Új hozzászólás Aktív témák
-
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #178 üzenetére
Sziasztok újra itt!
Olyan Ftp server kellene nekem ami a köv dolgokat tudja.
Van egy könyvtár jóska néven ha a tag a jóska jelszót írja be akkor a jóska könyvtár tartalmában tud makkerkodni.
Ha a pista jelszót írja be akkor a pista könyvtárban.
szvsz elég primitív volt a példa de asszem érthető.
na hajrá -
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #175 üzenetére
ugyvan ugyvan progikat sziszegőnek
-
sziszegőII
tag
Na scsi vs ide
Az scsi szabvány létezett előbb maga a hdd elve ugyan az mind a kettőnél sőtt még a mechanika is annyi különbséggel hogy ott válogatott cuccokból és jobb minőségű anyagokból rakják össze a hddket. Valamint a forgási sebessége jóval nagyobb szvsz duplája 10K 15K. A mechanikánál még azt érdemes megemlíteni hogy a scsi nél az adathordozó felületek száma jóval többegy mai 70 vagy 140 gigás hdd-ben 4-8 korong van szvsz kissebb az adatsűrűség ergo nagyobb sebességet lehet elérni mivel több az író olvasó fejek száma is. Nem beszálve az adatbiztonságról. Az scsi hdd-ket úgy tervezik hogy hosszú folyamatos üzemideje legyen pl meghatározzák hogy a gyártó hány db sikeres indítást garantál kb 5-10 ezer. Ami ha azt nézzük egy szervernél mondjuk 10 éves üzemidő alatt kb 10 ki be kapcsolás. Egy asztaligépnél ez kb heti adag. A scsi-t tehát nagy adatforgalomra, magas sebességre és hosszű özemidőre tervezték nem beszélve hogy egy jobb scsi hdd üzemi hője kb 70 fok. Az ide hdd az jó ha 60-at elvisel pár óráig.
Az ide hdd-nél azolcsóság a magas tárolókapacitás az elsődleges szempont alacsony fogyasztás és zajszint mellett. Az elektronikai háttére nem térnék ki asszem ez elég érv az alábbi mondatom mellett.
Ha serverbe ide hdd-t raksz és 7/24 ben hajtod akkor valszeg 10 db ból 6 db 1-2 év után megadja magát míg scsi hdd-ből 10 év alatt kel cserélni 1-2 db-t.
Azért mert nem egyfoma a felhsználási terület. -
sziszegőII
tag
Egyébként el kell hogy mondjam hogy az alsóbb kategóriás HP, IBM szerverekben LITEON tápk vannak, nem beszélve a maxtor vinyókról.
Tehát egy 150-200 ezres szerver semmivel sem jobb mint egy minőségibb alkatrészekből öszerakott pc.
Ne értsd félre én sem csinálnám ezt mivel használtan olyan 100 körül már lehet venni nagyon is jó régebbi p3-as szervert ami a fentebb írt feladatokra majdnemhogy sok is. -
sziszegőII
tag
A serverre nem lehet panasz hisz egy proliant 3000-es amibe az utolsó csavarig minden redundáns nem beszélve a 3000VA-szünetmentesről. A net kapcsolatról meg annyit hogy 3mb bussines DSL. szvsz az azért már a majdnem 100%-ig megbízható
igaz a net még nincs meg még tréonline-os vagyok de hamarosan már externetnél leszek
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
válasz
ízirider #152 üzenetére
Ez a hostolás érdekes dolog. Én 12 ropi + trégfa körül láttaom a host dolgokat de az csak olyan 100 mb tárhely ami gyorsan beteli. Szerintem jobban megéri ha veszel egy szervert azt csak 1x kell megvenni rendelsz a net szolgáltatódtól egy fix ip és arra annyi domaint regelsz amennyit csak akarsz és már hostolhatsz is. pl. megcsinálsz egy weboldalt kb 30 ropi + havi 10 rongyé hostolod meg karbatartod. kb szerzel 10 ügyfelet és akkor bejött a szerver ára kb 5x és havi 100 rongyot kaszálsz. amiből évi 5-6 ropi a domain meg 17 a net havonta, hát ennyi.
És egy 1,5 megás adsl már bőven elég 10 weboldlanak még akkor is ha a feltöltésed kb 60-70K valszeg nem online áruházat hostols ezért nem lesz azoknak akkora látogatottságuk -
sziszegőII
tag
-
sziszegőII
tag
válasz
ízirider #148 üzenetére
Jó pap holtig tanul
Biztos lehet kereseni velük jól mivel akinek szüksége van weblapra az nem igen ért hozzá többségében inkább megveszi.
Vagy az én példámat nézve csinál magának 1 et.
Nekem a saját céges weboldalt kell megcsinálnom én úgy voltam vele inkább elkillódok vele addig is tanulom meg nem kell egy vagyont kifizetni érte. Nemsokára kész lesz majd belinkelem -
sziszegőII
tag
Nos lehet ismént looser kérdés de. eljátszottam ezekkel az asp cuccokkal és megy is szépen de ez a birka explorer nem végrehajtani akarja azt az asp fájlt hanem letölteni? Most ezzel mit basztam el?
-
sziszegőII
tag
Na ez egy kicsit looser kérdés lesz de,
hogyan tudom megcsinálni hogy ha a mókus rákattint egy gombra akkor a web alapu ftp cucc ugrik elő szvsz hova hivatkozzak magyarul az ftp szerver könyvtára jelenik meg ahonnan tud letölteni dolgokat? -
sziszegőII
tag
válasz
ízirider #140 üzenetére
Találtam jobbat. Mármint ingyeneset.
ASPBrowser a neve
!-- ------------------------------------------------------------------------- -->
<!-- ASPBROWSER v1.0 (06-2004) -->
<!-- ------------------------------------------------------------------------- -->
<!-- Copyright (C) 2004 AVRIL CONSEIL -->
<!-- http://www.avril-conseil.com -->
<!-- ------------------------------------------------------------------------- -->
<!-- This program is free software; you can redistribute it and/or modify -->
<!-- it under the terms of the GNU General Public License as published by -->
<!-- the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or -->
<!-- (at your option) any later version. -->
<%
call downloadFile(Request.querystring(''file''))
function downloadFile(strFile)
dim ads, fso, f
'empties buffer
Response.Buffer = True
Response.Clear
'create a stream (check you have last MDAC version installed)
set ads = Server.CreateObject(''ADODB.Stream'')
ads.Open
ads.Type = 1
on error resume next
set fso = Server.CreateObject(''Scripting.FileSystemObject'')
if not fso.FileExists(strfile) then
Response.Write ''<h1>Erreur: </h1><font color='#485e9e'>'' & strfile & ''</font> n'existe pas<p>''
Response.Write strfile
Response.End
end if
set f = fso.GetFile(strfile)
intFilelength = f.size
ads.LoadFromFile(strfile)
if err then
Response.Write ''<h1>Erreur: </h1><font color='#485e9e'>'' & err.Description & ''</font><p>''
Response.End
end if
'send header to browser
Response.AddHeader ''Content-Disposition'', ''attachment; filename='' & f.name
Response.AddHeader ''Content-Length'', intFilelength
Response.Charset = ''UTF-8''
Response.ContentType = ''application/octet-stream''
'send file
Response.BinaryWrite ads.Read
Response.Flush
ads.Close
set ads = Nothing
end function
%>
Bocsi kicsit hosszú, de jónak tűnik -
sziszegőII
tag
http://www.http-com.com/
ez a megoldás kulcsa -
sziszegőII
tag
Na megtaláltam
http commander yeahhh
-
sziszegőII
tag
Most hogy beleolvasok ezekbe a php-s dolgokba hát nem tudom nekem nem szimpatikus persze attólmég nagyon atom. Még keresgélek hátha van valami más megoldás.
-
sziszegőII
tag
válasz
sziszegőII #121 üzenetére
Uhhh most olvason a manualt háttt vagy ez komoly vagy én vagyok looser inkább az utóbbi
tehát mégegyszer a kérdés/problem:
Belép a tag a weboldalra ott láttja a könyvtárstruktúrát tud létrehozni/törölni könyvtárat és fileokat fel és le tölteni.
Ezt kell megoldanom...
off
közben meg lett a szerver amin ez az egész futni fog.
compaq proliant 5000 dula p3 500 2 giga ram kb 100 gb scsi hdd. tape stb stb
on -
sziszegőII
tag
http://www.hipergate.org/about/
erre gondoltam -
sziszegőII
tag
Azért kell ilyen megoldást találni mert web alapon lehet csak használni mivel olyan gépeken kellene ennek müxeni amin full lebutított windows fut nulla progival.
És a jüzerek infós képzettsége is kb 0. Ott meg szálybarágósan le lehet írni lépésről lépésre meg egyszerűbb is.Mármint nekik.
szvsz file feltöltése katt browse kiválaszt ok és már kész is. -
sziszegőII
tag
Nos akkor nézzük zépen sorba.
1. Win 2003 a server erre kellene egy ftp server progi amit a netről keresztül úgy érnek el hogy belépnek egy jelszóval védett weboldalra és ott az ftp server tartalma tudnak csinálni könyvtárat stb stb feltölteni adatokat és persze le is.
Nem kell ilyen regisztrációs baromság mert ez csak kb 100 ember kiváltsága azoknak meg adok jelszót.
Na ebben a problémában kellene nekem segítség -
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #108 üzenetére
Mindenképp érdekelne ha tudnál segíteni megköszönném. pontosan ilyen kell hogy én tudjam regelni a usert
-
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #108 üzenetére
Mi az az FSN?
-
sziszegőII
tag
ide is beírom hátha többen nézik
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség weboldal készítés ügyében.
Nos a weboldla már kész van csak 1-2 dolog hiányzik róla.
1. Meg szeretném oldani hogy az egyik oldalról úgy lehessen tovább menni hogy felhasználónév jelszó.
2. Valamilyen olyan progi kellene ami a gépeken fut és egy txt file-ba ment minden adatot a gépről hőmérséklet, hálózati forgalom stb stb mind ezt automatikusan. Aztán ezt fel kellene tölteni egy htmloldlara. Asszem van erre valami java script.
3. Valamint azt kellene megoldani hogy FTP protokol használata böngészőben.
Tehát van egy html oldal ahova a tag jelszó után bejutott. Ott gyakorlatilag az ftp szerver tartalma jelenik meg. És oda tudjon böngészőnkeresztül fileokat feltölteni és könyvtárakat létrehozni. Milyen ftp server progi kell ehhez? Hogyan lehet megvalósítani?
A weboldal front page-ban készült, hisz nem a design a fontos jelen esetben, egyszerűnek és stabilnak kell lennie.
Aki konyít a témához kérem segítsen.
programozáshoz eléggé looser vagyok java, java script dolgokat tudok módosítgatni de megírni még nem.
Elég sürgős lenne kb 2 hét alatt kell megcsinálnom de mint mondtam már csak ez van hátra.
Köszi a segítséget. -
sziszegőII
tag
kb olyan 80-100 ropi lehet kiépítéstől függően
-
-
sziszegőII
tag
Az a legfőbb baj hogy pl ilyeneket használok hogy corel, photoshop és végre már azokat tudom nem nagyon akarok váltani , linuxra meg nehezebb szerezni
nekem egyébként volt itthon irixem-is azt szerettem és azt is a manualból agyaltam ki. -
sziszegőII
tag
Meg is született bennem az elhatározás hogy felteszem a notimra a linuxot.
Nos azt hogyan oldom meg hogy van egy 80 gigás hdd-m kettéosztva felrakom az egyikre a linuxot a másikon marad a windows, ez idáig ok de a linux megcsinálja a bootmenüt? Ill hogyan tudok majd választani a kettő közül? -
sziszegőII
tag
Én nem értem hogy a win meg linux cirka ugyanazokat tudja és ami win alatt 2 katt az linux alatt miért 1 óra?
igazából alinux jobban vonzana de nagyon looser vagyok hozzá, elolvastam a kézikönyvét a susénak de nem lettem okosabb pedig nem vagyok retardált
valszeg azt kéne csinálni hogy feltenni a gépemre és addig használni mig ki nem tanulom
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
Linuxal leginkább az a bajom hogy a programok nevét nem ismerem amik nekem kellenek
pl vpn-t hogy csinálok alatta szvsz mi a neve? -
sziszegőII
tag
sajnos én állítanám be
mivel ez egy céges szerver.....csak az a bökkenő hogy enyém a cég
windows alatt nem gázos de linux alatt..... hát jobb lenne mert biztonságos meg olcsóbb is lenne
milyelőtt bárki rosszra gondol ez egy csoportmunka szerver lenne többek között
az ügyfeleim telephelyeit kötné össze kb -
sziszegőII
tag
Nos szétnézegettem linux tájékon is.
Hát jó jó csak én kooser vagyok hozzá.
Na tehát tételezzük fel hogy adott a vas. fix ip,domain
Az op rendszer suse linux 9.3 -azért ez mert ezzel már megbarátkoztam
felismert mindent müxik.
Most jön a java:
meg kell oldani hogy egy php-s weboldalt elvigyen.
kell egy ftp server progi ami akár 1000 usert is elvisz.
kell egy mail szerver. ami külső belső maileket kezeli jó sokat -adott egy mail cím amire jönnek a levelek és azt bármelyik kliens tudja nézegetnibelső hálón és a netről is és küldeni is tudjon.-
kell hogy legyen távoli asztal .szvsz netről matatni lehessen benne
nem ártana valami vpn féle okosság
nyomtató megosztás pl úgy is hogy a világmásik végéről tudjak nyomtatni a nyomtatóra
na szóval ennyi- ezt windows alatt többé kevésbé meg is tudom oldani na de linux alattáááá looser vagyok help
kinek mi az ötlete -
sziszegőII
tag
A szervert web,mail,ftp milyen viruskeresővel ajánlott védeni?
-
sziszegőII
tag
Nem számolom a feelinget hogy saját szervered van amit bütykölhetsz ha kedved tartja
-
sziszegőII
tag
Nem olyan sok a rezsije annak... pl ibm pc server 330 300w os táp van benne az nem olyan gáz sztem. Meg az up sem gáz egy 512 mbit fel már bőven ok kb 60K az 1 weboldalhoz bőven elég meg a mail szerverhez is.
Javíts ki de én nem láttam serverhostingot 12 ropi netto alatt.
Az évi 120 lepedő netto, ha nem tudod elszámolni akkor meg még bukóbb.
Ha meg az otthoni megoldást nézed akkor: a netet igy is úgy is fizeted mondjuk egy 1,5 megásat /annak mennyi az uploadja?/ a + 30 ropi a fix ip, +5 ropi a domain, meg villanyszámlára számoljunk egy 50 rugó pluszt még akkor is csak 85 lepedő cakk pakk.
A hostingos balhé meg 120 + tréfa
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
Nekem is hasonló a problémám, esetleg a szakik írhatnk rá valami frankót
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=199488 -
sziszegőII
tag
Szerinetm vegyél valami p2 /p3 -as szervert kb 30 ropiért abba scsi hdd-k vannak rá egy linux regelsz egy domain nevet kb 5 ropi / év + kérsz fix IP kb 3 ropi.
Ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest