-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
válasz
kmarci25 #3744 üzenetére
Szia(sztok)!
Hétvégén megcsináltam a pizzát, hát so-so, végülis megettük
1,5x adagot csináltam, így lett 3 x 32cm pizza. (sima fehér lisztből elég a 400g is 3x32 cm pizzához, mert annyira vékonyra ki lehet nyújtani/formázni)
400g600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)250ml400ml hideg víz (kicsit több, mint ami kellene, mert ha felszorzom akkor 375ml)8g~10g só1.5g3g élesztőElég nehéz volt összegyúrni, nagyon darabos volt először, csúnya is lett. Lehet még több vizet kellett volna hozzáadni?
375 helyett raktam 400ml-t (+6-7% és ebben a 400ml-ben benne van az a víz mennyiség is, amiben az élesztőt futtattam). Vagy lehet tovább kellett volna gyúrni?
A sütési módszer ha ez számít: sütő max hőfok (~250) rácsot legfelülre rakom, először berakom 7-8 percre a tepsit a sütő legaljára, majd után megy megint 7-8 percre legfelülre a rácsra, így 2 pizza sül egyszerre.
A végeredmény összességében nem rossz: vékonyra ki lehet nyújtani, és másnap is meg lehet enni, nem szárad úgy ki, mint a 1 órát kelesztett tészták, de van mit csiszolni rajta és ahogy menet közben kinézett azzal nem vagyok kibékülve. (egyszer volt szerencsém az Igen pizzériában enni sima, és tk lisztes pizzát is, hát őőő...igen.. az a pizzatészta, nem hiába kapta meg az AVPN minősítést)1) Péntek este 20:00, ment be a hűtőbe lezárva (kelesztőtál, van teteje)
3) Szombat reggel 9:15 (tetejét bekentem olajjal)
4) Vasárnap reggel 9 óra (itt már nem raktam vissza a hűtőbe hogy kicsit melegedjen hogy könnyebb legyen dolgozni vele)
-
bugizozi
őstag
válasz
kmarci25 #3744 üzenetére
Igen, egészségügyi okokból - feleségem csak lassú felszívódású szénhidrátot ehet. Tudom hogy tömörebb meg minden, de sajna ez van
Talán a tk tönköly a legelviselhetőbb, a sima tk búzának nagyon fűrészpor íze/állaga van, ez talán egy fokkal jobb (mondjuk drágább is)
Rendben, akkor megpróbálom kicsit több vízzel, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged