- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vajar
csendes tag
hm... a 2.62-t nem is néztem, mert annak nincs a végén az A.
''This is the ND6750A OEM firmware 2.61
Only flash this firmware, if your drive is configured for normal ATA''
Honnan tudom, hogy vajon az enyém normál atán van? Vagy ez mit akar jelenteni?
Mert a vinyó pl sata-s, de abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán erre gondolnak.
És ennek a dátuma még régebbi, mint ami benne van. Vagy tök rosszul értelmezem, azt az egész oldalt? -
Vajar
csendes tag
Ja igen. Azt nem írtam oda, hogy a 2006-03-xx -es firmware az a 2.42, és ez van most benne. A google volt az első ahol néztem (és én is ezt az oldalt találtam), de sajna nem találtam hozzá újabbat. A 2.42 meg ugye már kb egy éves fw. Azóta 100millió féle lemez jött ki Vagy valamit nem értelmeztem jól azon az oldalon? Az is lehet. Megpróbáljam belecsapni ezt? Hátha ez jobb...
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
Helló!
Érdekes és rendkívül idegesítő problémába ütköztem. A notimban (amilo xi 1546) lévő dvd író (nec nd-6750A) nem hajlandó megírni az új lemezeket. Nem ismeri azt a médiakódot. Eleinte nem érdekelt, de mostmár eljutottam oda, hogy lassan minden lemezzel ez lesz a gond. Gondoltam megérett a firmware frissítésre, de nem találok hozzá 2006-03-xx nél újabb fw-t. Tud valalaki segíteni ebben? A nec oldalon semmit nem találtam, a fusi oldalán szintén semmi. Amúgy se voltam megelégedve ezzel az íróval, de mostmár kezdek nagyon mérges lenni. A noti kb fél éves, és emiatt nem akarok új írót venni bele. -
Vajar
csendes tag
válasz marvin_BP #3567 üzenetére
Én is a c-enternél vettem a kiterjesztést. Nekem nem volt velük semmi gondom (ajánlottam is őket itt a fórumban). Igaz, hogy én is 1 hónap múlva vehettem át a kis borítékot, de aztán minden simán ment. Én inkább attól félek, hogy amikor a garanciát akarod igénybe venni, akkor lesz a nagyobb baj. Ha jól tudom a c-enter szervizeléssel nem foglalkozik. Na mindegy.
Amúgy én úgy tudom, hogy ha megrendeled a garikiterjesztést még 90 napon belül, akkor nem csúszhatsz ki a határidőből amiatt, ha ők nem küldik vissza. Az átvételtől számítva pedig asszem 1 hónapod van az aktiválásra. De erre nem vennék mérget. -
Vajar
csendes tag
Régebben már volt valakinek olyan, hogy a win nem jól látta a sebességet. Vagy egyszerűen a dinamic switch (ha jól írom) miatt annyi az órajel. Nem lehet hogy nem terheli meg eléggé a progi a procit? Pl én olyat tapasztaltam, hogy COD2 közben task-ot váltok és a proci csak 1Ghz-n megy az 1.66 helyett. Pedig a COD ugye fut a háttérben, hallom hogy lövöldöznek meg minden. Közben én meg msn-ezek.
Én az NHC-t használom, és ott másodpercre pontosan jelzi, hogy mikor mekkora terhelés van a procin, és hány mhz-n megy. Indíts valami durva tömörítést, és akkor nézd meg, hogy mit mutat a proci. De mégegyszer mondom, lehet csak a winfos tudja rosszul.
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz siraly84 #3562 üzenetére
Hali!
A párakicsapódás ellen nem nagyon tudsz mit tenni szerintem. A mágnesességtől azért lehet védeni a dolgokat. Valamilyen anyaggal lefedik, vagy mittomén. Nem értek ezekhez, de azért már szerintem tart ott a technika, hogy ez ne okozzon gondot.
A garancia sztorihoz egy lábjegyzet. A haverom írországban vásárolt egy Toshiba notit, amire elvileg világgar jár. Akadt vele egy kis gondja. Megkereste a hazai szervízt. Azok simán elhajtották, hogy valami papír nem jó.Kérje ki az eladótól. Nem kell az eredeti, elég másolat. (halkan megjegyezve elméletileg valami adatbázisban szerepelnie kelett volna a srácnak, hogy él a gari, vagy mi. De valahogy nem került bele.) Haver irt emailt az íreknek, hogy mi hiányzik. Küldjenek róla egy szkenelt képet, vagy faxolják le, vigyék fel az adatbázisba, vagy tökmindegy. Egy hónapig néma csönd. Majd jött az írektől egy mailt, hogy sorry, de nem működött a levelezésük, ezért nem válaszoltak (1 hónapig). Mire a dolgot sikerült letisztázni a srácnak lejárt a garancia a notira.
Szal a kis mesének a lényege, hogy a fogyasztóra sz@rik mindenki. Nem csak a Fusi ilyen. És nem csak nálunk. Sajnos nem az eladó van a vevőért, hanem fordítva.
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz G-lader #3433 üzenetére
Nyugtasson a tudat mindenkit, hogy nem csak a Pa1510-nél lötyög a billentyűzet. Nekem Xi1546-van, és azon is lötyög. Mondjuk eleinte nem lötyögött, de 4 hónap használat után elkezdte. Gondolkodom is rajta, hogy veszek egy usb-s bill-t, mert én szoktam cod-ozni, és félek, hogy ilyen tempóban teljesen ''széttaposom'' a billentyűzetet.
-
Vajar
csendes tag
válasz G-lader #3421 üzenetére
Ha aksiról dolgozol, akkor a fényerő amiatt csökken. ez is valamilyen energiagazdálkodási beállítás. Nemtudom a windowsban milyen lehetőségek vannak, de ezt is ki lehet kapcsolni. Nézd át az energiagazdálkodás pontjait, esetleg a videókártyánál is lehet ilyen beállítás (asszem atinál van).
-
Vajar
csendes tag
Ahogyan cigam írta lejebb, az egyes alkatrészek jónéhány minőségellenőrzésen áteshetnek. A különbség egyes gyártók között, hogy ezeken a teszteken mit engednek át. Van aki kicsit alacsonyabbra , van aki sokkal magasabbra teszi a lécet. Persze így is becsúszhat egy kis bibi, de arra meg adnak garanciát.
-
Vajar
csendes tag
válasz G-lader #3318 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, de lehet olyan probléma, hogy nem jó szabvány van beállítva a TV jelnek. Magyaroraszágon asszem a PAL-B re kell állítani. Nekem is volt ilyen problémám, de én nem s-videóval kötöttem össze, hanem RCA-val. De asszem ez nem függ a csatitól. Egy próbát megér.
-
Vajar
csendes tag
Igaziból már az is tök sokat segítene a notiknak, ha lenne nekik normális légzőnyílás vágva. A haverom dell notija kb ugyan olyan teljesítményű cuccokból van összerakva, és sokkal hidegebb, ami szerintem annak köszönhető, hogy az ahol lehet szellőzik. Elől, hátul, alul, felül. Nekem tök unszinpatikus a fujin, hogy hátul, meg alul van két icipici szellőző. Amíg a noti nem tud normálisan szellőzni, addig szerintem ezek a coolpadok se sokat segítenek. De ez csak az én véleményem.
-
Vajar
csendes tag
Helló!
Hát ez a téma már szentem nem ide tartozik, de azért még egy hsz. Szerintem sem drága a nod. És nálam még nem volt vele gond, vagy legalábbis nem vettem észre. Kb 1,5-2 éve használom. Előtte NIS, vagy NAV volt fent. Na azok tényleg sz*rok. Ha már erről van szó, akkor szerintem nem létezik igazán biztonságos megoldás. Talán ha a vírusírók torkát elnyissz, akkor talán Nem is értem mit élveznek ebben. Na mindegy.
Ez kicsit erősre sikeredett, de engem nagyon bosszant a dolog. Mondjuk személy szerint nekem még nem okoztak kárt, de sokmindenkinek elvesztek fontos cuccai emiatt.
Üdv: Vaj -
Vajar
csendes tag
Hát attól függ, hogy mit akar kifelé küldeni szentem. Mert ha netán egy kis progi összeszed mindenféle infót, és azokat szórja kifelé, akkor azért az se biztos hogy jó. De nemtudom. Ezekhez a dolgokhoz tutira nem értek. Én mindig úgy gondoltam, hogy a tűzfalnak a ki, és a bemenő forgalmat is vizsgálnia kell egyaránt.
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz HarryPotter #3198 üzenetére
Nekem kerio+nod van fenn. De olvastam egy cikket [link] amin eléggé meglepődtem. Ha ez igaz, akkor gáz van... Bár a nodot mindenki dicséri.
-
Vajar
csendes tag
Nem emlékszem már pontosan, de asszem nem túl jó, ha egy 8x-es, vagy egy 16x-es lemezt nagyon lassan írsz. Hogy miért azt nem tudom, de régen sokat olvastam erről fórumokban, és ez rémlik (talán az alapanyag összetétel miatt? nemtom). Igazából nem az a bajom, hogy nem bírom kivárni az időt, hanem az, hogy nem folyamatos sebességgel ír, ami látszik is a lemezen (különböző színűek a megírt részek). Szerintem ez sokkal nagyobb baj, és nehezebben olvashatóvá teszi a lemezt. De persze ez sem biztos. Ja! Amúgy nero 7.x-et használok, és ugyan ezt az asztali gépemen. Ott minden frankón megy. Szal csak a notinál van valami bibi.
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz marvin_BP #3189 üzenetére
Nekem írás is lassúnak tűnik, a másolás is, és úgy általában minden. Lehet, hogy megkéne próbálnom egy fw frissítést, mivel a 16x-es lemezeket csak max 6-osnak ismeri fel. És az írás folyamata is furi nekem. Először 2x-en írja, majd 4x-en, majd a végén 6x. Ez az asztalinál nem így van, vagy legalábbis én nem tapasztaltam eddig. Az fw frissítéstől viszont kicsit félek, mert ennél a notinál én már semmit se merek. Örülök, hogy nagy nehezen hibamentesen műkxik. Azt se volt egyszerű elérnem.
Amúgy izmos kis gép, de annyira megbízhatatlan és szeszélyes...
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
Nem tudom milyen vidkari van a gépben, de ha ati, akkor próbálkozz az ati tray tool-al. abban szinte minden kis apróságot be lehet állítan, és profilokba menteni. Ezeket a profilokat meg asszem lehet hotkeyhez rendelni. És ami nagyon tetszik, hogy pl olyan beállítások is vannak, hogy ha 2d-ben, akkor vegye vissza a vidkarit xy MHZ-ra, ha 3d-ben megy akkor meg tljon mindent maxra. Meg ilyesmi. De ilyen progi van pl nvidia karikhoz is.
DVD olvasóról kicsit: az enyém se halk, de azért nem egy mosógép. Ami viszont idegesítőbb, hogy szerintem marha lassú. Az enyémben egyébként NEC cumó van.
Vajar
csendes tag
Van a billentyűzeten fényerő gomb, most így fejből nem emlékszem melyik gombok, de talán a <> gombokon van. Mellesleg nekem xi1546-os gépem van, szal lehet nálad tök nem ezek a gombok. Olyan kis napocska vagy mi van rajta. Az fn+gomb -al tudod nyövelni, vagy csökkenteni a fényerőt. Azt nemtudom, hogy hotkey-t lehet-e konkrétan adni hozzá, de azt tuti, hogy az energiagazdálkodásnál lehet profilkokat adni attól függően, hogy milyen módban (aksi/hálózat) van a noti. A profilban pedig be lehet állítani a fényerőt. De aksiról nem ajánlanám a full fényerőt, mert az lerövidíti az üzemidőt. De ha ez nem számít, akkor mindegy.
Remélem ez segített: vaj -
Vajar
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #2898 üzenetére
Metroban nekem azt mondták, hogy adnak bármilyen fusi-t sulinetben. Mondjuk ez kb 3 hónapja volt. Amit én vettem az se sulinetes cucc volt, de mondta a srác, hogy abban is tudja adni annak ellenére, hogy nem volt benne a sulinetes listában. Nemtom hogy van ez. meg az se biztos, hogy minden metróban ilyen jófejek....
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #2836 üzenetére
Mit jelent az, hogy nem tudja kezelni a dual core procit? Vagy ez csak az AMD-re vonatkozik? XP home van a gépemen, és intel core duo proci. Nézegettem, hogy ha 2 alkalmazást indítok pl egy video tömörítést, akkor az megfogja az egyik procit, és ha indítok még valami, akkor elkezdi terhelni a másik procit is. Ez azt jelenti, hogy tudja használni a 2 magot?
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
Ja. Speedstep...
Nekem a biosba be lehet kapcsolni egy long battery, vagy valami hasonló funkciót. az alapból viszaveszi a procit 1Ghz környékére, és csak terhelésre nyomja fel. De én még emellé feltettem egy NHC-t [link], és abban kicsit finomabbra lehet hangolni. Nemtom gyári szoftver létezik-e. Én is kérdeztem már itt, de nem naon kaptam választ.
Vaj -
Vajar
csendes tag
Helló!
Nekem XI 1536-os van XP home-mal. Én se kaptam semmilyen recoveri cd-t, csak egy mahinált xp-t, és egy driver lemezt-t. Nekem se nagyon jó a rendszer, vagyis az első egy ideig jó volt, majd nem. Reinstall óta meg még mindig nem. Igazán csinálhattak volna ennek is egy recoveri lemezt. Nemhiszem, hogy ez akkora érvágás lenne a fujinak. Barátnőmnek acer notija van. Ahoz adtak reciveri lemezt, és 2 perc alatt ok mindn, ha újra kell rakni. Mondjuk én is tudnék recoverit csinálni, csak az a baj, hogy hiába mentek el egy eleve sz@r rendszert. És hiába rakok fel mindent frankón a gyári lemezről, akkor is rossz.
Ennyit erről.... -
Vajar
csendes tag
válasz kekegsm #2759 üzenetére
Ok. Majd utánanézek. Meg ezeket néztem ASUS WL-520G, D-Link DI-624+ . Egyszer volt egy olyan asus routerről cikk, amiben van torrent kliens, meg vinyó. Az lenne az igazi
Bár ez már nem ehhez a topikhoz tartozik.
A gépbajaimra vissza. Mostmár gyanakszom olyanra is, hogy esetleg a mem-el lesz valami gáz, mert dob néha memóriagyanús hibákat. Nemtom. Remélem nem szarik be. Szükségem van rá a melóhoz. Mostmár oda jutottam, hogy naponta mentek mindent az usbs vinyómra
Kezd elmenni a kedvem a notiktól..... Legalábbis ettől
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz _Gyula_ #2730 üzenetére
Nekem spec a gyári winnel is gondok voltak.Szerintem csak abban különbözik, hogy abba bele van integrálva jó pár driver. A nem fusi XP-be meg gondolom be kéne pakolnom a pl sata drivert, mert ha jól emlékszem a külső sata drivert csak kislemezről húzza be a win telepítésnél. Vagy nem?
Mellesleg nem sokan reagáltak erre [link] a hsz-emre
Vaj -
Vajar
csendes tag
Hali!
Pár héttel ezelőtt már volt szó a wifi témáról. Sajna nekem is az a tapasztalatom, hogy a wifi routerek nem nagyon szeretnek 1-2 gépnél többet kiszolgálni. Nálam smc, d-link, meg még 1 fajta volt, de mindegyik bekakkantott, amikor 3-4 gép csatizott rá. A rendszergazdim a cégnél azt mondta, hogy a 10k körüli routerektől ne is várjak többet. De gondolom van erre ellenpélda is, csak én nem találtam meg. Most mellesleg vezetékes routert használunk. Ez legalább tuti.
Vaj -
Vajar
csendes tag
Csatlakozom! A NORTON egy sz@r. Lassú, és szerintem semmivel se jobb (megkockáztatom, hogy roszabb), mint egyéb vírusirtó/tűzfal. És mellesleg elég drágácska is. Nekem a kerio+nod bejött eddig. De persze ez csak az én véleményem.
Az előző hsz-emhez visszakanyarodva: lehet az egy vírus műve, amit leírtam? Futtattam vírusírtót, de nem talált semmit.
Vaj -
Vajar
csendes tag
Helló Mindenki!
Gábor_abc hsz-ához kapcsolódva leírnék még néhány számomra ''érdekes'' és értelmetlen dolgot. Egy FS XI1546-os gépem van, kb 2 hónapos. A múlt hét elejéig tök jól működött. Maj egyszer csak a windows nem indult el többször. Próbáltam javítást, meg ilyenek, de nem használt. Hibás fájlnak találta a VIA raid vezérlőt. Ez azért lepett meg, mert amúgy intel chipset van benne. Minek raktak rá VIA raid vezérlőt? Gondolom az intelnek is van ilyen megoldása. Minek keverik a kettőt? Nem értek annyira ezekhez a dolgokhoz, de nekem ez fura. Szal Wininstall lett. Nem volt gond, de a telepítés után a via raidvezérlő megint ott volt. Ha leszedem megint nem megy a gép. Egy darab vinyó van benne. Miért van az a raid vezérlőn? Vagy nem értem. A másik: ati radeon x1800-as kari van benne. Az ati oldaláról leszedett driver szerint nincs benne semilyen hardver eszköz, ami ati lenne. Fura. Szal marad a gyári fusi catalyst, ami nemtom miféle. És azzal én is tapasztaltam, hogy kékhalált dob, meg mindenféle egyéb hibákat. És még a vinyóhoz egy gondolat: néha elveszti a windows a vincsit is. Vagyis lehet nem a windows, hanem csak a totalcomander. Ez is elég furi. De mindezek a hibák csak azóta vannak, mióta újra raktam a win-t. Pedig mindent a gyári cucokkal raktam fel (mással nem is nagyon ment).
Huh. Hát ez elég hosszú hsz lett, pedig még van néhány érdekes dolog, de nem akarok mégtöbb helyet elvenni a fórumból. Várom a reakciókat.
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz kekegsm #2632 üzenetére
Használtam én is olyan wifi hálót, amin sokan voltunk (suliban), és nem volt semmi gond. Pont ezért gondolom, hogy a router lehet a ludas. Egyszer volt nálam egy smc, a tipusát nemtom, csak annyit, hogy 2 antenna volt rajta. Gondolom ez valami nagyobb teljesítményű lehet. Na azzal nem volt gondunk. De sajnos a tulaj visszakérte . Most 4-en használunk egy sima kábeles router. Az egy fokkal jobb. Nincs annyi gond vele, de azért ott is vannak furi dolgok. 2D 1UP mbit-es netünk van, és néha bizony meghal. Lassú (modem szerű). Ez meg gondolom a szolgáltató hibája.
-
Vajar
csendes tag
válasz csiramokus #2629 üzenetére
A Wifi az intellel se lenne jobb. Nekünk az albiban wifi háló volt, és 1-2 gépig ok volt, de ha többen csatiztunk, akkor vagy mindenki off, vagy hol az egyikünket, hol a másikunkat dobálta le. De nekem gyanús, hogy ezek a gondok inkább a ruterrel vannak (próbáltunk 2 félét is: edimax, smc) és nem feltétlenül a laptoppal. De ez csak az én véleményem
Vajar
csendes tag
válasz kekegsm #2599 üzenetére
A 2596-os üzenet már nem sgerynek ment, hanem kabalthenbk - nak. Ott viszont lehet az a hiba, mert én is így voltam vele az albiban. A lakótársam bekapcsolta a mac szűrést. Tökéletes volt a jelerősség, de nem tudott csatlakozni a noti. Mindennnel szenvedtem, mire eszébejutott a gyereknek, hogy az a hiba. Kikapcsolta, és hip-hop csatizott a noti is.
Vaj -
Vajar
csendes tag
Helló!
WLAN: vezetéknélküli hálózatok-> tulajdonságok-> a hálókártya meletti beállítások gomb-> vezeték nélküli üzemmód. Ott állítsd be, hogy milyen szabványt használjon. Nemtom ez mindegyiknél így van-e, de az inteles-nél igen.
A kijelző miatt én minél hamarabb elvinném szervízbe. Hátizsákban cipeled? Vagy miért nem az alja van lefelé?
2*256 ram? Vagy milyen karira gondolsz? Nemzom notinál van e olyan, hogy dual módban kezeli a ramokat. Ha van, akkor gondolom azért van két modul. Az enyémben is 2 van.
Nem 3 év az a 4?
Vaj -
Vajar
csendes tag
Helló!
Megtaláltam az első gyenge illesztést a gépemen. Kérdés, hogy mindig is ilyen volt-e, vagy csak a ''használat'' alatt lett ilyen .kb 6-szor utaztattam, és akkor is úgy mint a hímestojást. A konkrét hiba: a noti bal hátsó részén van egy kis müanyag , ahogy nézem ez csak egy takaró elem lehet, mert alatta fém van. Abban mozog a a kijelző tartó tengely. Szal szerintem nincs funkciója, csak azért gáz, hogy máris rossz. A másik ami bosszant, hogy az ilyenre a szervíbe azt mondták, hogy nincs gari.
Amúgy a gép fain lenne, de hát ha tényleg ilyen sz@r a burkolat, akkor nem ér semmit az egész.
Üdv vaj -
Vajar
csendes tag
válasz muzsikpeti #2510 üzenetére
A dothannál tuti jobb, de a core duo-nal szerintem nem. Kb egyformák.Tesztekben is általában ezt látni. Nemtom te milyen tesztekről beszélsz. Néhol a core duó, néhol az x2 jobb egy picivel, de a core2-re én még csak azt láttam, hogy mindenben jobb az x2-nél. A core2 duo veri az x2-t. De asszem te nagyon elfogult vagy az amd-vel szemben. Egyetlen dologban jobb az amd, az pedig az ára. És ez nem véletlen. Azért annyi az ára, amennyi. Ha ugyanannyiba kerülne szvsz nem sokan vennének amd-t (kivéve a fanatikusok). De azért tényleg jó kis proci az x2.
Vaj -
Vajar
csendes tag
Én az elmúlt napok hozzászólásai alapján levonnék egy következtetést.
Ha valaki strapabíró, elnyűhetetlen munkagépet akar magának, akkor annak nem a FUSI (legalábbis nem a belépő szintű) a legjobb választás, mert a burkolat, a festés, estleg a belső alkatrészek nem a legjobb minőségűek (tisztelet a kivételnek).
Viszont ha veleki inkább csak az asztali gépét szeretné kiváltani egy notival, és minimálisan hordozni is szeretné, annak azért nem olyan rossz választás. Legnagyobb előnye az ára (amit valószínűleg az alapanyagok nyengébb minőségével tudnak leszorítani), és az ehhez társuló teljesítmény.
Én még csak 1 hónapja vagyok FUSI tulaj, szóval konkrét tapasztalataim nincsenek. Csak az elhangzottakat próbálom értelmezni. Elég parázs vita alakult itt ki ebben a témában.
Egyetértetek velem, vagy nem?
Zavazzuk meg!!!!!!!!!!!!!!!
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz garfield-r #2470 üzenetére
Az árcsökkenésről most találtam egy cikket itt: [link]
Ezek szerint sajna az intelnél a 2magos procik árát nem nagyon akarják csökkenteni.
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
Még csak annyit tennék hozzá, hogy ha nem akarod hurcibálni, akkor szerintem ennyiből sokkal bikább asztali gépet vehetsz. PetekeT is ezen a véleményen van szerintem, és élég sok hsz-van ezzel kapcsolatban, ha visszaolvasol.
-
Vajar
csendes tag
Helló!
Az egy nagyon bika kis gép szerintem ha erről van szó [link]. A a core2duo proci az tuti jó, a vidkari is elég erős. Szerintem az ára már nem sokat fog csökkeni az idén, de hát erről inkább kérdezd a fusi-t, vagy az intelt. Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a legújabb intel procik majd csak 2007 első negyedében jönnek, szvsz addig nem lesz árcsökkentés. De ez csak az én véleményem.
Az meg, hogy megéri-e azt te döntöd el. Szép, nagy, nehéz és FUSI.
Nekem az xi1546 van (az csak sima core duo-s), és én azzal meg vagyok elégedve. Játékra, filmezésre tökéletes. Hurcolni már nem annyira. Töltővel+táskával van vagy 5 kg.
Vaj
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz muzsikpeti #2459 üzenetére
2 óra 20 perc! Az derék! Sőt számomra hihetelen. Az enyém filmezés közben megy kb ennyit. Szal vagy az amd, vagy a x700 fogyaszt sokkal kevesebbet. A kijelző nekem is 17'' (xi1546).
-
Vajar
csendes tag
válasz parandroid #2380 üzenetére
Nekem is azért tetszett meg az NHC, mert csak a win-es energiagazdálkodó progi volt fent nálam, és azon nem sok mindent lehetett állítgatni. Az NHC-vel meg sokmindent lehet.
Az inteles videókarikkal kapcsolatban meg annyit szeretnék még mondani, hogy ok, hogy elfut rajta játék, de hogyan? Néztem pl, hogy a Shadowfax által adott intel oldalon olyan játékok is futtathatónak vannak jelölve, amik azért egy izmos vidkarit is megakasztanak. Szerintem az nem játék, hogy 640 x 480-ban 10 fps-el megy mondjuk egy autóverseny, vagy egy lövöldözős játék (persze ennél gondolom jobban megy kicsivel). Nemtudom mit bírnak ezek a karik, én csak egyszer akartam ilyenen játszani, akkor se tudtam, mert nem ment rajta a cod2 Egy heroes ok, ami körökre osztott, és nem annyira a látványon van a hangsúly, nem számít, hogy egy dolgot 5 mp alatt vagy 50 mp alatt tudsz végrehajtani! Azt játszhatónak nevezem.
Ez megint szubjektív dolog. Kinek mik az igényei egy játékkal kapcsolatban, és milyen gamékkal játszik.
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz kekegsm #2391 üzenetére
Én csak ismételni tudom magam. Ok, hogy a proci nem olvad el, se a vidkari. De az alaplapra heggesztett egyéb alkatrészek már lehet nem bírják olyan jól a nagy hőmérsékletet. Mert azért megreked a hő eléggé a belsejében a notinak. Nem vagyok műszerész, nem értek annyira hozzá, de mittomén valamelyik kondi hamarabb kiszárad, elpukkan stb... Valami ilyesmire gondolok.
De lehet tévedek.
Vaj
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz Antibazsi #2376 üzenetére
Akkor ismét én!
Az a gomb a silent mód. Visszaveszi a proci teljesítményét, 980mhz-ra, és ha lehet lelassítja a ventit. Azt nemtom viszont, hogy terhelésre mit csinál. Visszateszi, a procit vagy nem?
A gariról már volt párszor szó ebben a toikban pl: [link]
Én spec a itt [link] rendeltem meg hozzá. Semmi más nem kell, csak írsz nekik egy mailt.
Ezt válaszolták: Utólagos garancia kiterjesztések vásárlásánál a következő szempontokat kell figyelembe venni, ''A végfelhasználónak a készülék vásárlását követő 90 napon belül van lehetősége garancia kiterjesztés (Service Pack) vásárlására. Az aktiválásra pedig a rendelkezésre álló idő 30 nap (szintén a vásárlástól számítva).''
Valamint a 3 év garanciára 19.900 Ft + ÁFA árat mondtak.
Vaj
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz Antibazsi #2374 üzenetére
Na nekem meg pont fordítva can! Az everest 64 fokot mutat, míg minden más 52-54 körülit. És az a legfurább, hogy míg a többinél ingadoznak a hőmérsékletek a terhelés függvényében (néha fel megy 69-re),
addig az everest kiolvas egyszer valamilyen hőmérsékletet és szerinte soha semmi se változik. Ebből gondolom, hogy az ami nekem van az nem igazán tud mit kezdeni ezzel a géppel.
NHC -vel nem tudom állítgatni a gépet? miért? Nem póbálgattam nagyon, de pl olyat be lehet vele állítani, hogy aksiról max mennyire tolja fel az órajelet, meg pár apró okosságot. Vagy nem? Csak tegnap éjszaka szedtem le a progit, szal egy 20 percet kattingattam max, és ennyi.
A sulinetes dologgal kapcsolatban. Én se tudtam, hogy lehet sulinetbe venni. ott kérdezte tőlem az eladó, hogy sulinetesen akarom, vagy nem. Mondom neki, hogy ha lehet akkor sulinetben, de tudtommal az nincs benne. Erre ő azt mondja, hogy de. A metróban ez egész máshogy van, és tudja sulinetben adni szinte bármelyik gépet. Köszi annak a tagnak. Ha nem szól én se sulinetben veszem.
Vaj -
Vajar
csendes tag
Hali!
Quake 4-et nem toltam rajta, de a cod2 az frankón megy 1280*valamennyin, és az oblovilion is 1280 * valamennyin (nem tudom pontosan a a valamennyit, mert ugye nem 4:3 arányban van), de azért az néha beszaggat. 3dmark2005 eredmény defaulton 5620 pont. 2006-ot estére lefutattom ha érdekel, meg az everestet is. Bár az everest nagyon nem jó adatokat ad. Mondjuk teljesen rosszakat. Se a hőmérsékletet, se semmit nem olvasd ki jól. Lehet abból kéne egy újabb, mint ami nekem van.
Akku: filmnézés közben kb 2-2,5 óra. Attól függ, hogy mennyire tolod fel a fényerőt. Netezés kábellel ( nekem úgy tűnik a wifi is sokat zabál), word, pspad az elmegy rajta simán 2,5 órát. De még eddig nem igazán tudtam nagyon az energiagazdálkodásba beleszólni. Talán majd az NHC vel ügyesebb leszek.
Sulinetben vettem a metróban. 336k.
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz parandroid #2365 üzenetére
PeterkeT!
köszi a tippet! Ezt a progit kerestem! Notebook Hardware Control! király! [link] -
Vajar
csendes tag
Helló!
Nekem xi 1546-osom van a core duo-s verzió kb 1 hónapja. Eddig meg vagyok vele elégedve. Bika vidókártya van benne, és szerintem a proci is frankó. Játékok jól mennek rajta. Nagynak nagy, és nehéz is kisit. Konkrétan mire vagy kiváncsi? Szívesen mondok róla bármit.
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz parandroid #2345 üzenetére
Az amilo XI az melyik szériába tartozik. Nagyon nem örülnék, ha ez is szétesne. Egy hónapja használom, de lekopogom még nem látszik rajta semmi amortizáció! Vertike tapasztalatai eléggé rémisztőek!
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz muzsikpeti #2350 üzenetére
Helló!
Ez a kérdés megint szubjektív dolog. Kinek mi a tapasztalata. Én a haverom asztali x2-esét használtam (asszem 3500 MHZ-es volt, de ez nem tuti) 2gb rammal. Hát nem voltam tőle hasraesve, sőt! Az övé kifejezetten sz*r volt. Lassú volt , fagyogatott, nem talált x2-hez drivert a hangkártyához meg stb. Ahhoz képest az én 1660 MHZ-es core duo-m 1Gb rammal jól teljesít. Nem fagyott le még egyszer se, és ha megvárom míg a hozzá mellékelt NIS 2006 talpra áll, (amit néha elég sokáig tart, bár olyan gépet nem láttam amin ez gyorsan menne) utána semmivel sem tűnik lasabbnak, mint az említett x2-es. Pl: avitömörítés, shrink, játék (bár az erősen vidkari függő) stb. Pedig órajelben sokkal gyengébb.
A 64 bitre visszatérve. Én nem vagyok ebben akkora szakértő, de az ok hogy a windows 64bites, de amíg a rajta futó alkalmazások 32 bitesek, addig azzal se sokat érek nem? Na mindegy. Én azért maradtam a core duonál, mert nem akartam 100k-val többet fizetni ezért a gépért, csak annyi különbséggel, hogy az core 2 duo és 240 gb vinyó. Ha hely kell, akkor hozzácsatizom a 120 gb-s winyómat usb-n. Mire a 64 bit fullon kihasználható lesz (és elengedhetetlen) addigra az én ''kis'' amilom már öregecske lesz, és cserére szorul. Csak húzza ki addig!
Vajar
csendes tag
válasz muzsikpeti #2336 üzenetére
Gyengébb mint mi? Mint az ML32? Erre azért nem vennék mérget. De az tény, hogy nem 64 bites. De azt meg mikor fogjuk tutdni kihasználni?
-
Vajar
csendes tag
Helló!
Én nem foglalkozom régóta a notikkal, de az elmúlt pár hónapban azért elég sokat fórumoztam/olvastam a témában.
A két gép közül melyiket? Ez fogós kérdés. Én a Core 2 duo -sat venném. Tesztek alapján elméletileg az a jobb.
Az x1400 és az x700 között nem annyira tudom a különbséget. Az x1400 újabb cucc, de ez nem jelenti azt, hogy jobb. Ha jól értem az Ati oldalán lévő dolgokat az x700-as 8 pipeline-os [link], míg az x1400-as csak 6 [link]? Ha nem így van sorry! Nemtudom fogyasztásban milyen különbségek vannak a két kari között, de teljesítményben az x1400 a már említett tesztoldal alapján nem sokkal roszabb.
A másik nagy különbség még a két gép között, hogy az AMD-s az 17'' os míg a másik csak 15,4'' -os ha jól látom. Ez is sokat számít, mert azért súlyban, és mérteben is óriási a különbség. Nekem 17''-os van, és az hatalmas. Meg gondolom a nagyobb kijelző sokkal többet zabál.
Szal ha a méret, hordozhatóság, és talán az akkuidő is számít, akkor ezek szintén az inteles melett szólnak.
Ez csak az én véleményem, és MÉG1SZER hangsúlyozom, hogy én csak egy mezei user vagyok, és nem szakember!
Vajar
csendes tag
Hali!
Az energiagazdálkodás dolog engem is érdekelne. Az enyémhez nem találtam semmilyen hivatalos progit (mondjuk nem kerestem halálra magam).
Annyit tudtam elérni, hogy a biosban van egy olyan funkció, hogy long battery life, vagy valami ilyesmi. Ez alapból 900mhz-re veszi vissza a procit, és csak akkor megy fel, ha szükség van rá. Valamint a képernyő fényerejét szabályozza a windows alapból, ha aksiról megy. Ja és a vidkarit az atitraytool-lal szabályzom 2d és 3d-s mód között.
Ha tud valaki valami jó kis gazdálkodó progit (nem john deer simulátorra gondolok ), az írja meg lécci!
Vaj
UI: Közben már megelőztek úgy látom. És abban van a ventis gomb. Na az nálam is van, de én abban csak annyit láttam, hogy a venti nem sikít. De a procit asszem nem veszi vissza. De ez nem tuti.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz parandroid #2270 üzenetére
Igazad van. Mások a szempontok. Én játszani is akarok, és az akuidő sem olyan fontos. A gépem kb 2,5 órát megy akuról filmezés közben. Annyi idő alatt hazaérek a vonattal. Játszani meg nem hjátszok aksiról (nem mértem, de kb 1,5 órát megy max akkor, de lehet ez is optimista).
Azért azt remélem, hogy az amiló nem annyira gyenge anyagból készült, hogy úgy keljen vele bánni, mint egy hímestojással. Tényleg ennyire érzékeny? Azért ez kicsit elrettent. Remélem nem pereg szét! Még csak 1 hónapja van nálam a noti, és nem sokat cipeltem. Csak az albi, és a lakhely között hurcolom. Néha a melóba+ a haverokhoz.
A hőtermelésről már írtam régebben. Az engem is aggaszt. Túl meleg van benne! De ezt mondjuk tapasztaltam a haver toshiba gépeinél is. Azok jól bírják. Eredetileg azt akartam venni, de abban se volt árban/teljesítményben megfelelő .
UI: Én nem kötekedni akarok, és nem vagyok FuSi fan. Csak sajna erre telett!
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz parandroid #2262 üzenetére
Én csak azért vettem FuSi-t (bár óvtak tőle) mert nem találtam abban az árfekvésben más gépet, ami ilyen felszereltségű. 336k sulinetben (ami akkor már csak 280). Ezért IBM-ből kaptam volna valamilyen dothanos pentiumot 512 rammal, és max intel 950-es vidkarival.A fusiban 1gb ram van, x1800-as kari, 80gb-s vinyó, core duo proci és 17'' (Ez mondjuk néha jó, néha hátrány. De erre felkészültem). Én játszani is akartam vele, ezért vettem a fusit. A kinézet számomra a legeslegutolsó szempont volt. Ugrálni sem akarok a notin. Remélem azért az amilok váza kibír annyi terhelést, amit egy váltáskában kapnak normális szállítás közben, és az egyéb alkatrészek se fognak meghalni idő előtt.
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz Alukard #2227 üzenetére
CoolPad! Valami ilyesmire gondoltam én is. Hol szerezted? Mennyiért? Mennyit segített neki? Játszani úgyis csak otthon szoktam, és akkor meg lehet rajta. Ha nem játszok teljesen korrekt a hőmérséklet. Everest szerint a proci 25-29 fok (a környezeti hőmérséklettől függően), a vinyó kb 40.
Az alsó ventinél meg megnézem azt a fóliát. Bár nem rémlik, hogy ott lenne bármi ami gátolná a légáramlást. De azért utánanézek. THX
Vaj
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz parandroid #2242 üzenetére
Boltban dolgozó ismerős mondta, hogy ne vegyek fusit, mert abból hoznak vissza a legtöbbet. De azt is hozzátette, hogy az is igaz, hogy abból adnak el a legtöbbet. Tehát lehet, hogy %-os arányban nincs különbség az acer , vagy az nagyobb nevű gyártók olcsóbb cuccai közt. Fene tudja.
Mondjuk az ibm-nél nem is nagyon látok olyan gépet, ami mondjuk játékra lenne kihegyezve, vagy ha van az 2-3 szor annyiba kerül, mint egy fusi.
Mondjuk az is érdekes, hogy hogyan tudja a fusi ennyire olcsón adni a notikat, mikor a hasonló felszereltségű más gyártók jó pár ezressel többért kínálják? Valami turpisság csak van benne.
Remélem én nem fogom megtapasztalni a fusi hibáit. Szeretném, ha a gép gond nélkül elmenne mondjuk 3 évet.
Üdv: Vaj
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz Alukard #2223 üzenetére
Helló!
Nem konkrétan erre a hsz-r válaszolok, csak kapcsolódik ehhez. A hőmérséklettel kapcsolatban. Nekem is kb 55 fokon megy a gép, ha meghajtom (bár az oblivilion alatt felmegy 65-70 re is.) Az oké, hogy engem nem zavar (nem égeti le a kezem), meg a ház sokat felfog belőle, de nem lehet, hogy a rengeteg alaplap hiba az fs-eknél pont amiatt van, mert egyfojtában marha meleg van a gépben? Ok, hogy a proci, meg a vidkari bírja a meleget, de a környezetében lévő alkatrészek?
Valaki azt mondta nekem itt a fórumon, hogy ne törődjek vele, ki van ez találva, de valahogy engem akkor is zavar, és még mindig idegesít, hogy sok fusi tulajnál, az alaplap megy tönkre. Szerintem ez akkor is a hitvány hűtésnek köszönhető. Mondjuk én az asztali gépemhez viszonyítok, ami nyélre tépve se megy 45 fok felé. Igaz abban víz van Valami hűtőrendszert a notira is kitalálok...... De mit? Lehetne alulról adni neki hideg levegőt, de nemtom az mennyire használna. És csak fix helyzetben menne. Mert hát egy plussz hűtést nehéz lenne cipelni.
Na jó hosszúra sikeredett ez a hsz is. Sokat jár a szám, kezem
Vajar
csendes tag
Helló!
Na akkor a távirányítóval mellé fogtam. de azt továbra is tartom, hogy csak akkor reagál, ha a bal alsó sarokba lévő kis ''ablakra'' irányítom a távirányítót. Nemtom az ott mi.
A ventivel kapcsolatban: a venti az hangos, ha felpörög. Nekem az a bajom, hogy olyan, mintha nem pörgetné fel. Hiába melegszik a proci 55 fokra. Akkor se kezd el süvíteni. Néha nagy ritkán hallom, hogy felpörög, de nem jellemző.Tegnap nyomtam a cod2-t. Ment a proci 55 fok körül, a vidkari az nemtom hány fokos lehetett. A touchpad két oldalán is frankón meleg volt a burkolat (ott mik lehetnek? az egyik oldalon gondolom avinyó? a másikon?), de az a nyamvadt venti csak egyszer süvitett fel kb fél percre. Nekem az kéne, hogy ha a proci mondjuk 40 fok, akkor fullon menjen az a venti!!!!!!!! Inkább legyen hangos, mint túlmeleg!
Üdv: vaj -
Vajar
csendes tag
Helló!
Kössz a távírányítós hsz-eket. Közben már rájöttem én is.
Az lehettett a gond, hogy:
1. vagy nem volt bekapcsolva az infra (márha az a kis valami a noti aljának bal felén az)
2. vagy csak egyszerűen nem jó szögből próbáltam
Amúgy ugye van benne infra? Azt hol látom, hogy be van -e kapcsolva?
Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
Más:
Tegnap meghajtottam kicsit a kicsikét, és hát azért melegszik. De ami fura a ventit nem hallom süvíteni benne. Olyan mintha nem pörgetné fel rendesen. Bootnál hallom, hogy pörög rendesen, de a winben nem akarja felpörgetni. Biosban semmi funkciót nem találtam ehhez.
És még egy kérdés: Van valamilyen frankó energiagazdálkodó progi, amit ehhez a notihoz is lehet használni? Mint pl az acerekhez.
Vajar
csendes tag
Hali.
Van valakinek xi 1546-os notija, vagy olyan fs amihz van távirányító? Kell ahhoz valami szoftver, vagy valahol be kell állítani? Mert tök jó, hogy van, de nem reagál rá semmi. se a mediaplayer, se a cinemacenter.
Valaki?
Vaj -
Vajar
csendes tag
Jipííííííí!
Végre megvettem a gépet! Fs xi 1546. Sulinetben! Nem volt egyszerű. majd 2 hónapig vadásztam rá. Tegnap óta gyilkolom, de eddig minden ok vele. Mondták többen, hogy nagyon melegszik. Tény, hogy a 3dmark2005 alatt kicsit melegedett (gondolom a vidkari. Eredmény defaulton 5620 pont.), de a proci nem ment 26 fok fölé, a vinyó meg 40-46 fok körül tevékenykedett. Mondjuk most nincs is 40 fok a lakásban. Eddig meg vagyok vele elégedve.
Meglepetésként ért a sulinet, és az, hogy a dobozban volt egy táska is mellé. Tök cuki a kis távirányító is hozzá. És adtak egy zsák hasznos progit is: (nav, nis, nero, valami pover dvd szerű, winfos, és még pár dolog). Mindez 336k mínusz 60k ért. Már csak az kell, hogy ne szarjon be min 3 évig. Én mindenképpen megveszem hozzá a gari bővítést. Azt a 30k-t már kibírom, főleg, hogy sok a panasz az FS-ekre.
Vajar
csendes tag
Helló!
Egy kérdésem lenne: van az fs-nek valami hivatalos energia gazdálkodó progija? Mert én nem találok semmit. Csak a sima win-es cucc van a notin. Én ennél kicsit többet szeretnék beállítani. Vagy ha nincs hivatalos, akkor valami jó, és használható progi?.
Vajar
csendes tag
válasz kekegsm #2089 üzenetére
Igazad lehet. mondjuk nekem egyik tipussal se volt még dolgom, szóval nem nagyon tudok véleményt mondani a tapasztalataim alapján. Asztali gépekben nekem is mindig amd-m volt. De most valahogy a core duo jobban tetszik. Lehet azért, mert a lakótársamnak az asztali gépében x2-es van, de az egy sz@r. Nem stabil, állandóan fagyogat. Mondjuk az is lehet, hogy csak belehúzott egy rosszba. Core duos gépet nem láttam/használtam még.
A másik bajom, hogy valahogy az amd-s notikból nincs akkora választék. ez sem egy uccsó dolog. Nekem mondjuk az asztali gép kiváltására kéne a noti, ezért olyat szeretnék, ami minden tekintetben megfelel. Film, játék, meló. A notebook.hu-n ezek vannak amd procival [link]
Ez elég sovány nekem.
Vaj -
Vajar
csendes tag
válasz kekegsm #2085 üzenetére
Van itt egy teszt [link] . Két nagyon hasonló msi notit tesztelnek az egyik Turion 64 X2-es procival a másik Core duo-s.
Persze ez csak egy vélemény. Az árán és azon kívül, hogy nem 64bites szerintem minden a core duo melett szól. A core2-ről meg azt mondták, hogy még ennél is jobb lesz.
Vaj
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
Helló!
Én is erre a metrós xi1546-ra vadászok már vagy egy hónapja. eddig mindig azt a választ kaptam, hogy majd lesz. Pedig ez már a második, vagy a harmadik akció . Mindegy. Azért még próbálkozok velük.
Más helyen magyarországon nem is nagyon láttam ezt a verziót ugyanilyen kivitelben, de kint is kb 330-340k-ban van.
Szerintem nem ér meg 100k többletet a core2duo, de ez csak az én véleményem. Nemtudom mikor tudjuk majd kihasználni a 64bitet, meg a többi okosságot. Szerintem 2-3 évig még elleszek ezzel a ''sima'' coreduo-s procival is. az asztali gépem procija kb 4 éves (xp1700@2100mhz+radeon 9800 pro) és azért még tűrhetően mennek rajta a játékok, meg úgy általában minden. mondjuk nemtom notikban ez hogy megy. Sose volt még nekem.
Az x1800 és a go7600 közül én az x1800 ra szavaznék, de ez megin csak az én véleményem. itt találtam tesztet [link] nemtudom mennyire hiteles. Mondjuk pont az x1800 nem nagyon volt tesztelve, de ami eredmény van, az majdnem duplája a go7600-nak.
Vaj -
Vajar
csendes tag
Helló!
Csak leírom a tapasztalatokat. Felhívtam a FS infóvonalat. Elmodom, a garanciakiterjesztéssel kapcsolatos dolgot. Erre azt mondja a csaj, hogy csak a vásárlás pillanatában lehet ezt megtenni. Mondom neki, hogy ez biztos, mert én nem így halottam, és elmondom az én verziómat. Kis csend, majd a lány kijelenti, hogy igazam van. Mondom köszönöm. Akkor adna egy miskolci címet ahol ez megtehetem? Persze. Ad egy telefonszámot. Felhívom. Ott ismét elmondom a dolgot. Erre ők ismét azt mondják, hogy ez nem lehetséges, csak a vásárlás pillanatában lehet meghosszabbítani. Én ismét bizonygatom, hogy lehet. Erre azt a választ kaptam, hogy holnapra utánajárnak. Hihetetlen!!!!!
Ezt csak azért írtam le, hogy elrettentő példa legyen. Asszem a végén pestre kell mennem ahhoz, hogy kapjak egy garancia meghosszabbítást. És csodálkozunk, hogy maga a garancia érvényesítéssel is gondok vannak? Azok se tudják, hogy mi újság, akiknek ez lenne a dolga. . -
Vajar
csendes tag
Kösz szépen.
Nálam is furák a karakterek az oldalon. Az én főnököm már letépte volna a fejemet egy ilyenért. mindegy. Majd jól megtelefonálom a szervizeket. Mostmár csak kapjak notit. Egy helyen igérte a metró, hogy lesz, de ott is csak 3 darabot rendeltek, és ráadásul már 12k-val többen van. Lassan elmegy tőle a kedvem. Mondjuk 347k-sem ennyi: [link]
Na mindegy. Csak lesz valahogy, vagy megunom, és veszek sulinetben egy Toshiba Satellite A100-237 . -
Vajar
csendes tag
Helló mindenkinek.
Köszönöm a garibővítéssel kapcsolatos hozzászólásokat. Valószínűleg én is veszek hozzá +2 év garit. Még így is jó árban lenne a noti. Már csak az a probléma, hogy nem kapok sehol olyan amit kinéztem FS Amilo xi1546. A metróban volt akciós, de a miskolciban már nem volt mire odaértem . Most nézelődök más metrókban is. Metrón kívűl máshol nem is láttam eddig.
A garival kapcsolatban még 1 kérdés. ha én megveszem a kibővítést xyz boltban, akkor ha neadj' isten gond lesz vele, akkor oda kell vinni a gépet, vagy ez országos szintű? Próbáltam utánaolvasni, de nem igazán találtam róla infót. Esetleg valakinek valami javaslat, hogy melyik szervíz korrekt miskolcon, vagy pesten? Mert ahogy olvastam 1-2 embernek meggyűlt a baja a szervizesekkel. Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom velük, igaz nem notival kapcsolatban.
Előre is kösz. -
Vajar
csendes tag
Sziasztok!
Garancia kibővítésrő érdeklődnék. Tudom, hogy olvastam már valahol, de nem találom.
Ha pl én veszek a metróban egy Fuji gépet, és mondjuk ki szeretném bővíteni az 1 év garit 2 vagy 3 évre, azt hogy tudom megcsinálni? -
Vajar
csendes tag
Pontosan nem tudom, hogy hol nézted az árakat, de a notebook-on a pi1505 248k és abban intel videókari van. Tapasztalatom szerint az naon gyenge kis kártya. Az x1800 azért sokkal jobb. Az 1437-es 1 gb rammal x700-as karival pedig 324k. Szal ott kicsit drágábbak a gépk, és a kijelzőről nem is beszéltem.
Ha jól láttam neked van már fusi laptopod. Sok gáz van velük? Mert engem mindenki óvott a fusiktól. -
Vajar
csendes tag
Sziasztok!
A metróban találtam egy amilo notit 336k-ért [link]. Elég durva jószág.Csak a legfontosabbak 1gb ram, ati x1800, core duo 1,6. Valaki tud róla valamit? Kicsi olcsónak tűnik ahhoz képest, hogy mi van benne.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- 3D nyomtatás
- PH! Darts
- Tollak, ceruzák - minden, ami íróeszköz
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- HP ZBook 17 G4, 17,3" 4K UHD IPS Kijelző, i7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, P3000 6GB VG
- Dell Latitude 7390 2in1, 13,3" FULL HD Touch, I5-8250U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6200U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1 év gara
- HP ZBook 15-G3, 15,6" FHD IPS Kijelző,XEON E3-1505M v5 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, M2000 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest