- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DiXoN008
tag
válasz DiXoN008 #2555 üzenetére
Na magamnak válaszolva, feltettem ezt a nemhivatalos driver frissítő pakkot. Szerncsére nem rontotta el a rendszert és megmaradt a gyors indulás, csak frissebb driverekkel.
Olyan sok különbséget nem tapasztalok, mondjuk leginkább csak 3D Markot néztem a 6.9-es Catalyst miatt, de nem sokat változott, 2001-ben kevesebbet teljesít 03-ban kb ugyanannyit a 05-ben meg kb 100 pontal csinál többet. Szóval nem lett sem rosszabb a gépem teljesítménye, talán tényleg ez a catalyst frissítés hozhatott volna valamit, mert ezenkívül csak chipset, lan, wlan tapipad drivert meg talán raid drivert (de abban nem vagyok biztos) dobott csak fel. De azért még megfigyelés alatt tartom a rendszert hátha megfigyelek valamit.
Szóval ha valaki frissebb drivereket akar a notijára a fusiján, akkor leszedheti a notijához a frivereket, de nem fontos. -
parandroid
félisten
válasz DiXoN008 #2419 üzenetére
Nem vagyok a téma moderátora, csak sokat jár a szám a notebookos topikokban.
A kép alapján úgy nézem, hogy az egy új nx szériás HP gép, tehát a gyártó alsó kategóriája. Apróbb illesztési hibán nem lepődnék meg, de ugye említette már tulaj a topikban, hogy nemigen meri egy kézzel az egyik oldalánál fogva megemelni a gépet, mert recseg-ropog. Ezt azért a HP nem engedi meg magának a legolcsóbb gépeinél sem.
A gyártók pillanatnyilag az első notebookot vásárlókra utaznak - különösen ebben a régióban. Az első notebookot vásárlókra pedig igaz az a tétel, hogy fogalmuk sincs, hogy pontosan mire való egy notebook, és az asztali gépeken szerzett tapasztalatok alapján döntenek. Írom ezt anélkül, hogy bárkit megbántanék, hiszen én is ugyanígy kezdtem, nem is olyan régen: 3 éve volt talán, hogy az első saját gépemet vettem, egy mobile Athlon procis Sony Vaiot. Legalább a minőségére nem lehetett panasz, de nagy volt, nehéz melegedett, és alig ment valamit akkuról. A teljesítményével nem volt gond, tudott mindent amit kellett, sőt. Mostanra mégis eljutottam egy business class subnotebookig. És hogy hol volt a kompromisszum? Nos, én a garancián és a kapcolt szolgáltatásokon spóroltam: asis HP-t vettem 3 helyett 1 év garanciával, oprendszer és lokalizáció nélkül. Viszont annyiért, amennyiért itt a FuSi belépőszintű modelljeit keresik sokan: a nettó 200e Ft-os kategóriában.
A gép full fémházas, alig több mint 1,5kg, meg merem emelni bármelyik sarkánál fogva, nem kell félteni, hogy karcolódik, hogy melegszik, benne van minden, amit egy notebooknak tudnia kell, és 5 óra fölött megy akkuról. Játszani és fotókat szerkesztgetni meg ott van az asztali gépem.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz DiXoN008 #2413 üzenetére
Először is leszögezném, hogy eszem ágában sincs beléd kötni, tisztelem és tiszteletben tartom a véleményed, tapasztalataid, de van néhány dolog, amivel kapcsolatban az enyémeket is leírnám:
'' egyszer a táskába a noti tetejére beraktam a noti tetejére gémkapoccsal össze fogott lapokat, az nagyon kicsit megkarcolta a tetejét, de én voltam a hülye és az minden noti tetjén ott hagyta volna a nyomát.''
Ha tudnád mi mindent dobálnak bele a notitáskába a céges géptulajdonosok, nem írnál ilyet. Valahogy az IBM-ek, HP-k mégsem karcosak. Nem mondom azt, hogy rugós bicskával nekiesve nem lehetne öszekarcolni, de egy gémkapoccsal összetűzött papírkupac biztosan nem tud benne kárt tenni szállítás közben. Az enyémen sincs egy darab karc sem, pedig a táskában rendszeresen van mellette töltő, telefontöltő, egér, elemek, toll, írótömb, mappák, irattartók, és nincs külön elválasztása egyiknek sem. Sose figyeltem még rá, hogy hogyan teszem ezeket bele, és nem klasszikus notebook táskám van, hanem vállra akasztós (azaz nincs hordfüle, hogy aktatáskaszerűen cipeld).
'' van a fősulin évfolyamtársambak egy Asus notija, és neki fél év alatt az ezüst színből feketére kopott a csuklója alatt a festés''
Ez bármelyik nem anyagában színezett típussal előfordulhat. Egyébként elképzelhető, hogy az illető izzadtsága kicsit maróbb az átlagosnál. Van ilyen.
'' azért a HP-n is teláltam gyengébb illesztési pontot''
Ha egyszer összefutnánk valahol, szívesen a kezedbe nyomom a gépet, keresgélj rajta gyengébb illsztési pontokat. De ha valahol egyszer találkozol egy T-s sorozatú IBM-mel, vizsgáld át nyugodtan, Légy szigorú és gyanakvó. Persze ezek nem belépő kategóriás gépek.
''aki normálisan használja a notiját, az íróasztalon, vonaton, suliban használja, nem dobálozik vele nem áll rá, annak nagyon jó választás''
Azért iskolába és vonaton én nem nagyon erőltetnék egy alsókategóriás konzumer gépet - ahogy munkára sem. Ezek pont olyan helyek, ahol nem könnyű vigyázni rá, és bármikor bármi történhet. A méretéről, súlyáról és az akkuidőről nem is beszélve. Ha már valaki ilyet vesz és tényleg vigyázni akar rá, akkor inkább ne nagyon vigye sehova, vagy legfeljebb az albérlet és otthon között cipelgesse, akkor jó eséllyel tényleg jó állapotban meg lehet őrizni hosszabb ideig őket.
''több oldalon is írják hogy ár/teljesítmény arányban a legjobb választás a Fusi''
Teljesítmény alapján venni notebookot legalábbis meggondolatlanság. Javaslom inkább az ár/érték mutató tanulmányozását, sokkal többet számít egy notebook esetében, amit az esetek 80-90%-ában csak kis teljesítményigényű alkalmazások futtatására használsz - irodai alkalmazások, vállalatirányítási rendszerek, levelezés, programozás, internet, zene, film. Grafikai munkákra, videószerkesztésre, tervezésre vagy akár játékra egy notebook soha nem lesz ideális választás.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bajzso
tag
válasz DiXoN008 #2325 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Pont a Core 2 Duo procis gép van Ati X1400-as videóval, az Amd Turion meg X700-assal.
Akkor most melyiket?
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilopi/amilo_pi1536 (Metroban 280.000Ft)
vagy pedig
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_a/amilo_a3667g_02 (Metroban 276.000Ft)
Játékra, szórakozásra melyiket inkább?
[Szerkesztve]bajzso
-
-
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #2152 üzenetére
Akkor én már meg sem nézem, annyit azért tudok, hogy multkor egy asszem 720ast néztem és a tökéletes képen kívül semmi sem lepett meg Tudja valaki, hogy milyen képe lehet egy ilyen HD videónak egy LCD digit TVn, természetesen DVI keresztül? Vagy ilyennel nem próbálkozott még senki? Mert én most akarok venni egy Samsung TVt [link]
Vajon milyen képe lesz, mert elvileg HD Ready teknika, bármi is legyen az
HIJ -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1995 üzenetére
Az akku már rendben van (valamiért nem töltött, kihúztam, vissza és jó lett). Mint utóbb kiderül, hogy csak megrendelték az alkatrészeket, de nem rakták bele, mivel a videókártya és a hűtő rendszer kicserélése után nem volt gond a tesztek során.Még jó hogy a vinyóra vártunk majdnem egy hetet, hogy egyáltalán neki álljanak és kiderült, hogy még csak bele se rakták...
Lehet, hogy reklamáció lesz belőle..
A hűtő az valamivel jobb vagy legalábbis hangosab de tény, hogy a tesztek alatt a proci hője nem ment 58 fölé és kézre is hidegebb mint volt. Mind1 a hétvégén még kap lehetőséget.
HIJ -
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1941 üzenetére
Köszi a választ!
Én sem gyakran hibernálom, pont olyan okból, amiért te sem, de aksiról néha jól jön, ha nem kell teljesen kikapcsolni, mert kicsit gazdaságosabb az energie-vel.
Egyébként mennyit vártál? Mert ilyenre nem gondoltam, csak újraindítottam. Aztán párszor még csinálta ezt és beírtam ide.
Egy másik érdekesség! Silent módban a prci 0,8 volton üzemel. Ha így elaltatom (készenlét) és utána felébresztem, felugrik fix 0,99 voltra a feszültség. Ilyenkor az segít, hogy ki a silentből, majd vissza. Itt az idő sem oldja meg, mert több órányi használat után néztem bele az everestbe és láttam, hogy 0,99 van 0,8 helyett, miután aludt a gép. Ilyen tapasztalat?Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Niczo
senior tag
válasz DiXoN008 #1892 üzenetére
Te vagy a kivétel erősíti a szabályt
Ha nem telepítgetsz mindent össze-vissza, elég sokáig kihúzza a winfos.
Apám L7300-asán akkor volt win telepítés, amikor 1,5 éve megvettem. Persze amivel ő játszik, az max a passziánszHa nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1859 üzenetére
Hm...Egész érdekes az a vga-cserélős link amit írtál. Nem kis teljesítménynövekedést eredményez a 6800 Go! Csak kérdés, hogy mennyire kompatibilis, gondolok pl. az energiatakarékossági funkciók mennyire működnek, meg persze a melegedés! De azt hiszem, ha más nem, akkor az ára biztosan lebeszél! 300 euró kicsit sok ilyenre, főleg úgy, hogy az x700-asal nem tudnék mit kezdeni!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1836 üzenetére
Nekem csak 6.4 felett működött a silent gomb.Vagyis ha le van véve a sebesség és megnyomom a silent gombot, akkkor maxra lövi vissza... Eddig a 6.6 al működött normálisan, akkor ha megnyomtam a silentet nem nyúlt a VGAhoz.Viszont másik gondom, hogy bármelyiket rakom fel a 6.4en kívül, akkor a Cpanel megnyitása alatt kifagy.
HIJ -
Rocko
tag
válasz DiXoN008 #1831 üzenetére
Már próbáltam szétszedni a gépet -sikerült is-. A hűtés úgy van meg oldva hogy van a központi ventillátor és a prociról meg a kártyáról heatpipeok vezetik a hőt a ventillátor bordájára. Az X700 felett egy elég nagy borda van ami bőőőven beteríti a kártyát. Szala hűtés elég univerzális... ha befér alá.
Amúgy amradok is az X700nál csak érdekelt hogy lehet e... Köszi az infókat... -
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1818 üzenetére
Én is rengeteget próbálgattam az ATI drivereket, de sajnos mindegyikkel volt valami gond. A gyárival az, hogy régi, és pl AoE 3-ban rosszul jeleníti meg az árnyékokat, a 6.x-esek fagynak néha, silent módban nem hozza be a CC-t, és nem reagál a silentre, meg a powerplay is ügyeskedéssel megy (hála neked DiXoN ). De igazából a 105/120 órajel sem hoz több akkuidőt és kevesebb melegedést, mint a 209/182, amit a silent gombra vesz le a gyári driver. Direkt ezt is teszteltem. Egyedül az 5.11-es működik jól, ami nem gyári, de alapból reagál a silent gombra, és néha csak akkor nem adja be a CC-t, ha előtte ment az everest (érdekes ). Szóval én ezt használom és jól működik. Egy gombbal visszavesz mindent és nem kell billentyűkombinációkkal babrálni. Már belefáradtam a driverkeresésbe!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1814 üzenetére
Valóban, elhamarkodott volt a hozzászólásom, mivel csak úgy emlékeztem, hogy felraktam holott csak letöltöttem... Viszont a Kékhalál is bejött azonnal, amint megakartam nyitni az ATI CPanelt Ugyhogy ha lesz egykis időm, akkor letöltöm a fujitsu oldaláról a frissítést.Ott láttam valami catalystet. Az alaplapi biosom pedig 19.10.2005 dátumú.
HIJ -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1810 üzenetére
No figy én ezt raktam fel és nagyon szépen megyeget.[link]
A kompatibilitását én csak addig néztem, hogy x700, de azt hogy kifejezetten noti típusra is van azt nem figyeltem, de mint mondtam eddig nincs gond...
Előtte volt néhányszor kékhalál valamilyen ati komponens miatt és ezért frissítettem, azóta ilyen sincs.
HIJ -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1757 üzenetére
Csakhogy a kuncsaftnak van igaza, mert hiába próbál elküldeni egy telefon a fujitsunak és kinyalják... a kutya tálját is.Legalábbis nálunk így van (Whirlpool márkaszervíz).De mind1 ez úgyis akkor derül ki és eddig úgynéz ki, hogy nemlesz rá szükség és remélem így is marad.
HIJ -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1754 üzenetére
Hát elvileg bővítés céljából szét lehet szedni.
Igazából nincs kifejezetten benne a könyvében az, hogy burkolat megbontása miatt megszűnik.Esetleg ez vonatkozhat is, de ez sem konkrétan erre :
A garanciaigény megszűnik,
• ha a Vevő olyan alkatrészekkel, komponensekkel vagy periféria készülékekkel látja el vagy
használja a Fujitsu Siemens Computers termékeit, amelyeknek használatát a Fujitsu Siemens
Computers nem engedélyezte a konkrét alkalmazásnál,
• amennyiben a terméken a Fujitsu Siemens Computers által meg nem hatalmazott személyek
nyújtanak szerviz szolgáltatásokat/végeznek javításokat vagy eszközölnek egyéb
változtatásokat, kivéve, ha a hibát igazolhatóan nem ezek az események idézték elő vagy ha a hiba nem azok
következtében lépett fel.
Szal a szétszedést nem korlátozza.
szerk.: meg konkrétan ez, de ez nem vonja maga után a garancia elveszítését, max megcsap az áram
A készüléken javításokat csak az erre felhatalmazott szakszemélyzet végezhet. Az illetéktelen
felnyitás, szakszerűtlen javítás a felhasználó számára komoly veszélyt jelenthet (áramütés
veszélye, energia felhasználásával kapcsolatos veszélyek, tűzveszély).
HIJ
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1747 üzenetére
Akkor lehet, hogy fél éve még samsungot raktak bele, de ebben már Fusi vinyó van.
Lemezes meghajtó FUJITSU MHT2080BH SCSI Disk Device (80 GB, 5400 RPM, SATA)
A kopás nekem sem a csuklónál, hanem a noti tetején jelentkezett, holott mint egy hímestojásra, úgy vigyáztam...
HIJ -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1740 üzenetére
Prime -al terhelem és semmi... Most megpróbálok egy biost keresni hozzá és frissíteni. Egyébként látható, hogy a win betöltése is több idő ergo hardveresen megy 800on a proci nem a windows szabályozza vissza. De az még érdekes, hogy most ezt a 800at 1,0V -al produkálja, holott ameddig jól működött ezt 0,8V-al tette
HIJ -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1735 üzenetére
Igen, énis utána olvastam. A kép stimmel csak a memó és a proci van fordítva ebben. Szédszedtem, hátha valami illesztési gond van és azért melegedik, de nem.De valóban a vinyó ilyen rohadt meleg.Mindenképpen szervíz lesz és akkor már megemlítem ezt az 50 fokos átlaghőmérsékletet is, mert most ugye 800 Mhzen megy és így is nyugalmi állapotban annyi.Újrahúztam az oprendszert is, de nemoldott meg semmit.
HIJ -
HIJ
őstag
válasz DiXoN008 #1731 üzenetére
Nos akkor valami hűtés gond mégiscsak van itt, mivel nekem ha elindítom és nemcsinálok semmit, akkoris minimum 43-45 fokos.Nemtudom, nálad ír valamit a ventilátorra az everest? Mert az asztalimba ott ugye írja a fordulatszámot.
Nekem néha nem jelentkezik be az xp.Ez nemvalószínű, hogy oprendszer, mert kettő is van rajta és mindkettőnél megáll az Ön személyes beállításai betöltés -nél, megy az egér, de nem lép be.Ekkor egy ujraindítás és jó.Nemértem...
A ventit meg néha hallom felpörögni, de aztán visszaáll egy nagyon alacsony fokozatra.Lehet ez is az oka.Meglátom, mert most folyamatos teszteknek szeretném alávetni.Csakhogy most vettem észre, hogy a reggeli leállás óta nem állítgatja a procisebességet, hanem folyamatosan 800on jár.
HIJ -
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1590 üzenetére
Sajnos nekem is igencsak izzad a gépem ebben a melegben! Mindent minimumra véve alig terhelve is megközelíti az 50 fokot. Égeti is a kezem gépelés közben!
Megnéztem közelebbről, és úgy látom, hogy elég gyér a pasztázása. Nekiálltam szétszedni, hogy nyomjak egy kis szilikont a hőcső és a proc/vga közé, de nem sikerült levennem a hűtőt. Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Ha igen, akkor ossza már meg velünk, hogyan állt neki és milyen eredmény született! Kicsavartam 50 csavart, de nem tudtam kiszedni a hűtőt, feszegetni meg nem akartam!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
kekegsm
őstag
Ja, és nagyon játékfüggő is. Ha jól emlékszem, az NFS-ben pl a kb azonos szintű Ati és Nvidia közül az Ati jobban teljesít, a COD2ben már fordított a helyzet. Ki melyik funkciókat használja.
egyébként egyre kevesebbet látni, de az X600 is egy jó alternativa. Alig lassabb az X700-nál, és jóval olcsóbb. (ua a notit Acernál X700/128-al 1299€, X600/128-al csak 1050€ volt a múltkor)Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
Játékra alkalmatlan az x200, jobb, ha egy Ati 9600-9700-el, vagy egy GF 5600-5800 -el veszed inkább. Olcsóbb, gyorsabb. az X300-at is el lehet felejteni, az X1300-X1400-al együtt, botrányosak. Ugyanilyen az Nvidia-nál a 7300-7400.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Coyote2000
őstag
Nekem is Asusom van,Cel 1,5 GHz, 512 RAM, i82852/82855 videóval, és NFSU is felejtős, az NFSU2-t és MW-t megpróbálni sem érdemes, CoD butítva, CoD2 minimális beállításokkal élvezhetetlen szinten fut el.
Akkor asszem az X700 mellett döntök.
Most nekem is CPU 57C, alaplap 52C, nemtom mennyire jó dolog ez... és minimális igénybevétel van csak. Állítólag FSC gépek még jobban fűtenek... -
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1557 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, most már nekem is megy a Powerplay!!
Más: nem tud valaki olyan progit, amivel lehet szabályozni/bekapcsolni a noti ventijét? Ami tudja az amilo m1437g-jét! Mert ebben a nyári dög melegben nagyon fűt a gép, és kényelmetlen gépelni rajta! A venti meg 50 fok fölött kapcsol be, ami sok nekem!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
DiXoN008
tag
válasz DiXoN008 #1566 üzenetére
Nem is olyan rossz többet bír mint 20 perc Minden fullon ment a proci 1,86 GHz-n a Powerplay-t kikapcsoltam így a GPU 350/300-on ment és így a BatteryMon szerint 1:15 percet ment volna és 54-t ment is és 30%.nál hagytam abba és dugtam vissza a tápra. Meg hogy azért ne csak úgy menjen ment a BF2 közbena fényerő a max fényerőtől 2x FN+F8 -ra volt véve (jobban nem tom mondani).
-
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1557 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!!!
Hétvégén rávetem magam és kipróbálom. Jelenleg nekem nem sikerül 2 óra 10 perc körülinél többet kihoznom az akksiból, ami nagyon idegesít! Gondolom nem csak a powerplay-el van gondom, de majd megnézem tüzetesen!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1554 üzenetére
Szia!
Nagyon örülnék, ha meg tudnád osztani velünk, hogyan bírtad működésre a powerplay-t!!
Sajnos én egyátalán nem tudok németül, ezért nem tudok magam utánaolvasni. Éppen most gondolkodom rajta, hogyan tudnám az akkuidőt megnövelni, mert szükség lenne rá!
Egyébként mekkora a legnagyobb akksi, ami belemegy egy Amilo M1437G-be? Mert még akkucserébe is gondolkodom.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
efte
csendes tag
válasz DiXoN008 #1310 üzenetére
Köszi a segitséget mindkettőtöknek!
Közben kiderült, hogy az InstantOn-t már az első felindulásomban letöltöttem, ott volt a kupacban a pendrive-on, csak még nem volt időm lefuttatni. Kíváncsi leszek, hogy műxik -e, mert nincs benne a géplistában a 3667-es. Majd megírom, ha érdekel valakitMáj presösz: FuSi Amilo A3667G-02: Turion64 ML32 1.8GHz/1GB/100GB/X700
-
morfondőr
őstag
válasz DiXoN008 #1286 üzenetére
Szia!
Nekem is pont ugyanez a bajom a 6.1-es driverrel! A Powerplay nem akarja visszavenni a vga órajeleit, ha akksiról vagyok, ami nagyon zavaró, mert kb. fél órával kevesebbet megy így a gép. Sikerült esetleg megoldani valamit az ügyben?Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
efte
csendes tag
válasz DiXoN008 #1229 üzenetére
Sziasztok!
Én nagyon gondolkodom ezen a 17''-os gépen, konkrétan: [link]
Tudnátok mondani egy véleményt? Mi az ami szóba jöhet ellene? VIA chipkészlet nem gázos? Sajna nem értek hozzá, de valakitől valamikor hallottam, hogy inkább intel-es chipkészletű legyen, azon sok múlik (de vajon mi?).
Ha megnyugtattok, holnap megveszem...
thnx!
TBeeMáj presösz: FuSi Amilo A3667G-02: Turion64 ML32 1.8GHz/1GB/100GB/X700
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
válasz DiXoN008 #1201 üzenetére
Megnéztem a deskupdate-t,sajna nemn műxik,mert az inkább csak a meglévő drivert frissítené,nem is írja,hogy vga drivert akar telepíteni.Az eszközkezelőben a PCI és VGA mellett van sárga felkiáltójel,ezeket se ismerte fel.A identification serial number alapján rákerestem a típusára,ott ezt irja : Downloads results AMILO-D P4 P2000 14.1´´TFT.Ehhez nem találok viszont drivert, + még azt se tudom,hogy milyen VGA van benne , ATI v S3,úgyhogy így elég gáz.De azért még tovább próbálkozok,mert nem maradhat így videokártya illesztő nélkül.
"oh no the devil has a code for god mode!!!"
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
válasz DiXoN008 #1194 üzenetére
Kösz szépen a linket,ezt én is átböngésztem már,és így az ismeretlenben tapogatózva tényleg kiba... nehéz rábukkanni a megfelelő kiválasztására.Így jár,aki telep cd nélkül vesz gépet .Ezt a DeskUpdate-t viszont ki is fogjuk próbálni az első leendő alkalommal,és akkor visszaírok ide,hogy miként is műxik ez.
"oh no the devil has a code for god mode!!!"
-
Gergeli
tag
-
OddMan
őstag
válasz DiXoN008 #1183 üzenetére
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egy AMD Mobil Sempron 3400+ felér egy P4 3.0GHz-es prescott procival?
Játszani max. csak a Warcraft3, és hasonló szintű progikkal akarok és HD-WMV filmeket is szeretnék nézni rajta (amihez P4 3GHz-es procit ajánlanak), meg a többi apróság pl. net stb.
A Mobile AMD Turion64 ML-32 proci kb. milyen P4 procinak felel meg [link]?
[Szerkesztve]''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
RudiG
tag
válasz DiXoN008 #1134 üzenetére
Én is ár/teljesítmény miatt néztem ki a FuSi 1437G-t, meg úgy általánosan is eléggé jók. Viszont minőségéről én is sok rosszat hallottam, de ezek csak a régebbi modedllekre vonatkoznak. Itt a fórumon megforduló embereknek mostani modelljeik vannak és semmi gondjuk nincs vele. Barátnőméknek is van 1 FuSi 1450G-jük és teljesen korrekt. Én azért picit paráztam a meghibásodástól, ezért vettem 2év garis notit, picit sajnálom, h nem FuSi, mert tényleg nagyonjónak tűnnek és nekem a 1437G-nek a gépe tetszett eddig a legjobban az összes notebook közül,amit eddig láttam. Sztem nézd meg őket és azt vedd, aminek olyan a képe, egyébként meg, ha nem kell mobil legyen, akkor a nagyobb órajeleset. Sztem csak az eladásnál fog jelenkezni az a kis probléma, hogy nem ''igazi'' mobilprocesszoros a dolog,de addig mindenképp élvezheted majd a nagyobb órajelk előnyét. Mondjuk az is igaz, hogy nem sokat számít az a 200mhz,sztem és a turion értékállóbb(sztem), de az biztos, hogy, ha játszani si akarsz rajta, akkor mindenképpen azt vegyed, amiben x700 van, ráadásul a videeokártya az nem cserélhető eszköz.
Szvsz 1667, mert procik közt nincs nagy teljesítmény különbség, viszon a videókarik szinte összehasonlíthatatlanok.
De ne verd le rajtam,ha rossz tanácsot adtam
[Szerkesztve]üdv, én <~ˇ^ˇ~> ASUS-A6VA rullz >>*1.73 centrino . X700 . 2x512 DDR2 . 80GB 5400rpm .
-
MrSealRD
veterán
válasz DiXoN008 #1134 üzenetére
Olyan ember mondta ezt aki ennek FS-ek eket is árul.
De azóta kitudja ez csak néhány hónapja volt.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz DiXoN008 #1132 üzenetére
Üdv!
Ugyanarra a célra keresek notit én is mint, te. Eddig már majdnem az összes gyártó termékét megrágtam, de egyértelműen nem tudok dönteni.
a Fusjitsu-Siemens-ekkel kapcsolatban általánosságban tapasztalható tápproblémákról beszéltek én ezért tettem le róla.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
RudiG
tag
válasz DiXoN008 #1126 üzenetére
Hali!
Sztem az első noti(A1651G 02) lényegesen mobilabbnak mondható, a második modellnél(A1667G 01), amelyen valszeg játszani is tudsz majd az elsővel ellentétben. Bár kérdés, hogy passziánszra kell,CS-re 1.6-ra,vagy a legújabb csúcsjátékra(ez csak az A1667G-n megy majd sztem). Turionokról én elég sok jót hallottam, meg ugye újabb technológia is mint a másikban zakatoló mobil athlon, ellenben teljesítményben talán gyengébb. Az igazi különbség a videókari.X700 legjobb tudomásom szerint az egyik legjobb a jelenlegi piacon(és ezt a későbbiekben is értékelni fogja majd a vevő), az X200 meg csak vm integrált cumó, ha nem tájékozódtam félre és nem 1 nagy erőmű, viszont cserébe nem is fogyaszt.
Én a helyedben egyébként fognám magam és megnéznék 1-2 német online boltot és vennék egy 2éves nemzetközi garis ASUS-t, ugyan ennyiért kb hasonló teljesítménnyel
Én ezt tettem és kiváncsian várom az eredményt...már csak 1-2 nap és itt leszüdv, én <~ˇ^ˇ~> ASUS-A6VA rullz >>*1.73 centrino . X700 . 2x512 DDR2 . 80GB 5400rpm .
-
plastic-+
tag
válasz DiXoN008 #841 üzenetére
Hali!
Szerintem a Fujitsu Siemens-ek korrekt kis gépek!
Én már használtam egy párat!!
Viszont azt tudnod kell, hogy az aksi benne elég gyengusz!! Ezek az aksi-k kb. 1 órát, de maximum 1,2 órát bírnak ki!!
De szerintem vedd ezt meg!! ..s majd ha lesz pénzed vegyél még egy 5-6 ezer mAh -ás akksit! -
Dr. Akula
félisten
válasz DiXoN008 #841 üzenetére
Egy 240k-s notiba tuti nem a 25W-os sempront rakják, hanem a 65W-osat, fűt rendesen (és zabálja az áramot), ugyanez a helyzet a legolcsóbb A64-es géppel is (persze tudásra több mint a sempron). Ha már ez utóbbi, akkor inkább a 02-eset vedd belőle, az már turionos, méghozzá Turion MT-s, 25W-al. Ebben már van x700-as viceochip is, az első linken levő notiban csak egy integrált gagyi. Ezekből mindenképp a FuSi A1667G 02-t ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS routerek
- Sorozatok
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- HDMI topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G2 5.gen core i5-ös notebook leárazás!!!AkciÓÓ
- Dell (i5, 8 GB, 250 SSD, 2 GB VGA) egyszerűbb játékokhoz! AkciÓ
- Dell Latitude 3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD) AkciÓÓ!
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Lenovo Legion 5 15,6" FHD Ryzen 7 6800H, 16GB, 512GB SSD RTX 3060 6GB,STORM GRAY,ÚJ,GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest