van.
-
Phix
tag
válasz
cs.zs. #85332 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Az oldal valamiért csak üzletben foglalni engedte, de hát ez nekem mondjuk speciel pont kapóra jött, amíg eldöntöm/jük, hogy kell-e vagy legyen helyette valami más. Már jelezték is, hogy helyben van, 5 napig mehet érte a gazdája. (Y)
A 8GB RAM-ra nyilván finnyogtam magamban egyet, de hát ő vélhetően nem fog kifogyni belőle.
Még egy kártyaolvasót tudtam volna benne nagyon értékelni (mert az enyémben valószínűleg nem lesz, és ha a céges gépet visszaadom, azután jó lett volna, ha legalább egyikünkében marad - egyszerűbb azzal a fényképezőgépből képeket mozgatni, mint folyton kábelt kötögetni). De ezt el tudom engedni. Más kifogásom meg igazából nincs.
Összességében most úgy érzem, hogy valami nagy-nagy otrombaságról kell fellebbenteniük a leplet a kedves topittársaknak, hogy visszadobjam a félretett gépet. -
Phix
tag
válasz
cs.zs. #85327 üzenetére
cs.zs. mint harcedzett OLED-reviewert kérdeznélek - erről mi a véleményed? [link]
(Asus VivoBook M1503IA-L1071W 15,6" FullHD OLED laptop, AMD® Ryzen™ 5 4600H, 8GB, 512GB SSD, AMD® Radeon Graphics, Windows® 11, Magyar billentyűzet, Kék --- 240-ért, Emag BF 3. kör)
[szerk.: Most nézem ÁK-n, nem is ez a legolcsóbb belőle. Notebook.hu-nál még mínusz egy tízes...]
[szerk.2: Viszont ott már el is fogyott. Hmm.]Természetesen nem játékosnak, hanem életem párjának általános feladatokra, irodai cuczzok, böngészés, esetleg filmezés.
-
Degu82
kezdő
válasz
cs.zs. #85324 üzenetére
Akkor nem is agyalok ezen a csereakción. 250ből már ott a levonovo gamer ez se sokkal lenne olcsóbb meg nekem a 14 kicsi is lenne szerintem,mert nagyrészt otthon vagy melóban hazsnálom így minél nagyobb annál jobb.
Arra lennék még kíváncsi a lenovonál milyenek az egyéb paraméterek. Pl. Hűtése mennyire elég ami a fontos sok órányi gémelésnél,mert az megesik nálam.Bővíthető e a ram.
Kijelzője mennyire normális ( nyilván az árához képest) meg nem tudom mit szoktak még nézni talán hdd gyorsasága,ilyesmi
Ahh most nézem volt jó ideig 239ért is. De kár,h akkor nem kerestem még.
Bedobhatnák megint annyiért -
L4mie
veterán
válasz
cs.zs. #85319 üzenetére
Na, szuper, köszi a részletes leírást.
Gondolom ASUSnak fontos lett most valamiért az újrahasznosítás, és így tutti visszajutnak hozzájuk a régi vackok.
Még nyálazok a választékból amíg megjöna régi zen, legjobb egy ryzenes 13.3 as lenne 16gb rammal, de olyan nincs, ki tudja 1-2 hét és lehet lesz
-
L4mie
veterán
válasz
cs.zs. #85312 üzenetére
Köszi a tippet én rárepülük az fix.
Töltőt kértek a régihez a boltban? Oprendszerig kell mennie mint a promóciós kiírásban vagy elég a biosig ahogy írtad, neked meddig ment amikor bevitted?
+ két kérdés: OLED tüköződése mennyire erős? Bill világítása szabályozható fényerejű?
Nekem nagyon jó lett volna a kis 13.3 as 5500u-val (X240-t cserélem) De csak 8GB os és nincs ebből 16os
16 os meg inteles ami annyira nekem nem szimpatikus.
-
Degu82
kezdő
válasz
cs.zs. #85303 üzenetére
Nem gond. Legalább valami hasznom nekem is van ha már nem is vagyok hozzáértő de észrevettem.
Közben eltűnt árukeresőről a 250k-s lenovo. Lehet rácsaptak itt páran ahogy látták linkelveBár még él a link amit beraktunk.
[link]
Itt van H-s Ryzennel ugyanaz. Mikor a 250kst linkeltem még 279 volt most felrakták egy 10essel az elmúl 20 percben.
Csak ugye itt megint jön az ördögi kör kicsit jobb proci +40k akkor annyiért már van más is. De abba megint valami nem oké azt a végén azt veszi észre az ember már 600nál jár mire minden oké.
De én nem szaladok bele ebbe a csapdábaEgyébként a csereakció is jó lenne nagyon ha a Strixet is érintené. Mert az már van 300 körül azt hiszem. Úgy meg lenne 160ból egy gamer lapos ami azért igen jó üzlet lenne.
De még lehet a zenbookal is jobban járnék ilyen 200 körül. Bár nekem kicsi a kijelző,max ha tvn használnám vagy monitorral gamenél de az megint plusz pénz. Csak nyilván én nem találok 15ért cserét. -
Shad0wking
csendes tag
válasz
cs.zs. #85264 üzenetére
Sziasztok! Tényleg ügyesen hozzájutottál a kívánt géphez, gratula!
Én viszont azt látom az Asus akciónál, hogy nem mindegyik ROG gépre vonatkozik csak a Zephyrus sorozatra. Ha rámegyek az asuspromo-s linkre és aztán ott beikszelem a Zephyrust oldalt, akkor már jóval kevesebb és kevésbé színpatikus gépet dob ki. Szóval CaptainMagic Asus Rog Strix G713RM-LL055 laptopot kedvezményesen így nem tud vásárolni, nem? -
Degu82
kezdő
válasz
cs.zs. #85300 üzenetére
Elég nehezen igazodok ki ezen. Csak simán beállítom az adott procit is alul kell nézni a %-os értékeket melyiké jobb? Egyébként az amd nem az a proci amit beállítottál. 5500at raktad be és ez ami a gépben van U-s. Az sokkal lejebb van a listán.
A rog nyilván jobb vétel lenne de mivel 200 alatt akarnék maradni a 250 is már nekem sok agyalás az meg még 70el több. Annyit már tuti nem adok gépért. -
Dhampir
félisten
válasz
cs.zs. #85261 üzenetére
Amint Darth Vader mondta hajdanán A Birodalom visszavág című epizódban:
"Ügyes. Roppant ügyes. Obi-Wan jól megtanított, hogyan uralkodjaz érzelmeidena pénztárcád felett."Egy közismert mondás szerint "Pesten laknak az okosok, Budán az ügyesek." Ebben az esetben erre módosíthatnánk: Pesten laknak az okosok, a Gaming notebook topikban az ügyesek.
-
válasz
cs.zs. #85261 üzenetére
Én az Iponhoz küldtem GLS-el egy őskövület laptopot, ami bekapcsolt, még Windows 10-et is tettem rá, hogy lássák, működőképes a gép. 2 nap múlva jött az email, hogy minden rendben, megkaptam az 50 ezres kupont, náluk lehet levásárolni dec.31-ig Asus laposra. (bármilyenre)
Ha kell valakinek, szóljon, én nem terveztem felhasználni. -
Gergello
addikt
válasz
cs.zs. #85234 üzenetére
Hát az eléggé kint van tényleg, már kicsit barokkos túlzás is azt mondani, hogy Szeged. Mész még 2 percet, akkor már azt mondom, hogy Bordány. Nagy pech. Nekem Szegedtől 10 percre faluban már bent van a telekom üvegszál 2000/1000. Dorozsmai netszolgáltatónak van olyan csomagja, hogy 400/60, 4200 Ft-ért, az még elfogadható lehet, ha épp elérhető lenne ott.
-
Llew
senior tag
válasz
cs.zs. #85222 üzenetére
HA-n van fent 6 darab. Ezek szerint párat eladtak, vagy megtartják, mert több volt.
-
echterion
nagyúr
válasz
cs.zs. #85221 üzenetére
A Tuf anyaghasználat miatt nem nyerő nálam elsősorban, meg persze kijelző is ratyi, ez igaz.
Akárhogy csűröd-csavarod, 3050-ből sose lesz olyan gép, ami a kért beállításokkal futtatja azokat a játékokat. Maga a gpu nem felel meg a követelményeknek, így lehetne bennük akár csilivili oled is, akkor se lesz oda jó.
Marad a kompromisszum, vagy a használt, de még garis gép. Láttam pl. GP66-ot 3060-nal az előbb 350 körül, ott lehetne érdeklődni sztem, az egy korrekt masina. De mivel újat keres, ez is kiesett. -
Ubul86
őstag
válasz
cs.zs. #85200 üzenetére
alapból nem is gondolnám rossznak, ahogy írod, ha az ember kompromisszumos, és nem a legrészletesebb beállításokkal akar játszani, meg a legújabb játékokkal. Kicsit jobb talán, mint az 1050ti emlékeim szerint, és azért 20-ig elvoltam olyannal szerelt géppel is, pl Resident Evil 2,3 vagy Doom és Doom Eternal is tök jól ment rajta.
1050ti-s gépet 270ért vettem még anno Laptopszalonból, i5 7. genes volt, 16 gb rammal, még 19-ben + ssd + hdd
tudom, nem ugyanaz, de nah...még az 1660ti-s Nitro 7-em is olcsóbb volt 2 éve.nagyon szomorú hogy a BF-et itthon csak így lehet elcsípni
-
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #85182 üzenetére
Engem is erosen vonz egy M1 vagy M2 Macbook Pro - de az inkompatibilitas a Virtualis gepek futtatasa teren elriaszt. Tagnap jott a level, hogy ujra elerheto a gep, erre pont rafutottam egy cikkre ami azt taglaja, hogy az ARM procis virtualis gepeket iszonyat szivas a tobbi platformon futtatni es vicaverza....
Eddig abban a hitben eltem, hogy a hypervisor elintezi a virtualis gep alatt a kompatibilitasi gondokat es ugyanugy lehet M1 procis geprol az ESX szerverre migralni es vissza is. Hat ezek szerint nem. Az meg nekem nem palya, hogy ha valamilyen virtualis gepet megcsinalok a laptopon, akkor az orokke ott fusson.
Szoval szep, meg jo a mini-LED kijelzo a Macbook Pro gepeken - csak ep a hardver massaga miatt pont szopas lenne arra a celra amire en viszonylag sokat hasznalnam.
-
válasz
cs.zs. #85155 üzenetére
Amiket felsoroltál mind tökéletes választás, de nem olcsó masinák!
Minap járt nálam egy Ideapad 3 amiben egy Ryzen5 az integrált Vega-val volt és egész szépen elboldogult az is a régebbi játékokkal. Terheletlenül, meg egész jó akkuidőt produkált egy kb akkora akkuról ami egy telefonban van.
Szóval az is járható, ha nem akarsz százezreket locsolni erre a történetre. -
válasz
cs.zs. #85155 üzenetére
Játékhoz is kellhet az akku idő mivel ha sokat bekér a játék közben az akkut is el kezdi meríteni. Az is kell neki hogy teljesíteni tudja a várt spect, bele van kalkulálva.
Régen volt egy esetem mikor nagyon gyenge akkuval játszottam a Maffia 2-vel és egyszer csak szaggatva beesett 20fps körülire a dolog. Elsőre jól beijedtem hogy vga, aztán kilépve észrevettem az akku teljesen le volt merülve 2 órai játszás elég volt neki....igaz nagyon meg volt tuningolva a cuccos, a gyártói tervezettnél többet fogyasztott a laptop.
Most jelen esetben tiltva van, minden fordítottan működik, ha van az a baj. -
laposonly11
senior tag
válasz
cs.zs. #85136 üzenetére
Akkor nézd meg mégegyszer, nem a tömörítőprogramokat, hanem a játékokat, pl. a Cyberpunk 2077 ben az Intel volt lassabb max képkocka számban, 1 fps el, de gyorsabb 14% al a min fps ben, God of Warban 1080p ben max fps is 14% lassabb volt 1080p ben, Rainbow Six Siegeben 1080p ben minden tekintetben gyorsabb, de 1440p ben meg már lassab. Hosszú akku idő egy gamer laptopban, az meg minek?
-
laposonly11
senior tag
-
Ubul86
őstag
válasz
cs.zs. #85120 üzenetére
hát, rájöttem én is a 2.8 kg-os 17"-osnál hogy én ezt nem fogom nagyon hurcolászni, max szobán belül
van egy asus vivobook, 1.8 kg, 15-ös amúgy...na, az viszont pehelykönnyű, csak hát nem gamer. Az Acer Nitro 7-em is kb 2 kg volt, azt hurcolásztam, az is tök könnyű volt.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #85078 üzenetére
Nekem valahogy a G14 nagyon muanyagnak tunik.... Olvastam teszteket, tudom, hogy amugy massziv es nem az, de akkor is ugy nez ki mint egy gyerek jatek ami muanyag.
Sosem probaltam, van belole millio verzio, de maga ez a muanyagos dizajn nem jon be.
Nekem a laptop legyen fem es ugy is nezzen ki - Razer vagy Macbook Pro a ket etalon.Az a fura space is szemet szuroan kiugrik a billentyuzetbol - ahhoz kepest ranezesre kicsi a touchpad is.... (van valami ertelme annak a megnagyobbitott space-nek? Egyszerubben eleri a huvelykujj jatek kozben?)
Asusnak sok akcioja fut jelenleg - ha csak az Emag nem akciozik magatol, akkor szerintem nem fog ilyenre is ramenni.
Valoszinuleg az Oled verzios Vivobook X14 jobb valasztas.... Az RTX3050 egy elegge kiherelt kartya. Ha tudod mire akarod hasznalni es elore tudod, hogy eleg lesz , akkor jo lehet.
Csak azert nem eri meg elhagyni az Oled kijelzot. Szerintem.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #85001 üzenetére
Epp most neztem Lenovo Yoga ARH7 tesztet. Akkurol majdnem 2 orat megy full terhelesen. Webezve meg 10-15 orat. Es a Radeon 680m az kenterbe veri az MX 450 es az osszes Intel integralt kartyat.
Es ez egy 'convertible', Oled, 6800 procis, erinto kepernyos, 14" cucc ( pont amilyet te is vadaszol, csak ezen mar USB4 is van es Pcie 4.0 x4 az SSD, 16GB ddr5 6400 memoria). 4 hangszoro, 1080p kamera, kartyaolvaso, full fem haz, aktiv es 4096 szintu erzekenysegu toll, 1.4 kg, stb...
Ritka madar, de nalunk Szloveniaban mar van. Igaz 1100-1300 Euro a konfigtol fuggoen. Bigbangban megtapiztam, nagyon egyben van.
Meg1x megnezem, aztan szerintem jo lesz asszonynak.
Varok meg 1 hetet, hatha leakciozzak jobban. -
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #85062 üzenetére
Elotte azert nezd meg valahol, mert a kijelzojere nagyon panaszkodnak a tesztelok.
A szokasos - eleg erosen latszik az erinto kepernyobe beepitett tavtarto a feher hatter mellett.
(az angol azt mondja, hogy 'grainy' - azaz ugy nez ki, mintha surun be lenne lisztezve belulrol)Azaz ugye az erinto kepernyo az kb 2 folia aminel eleg surun elhelyezett 'porszemek' tartjak egymastol tavol a foliakat. No ezek ugye kelloen suruen kell hogy legyenek elhelyezve a foliakon belul, az adja az erinto kepernyo finomsagat.
No ezek a 'porszemek' lathatok feher hatter elott. Kb mint amikor excelben lathatova valik a racs.
Nekem volt mar sok erinto kepernyos laptopom - mindegyiken latszik.
Es a 2,8K kijelzo ezeknel max 400 nit - nem 550 vagy 600 ahogyan a 4K kijelzok. De a 4k kijelzos nem is a 300k kategoria. Szoval elotte ha lehet nezd meg valahol - nehogy a kijelzo csalodas legyen. (az Oled az jo, de ez a 'touchscreen atok' az sajnos lathato)
-
cs.zs.
veterán
válasz
cs.zs. #85060 üzenetére
Említett laptop pár hete mysoft.hu-n 280.000 Ft-ért elérhető volt, máshol 300-tól.
Most mysoft-on kínálatban sincs, máshol 310-től.
Nem igazán várnék további áremelkedésre, ugyanakkor itt van a nyakunkon (6 nap) a BlackFriday.
Arra gondoltam, megrendelem kedden, 310-ért, csomagautomatába, (kártyás) utánvéttel. Ebben az esetben akár szombatig is átvehetném, de ha esetleg pénteken lenne bármi jobb ajánlat, ezt nem venném át automatából.Ez járható út?
-
-
-
Istvaan24
újonc
válasz
cs.zs. #85001 üzenetére
A sok órás játékot az esetleges melegedés miatt (mit tom én nem birja ha sokáig terhelve van vagy ilyesmi) hát nagyából február -+1 hónapra lőttem be a vásárlást, ha más nem jó lenne ha lenne 1-2-3 konkrét tipus amit tudnék figyelni időközben. 3050 mennyire elégíti ki az igényeket? Tesztek alapján lényegesen gyengébb a 3050 nem tudom mire elég az amit tud.
-
Ubul86
őstag
válasz
cs.zs. #84990 üzenetére
nekem is annyi volt a kedvezmény, de akkor még jóval kevesebb volt a Legion is, és jah, 22 havi nekem is
Akkor épp drágább volt mindenhol (itthon, újonnan) a gép, persze hogy belementem.
De igen, folyamatosan nézem, hogy mennek feljebb...ugyanez konzolnál is. másfél éve vettem Xbox Series X-et 210-ért náluk két kontrollerrel 3 havi gpu-val, most 269, csak 1 konti meg 1 headset ...másfél év alatt nem hogy csökkent, nőtt...tudom, globálisan is, de nem hiszem, hogy a telekomot félteni kéne, ők is rátesznek jócskán -
Ubul86
őstag
válasz
cs.zs. #84987 üzenetére
nekem ez van: Lenovo Legion 5 82JY00J0HV
ez is 5-6-70000 ft-os kategória, és nem proa telekom mondjuk durván rátett egy-két hónapja egy százast, de az árukeresőben lévők nem dobtak ki olcsóbban ,mint 669
én 630ért vettem nyáron. Biztos lehetett volna olcsóbban, használtan, nem használtan más országból.
-
Degu82
kezdő
válasz
cs.zs. #84971 üzenetére
Ohh jó sokat fáradoztál,hogy megnézd mi a kínálat. Hát nagyon köszönöm. Akkor ezek szerint 200 alatt sok mindent nem kapok. Mondjuk nekem az aksi annyira nem lényeg. Az enyém már vagy 6-8 éve hálózatról megy és nem zavar.
Nagyon nem használnám aksiról. Otthon meg munkahelyen is van konnektor. A kijelző nem tudom mennyire fontos hány nit meg oled vagy sem. Ha veszek egy oledest amin szép a kép de i3 és nem iris akkor meg a teljesítmény gyengébb.Úgy érzem kicsit ki kell várnom legalább ebben a hónapban hátha bedobnak valami jó Black akciót. Ha netán láttok valami nagyon jó vételt akkor remélem megemlítitek itt én meg olvasgatom naponta a topicot hátha szerencsém lesz.
Kissé elbizonytalanodtam már mit is vegyek.De úgy látom egy ördögi kör amúgy ha belő az ember egy árat akkor tuti ha mondjuk jó a proci meg a vga akkor nem bővíthető a ram vagy gyenge a kijelző. Ha mind jó akkor meg már azt veszem észre nyilván,hogy 300knál járok
-
Mr.Csizmás
titán
-
válasz
cs.zs. #84960 üzenetére
Hirtelen a beadott linken lévő Clevo laptop jutott az eszembe amiben egy rtx 2060 mxm kártya lapul 361e ft-ért + posta stb....és a kártyás linken egy ugyancsak rtx 2060 kerül 352e ft-ba ügye laptop egyéb minden nélkül! Igen kúrva drága.
Maga a laptop úgy ahogy van szerintem egy főnyeremény, mert minőségben tudásban értem azt amit lehet és lehetne vele kezdeni az egyedülálló. Viszont hozzá minden tartozék az aranyárban van, akár egy gyári adapter töltő 80 ezer körül.
És akkor erről mi a véleményed? [link] Egy mai friss ropogós versenyző.
Volt már. Ez olcsóbb kiszerelés. [link] És itt szinte minden forrasztott. Na az nekem nagyon lényeges hogy legalább a proci, vga páros ne legyen az, nem csak azért hogy cserélni tudjam hanem mert ez ad egy plusz védelmet a tönkremenéssel szemben, strapabíróbb, számomra biztonságosabb használni moduláris formában.....régen nem volt ez ennyire drága.
És leszarom hogy nincs garancia rá, ha mégis történne valami bejelentkezek KillHates mesternél, lehet még örülne is neki hisz olyan régen voltam nála. -
-
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #84794 üzenetére
HP laposoknak van egy fura tulajdonsaga.
A power profil alatt a display reszen ha a gep tud automatikus fenyero szabalyozast, akkor valamelyik opciot engedelyzni vagy tiltani kell. Addig ugyanis nem engedi a fenyerot manualisan allitani. Azaz a power alatt az adott profilba menj be es nezd meg mit talalsz a display alatt. Hatha ott a megoldas.
E melle meg kellhet a 'HP Hotkey Support' az adott gep tipushoz.
-
Speedy007
őstag
válasz
cs.zs. #84785 üzenetére
Igen vannak érdekességek ott is nyáron csőtörésem volt 0 tapasztalattal kezdtem el újra be vinni a házba a vizet nézegettem vésőkalapácsokat egyik héten 16-20.000-t adták a legerősebb román vésőkalapácsot következő héten mikor meg akartam venni már 2x-r annyit kértek el érte.
-
Speedy007
őstag
válasz
cs.zs. #84779 üzenetére
Az lenne a gerencisség amit az alza meg az emag csinál igaz emiatt veszteséges is az üzlet nekik hogy olcsóbban adnák a felbontott használt termékeket és ezt feltüntetik.Így vettem 10.000-l olcsóbban az L7-be a 32GB-s memória kittet semmi bajom nincsen vele de vettem már így okosórát is már
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #84740 üzenetére
Valtoznak az igenyek. Nekem is fontos a TB, a toltes miatt. Azonban a fentebb linkelt Legion5 Pro mar 135w toltest tud USB-C porton (de csak a hatuljan) - valaki pont ezt kereste a napokban. Viszont arban a 2700 Euro az huzos. (32GB, 1TB, jo kijelzo, leggyorsabb proci, 3070Ti nem lehet olcso, foleg hogy 1 honapja sincs a piacon) meg jo, hogy durva kedvezmennyel kapom. Szoval valoszinuleg ramegyek, max eladom itt valakinek
Amiota dupla kuplungos, 7 sebesseges automata valtos autot vezetek, azota nem kell mas.
Covid elott ceges autot hajtottam (az is automata volt egyebkent), sajatnak meg jatszos alfa volt kezi valtoval, amit elvezet vezetni.
De az automata az mas.Ugy gyorsul ahogy nyomod, es a fokozatokat semmilyen kezi valtos auto vezetoje nem tudja gyorsabban valtani. Elvileg 0,2s a valtasi ido. Kenyelmes, gyors - a tobbit meglatjuk.
Van aki kepes ,kiszamolni kilometerre vetitve az auto koltseget a kezi es az automata valtos verzio fuggvenyeben. En leszarom, a kenyelem fontosabb. A szarragast meghagyom masnak.A masik az adaptive fenyszoro. Na az is alap lesz ezutan. 128led van benne fenyszoronkent, ezt kepes mozgatni is (kanyar kovetos) raadasul a 2 elso fenyszorot fuggetlenul tudja fokuszalni, dimmelni, szegmensenkent lekapcsolni es mozgatni is. Van egy kamera a visszapillanto tukor folott, az figyeli a torteneseket. Ha jol tudom 58Km/h a limit, a folott 'jatszik'. Es kurvajol csinalja. Melygarazsbol kihajtva raadaom, ennyi.
Ha megy elotted egy auto, akkor egy U alaku valyuban megy, mellette/mogotte full fenyerovel latsz, de azt hatulrol nem vakuzza telibe. Ha jon szembe valami, akkor latod ahogy kimaszkolja az autot, de meg ugyanugy megy a full fenyero elotte/mellette. Es ahogy kozeledik ugy allitja az adott fenyszorot. Kozben a masik full fenyeron megy es latod az ut jobb oldalat rendesen. Kanyarban a leg latvanyosabb ahogyan koveti az elotted menot a fenypaszma - az auto mellett latod ahogy kb az autoig full fenyero, az auto meg megy a sotetben (mert azt kimaszkolja). Nem tudom hogy csinalja, de meg 1x sem villantottak, hogy vegyem le. A kozlekedesi tablakat is fullra megvilagitja. Lakott teruleten (ha utcai lampat erzekel) leveszi, azaz nem vilagit be paraszt modjara az ablakokon ha lakott teruleten halad ahol lampak vannak. Szerintem jol mukodik.
Ez a 2 dolog a mostani automig nem volt lenyeges - mostantol alap lesz.
Vezettem mindenfelet, foleg komolyabb Audi es Bmw modelleket, mert azok a ceges autok - azokban nem volt ilyen. Persze van adaptiv tempomat meg egyeb extra is, de ez a ket dolog annyira jo, hogy erdemes ezt venni egy jovo beli auto kereses alap kriteriumanak. -
consono
nagyúr
válasz
cs.zs. #84740 üzenetére
Rossz a példa, mert 130-al mehetsz az autópályán a GTi-vel is, meg az alaptípussal is
Amúgy meg kíváncsi lennék, hogy arányaiban hányan csatolnak eGPU-t a notijukra, itt a topicban is kb. ketten vannak, gondolom nagyobb merítésben is ez az arány... Szóval kicsit túl van lihegve a Thunderbolt hasznossága/szükségessége, szerintem.
-
nggabi
félisten
válasz
cs.zs. #84678 üzenetére
az elsőből csak 90Hz-et látok mindenhol... bár nekem lényegtelen, de akkor is jó gép
legion töltője 230W 0,88kg, a 300W majdnem 1 kg. plusz a gép is inkább 2,5 + táska + stb... sírnak is a gyenge németek
vakablak93: az elmélet jó, de a valóság csak ott tart még h jó esetben 100W az usb-c pd töltés. van új szabvány, vannak egyedi megoldások persze de még nem annyira jellemző.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #84680 üzenetére
Szerinted miert alap kovetelmeny, hog USB-c toltes legyen egy laptopban?
En mar 2 eve is ezt hangoztattam.MErt egy 20 dekas GAN tolto nem csak a laptopot tolti, hanem minden egyeb eszkozt ami nalad lehet.
Ma az epitesz tervezo megdicserte a Razeremet - meg is lehet, jobb kijelzom van mint amit ok Thinkpadet tervezesre hasznalnak.
-
vakablak93
őstag
válasz
cs.zs. #84680 üzenetére
Értem, azt hiszem értem mire gondolsz.
Ez mondjuk valahol jó is, több anyag van azokban a pici gépekben mint elsőre tűnik.
Kössz a választSpeedy007: neked is kössz a választ.
Fődudu: nem mondom, ahogy a mai telefonok töltése mostmár elérte a 200W-ot lassan tenyleg jó lenne egyetlen töltő, és akkor az mindenre is jó lenne.
De eggyenlőre mennyi is a PD töltés felső határa, 230W?
Eleg lenne az amúgy?
Mármint a legtöbb géphez tudom hogy igen, de mondjuk a komolyabb worstation/gamer laposok 3070/80-al/illetve quadro megfelelőik nem esznek meg többet ennél? -
vakablak93
őstag
válasz
cs.zs. #84673 üzenetére
Ez azért kemény...
A nagyim 80+ már és lassan 8 vagy 9 éve még újságot se járat mindent tabletről intéz meg okostelefonról...
Arról fizet szamlákat, olvas stb...
Még ő tartja hülyeségnek a papírozást, amikor érettségire a tételeket gépeltem (2013)még ő jött oda hogy mit bénázok már, ő már rég begépelte volnaAzt hittem a többség azért ha nem is úgy mint ő, de ha valamilyen szinten alkalmazkodik, de ha így van ahogy mondod ez azért elég ciki....
Am milyen nehéz a Legion hogy soknak érzed cipelni?
Amikor élőben megtapogattam egy 5 Prot, az aranyos kis filigrán masinának nézett ki, nem emeltem fel, de nem tűnt nehéznek, főleg azzal az enyhéz behajló billentyűzet körüli műanyaggal nem hittem volna hogy súlyos darab, meg ha alul fém volt is.
#85672 Fődudu: a Chuwi stb kínai windows tabokkal vigyázz, némelyik ha elindítasz egy youtube vidit, már akkor fütyül a ventije, a legendásan jó kinai cuccok még a 3 órás akkuidőikről is híresek.
És ha a fenti szolgáltatások nem győztek volna meg, akkor ne aggódj mert gari sincs
Ja, és ha esetleg tévedesből ssdt írnak rá, ne aggódj eMMc lesz benne -
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #84671 üzenetére
Multkor valami nagyobbacska Chuwi tabla volt a kezemben - szerintem volt vagy 15" - az eleg faxa volt. USB-c toltes, meg amit akarsz.
Melle passzintasz egy BT billentyuzetet, aztan alairhat a 'joskapista' a kepernyon.
Haladni kell a korral, megkapja emailben. Viszontvalltaska...
Magyar billt meg csak talalsz BT verzioban. -
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #84659 üzenetére
Ma voltam egy megbeszelesen.
Telekomos uzletkoto (nem Magyarorszag), kinyithatos telefon, es melle valami Lenovo tablet egy billentyuzettel egybe kotve.Jo kis cucc. Benne SIM card (net megy ahol van terero)(rapacsalt, epulo szallodaban meg aram sem volt, nemhogy terero), Cisco Anyconnect, full fem az egesz. Van vagy 10", de lehet kisebb.
(mondtam neki, hogy adjanak el belso GSM halozatot es ki ne felejtsek a liftaknakat...
Kurva idegesito, ha a liftbe belepve megszakad a hivas.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest