Új hozzászólás Aktív témák
-
ezt msáképp.
''tehát hogyan is csináljuk?
A földet (a +12V melletti fekete) összkötöd a venti földjével (-12V -val)
A +12 voltot a poti A lábára kötöd, a C lábról egy vezetékel elviszed a beállított feszt a venti +12 voltot váró lábára(bár ide úgyis az általtad beállított fesz fog eljutni).''
ha van olyan akkor én kezdő modder vok. -
GBX
aktív tag
Naszóval túlsok rajzom nincs. de elmondom.
Ha szereztél egy hasonló potit mondjuk 2 vagy 5W-os kivitelben akkor ált 3 lábat találsz rajta
A o-------------------o B
C o-------------^
A potinak A,B,C lába van, hogy melyik melyik, teszteld le.
Érdemes multiméterrel dolgozni, de ha nincs akkor elem + izzó.
A lényeg ha A ra kötöd a +12V -ot akkor a B-n ugyanúgy a +12 jön ki
de a C lábon keresztül viszont a potival beállított fesz ami 100 ohm-os huzalpoti esetén a poti max kb 12V-ot min kb 5V-ot fog leadni a C lábon.
tehát hogyan is csináljuk?
A földet (a +12V melletti fekete) összkötöd a venti földjével (-12V -val)
A +12 voltot a poti A lábára kötöd, a C lábról egy vezetékel elviszed a beállított feszt a venti +12 voltot váró lábára(bár ide úgyis az általtad beállított fesz fog eljutni).
Na remélem érthető voltam. -
LLKobe
veterán
Ez most nekem szólt?
Használd a válasz gombot
Nem akarok itt offolni, további értekezés itt:
Bővebben: link -
kislekike
csendes tag
Megnézte a házadat, nagyon király, az enyem is ilyen lenne ha nem lenne a gépasztalban. Már volt benne NEON, de mivel nem láttam eladtam. Na Mind1 zsir a házad.
Mit világít meg??? -
LLKobe
veterán
Hmmm nem rossz
Habár elég sufni megoldásaid vannak
Enyémről mi a véleményed?:
Bővebben: link -
GBX
aktív tag
kúúl,kúúl.
A baj viszont sztem hogy ha egy 12cm-es ventit akarsz a ház oldalára (és kivágod a ház oldalát) akkor a hangszigetelésnek annyi és sztem a proci hűtése sem lesz jobb. CSak a házon belül lesz alacsonyabb a hőm. de az nem ér annyit hogy ezért cserébe hangosabb gépet kapjunk. -
gabe_
őstag
Hali!
Hasonló dolgot csináltam én is:
Vettem egy egyszerű gagyi házat, potom 3600 ft-ért:
Bővebben: link
Valamint vettem még a praktikerben egy tekercs (2m X 2m X 2mm) hang- és hőszigetelő paplant. Ilyen préselt parafa vagy micsoda.
Nekiálltam szabni:
A lemezekre mindkét oldalán ragadós ragasztócsíkkal raktam fel, gondolva az esetleges majdani könnyű eltávolíthatóságot:
Ahova csak lehetett, mindenhova ragasztottam, még a tetejére, meg az aljára is:
Az eredmény, meglepően csendes ház, még ventillátor fordulatszámszabályzó nélkül is. Az egész kaland került 3600HUF(Ház)+1200HUF(Parafaizé)+200HUF(Ragasztó)=5000 jómagyar forintba. Jó, nem anyira látványos (egyenlőre), de olcsó, és halk.
Egy előlapi panelt még fogok venni hozzá, és már készül a vízhűtéshez a cpu blokkom is. Jelenleg a rajzolásnál tartok... Lesz még a házra egy oldallap kivágás plexivel, meg egy 12 cm-es ventillátorral. Ha valami kész lesz, még rakok be képeket...
Esetleg egy festés is szóbajöhet majd.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Igen,ez már mod.Grat.
-
perempe
veterán
Szép leírás. -
GBX
aktív tag
Hali.
Bár régebben készült a mod, de csak mostanra szedtem össze magam hogy le is írjam (avagy megosszam) tapasztalataimat.
Hangos volt a gépem -> csendes gépet csináltam
hogy hogyan itt egy pdf:
és pár kép egy zip-ben:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Autós topik
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged