- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Le a kalappal érte, hogy így vigyázol rá, viszont ez azt is mutatja, hogy hogyan használod a gépet.
Én személy szerint ha mennem kel valahova, akkor lehúzom a töltőt (meg ami eseteg még rá van dugva, illetve cégnél bent dokkolóból kiemel), felkapom és viszem. Az esetek nagy részében a kijelző becsukásával sem szoktam vacakolni. Ha valahova messzebb kell menni, vagy autóval, akkor persze le standby-ba, lecsuk, táskába be a többi szarság közé és go.
És ez még semmi ahhoz képest, amit a karbantartó és termelés-és műszakvezető, vagy akár a PLC-s kollégák notebookjai kapnak. Utóbbiak pl úgy oldották meg a soros port hiányát, hogy dokkolóval együtt viszik a gépet, mert azon van csak soros port. A prezentációk során ide-oda löködött, hurcibált, a folyosón állva tartott ad-hoc meetingeken használt gépekről ne is beszéljünk.
A notebook ezeknek az embereknek munkaeszköz, és nem a szoba dísze (bár olyan is van köztük, aki azt sem tudja, hogy kell kivenni a dokkolóból), és a gyártók tudják ezt, ezért a kialakításbeli, anyagminőségbeli és tervezésbeli alapvető különbségek. Az én életvitelem közelebb áll ehhez a típusú használathoz, így inkább kvázi használtan vettem egy olcsóbb darabot, amiről biztosan tudtam, hogy a többszörösét is bírnia kell annak a strapának, amit a mindennapokban kap.
Más: a cég nemrég selejtezte le az értékeítők Toshiba Portége CT3410-eseit. Régi darabok, Cel400, 192MB RAM, 10GB HDD, 10''. A tetejük sajnos festett volt, így össze-vissza van karcolgatva, viszont gyakorlatilag mind működőképes volt még. 5-6 éves gépek, minden nap használva, kocsiban, üzletekben, otthon, ezen adták e a rendeléseket, leveleztek rajta, ezen ment az összes elszámolás, vállalatirányítási programok, és kibírták. Most PDA-t kapta helyette. Egyet sikerült nekem is megszereznem (gyakorlatilag kisorsolták őket leselejtezés után), semmi gond nincs vele, két kb egy órás akkut és egy portreplikátort is adtak hozzá, tökéletes, halk internetezős gép, és ha minden jól megy, ilyen szinten használva még pár évet kibír.
Ez a fő különbség egy otthonra szánt konzumer gép és egy üzleti használatra szánt business class notebook között, és ez okozza az árban is jól látható durva különbséget is.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Rövid videón a Lighthouse of Madness
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G2 5.gen core i5-ös notebook leárazás!!!AkciÓÓ
- Dell (i5, 8 GB, 250 SSD, 2 GB VGA) egyszerűbb játékokhoz! AkciÓ
- Dell Latitude 3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD) AkciÓÓ!
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Lenovo Legion 5 15,6" FHD Ryzen 7 6800H, 16GB, 512GB SSD RTX 3060 6GB,STORM GRAY,ÚJ,GARANCIA
- Sony Vaio SVE1513C1EW Notebook
- Lenovo Gamer Notebook - GTX 1650 4GB - i7 9750H - 8GB DDR4 - 256GB SSD
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i5 1245U 16GB RAM 512GB NVME SSD HUN Bill Dell Gar 2026.03-ig
- Macbook Air M1 16GB RAM 256SSD
- Lenovo X1 Yoga Gen8 14" FHD+ Touch x360 Intel i5-1345U 32GB LPDDR5 RAM 512GB NVMe 27 hó gyári gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest