- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Fortnite
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
Mikori a gép és volt-e már pasztázva ?
(ha "túlmelegszik" akkor visszavesz az órajelekből és lehetnek ilyen akadozós, nem betöltős gondok is)Wifin vagy kábelen "kapja" netet ?
(wifiről használva magasabb a ping és nő az input lag is...lassabban töltődnek be dolgok)Melegszik erősen és süvít mint egy szélturbina és forró ?
(a folyamatopsn forróságtől a gépben lévő amugysem acélos HDD melegszik és az olvasófej meg meg nyikkan..."éles fémes pozicionáló hangon".....akár a gép is lefagyhat vagy hibával leáll...stb)Ha a fenti 3 ból akárcsak 1-re is "igen" a válaszod akkor megvan a gond....egy hibátlan és pasztázott/karbantartott Ps4 slim se produkálhat ilyen gondot amit irtál....de a net se mindegy min jön.
Szüleimnél a "diginet 1000"
kábelen max 420-580 Mbit...wifin meg max az én telómon teker 140-180 Mbitet.......szóval Ps4-et próbáltuk ott kábellel....piros hullámok itt ott döccenések és 38-43 ping 1000-es nettel XD....nekem otthon a sima fapados 64 Mbites netemmel 28-32 a ping....érezhető....a "mókusvakítós több nem mindig jobb"..2X-es áron sem.
-
GEIL
addikt
Van otthon PS4 slim nálunk is....rengeteg órám van benne fortnite-tal, de fiam még nyomja rajta ha úgy alakul....hétvégén próbáltam én is....amikor buszból kigrás után közelitünk a felszín felé, akkor látni, hogy töltögeti be a textúrákat kisebb felbontásban, aztán cseréli nagyobbra...stb stb....de földet érés után teljesen megszűnnek az ilyen gondok és simán fut a játék....BR-ban kb tudja tartani a 55-60 fps-t....sok effektnél meg sok építésnél, endgameben azért droppol 45-50-re, de nem zavaró annyira. De textúra gondok nincsenek.
-
GEIL
addikt
Én is nyomtam UT99-et, Quake3-at...3Dfx voodoo3-mal és TNT2-vel is......azoknak a játékoknak proci is kellett...mert szinte mindenki a 300-as meg 366-os Celeronokon játszott...De ha volt egy CeleronII 633-as rántva 965-ön vagy esetleg egy 933-as fullos PIII 900 (fsb133) a TNT2 vagy Voodoo-k mellett, akkor röhögve vitték mindenhogyan a
50-80 fps-t...árnyékokkal is..
A "térérzethez" nekem kell az árnyék...sokszor egy sarok mögül csak az "árnyéka nyúlik ki" először az ellenfélnek, ha pl mögötte van világítás.....ez a hangokkal kombinálva már segít abban, hogy jobban fel tudjam mérni hogy hol is van. -
Spec
őstag
Én alapból minden FPS-t, TPS-t árnyékok nélkül játszom. Talán még idegesít is a sokszor túl tolt árnyék effektezés, nem utolsósorban az aránytalan teljesítmény csökkenésről. Persze ez mostani vasakon már nem annyira markáns, valószínűleg régről égett be a dolog, amikor próbáltam UT-zni egy TNT2-es kártyán, és ha benyomtam az árnyékokat akkor az FPS 28-ról leesett 15-re
-
GEIL
addikt
Egy 5 fokozatú csúszkán szerintem belőhető lesz minden PC-n a megfelelő kompromisszum a látvány és a sebesség figyelembevételével.
Bár PC-n "nagy divat" a butitott grafika, ami alatt én már azt is értem, ha valaki full árnyékok nélkül szeret játszani......azokat nem fogja ez a grafikai lépés megrázni.
Én szeretem a kb kimaxolt látványt használni, mert az alkotók is kb azt szánták nekünk.....az a 2021-es grafikai szint ami elfogadható......és mivel szerintem egyikünk se "money player" és talán még versenyen se voltunk, így nem fontos annyira az árnyékok nélküli competitive beállítás a 240 fps-sel.. XD vagy rosszul látom ?
A régebbi Xbox és Ps4 szérián is jól néz ki a játék...de a nextgen konzolokon már igencsak a PC EPIC részletességet hozzák effektekben és látványban stabil fps-sel.Szerintem optimalizálják majd rendesen...és nem hagynak cserben annyi játékost.....a Fortnite játékosok többsége 4 magos és 5-6 éves procin is játszik egy igencsak belépő szintű VGA-val és 1/4-ed annyi RAM-mal mint ami az UE5 ajánlott gépigényben szerepel.
-
Spec
őstag
Én nem biztos, hogy örülök ennek a hírnek, hogy új engine-t kap a játék. Egyrészt szerintem búcsút mondhatunk a barátságos gépigénynek, ami azért nagyban hozzájárul a játék népszerűségéhez, és elterjedtségéhez, másrészt tuti az elején tele lesz bugokkal, optimalizálatlanságokkal, úgyhogy az első hetekben, hónapokban egy rémálom lesz a játék szerintem.
UE5 minimum rendszer követelmény a teljes engine repository-hoz:
"Unreal Engine 5 minimum hardware system requirements to run the entire repository are NVIDIA GTX 1080 or AMD RX Vega 64, 8 GB of VM, and 32 GB of RAM. 12-core CPU at 3.4 GHz for 30 frames per second, Nvidia RTX 2080 or AMD Radeon 5700 XT, and 64 GB of RAM are estimated."
Persze, ha ezen optimalizálnak, és a Fortnite-hoz illesztik, akkor élhető lesz gyengébb vasakon is, de azért szerintem mindenképpen kell számítani jelentős framerate csökkenésre, ugyanazon a vason.
Persze ez csak a PC-seket fogja első sorban érinteni a konzolosokat nem, de lehet ők első körben nem is kapnak új engine-t -
GEIL
addikt
újdonság a tegnapi frissítés óta:
A Save the world-ben szerzett XP-k már lila színűek és már beszámítódnak a Battle royale-ba is.......98,5 levelnél jártam tegnap délután Br-ban......este a srácokkal lenyomtunk 3 vbuckos küldit és 3 lega survivor küldit....aztán átléptünk BR-ba és nini....felugrottam 99,5-re...szóval kb 1 teljes szintet hozott az a 6 db STW pálya......ezt a megoldást díjazom.
Főleg ha a STW-t (alapjáték !) leteszik majd BR-on belüli "mellékjátékmódnak" mint a Creative-ot...stb stb, amiben eltöltött idő vagy pontok alapján ad XP-t a BR módba is,..akkor adjon az STW is...így korrekt. -
0xmilan
addikt
válasz
Sefneni #10582 üzenetére
En anno Season 7-ben jatszottam eloszor kicsit, igy nekem is van par telies kiegeszito, amit ingyen meg lehetett szerezni. Pl. a mezeskalacs meg a koszorus backbling, a jeges csakany, jeges sziv emoticon, hoemberes glider, hogolyo dobalas, stb.
Ha rendesen bekoszont a tel a palyara (gondolom C3S1 mar havas lesz minimum reszben), akkor majd en is atoltozok. -
draco31
veterán
Meg is van a tier 100, akkor most pár hét pihenő
-
30z.Samu
félisten
B.R.U.T.E. visszatért!
-
paatrick
őstag
És ezek az eventek bárkinek elérhetőek vagy a sztori módos előfizetés kell hozzá?
Már akartam kérdezni hogy ami karakter lebeg egy sárga burokban a rózsaszín kockadzsungel felett azzal lehet valamit csinálni? Ha felülről belerepülök akkor eldob, alulról meg nem megközelíthető.
-
1dude
senior tag
Nem most kellene az UE5 -nek jönnie?
-
paatrick
őstag
Valaki leírhatná hogy ez mit jelent
-
Sefneni
őstag
Spoiler a szezon végéről:
-a Chapter 3 érkezik
- december 5-6 között érkezik mindenki kedvence, a fekete lyukForrás: Hypex Twitter [link]
-
Zoolee19
senior tag
Srácok létezik hogy valaki el talál engem 1000 méterről?
-
Spec
őstag
válasz
Vertigo18 #10561 üzenetére
Fogalmam sincs, Fortnite-ot még sosem játszottam konzolon. Csak gyanítom, hogy van, mert különben szinte semmi esélyük nem lenne a konzolosoknak a PC-sekkel szemben. Max ha konzolon játszik, de rá van dugva billentyűzet, meg egér, ami igazából már így szinte PC nem is konzol
A játékban, csak onnan tudom, hogy ha egy konzolossal találkozom, legalábbis a bénábbik fajtával, hogy egyrészt 5 m-ről nem tud eltalálni, másrészt van hogy felém se tud fordulni, hanem simán körbetáncolom. Na az elég mulatságos -
paatrick
őstag
válasz
paatrick #10557 üzenetére
Hátránya is van, de az már az él balfaszságom. Ugye egér görgővel vált fegyvert és sokszor előfordul hogy ott állunk egymástól 5 méterre ő lő shotgunnal én meg hadonászok az elsősegély ládával mert rossz helyre görgettem
Gondolom mennyire nézhet közben hülyének az ellenfél
-
paatrick
őstag
válasz
30z.Samu #10556 üzenetére
Hát ezt nyilván nem tudom távolról megmondani
amúgy jó lenne ha legalább a barátokkal lehetne chatelni a játékon belül. Mert így lutri mikor futunk össze megint, majd hétvégén kiderül lesznek-e.
De minden elismerésem aki bármilyen kézi irányítóval tud játszani. Nekem volt PS4-em hát azt a balfaszkodást amit én azzal az irányítással műveltem
Mondjuk látszik is a bill+egér előnye. Én assault rifle-lel simán leszedem az ellenfeleket távolról ők meg sokszor el se találnak.
Egyedül a sniper ellen nincs esélyem.
-
Vertigo18
addikt
Az első két hét épp a neheze volt rengeteg panasszal az epic felé, hogy nagyon kevés az Xp... Aztán elkezdték ilyen-olyan módon növelni a napi megszerezhető Xp-t és odáig jutottunk, hogy ma már eléggé könnyű lépegetni. Csak a napikkal megvan 3-4 szint/nap. Az első hetekben ez napi 1 szint volt kb...
-
1dude
senior tag
Meglett a lvl200
-
paatrick
őstag
Én most két switchessel nyomom együtt. Hát azok olyan turbóépítészek hogy fel se fogom mit épít már ott egy palota híddal
De legalább nem ilyen kisgyereknek tűnnek játékstílus alapján szóval örülök. -
30z.Samu
félisten
Még Season 3-ban adtam Magamnak egy olyan kihívást, hogy Switch-en nyerjek egy meccset. Nem volt hosszú életű a challenge, de akkor úgy terveztem, hogy TV-n játszok vele. Hát ez akkor nem jött össze, mert borzasztóan futott, így érdekesebb lett a dolog azzal hogy HH módban játszottam. Úgy viszont patent volt, tegnap ránéztem kíváncsiságból, most sem tökéletes, de lényegesen játszhatóbb.
-
30z.Samu
félisten
Switch-en újraraktam a játékot, kíváncsi voltam változott-e valamit a teljesítménye. Most már nem is fut olyan borzasztón dock módban.
-
Spec
őstag
válasz
0xmilan #10534 üzenetére
Isten bizony napi max 1-2 órát tolom, vagy még annyit se. Van hogy be se lépek. Tegnap is csak beléptem és kb. fél óra alatt lenyomtam a napi küldiket (végülis nem is tudom miért, csak úgy megszokásból), meg mentem 2 impostor meccset és ennyi. Csak hát én legelején kivettem a battle passt, és így tartok most lvl260+ szinten. Mire vége simán 300 fölött leszek. El se tudom képzelni milyen szinten vannak azok, akik 7/24-ben nyomják.
-
paatrick
őstag
Mai nap elértem a 90-es szintet, akkor gyakorlatilag nincs tovább most? Csak az eddigiek variációit lehet megszerezni?
Ami tetszett (nem sok) már kiváltottam. Ez a Carnage szárny jól nézett ki, de felraktam és fél képernyőt kitakarjamég mindig az esernyő a legjobb. Az lónál az angyalszárny is jó lenne, de hülye zenét ad be meg szivárványcsíkot húz
-
30z.Samu
félisten
Ebben a szezonban vannak érdekes dolgok. Előttem van a gyerek, elkezdünk építeni (már amennyire tudok ugye), egyik pillanatban hallom hogy alattam bóklászik a gyerek, másik pillanatban meg már az előttem lévő falat lövi gépágyúval. Mondom ez hogy került ide? Két másodperce még alul bóklászott. Meg a másik véglet, amikor Ő van high ground-on pár méterre felettem, de pár másodperc múlva csak annyit látok hogy You Placed XX. Fogalmam sincs mi történik ilyenkor.
A kedvenc amikor lőnek, szaladok a fal mögé (mert mondjuk kifogytam vagy heal-elnék) és a lábam sarkát eltalálva az utolsó golyó öl meg.
-
Spec
őstag
Tegnap volt egy meccsem, beültem a gépágyúba Boney Burbs-ben. Konkrétan velem szemben állt a csávó kb. 20 m-re. Folyamatosan lőttem míg le nem olvadt a cső, és megállt a gépágyú. És nem patkolt el a csávó. Ő meg simán kilőtte alólam a cannont, majd engem is. Amikor megmutatta a gép a csávót egy sima zöld SMG volt nála, a shield-je 80-on, a HP-je, meg 95-ön volt. Ennyire azért nem célzok szarul, mert van akit kiszedek vele több 100 m-ről is. Na ez mi volt akkor?
-
1dude
senior tag
Szeretem ezeket a kérdéseket meccs után. Összetalálkozunk a sarokban, SMG mindkettőnknél, neki kék, nekem zöld. Én meghalok, ő túléli 1x HP -val. A kérdés : hogyan értékelem az ellenfelek játéktudását a sajátomhoz képest az utolsó meccs alapján? Úgy látom már a szerencse is skillnek számit manapság
Az ezelőtti kérdés a farkasok HP -járól és erejéről szólt. Irtam, hogy lehetne vagy kevesebb HP -juk vagy kevesebb sebzésük. Erre mi lett? Dupla dinó
Na ennek fényében inkább skippeltem a választ
-
Spec
őstag
válasz
0xmilan #10526 üzenetére
Csak arra kitalálhatnának valamit, hogy az ember a battle pass teljes időtartamára élvezhesse annak valamelyest az előnyeit, ne csak addig adjon jutalmat, amíg eléred a 100+100 szintet.
Én most lettem lvl260-as, és még vagy egy hónap vissza van az új battle passig. Pedig isten bizony nem vagyok egy vérpistike aki egész nap tolja a játékot, örülök ha a napi küldiket le tudom tolni. Max napi 1-2 órám van rá, az se minden nap.
Pl. csillagot lvl200 felett már nem is ad, mondjuk nincs is értelme, mert nincs mire beváltani, de pl. a tintát azt adja rendületlenül, pedig azt sincs már mire beváltani.
Én kitolnám a max. szintet legalább lvl300-ig és annál is adnék valami komolyabb rewardot, mondjuk egy frankó special bundlet. -
0xmilan
addikt
válasz
30z.Samu #10518 üzenetére
A battle pass kihatassal van valamilyen szinten a gameplay-re is, nem csak szintiszta kozmetika. Most pl. a tintagyujtogetest anelkul nem lehetett megcsinalni es azert az is ad egy kis extra dopamint, hogy osszeszedted az osszes toona fish szinezest meg unlockoltad a cube queen dolgait (barmennyire is rondanak tartom
).
-
paatrick
őstag
válasz
30z.Samu #10518 üzenetére
"Ha csak a játékot nézzük, akkor az ember el lenne a default skin-el is, nincs kihatással a játék eredményére."
Szerintem tök jó lett volna ha különböző skinek adnak valami kis előnyt. Mondjuk az alap skinek tudása 100%. Ami így elsőre eszembe jut ugrás, futás. Mondjuk egyik skin 10%-kal magasabbra tudna ugrani, a másik 10%-kal gyorsabban futni. Ez nem lenne nagy előny de mégis lenne valami különlegesség benne. Kár hogy nem csináltak ilyet. -
1dude
senior tag
Nov 16. - Naruto
-
Spec
őstag
-
30z.Samu
félisten
válasz
Vertigo18 #10516 üzenetére
Ha csak a játékot nézzük, akkor az ember el lenne a default skin-el is, nincs kihatással a játék eredményére. Egy darabig tartottam is Magam ahhoz, hogy nem költök erre a xarra semmit, aztán egyszer csak jött egy skin, amivel kapcsolatban eléggé erősödött bennem a birtoklási vágy. Onnantól kezdve nem volt megállás.
(#10517) Spec:
-
Spec
őstag
"... mert jön egy, ami nem feltétlenül jobb, max. az újdonság érzése... Aztán később előszedem a régebbieket, de csak egy-egy menetre..."
Hmmm... ez így nagyon klasszul hangzik -
Vertigo18
addikt
válasz
30z.Samu #10515 üzenetére
Mindig úgy vagyok, hogy megtetszik egy skin, megveszem, vagy elmegyek addig, hogy megkapjam, esetleg megszerzem questekkel , aztán játszom vele egy-két hétig és csere. Mert jön egy, ami nem feltétlenül jobb, max. az újdonság érzése...
Aztán később előszedem a régebbieket, de csak egy-egy menetre, tehát marha jól meglennék igazából nélküle is...
-
Vertigo18
addikt
De abban akkor is igazam van, hogy EGYSZERRE úgyis csak egyet használunk!
-
Spec
őstag
válasz
30z.Samu #10511 üzenetére
Az elég combos
Melyik pakk volt az, ha megkérdezhetem? Amúgy én ezt a csomagot most csak azért húztam be, mert az ára gyakorlatilag megfelel az 1500 v-bucks árának. Ha így nézzük, maga a pakkban lévő motyó grátisz, ami azért nem olyan rossz ajánlat
Hozzáteszem, hogy még jól is néz ki a 3-féle skin style, egyet fájlalok, hogy nincs benne sisak nélküli változat. A görkorizós traversal emote is korrekt, csak azt nem értem miért nem elérhető mindenhol. Ezt kérdeztem a korábbi hsz.-emben, hogy vajon ez bug, vagy direkt ilyen? -
Spec
őstag
válasz
Vertigo18 #10508 üzenetére
Én is cserélgetem őket. Van ugyan pár favoritom, amit jellemzően általában használok, de időnként azért cserélgetem őket. Mondjuk van az a szint amiért nem vagyok hajlandó pénzt (v-buksot) kiadni. Pl. eléggé fel szokott cseszni agyilag, amikor van egy skin, ami alapból 1200-1500 v-bucks, és hozzá még külön meg kellene venni a csákányt mondjuk 800-ért, a back packet 500-ért, meg az ejtőernyőt is 800-ért. Ha akarsz egy komplett settet összevadászni így, akkor el kellene rá b*szni vagy 4000 v-bucksot, ami nonszensz.
Előtte pár hónappal, meg volt ugyanez setben 2000-ért. -
Vertigo18
addikt
Az a legnagyobb gond, hogy behúzzuk ezeket a skineket, meg pakkokat, aztán már annyi jó van, hogy a bőség zavarában egyszerűen nem tudjuk melyiket használjuk...
És ugyebár egyszerre úgyis max egyet lehet használni.
-
Spec
őstag
válasz
DrTechnoid #10504 üzenetére
Na behúztam én is ezt a Derby Dynamo Quest Pack-ot. Tök jó! Nagyon jó az emoteja is, de van vele két furcsaság. Egyrészt a traversal built-in emote nem érhető el mindenhol, pl. tegnap mentem pár Impostor meccset, és ott egyszerűen nem szerepel az emote-ok között, ez normális, vagy bug?
A másik, hogy én semmilyen questet nem kaptam, hanem egyből megadta az 1500 v-bucks-ot. Csak claim-elni kellett. Ez is bug esetleg, vagy csak azért volt így, mert már mindent megcsináltam, ami amúgy a questben lett volna, így egyből claimelhető lett az egész. -
Spec
őstag
válasz
DrTechnoid #10504 üzenetére
Ez egyébként nagyon jó kis pakk, én is szemezek vele. Egyrészt az 1500 v-bucks pont annyiba kerülne, mint amennyibe az egész pakk ára, ha az 1000 v-bucks árát felszorzom 1,5-el. Ha így nézzük az outfit a style-okkal, az emote, és back pack a style-okkal ami az aoutfit pakkban van gyakorlatilag ingyen van
-
Most beléptem, és nézem hogy a hajnalban megvett csomag - Derby Dynamo Quest Pack - tartalmaz 1500 vbuck-ot, bár én azt gondoltam hogy az csak a küldik kihúzása után jelenik meg. Utoljára 10.24-én vettem 1000-et , de abból egy emote-t be is húztam az elmúlt 2 hétben. Úgyhogy egyelőre nem vágom hogy miért van 2400. Az Out West emote is megvan egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- 3D nyomtatás
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest