- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
vakablak93 #39285 üzenetére
"Nekem az a bajom a fullframe vázakkal, hogy mindegyiknél le kéne mondani a fuji filmszimekről, és a kompaktságról is, képminőségben meg akárhogy nézem nem olyan óriási ugrás mint én azt akkora ár és méretnövekedés mellé elvárnám."
Némi zavart érzek az erőben. Ha jól tudom a film szimulációs módok csak JPEG-ben "működnek", RAW-ban nem sok vizet zavarnak, hiszen a feldolgozás során úgy módosítod ahogyan akarod. Kipróbáltam őket, aztán hagytam alapon, számomra nem tesznek hozzá a képhez semmit. Ha egy képbe bele kell nyúlni - márpedig olyan kép nincs amibe ne kellene - akkor a JPEG-gel lábon is lőtted magad. Utoljára az FZ-20-as Panasonic-omon fotóztam JPEG-be. A kompaktsággal nem tudok vitatkozni, a munkahelyi gépem egy öreg Nikon D90 DSLR, a fő saját rendszerem egy Sony A7M2, grip-pel, mert alapból borzalmas a fogása. Így viszont minden csak nem kicsi és könnyű. Csak egy példa, a 70-210 f3.5-ös Vivitar Series1-el több mint 2Kg, egész nap, cipelje akinek hat anyja van.
Ezek mellé nemrég vettem egy X-T20-at (X-A5 volt megcélozva, X-T20 lett) munkahelyi digitalizálásra (35mm-es, KF és NF negatívok, iratok, stb...) és hihetetlen milyen kompakt, egy kicsi kit-tel ideális mászkálós gép lehet. Grip nélkül a fogása ennek is borzalmas.
Ellenben FF-en a kisfilmes objektívek látószöge nagy hirtelenjében helyre kerül, nem kell ultranagylátó, vagy majdnem halszem egy egyszerű nagylátószöghöz, nem kell baszakodni a cropfaptorral, stb...
Párhuzamosan használva a két gépet - Sony A7M2 <> Fuji T-T20 - a crop számomra inkább zavaró, egyetlen előnyét abban látom, hogy a 105-ös makróobjektívem látószöge a crop faktor miatt ~157mm-esnek felel meg.
Ha meg nagy sorozatsebesség kell, nézzetek körül a sport/riporter gépek - Canon, Sony, Nikon - között.
"A háttérmosósdi meg inkább irritál..."
Jól kell használni... A példáidban inkább a modellek beállításában látok problémát.
"Közben meg egy GFX 50Sii olcsóbban van használtan..."
A KF-nál az objektívekkel lennél bajban. Egyszerűen nincs akkora választék - pláne 3rd party gyártóktól - mint kisfilmre. Ami van az meg vintage-ben is más árszinten mozog mint egy hasonló paraméterű 35mm-es. Nem mellesleg egy KF gép nem gyors mozgások lekövetésére és/vagy mászkálásra való hanem stúdióba. Amúgy meg a GFX-50 is crop-os KF ezért nem zavaró annyira rajta a 35mm-es objektívek vignettálása. Egy teljes méretű KF-ra hiába tennél fel egy 35mm-es objektívet, ha a vignettálás miatt le kellene vágnod a kép minimum 1/3-át.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Eladó Canon RF-S 18 45mm f/4.5 6.3 IS STM objektív
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Fujifilm Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged