Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz bajzso #2431 üzenetére

Le a kalappal érte, hogy így vigyázol rá, viszont ez azt is mutatja, hogy hogyan használod a gépet.

Én személy szerint ha mennem kel valahova, akkor lehúzom a töltőt (meg ami eseteg még rá van dugva, illetve cégnél bent dokkolóból kiemel), felkapom és viszem. Az esetek nagy részében a kijelző becsukásával sem szoktam vacakolni. Ha valahova messzebb kell menni, vagy autóval, akkor persze le standby-ba, lecsuk, táskába be a többi szarság közé és go.

És ez még semmi ahhoz képest, amit a karbantartó és termelés-és műszakvezető, vagy akár a PLC-s kollégák notebookjai kapnak. Utóbbiak pl úgy oldották meg a soros port hiányát, hogy dokkolóval együtt viszik a gépet, mert azon van csak soros port. :D A prezentációk során ide-oda löködött, hurcibált, a folyosón állva tartott ad-hoc meetingeken használt gépekről ne is beszéljünk.

A notebook ezeknek az embereknek munkaeszköz, és nem a szoba dísze (bár olyan is van köztük, aki azt sem tudja, hogy kell kivenni a dokkolóból), és a gyártók tudják ezt, ezért a kialakításbeli, anyagminőségbeli és tervezésbeli alapvető különbségek. Az én életvitelem közelebb áll ehhez a típusú használathoz, így inkább kvázi használtan vettem egy olcsóbb darabot, amiről biztosan tudtam, hogy a többszörösét is bírnia kell annak a strapának, amit a mindennapokban kap.

Más: a cég nemrég selejtezte le az értékeítők Toshiba Portége CT3410-eseit. Régi darabok, Cel400, 192MB RAM, 10GB HDD, 10''. A tetejük sajnos festett volt, így össze-vissza van karcolgatva, viszont gyakorlatilag mind működőképes volt még. 5-6 éves gépek, minden nap használva, kocsiban, üzletekben, otthon, ezen adták e a rendeléseket, leveleztek rajta, ezen ment az összes elszámolás, vállalatirányítási programok, és kibírták. Most PDA-t kapta helyette. Egyet sikerült nekem is megszereznem (gyakorlatilag kisorsolták őket leselejtezés után), semmi gond nincs vele, két kb egy órás akkut és egy portreplikátort is adtak hozzá, tökéletes, halk internetezős gép, és ha minden jól megy, ilyen szinten használva még pár évet kibír.

Ez a fő különbség egy otthonra szánt konzumer gép és egy üzleti használatra szánt business class notebook között, és ez okozza az árban is jól látható durva különbséget is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák