Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz berobi78 #30055 üzenetére
A shapewayses adapteren a DK17 gumija (third party, nem nikon).
Utazós/alapzoom: Általában 18-55, xf14, xf35 kombóval turistáskodtunk, de bármennyire is imádtam a fém zoomot,(és a 14est) ez a satnya kis 16-50 igazából tök jól kiváltja az első két üveget ilyen célokra. Setétebb, meg nincs rekeszgyűrű (nem túl sűrűn kell rekeszelni) meg műanyag, de egész korrekt.
Utazónak lehet hogy a 16-50 a 18-135től is praktikusabb (a tele vége nekem sokkal ritkábban hiányzik mint a 16mm).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz berobi78 #30010 üzenetére
Plusz szemkagylóval nem rossz a T10/20/30, de alapból csalódást keltő a mérete/alap kagylóméret/nem a legkényelemsebb távolság szerintem.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sasNAXO
aktív tag
válasz berobi78 #30010 üzenetére
Nem próbáltam se T1-et, se T30-at; de pl. T10 és T3 EVF-fel volt már dolgom. A Tx sorozatnak kényelmesebb/jobb a szemkagylója és nagyobb az EVF mérete is, mint a Txx sorozatnak. Szóval szerintem a T30 csalódás lesz, a kérdés az, hogy "mennyire". Ha pesti vagy, akkor talán tudok mutatni egy Meike markolatos T10-et - a T30 ugyanott van méretben és EVF-ben is.
Fókuszrendszer tekintetében az általad felsoroltak közül elméletileg (=én úgy tudom, hogy) a T2 és a H1 egy szinten van, míg a T30 a legújabb és legjobb.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
dqdb
nagyúr
válasz berobi78 #29703 üzenetére
Itthoni vásárlásnál csak azokra az objektívekre van 24 hónap garancia, amelyet kitben veszel, a külön vásárolt objektívekre csak 12 hónap van.
Szürkeimportos cuccra 12 hónapnál többet biztosan nem vállalnak, már az is csoda, hogy 12 hónapot igen.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
faki_
senior tag
válasz berobi78 #24627 üzenetére
M42 közgyűrű a manuálokhoz 2-3e Ft, de 7mm+14mm+28mm Fuji X is van ennyiért eBay-ről (az adapter és a váz közé, ugyanis a Fujinonok rekesze nem fog vele menni, ahhoz nincs értelme használni) vagy 10mm+16mm AF-es 3-4e Ft-ért. Utóbbit felrakom, de már ritkán, mert idegesít a néha jelentkező kontakthiba. Valaki itt említette a drágább JJC-t, ha van vele tapasztalata, megoszthatná! Leképezéseket innen ki lehet nagyjából bogarászni: [link].
Ha még ér annyit számodra, 12-15e Ft között használt Raynox DCR-250 egy kényelmes megoldás, legfőképp az 50-230 elé: [link].
AF-es közgyűrűt és Raynoxot tudok adni próbálgatni...
-
faki_
senior tag
válasz berobi78 #23353 üzenetére
Biztos szerettél legózni, hogy ilyenekkel próbálkozol.
Amennyire tetszik a napellenző, annyira kínlódós megoldás számomra a szögletes gumikupakja táskában, szinte mindig sikerül lehúzni valahogy. Viszont jó páros ez miatt is a XF 18/2-vel notórius méretcsökkentőknek, elég a kisebbiké mindkettőhöz (meg persze a szűrőméret is egyező).
-
Gondwana
addikt
válasz berobi78 #20702 üzenetére
Nàlam akad TT350F, TT685F és Nissin i40 is (ideje lenne màr meghirdetni az FL36R-t, de lusta vagyok, bàr most az itt az egyetlen, amelyik szenzorosként működik blende+iso elővàlasztàssal). A 350 eddig jòformàn csak triggerként működött, de a 685 mellett az i40 is szépen elvillan SD mòdban.
A 350-en AF segédfény inkàbb csak van, a 685-é, ha bekapcsol, a T2+16-55 egyből ràharap.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
madgie
titán
válasz berobi78 #19715 üzenetére
Hogyne lenne, sőt, két különböző típusú gépen sem láttam még ugyanolyan színeket Egy idő múlva rááll a szemed, milyen lesz amúgy (meg általában az EVF-ben csekkolom le a képet, ha fontos)
Más: most vettem észre ,hogy a sima RF60-hoz is kijött egy hete a fw update a Cactustól, megy a TTL a V6II-vel, szupiszuper
-
Fandango
veterán
válasz berobi78 #18736 üzenetére
A Lightroom más színteret használ a megjelenítéshez a develope részben, Melissa RGB-t, ebből adódhat az eltérés, de ennyire nem kellene drasztikusnak lennie. Valami nem jó nálad.
De ha átmész a Lightroom topikba, akkor ott *Ropi* a nagy tudója ennek, biztos tud segíteni.
-
Mercutio_
félisten
válasz berobi78 #18242 üzenetére
Csak tipp: a gépben az előnézeti 2MP-s beágyazott JPG -ből készül a cropp.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
KuZo
tag
válasz berobi78 #17375 üzenetére
Ezek szerint a pillanatnyi WB beállítások rögzülnek a RAW-ban és onnan szedi a konverter az adatokat. Szerintem ez nem biztos, hogy bug, ha jól értelmezem, csak úgy gondolhatták, hogy a kép készítésének pillanatában, illetve előtte "létrehozott" egyéni WB-k fontosabbak egy későbbi feldolgozásnál. Ha az új custom WB-kkel lehetne csak konvertálni, akkor meg az előzőleg (képkészítés piallanatában) rögzített egyedi WB-k hiányozhatnak, amik mondjuk az akkori fényviszonyoknak megfelelőek lehettek. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz berobi78 #17370 üzenetére
Leteszteltem még egyszer.
Röviden a lényeg.
A gép beépített RAW konverterével ha utólagosan állítunk WB-t, akkor csak a kép elkészülte ELŐTTI custom WB beállítások választhatóak, függetlenül attól, hogy azóta már megváltoztattuk őket.
A gépen 5.0-ás fw van.
Ez gondolom bug. Van olyan fórum, ahol ezt jelezni lehetne a fujinak? Másnál is jelentkezik ez a hiba?
-
3YEW
tag
válasz berobi78 #17218 üzenetére
Sokat javít, ha nem elég a féltok, akkor ez nagy valószínűséggel jobb lesz. Az egy kicsit fura, hogy ugye ez sima fém, gondolkoztam is, hogy bevonom valamivel, de aztán mégsem jutottam oda. Mondjuk nekem a féltok is elég volt. A baloldali ajtó nyitogatása nehézkes, de azt a felét le is lehet róla csavarozó, ha nincs rá szükséged.
T
-
silmatauki
őstag
válasz berobi78 #17218 üzenetére
X-T1-en nem használok ilyet, GM1-en, Fuji X-E1-en és a Sigma DP1/DP2-n (ezeknek egyáltalán nincs markolatuk gyárilag) viszont igen. Én nagyon szeretem mind3mat.
@sonikon (#17214):
Ez teljesen elmagyarázza az egyes apertúráknál használható min. záridőt: [link]
"Shutter speed / aperture limitations"
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz berobi78 #16887 üzenetére
Sejtettem, hogy nem akkor kellett volna kérdést feltennem, amikor elkezdődött az IBIS vs ISO vita, mert elveszik a hozzászólásom a flame rengetegben
Tesztelgettem a tárcsát, kb 20-ból egyszer csinálja, és azt is csak egyik irányba.
Inkább úgy módosítom a kérdést, hogy ezt (fotó paradicsom) a szervizt találtam fujihoz, ők ajánlottak vagy sem? Illetve ha csak ennyi a hiba, érdemes bolygatni a gépet szerintetek?
-
cousin333
addikt
válasz berobi78 #16633 üzenetére
Igen, valahogy úgy, ahogy írod.
A képek először a DCIM/100_FUJI mappába kerülnek. Innen számozza őket DSCF0001-től DSCF0999-ig. Érdekes módon az egész ezresek nálam mind hiányoznak (DSCF1000, DSCF2000...)
Ha eléri a következő ezrest, akkor nyit egy új mappát 101_FUJI néven és abba kezd el menteni (DSCF1001). A fájlnév 4 számjegyet tartalmaz, ami 9999 felett átfordul, de a mappanév ugyanúgy emelkedik tovább.
Ha törölsz egy képet, akkor is tovább folytatja a számozást a következő képnél, kivéve, ha az utolsó képet törölted (legalábbis ez rémlik). Ha RAW+JPEG-et használsz, akkor mindkettő fájlnak ugyanaz lesz a neve, csak a kiterjesztésük különbözik.
Ha pedig a RAW-ból a belső konverterrel új JPG képet állítasz elő, azt úgy veszi, mintha fotóztál volna, tehát megint eggyel növeli a számlálót a maximumhoz képest. Szóval amennyiben a hirdető minden második képéből konvertált egy plusz JPG-t, még igaza is lehet. Egyébként meg ott van még az e-shutter, ami nem gyilkolja a zárat, de természetesen növeli a képszámot.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
pethob
aktív tag
válasz berobi78 #16633 üzenetére
Amikor ki lehetett próbálni az új X-T2-t egy tesztelésen átraktam a kártyámat, lőttem párat, majd vissza a saját vázamba. Mivel a teszt váz már jóval előrébb járt expóban (nyilván nem volt benne annyi, csak az is átvette valahonnan) 985_FUJI-tól folytatódott a számozás a saját vázamban is...
Kinulláztam és átneveztem egyedire. Azóta azt használom és csak üres kártyát teszek a vázba.
Szóval a számozás semmit nem jelent.
ps: 18-55 vélhetően hozza a Tamron szintjét, én legalábbis 60D+Canon 17-55/F2.8-ról váltottam és nem csalódtam. Nyilván nem lesz fix 2.8 emiatt buksz kevés fényt és némi mélységélességet, de nyitva picit élesebb és legalább olyan jó a stabi. Ráadásul fényévekkel könnyebb és kisebb méret. Na jó, F4-ig képszéleken talán kicsit jobb volt a Canon, de lehet, hogy csak az idő szépíti.
Óriási lesz a különbség az érzékelő miatt is, mert bár a 350D nekem "all time favorit", azért sokat fejlődtek azóta az érzékelők is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest