- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
A nagyobb Hz mindig jobb, mert a mozgás közbeni felbontás növekszik. Ufo test
-tel könnyen látható, hogy minél kevesebb az fps, annál mosódottabb és kevésbé részletes a kép. 240 vagy 360 Hz esetén minden mozgás már elég éles lesz.De lehet elővenni a padlásról a CRT monitort és azon 60Hz-en is annyira éles a kép mozgás közben, mint LCD-n vagy OLED-en a 240Hz 100+ Hz-en meg mozgásban verhetetlen a mai napig, talán egy 540Hz-es LCD. Olyan 800-1000Hz köré tippelik, amikor végre ezek a lapos kijelzők elérik a régi CRT-t mozgástisztaságát.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz HELLAFLUSH #15 üzenetére
"ha egy ilyen monitort alacsonyabb Hz-en használnak akkor általában növekszik a válaszidő"
De ez sosem hátrány, mert a több Hz-et tudó monitorok LCD paneljének válaszideje 90-95%-os valószínűséggel gyorsabb, mint a kisebbeké, tehát 60Hz-en is kevesebb lesz valamivel az elmosódás Egy 360Hz-es monitor 60Hz-en mozgás közben élesebb és részletesebb képet fog adni, mint 60Hz-en egy 60Hz-es monitor. A 60Hz-es monitor azért 60Hz-es monitor mert az LCD panel válaszideje annyira lassú, hogy nincs értelme 120Hz-en hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"A nagyobb Hz nem mindig jobb, sok esetben parasztvakítás mert gagyi a panel lásd GtG"
Igen, ezért írtam 90-95%-ot. Ma már sokkal jobb a helyzet mint régen A tesztekből látszik, hogy a magas frissítésű LCD monitorok nagy részét gyors panellel szerelik az utóbbi 2 évben. Beolcsósodtak.
"Tű éles? Attól függ miről beszélsz."
Erről beszéltem a 8-as hozzászólásomban. A mostani hozzászólásomban sehol sem írtam, hogy tű éles
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz HELLAFLUSH #22 üzenetére
És ezt hol látod kimérve? Szeretném megnézni Az én monitorom 165Hz-en 6.5ms válaszidejű 1.5% overshoot-tal, 60Hz-en meg 8.2ms 0.1% overshoot-tal. Ilyen nagy különbségeket még sosem láttam, amiket te írsz a frissítési frekvenciák között.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz HELLAFLUSH #25 üzenetére
"hogy egy nagyon sok Hz-es monitornál a 60Hz majdnem megduplázza a válaszidőt "
De mihez képest duplázza meg? A 60Hz-es monitor nem tud 120Hz-en menni kisebb válaszidővel, szóval már alapból rosszabb a válaszideje, mint bármilyen nagyobb frissítést tudó monitornak. Szeretnék megnézni olyan tesztet, ahol a 60Hz-es monitornak kisebb válaszideje van, mint egy 240Hz-es vagy 360Hz-es monitornak 60Hz-en. Én még ilyet nem láttam, de nyitott vagyok, ha van ellenkező tényállás
"és az overshoot is nagyobb mint a max frissítési rátán."
Ez nem igaz. Ennek a kiküszöbölésére vannak a válaszidő beállítások a monitorokon. Az én monitoromnál is az Extreme válaszidőt kiválasztva van csak overshoot 60Hz-en, de a Fast beállítással, amit én használok, semmiféle overshoot nincs az összes frissítési rátán. Ez megint látható a tesztben, mert kimérték.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest