Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mateus
senior tag
válasz hajbel #84238 üzenetére
Igen ez valószínűleg egyénfüggő, hogy kinek mennyire áll stabilan a fülében. Nekem edzés közben teljesen rendben van, kocogásnál se éreztem hogy kiesne, ha rázom a fejem akkor sem.
Viszont hosszabb távon lehet hogy előjön pl futásnál, a Jabra pl beleül a fülkagylóba, így erre a célra ideálisabb az olyan. -
mateus
senior tag
válasz AXisBOLD #84236 üzenetére
Hát én haveromnál hallgattam a Sony-t, nem voltam jobban elájulva tőle mint a Tevi-től vagy Jabra-tól, haverom is csak az aktív zajszűrő funkció miatt tartja, nekem annyit nem érne.
Bőven van basszus a Tevi-ben is, bár ha a mindent elnyomó basszust keresed akkor nem ez az ideális. Viszont az illesztékekkel lehet játszani és másabb lesz a hangzás. De a Jabra is nagyon jól szól, arra se volt panaszom, ellenben van még egy Tronsmart Spunky Buds-om is (nem a Beat, de hasonló lehet), hát az ezekkel sehol nem említhető egy lapon, gyengusz a hangminőség, plusz merül használat nélkül is rendesen, minimum hetente újra kell tölteni ha csak áll a fiókban is.
[ Szerkesztve ]
-
mateus
senior tag
válasz woolwich #84197 üzenetére
Futáshoz a Jabra-t ajánlom, az atomstabil. Itt hardverapron szokta árulni egy emberke 30e körül bontatlanul.
A Tevi nem fekszik be a fülkagylóba úgy nint a Jabra a kialakítása miatt, futás közben úgy érzed hogy kicsit mozog vagy ki akar esni, nem ennyire intenzív sporthoz viszont jó lehet. -
mateus
senior tag
Ha a Penon Audio-ra gondolsz, akkor én tőlük rendeltem Ali-n keresztül. 2 hét volt a szállítás (Karácsony közeledtével ez simán lehet több), és nem jött rá semmi (a csomagon 20dolcsit írtak rá, igy nem vámolták).
Ettől olcsóbban nincs, mindenhol drágább, kivéve ha vkitől megveszed használtan.
-
-
mateus
senior tag
válasz Mauzes #84052 üzenetére
Szerintem simán a Jabra szintjén van, kisebb tőle vmivel maga a füles, de ez látszik is a képeken, nem ül be úgy a fülkagylóba. Futáshoz pl. jobb a Jabra.
A Tevi a dokkolóba mágnesesen illeszkedik, ez előny a Jabra-val szemben, plusz type-c csatlakozós.
Számomra a basszus is rendben van, kiegyenlített hangképe van, ez ember- és fülfüggő valószínűleg.
Az IPX7-es vízállóság, brutális üzemidő és pl. aptX codec támogatás meg a Tevi mellett szól.Amúgy már egész sok véleményt és tesztet lehet találni a neten róla.
-
mateus
senior tag
válasz Kobun1980 #83952 üzenetére
Élőben nem volt olyan gáz, de persze nem a legdizájnosabb darab azt beismerem
A Melomania-t néztem én is utódjaként, de nem tudtam sehonnan rendeni Magyarországra. Így maradt a Lypertek Tevi, de amúgy futáshoz vagy sporthoz sem ez sem a Melomania nem fog olyan stabilan megmaradni a mint a Jabra az tuti.
-
mateus
senior tag
válasz Kobun1980 #83947 üzenetére
A Jabra Elite Active 65t-t nézted esetleg? Nekem itt ajánlották, meg is vettem, nagyon bejött a hangja, de nekem kicsi volt a fülem hozzá, igy egy idő után nyomta. Viszont aki átvette tőlem, neki azelőtt semmi se maradt meg sport közben, de mondta utólag, hogy ezt imádja, meg se mozdul. Emellett a hang- és beszélgetési minőség is remek.
Üzemidő kb 4-5 óra, amit 3szor tud a töltő toknak hála. -
mateus
senior tag
válasz hajbel #83774 üzenetére
2 napja megvettem a Jabra 65t-t, de most nem használom,mert nyomja a fülkagylóm ez a fajta kialakítás :( Pedig szerintem szép, kiegyensúlyozott hangja van, nem kamu a sok jó értékelés. Igy viszont szerintem eladom míg új állapotban van.
Megnézem az általad ajánlottakat, hátha másabb kialakításúak, nem ez a teljesen fülkagylóba ülő fajta.
-
mateus
senior tag
válasz doddencs #83772 üzenetére
Hát talán kéz alól, amúgy ahogy nézem jóval drágábban van boltban.
Mondjuk most nem tudom mitévő legyek, mert rájöttem, hogy ezt a fülkagylóba illeszkedő formát nem szeretem, kicsi a fülem és kényelmetlen, szóval lehet h meg kell válnom tőle már most, pedig hangzásban meg üzemidőben pont olyan amire vágytam.
Ha tudnám, hogy megszokja az ember füle, akkor használnám, de ilyen téren nincs tapasztalatom még, másféle kialakításúakat használtam eddig.
-
mateus
senior tag
Én (meg ahogy láttam még itt is jópáran) ajánlom. Ahogy a mobilarénás tesztben írják:
"Zenét hallgatni pedig kimondottan jó vele. Ilyen téren abszolút egy fülhallgatóként beszélhetünk mindkettőről, karakterre és minőségre ugyanazt nyújtják. Hallható háttérzajt csak a HearThrough funkció ad, egyébként sistergés és torzítás nélkül szólalnak meg a tartalmak, erőteljesen V-s zenei karakterrel, éles, de tiszta magasakkal, illetve határozott, energikus basszusokkal. Szimpla, dinamikus driverének szűk keresztmetszete leginkább a középtartomány részletességének megjelenítésében érhető tetten, viszont az a tipikus „víz alatti", dinamikátlan, dobozos hangzásvilág egyáltalán nem jellemző rá, így nyugodtan mondhattuk, hogy a méretekhez és az árszinthez képest kiválóan teljesít zeneileg."
-
mateus
senior tag
Eddig egy Tronsmart Spunky Buds tws fülest használtam (10ezres kategória), tegnap beszereztem egy Jabra Elite Active 65t-t, nah hát hangzásban ég és föld, nagyon jól szól. Ha 30e körül sikerül beszerezni, akkor meg best buy. Annyi, hogy a kialakítása miatt teljesen beleül a fülkagylóba, lehet van akinek zavaró, így elsőre nekem is szokni kell.
Mindenesetre jövőhéten összehasonlítom egy Sony WF-1000XM3-mal.
-
mateus
senior tag
Ezeket a memóriahabos illesztékeket hogyan / mivel lehetne tisztítani, hogy ne veszítsék el az eredeti formájukat, rugalmasságukat?
-
mateus
senior tag
Ebben a 2-3ezres árkategóriában a HM7 nagyon jó választás populáris zenehallgatásra. Van otthon többféle sennheiser, a sokat emlegetett ES1, akg meg még 1-2 egyéb, plusz haveri körben is bele szoktam hallgatni ebbe-abba.
Kb mindenkinek a HM7 lett a kedvence, főleg az árát is figyelembe véve.
Most beszereztem egy Tin T2-t, na mondjuk most az lett az abszolút kedvenc, részletesebb mint a fentiek, olyan hangok jönnek elő amiket addig nem hallottam az adott számokban -
mateus
senior tag
válasz Scarabeus #70093 üzenetére
Én nem is mertem megrendelni, de kíváncsi lennék a hangjára.
Nekem egy QCY QY12 és egy Brainwavz Blu-200 van (és most adtam el az Awei A990-et), mindegyik kicsit máshogy szólt, de egyikre se tudom mondani h szörnyű lenne. Bőven van hangerő és basszus is.
Sportolás, futás, melóba utazás közben tökéletes bármelyik. -
mateus
senior tag
válasz holozis_HUN #69928 üzenetére
A BW tisztábban szól, de pl. 2 ismerősöm szerint is sok a magas, nekik már majdnem fülsértő. Ezen egy illesztékkel lehet javítani, nekem éppen határeset, pár perc alatt ráállt a fülem.
A telóm tudja az aptx-et (S7), de így is jobban szól az aptx nélküli Awei szerintem. -
mateus
senior tag
válasz holozis_HUN #69926 üzenetére
Debrecen/Budapest.
KZ fülesem nem volt még, fülesből Sennheiserek vannak itthon, meg Rock Mula és a BW.
BT-ból egy Awei A990, QCY QY12, Brainwavz BLU200, és volt egy Mpow amit már eladtam.Direkt azért rendeltem többet, mert kíváncsi voltam lesz-e használható a 10e alatti kategóriában, és pozitív csalódás volt mind ha úgy vesszük. Ezeknél már egyéni ízlés kérdése kinek melyik tetszik, mindegyik haveromnak másik jött be Szerintem vmennyivel jobban / tisztábban szól az Awei a QCY-nál, és majdnem fele annyiba kerül
A vezetékessel talán nem is jó összehasonlítani, mert más célra lett kitalálva, de futáshoz, edzéshez vitathatatlan a BT technológia előnye. A Rock Mula szintjét pl simán hozzák a fentiek.
-
mateus
senior tag
válasz holozis_HUN #69912 üzenetére
Nekem van BW, meg mellette 3 BT füles is. Sporthoz meg munkába járáshoz a BT fuleseket használom, nem rosszabbak annyival. Pl a qcy12 is teljesen vállalható (akár csak az awei 990 es társai), hacsak nem high-end cuccokon nőttél fel.
Ha sportoláshoz, futáshoz kell, akkor qcy (stabilabb a fülben a kampónak köszönhetően), ha csak utazgatáshoz , sétáláshoz, akkor awei is jó.[ Szerkesztve ]
-
mateus
senior tag
válasz holozis_HUN #69898 üzenetére
Ha számít az üzemidő, akkor az Mpow jó választás lehet, 8 órát bír a leírás szerint egy feltöltéssel, nekem is megvolt simán akörül.
-
mateus
senior tag
válasz holozis_HUN #69820 üzenetére
Nemrég én is berendeltem egy BW ES1-et, én nagyon szeretem, de néhány ismerősöm szerint túl sok a magas alapból. Én kb 2 perc alatt megszoktam, és szerintem szépen, tisztán szól. De az se mindegy milyen illesztékkel használod, meg kell találni neked melyikkel jobb.
-
mateus
senior tag
Amúgy ez az aptx dolog hogy működik?
Ha tudja a füles és a teló is, akkor automatikusan megy, vagy ehhez kell vmi külön lejátszó / mód beállítás? -
mateus
senior tag
válasz Blackmirror #69814 üzenetére
Nekem van egy QCY QC12 is ami Aptx-es, de nekem mégis egy kicsivel jobban bejön az Awei A990 hangja.
Igaz sportoláshoz a QCY marad, mivel az tud úgy bent maradni a fülben a kis gumikampóval, hogy nem mozog meg nem húzza le a kis hangerővezérlő panel.
De ha nem futáshoz kell, akkor meg inkább az Awei.
(Az mpow volt a legdrágább a maga 22 dolcsis árával, de mégis azt adtam el a 4 közül, abban már túl sok volt a basszus nekem, pedig szeretem ha van)[ Szerkesztve ]
-
mateus
senior tag
válasz Blackmirror #69811 üzenetére
Szerintem nagyot nem fogsz benne csalódni.
Én 4 félét rendeltem a 10e alatti kategóriában (és pont az Awei hangzása nyerte el a legjobban a tetszésem ha elvonatkoztatok az 55-ről 25 dolcsira leárazott Brainwavz-tól).
Pont azért rendeltem több félét, mert nem tudtam melyik hogy jön be, de mindegyik használható volt utazás során, vagy sportolás alatti zenehallgatáshoz. Ha meg minőségi, tiszta zenét akarok hallgatni, akkor otthon fejhallgatóval -
mateus
senior tag
Írtam a hivatalos support-nak, azt válaszolták, hogy már nem része a csomagnak, és már készleten sincs nekik h küldjenek. A doboza nem lett "update-elve", ezért ragasztják le. Egy másik fórumtárs is ugyanígy járt nemrég.
De megemlítették, hogy tudok vásárolni az ebay-en vagy amazonon ilyen ear hookot, kedvesek -
mateus
senior tag
-
mateus
senior tag
De a vicc, hogy a hivatalos oldalról rendeltem meg, az Aliról rendelve meg a közel féláron kapott füleseknél megvolt minden tartozék.
Amúgy a szárnyakat akartam írni, azok hiányoznak (azon kívül csak az illesztékek és a töltő jár, azok benne voltak szerencsére )
Most anélkül hallgattam melóba jövet, nem esett ki, de sportoláshoz nem ezt fogom így használni.[ Szerkesztve ]
-
mateus
senior tag
válasz fericske #69112 üzenetére
Akárhogy néztem a készülékházat, nem találtam rajta lyukakat.
Na mindegy, ez van.Viszont ami gáz, hogy a klipszek kimaradtak a csomagból, és mind a dobozon felsorolt tartozékoknál mind a használati utasításban le van ragasztva a rá vonatkozó rész, szóval szándékosan.
Na most ezt nem láttam odaírva, hogy az akciós áron ezt nem kapja meg az ember...
Elég kellemetlen egy ilyen olcsó valami miatt negatív szájízzel nyilatkozni róluk. -
mateus
senior tag
válasz holozis_HUN #69117 üzenetére
Nekem QCY QY12 van, szerintem teljesen jó, bár én a nagy Ali 7éves szülinapi akcióban fogtam ki 16 dolcsi körül a hivatalos store-ban, de szerintem lazán megéri. Mágneses, tudja az aptx-et, és nincs driver flex.
[ Szerkesztve ]
-
mateus
senior tag
Na megjött a Brainwavz Blu-200 BT füles, jó cucc.
Viszont a balosa driver flexel (a jobbos nem, próbáltam fordítva is, mindig csak a balos).
Ez lehet garis hiba, vagy így kell elfogadni? -
mateus
senior tag
válasz HUTCHDB #69043 üzenetére
Sztem az Awei A990BL a legjobb arra a felsorolt 3 közül, most hogy egymás után meghallgattam mindegyikkel 1-2 disco zenét.
Sajna a Brainwavz még nem jött meg, így egy drágább / nevesebb fajtával nem sikerült összehasonlítani, de úgy gondolom a saját árkategóriájában nem nagyon veri oda másik. -
mateus
senior tag
válasz HUTCHDB #69037 üzenetére
Nekem a napokban jött meg egy QCY QY12, sztem teljesen jó az is.
Mellette egy Mpow Wolverine és egy Awei 990BL van, meg érkezőben egy Brainwavz BLU-200 (húsvéti akcióban volt 55 dolcsi helyett volt 25). Eddig egyik sem olyan h köröket verne a másikra, mindegyik teljesen hallgatható, persze kicsit másabb is, kinek mi jön be. -
mateus
senior tag
Vezeték nélkülire:
Most jött meg az Awei A990BL, amit egy Mpow Wolverine-nal tudok összehasonlítani (úton van még egy QCY QY12 és egy Brainwavz Blu-200).
Szerintem nagyon jól szól ez az Awei ezért a 13-16 dolcsis árért (boltban 10e körül van).
Hybrid illesztékkel jön, sajna a használati utasítás kínai, de anélkül is rá lehet jönni hogy működik
A mélyek pontosabbak, kellemesebbek a fülnek mint az Mpow-nál, bár én többnyire mai slágereket hallgatok vegyesen.
Negatívumok: Driver-flex, és hogy nem mágneses ha ez valakit zavar (az Mpow Wolverine sem az).
A hangerőszabályzó elég nagy, lehetne kisebb, csinosabb.Vannak drágább füleseim is, de ezt abszolút vállalhatónak tartom, főleg az ára tekintetében, kedvenc lehet sokaknál.
[ Szerkesztve ]
-
mateus
senior tag
Nemrég jött meg a Blitzwolf ES1, én nagyon meg vagyok elégedve, 12 dolcsiért minőségi doboz és hordtáska is jár hozzá.
A hangja is nagyon bejön, szép tisztán szól, a mélyét sem találom soknak (kevesebb mint a CX400II, legalábbis a gyári illesztékkel).
Jelenleg egy Rock Mula és egy Sennheiser CX400II van itthon amikkel összehasonlítom és nekem ez jön be a legjobban, elég jó vétel ennyiért mindent figyelembe véve. -
mateus
senior tag
Az mennyire természetes, hogy egy BT füles esetén ahogy mozgatom a fülemben ilyen apró recsegő hangokat hallok néha? Ez füles hiba?
-
mateus
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ASUS ROG Ally
- Windows 11
- Tökéletes töketlenség
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- HDD probléma (nem adatmentés)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest