Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD-től lopott funkciókat biztosít a Raspberry Pi USB-kulcsa
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
'' + olyan pozitív hatásai ami számokban nem kifejezhető.''
Ebben az országban ilyenre akkor lehet MAJD hivatkozni, ha már a számokban kifejezhető hatások kiszámítása jól megy. Addig ez népbutítás.
Abban viszont nagyon igazad van, hogy BL, Uefa döntő idehozásával, vagy nyáron egy több országbeli felkészülő/idénynyitó kupával kellene kezdeni. Ezt már úgy hívnák, hogy futball üzlet, ami a világon mindenhol nagy üzlet és az UEFA/FIFA is ezt szereti. -
Hát igen, nem ártana egy tényleg normális stadion, de érthető, ha az uefa nem vesz komolyan egy olyan pályázatot, hogy: ''ha megnyerjük, akkor építünk ám fasza stadiont''. Ez az eb anyagilag nemhiszem hogy megérte volna. Megépítik az 5-6 modern, sok tízezres stadiont, de a focink színvoala az eb után sem változott volna, a stadionokba nemlenne több 3-4 ezer nézőnél a bajnokikon, így nem lenne utána gazdaságos a fenntartásuk, és szép lassan ezek is leépültek volna. Persze a rendezvény ideje alatt jött volna a pénz rendesen, de én úgy gondolom, hogy nullszaldósra sem hozhattuk volna ki. De ettől függetlenül én is nagyon reméltem, hogy itt lesz az eb, dehát majd talán máskor

-
-
Drizzt
nagyúr
A jelenlegi stadionok közül egyik sem lenne alkalmas rá. Azért illik egy Uefa döntőhöz is egy legalább 40000-es nem momladozó stadion. Ezeknél meg nem hinném, hogy lehetne olyan szerződést kötni, hogy jövőre legyen itt, addig majd építünk. Szóval előbb kéne ahhoz egy nagyszerű stadion.
-
Chili7
őstag
Nagyon egyoldalúan látod a dolgot!
A költségvetésből és a hozzá csapódó magántőkéből kellett volna kifizetni. Lett volna egy bevételi oldala amiről teljesen megfeledkezel, + olyan pozitív hatásai ami számokban nem kifejezhető.Plusz munkahelyek, közhangulat javulás stb.. egyszer már leírtam.
Ha azt hiszed, hogy az ismert tévés és sportban szereplő személyiségek pénzért nyilatkozzák azt, hogy kéne eb+olimpia, akkor szánalmasnak gondollak.
Mondjuk az olimpia az tényleg húzós lenne. Sokkal több pénz, meg bp centrikus.
Egyébként nem is értem, hogy (valaki már írta) miért nem próbálunk kisebb foci rendezvényeket lebonyolítani. Pl. BL döntő ? Tud erről valaki valamit? -
ftc
nagyúr
valakinek ötlete mi volt 13 000 oldal a pályázatban?
-
Nem követem a topikot, szóval lehet, hogy voltmár:
Tudjátok miért nem nyertük meg az EB rendezés jogát az esélytelen Lengyel-Ukrán duo ellen?
Mi hoztunk: filmet, nőket, rolexet, labdát, plakátot, 3D-s szemüveget, makettet, stadiont, tervet, MLB tagokat.
Az ukránok csak egy képet hoztak:
Platini összekötözött feleségéről és gyerekéről.
Találtam ilyet is:
Egy focista naplója a 2012-es ukrán-lengyel rendezésű UEFA labdarúgó Európa Bajnokságon:
1. nap
Ma megérkeztünk az ukrán határra, ahol a csapatbuszunkat csapattraktorra kellett cserélnünk, mivel az utak nem voltak megfelelő állapotban. Sajnos a sok eső miatt így is akadt gondunk, ezért csapatépítés gyanánt kiástuk a traktort a sárból.
2. nap
Megérkeztünk a szállás maradványaihoz. Itt csapat- és szállásépítő edzést tartottunk, amivel az egész nap eltelt. Még el sem kezdődött az EB, de már kimerült vagyok, de sebaj, holnap megnézzük a stadiont, majd lesz időm pihenni.
3. nap
Ma megnéztük a stadiont, és 1,5 óra keresés után mind a két kaput sikerült megtalálni. Azok a szemét verebek megették a fűmagot, úgyhogy a csapat vállalta, hogy egy 11-esért cserébe, amit majd az első meccsen kap, zöldre festi a talajt.
Délután megismerkedtünk a helyi kulturális szokásokkal (kocsmáztunk), majd erőnlétünk megtartása érdekében futottunk a tüntetők elől.
4. nap
Az előző napi futóedzésen nem volt mindenki elég gyors, ezért páran közülünk könnyebb-súlyosabb sérüléseket szenvedtek. Szerencsére ezek a kedves ukrán házigazdák kiküldtek egy szanitécet, aki pillanatok alatt rendberakta a csapatot. Egyik játékosunknak levágta a bal lábát, ami mondjuk nem akkora baj, úgyis kettő volt neki. Viszont azóta itt lábatlankodik folyton.
5. nap
Ma, hogy hozzászokjunk a helyi klímához, barátságtalan mérkőzést játszottunk az ukrán keménymaggal. Majdnem lőttem egy gólt, de a kapus rám fogott egy Kalasnyikov-ot ezért meggondoltam magam.
6. nap
Végre elérkezett az első meccs. Előtte a szokásos eligazításon a sportcipőinket, hogy a talajviszonyokhoz alkalmazkodjunk, gumicsizmára cseréltük. Kicsit zavaró még, hogy minden rúgás után lerepül a lábamról, de nekem legalább van lábam.
Este lejátszottuk a mérkőzést. Az eredményről még tárgyalnak a szakemberek, mivel eredményjelző nem volt, és a kaput is mindig máshova rakták. Remélem nyertünk.
Amikor hazaértünk, eloltottuk a dühös szurkolók által felgyújtott szállást. Az előző 5 nap eseményei után már nem lepődtünk meg ezen.
7. nap
Hogy kipihenjük az előző nap fáradalmait, ma elmentünk egy bemutatóra amit az ukrán hadsereg tartott nekünk. Nagyon érdekes volt látni, hogy milyen hatással van egy focistára, ha hozzávágnak egy gránátot. A bemutató után vetélkedőt rendeztek a helyiek, aminek a lényege az volt, hogy mi cikk-cakkban futottunk, ők meg lőttek ránk.
8. nap
Úgy gondoltuk, megháláljuk azt a sok vendégszeretetet, amit eddig kaptunk, ezért megpróbáltuk felkutatni az elűzött kormányt. Nem találtuk meg, de tettünk egy kitérőt Lengyelországba, ahol polka-bemutatót tekintettünk meg a helyi ''szórakozónegyedben''.
9. nap
Másnap mindenki jelentkezett a helyi orvosnál nemi betegség gyanújával biztos ami biztos alapon. Délután, miután az egész csapat eredménye mind AIDS, szifilisz, és egyéb nemi betegségek, mint IQ terén negatív lett, visszavágót játszottunk a helyi keménymaggal. Majdnem nyertünk, mert már mi is szereztünk egy puskát.
10. nap
Ma volt alkalmunk megismerkedni egy hagyományos ukrán családdal. Kicsit hasonlít az olaszhoz, itt is a keresztapa a család feje, és itt is van egy csomó ''Don'' nevű ember.
Este a keresztapát megválasztottuk rendőrfőkapitánynak, mert az sincs most.
11. nap
Elérkeztünk a második meccshez. Az első mérkőzésből tanulva most egészen más volt az eligazítás. Kaptunk fegyvereket, és részt vettünk egy alapfokú tankvezetői tanfolyamon is.
Hát így már azért egészen más volt játszani! Majdnem nyertünk, és a csatárunkat választottak a mérkőzés legjobbjának. Szerintem teljesen megérdemelten, hiszen lőtt 1 gólt, 2 védőt, és legalább 4 verebet. Ezenfelül volt 1 kapufája is, de azt ellopták tőle.
12. nap
Ma végső nyugalomra helyeztük azokat a csapattársainkat, akik valamilyen okból kifolyólag nem élték túl az elmúlt 11 napot. Délután a hátországba telefonált az edző és utánpótlást kért.
Mivel az előző meccsen az edző nem volt elégedett a kapu védelmével, ezért ma a tizenhatos környékére körben a kapu körül vizesárkot ástunk, és tettünk bele pár aligátort is. Nah, így próbáljanak gólt lőni. Egy baj van: mi a körön belül maradtunk, és még nem tudom hogy fogunk kijutni.
13. nap
Ez a nap az érdeklődés hiánya miatt elmaradt.
14. nap
Az aligátorok megfagytak a hidegben, úgyhogy ma ki tudtunk mászni a vizesárokból.
Este jótékonysági labda- és ellenfélrúgó mérkőzést játszottunk, a rendezőkért, mivel elfogytak a labdák, és szükség volt a pénzre, hogy újat vegyenek.
15. nap
Ez az Eb utolsó napja. Nem játszottunk, csak két mérkőzést, mert a többin az ukránok játszottak a lengyelekkel. A döntőben is ez a két csapat szerepelt, végül az ukránok nyertek 11-esekkel 4-4-re.
Összeségében véve ez életem egyik legnagyobb élménye volt, és nagyon remélem hogy a csapat kijut majd a 2014-es iraki világbajnokságra is.
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Ez a nagyobb piacos duma egy nagy kamu, mert 2008 ban svájc és ausztria rendezi meg 2000 ben meg hollandia és belgium, pedig ezek se igazán nagy országok, lés mégis megnyerték az Eb rendezési jogát.Amugy meg sztem az olasz stadionok fényévekre vannak az ukrán lengyelekhez képest, vagy kisebb ráfordítással megfelelőre lehetett volna tenni őket.
-
chop
őstag
Kizarolag csak erre sem lehet fogni. Ausztria & Svajc se nagyobb piac, es ha oda elmennek a nemetek/sajtzabalok/angolok/stb, akkor eljonnek nehany szaz km-el keletebre is, hozzank. Viszont a svajciaknak ott az adu a kezukben, tele vannak penzzel, jo az infrastruktura, es a foci se tokutolso (sot).
Nekunk se penzunk, se focink, se tekintelyunk. Bizom benne, hogy jovonk van. Pontosabban lesz... -
Salak
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
így van, sajnos üzleti szempontból vonzóbb 85-90 millió ember, mint ~15 millió. Csak így azt sajnálom, hogy van pályázat egyáltalán, mert beválogattak minket a legjobb háromba és megcsináltuk ezt a prezentációt drága pénzért, pedig előre le volt beszélve minden és nem számított semmit. akkor inkább mondják meg, hogy aki a legtöbbet fizeti azé, és akkor ne pályázzunk

-
VINIKOR
senior tag
NapTV-ben érdemes megnézni a Gyárfás-Kisteleki-Mészöly riportot: [link].
Nem az a szégyen, hogy az UEFA szivatta meg a Magyarokat, hanem a Horvátokhoz képest is tök hülyék vagyunk. Ebből is látszik menyire súlytalan az MLSZ és Gyárfásék csapata.
Összes erőforrást a foci újjáteremtésére kell fordítani. Régi ''szakemberek'' nélkül vagy velük? Erről kell gondolkodni. -
ToRR3nt3
senior tag
Szerinted az ukrán-lengyel pályázat miben volt jobb a magyarnál?
El tudom képzelni h semmivel se... Vsz azért nem mi kaptuk mert kisebb a piac, meg ennyire fajsúlyos a magyar külpolitika...meg kitudja még mi...
Mindenesetre a döntnökök biztos jót röhögtek együtt, este a banketten, h milyen jól átqrtak minket, hiszen összességében 9-3-0 horvátmagyar-olasz-lengyelukrán befutót ígértek Gyárfáséknak.
-
Salak
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Igen, ha Románia és Bulgária kapja meg 2016-ra az bizony nem tisztességes. Ugyanis 2012-ben ''itt'' lesz a K-Európában, és nem viszik egymás után kétszer (neadjisten háromszor, lásd 2008) ugyanabba a térségbe. 2016-ra nagy valószínűséggel pályázik Franciaország, ha ez így lesz, akkor másnak nem igazán lesz esélye. Szerinted az ukrán-lengyel pályázat miben volt jobb a magyarnál? (és igen, én ismerem nagyjából mind a kettőt) Vagy mit ajánlottak, amit az olaszok nem. Mert az olaszok ha kellene, holnap megrendeznék az EB-t, minden kész van hozzá. Így leginkább ők kaphatták volna, viszont ha ők nem, akkor meg a pályázat alapján mi. Ezért van az, hogy sokan furcsálják az eredményt, mert ''tistességes'' dolgokban nem tudtak az ukránok és lengyelek többet mutatni, mint mondjuk OIaszország. Ha Olaszország kapta volna, nem lepődött volna meg senki. Így viszont nagyon nagy valószínűséggel kevésbé informális csatornákon dőlt el.
Ha tudsz ésszerű, elfogadható érvet mondani, hogy az ukránok miért kapták meg az olaszokkal szemben, akkor mondj. (Nem azt kifogásolom, hogy miért nem mi kaptuk, az itthoni viszonyok szarok, elismerem, de az más kérdés)
[Szerkesztve] -
Ha Románia vagy Bulgária megnyeri az is biztos a bundázás miatt lesz igaz?.. nem azért mert bal....ok vagyunk?
Amúgy tuti, hogy az utolsó betűig ismered a pályázatokat, ha már véleményt mondasz a döntésről.
Szerinted ''racionális érvek'' alapján Olaszország lett volna a befutó. Akkor mire a felháborodás? Ha már szerinted sem nekünk kellet volna nyerni, akkor nem mindegy ki rendezi?
Szóval a lényeg szerinted,
-hogy racionálisan az Olasz
-maffia módszerekkel lefizetéssel az Ukrán-Lengyel
-tehát szerinted is aki semmiképp az Magyarország.......
(gondolom ha Vatikán, és Anglia is pályázna, akkor ha az előbbi nyerne akkor azért mert olyan pici, ha az utóbbi, akkor pedig azért mert olyan nagy....)
Hiába na kifogás keresésben, a szar bizonyítvány megmagyarázásban nagyok vagyunk!
-
Jégkokó
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Csak elárulom, hogy nem csak a magyarok lepődtek meg az eredményen, hanem többi ország is.Ennyi erővel 2016 ban románia és bulgária 2020 ban albánia és szerbia rendezi meg ,mert kb ilyen a mostani lengyel ukrán is, szóval nem racionális érvek miatt kapták az Eb rendezési jogát.Sztem ez totál egyértelmű.Ha normálisan racionális érvek alapján döntöttek volna akkor az olaszok kapták volna a rendezést.Meg nem értem miért olyan nehéz elképzelni , hogy megbundázták az egészet
-
Jarod1
veterán
Mi faxt akartunk EB-t? Oszt Miből fizettük volna ki? Ennek az országnak normális Egészségügyre nem telik nem hogy stadionokra. A pályázatra kidobot pár 10 v 100 milliót
értelmesebb dolgokra is lehetett volna külteni
A Másik elmebeteg csoport a budapesten olimpiát, Nevetséges egyszerűen ezeknek embereknek a felfogása. sok ''sztárt'' meg megkenték hogy mondjanak valami szépet...
Szóval azt mondom, Addig nyujtozkodj amig takaród ér.. -
VINIKOR
senior tag
![[kép] [kép]](http://index.hu/homar/media/EB-pulikotel.jpg)

[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
UEFA-nál szerintem már a nevetség tárgyai vagyunk. Ez már szinte égés.
-
greatchaos
addikt
én csak azt a 14440 feleslegesen elhasznált papírt sajnálom... anyagilag mg nem érett meg az ország, egy ekkora beruházásra... vagy, ha mégis, akkor még kétszeresére nőtt volna az államháztartás hiánya...
-
Elég nevetséges vita van itt kialakulóban......
1. A mi kint tartózkodó ''szakembereinken'' kívül mondta valaki is, hogy a miénk a legjobb szakmai pályázat?
2. A csalódottak hozzáállása tipikusan ''Magyar''. Nem nyertünk, szóval tuti, hogy átvertek minket, lefizették őket, a maffia keze van a dologban......nevetséges......
Az a szerencse, hogy sosem adjuk fel. Hallottam, pár napon belül eldöntik, megpályázzuk e a 2016-os rendezést. Mondjuk rendező társat már nem fogunk találni hozzá az tuti.
-
Salak
aktív tag
jó, elbeszélünk egymást mellett, mert úgysem lehet meggyőzni téged.
egyébként külföldi sajtóban olvastam róla, nem Gyárfás hiteti el velem. Másrészt Gyárfás igenis megcsinálja rendesen ami a feladata, arról nem tehet, hogy rajta kívül álló különböző okok miatt nem kapunk meg valamit. És semmi közöm nincs Gyárfáshoz, nem vagyok elfogult. Viszont ő szerintem legalább tesz valamit, amíg mindenki sír. -
VINIKOR
senior tag
Ezt Te honnan veszed? A külföldi sajtó folyamatosan azt emeli ki, hogy a Horvát-Magyar pályázat a Magyar futballhelyzet miatt esélytelen. Korábban beidéztem a német dpa cikkét.
Na Gyárfáséknak ez a nagy bűnük, hogy elhitetik ez emberek. Pontosan tudják mennyire esélytelenek voltak. Csak sajnáltatják magukat és mellébeszélnek.
[Szerkesztve] -
Salak
aktív tag
Nem számít a pályázati felhívás szerint, hogy milyen a foci. És az infrastruktúrális-biztonsági részben másodikok voltunk az olaszok mögött a technikai bizottság értékelése mögött, az ukrán-lengyel fényévekkel volt lemaradva mindkettőtől. a prezentációk közül magasan a miénk volt a legjobb. Ha pedig a foci alapján akarnak dönteni, az legyen része a pályázati felhívásnak. Akkor nem is pályáznánk, mert nem lenne értelme, világos. De így csak át lettünk verve. Szerintem.
Málta vagy Ciprus is megkaphatná a mostani pályázási feltételek mellett. Mint ahogy Ukrajna is megkapta.
Talán amiért kevesebb esélyünk volt, az az, hogy most 2008-ban itt lesz a szomszédban (Ausztria-Svájc) az EB.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Tartalmilag olyan súlya van a Magyar pályázatnak, mintha Málta vagy Ciprus pályázott volna. Ugye milyen röhelyesen hangzik? Pedig Európából nézve szerintem körülbelül így néz ki a helyzet, futballtudás és infrastruktúra szempontjából. Ezt minden tulzás nélkül mondom.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
-
Salak
aktív tag
Nem, a vezetők valóban felelősek a foci zülléséért, és igenis a nulláról kéne újraépíteni.
DE, az EB-t elméletileg nem az kapja, ahol jobb a foci, hanem aki vállalja, hogy megrendezi és garanciákat nyújt. Ha a foci szintje lenne a döntő, akkor mondjuk az EB győztes rendezné a következőt. De szó sincs ilyesmiről. Egyszerűen üzleti döntés született sajnos. Meghát nem járunk élen sportdiplomáciában sem, nincs emberünk pozícióban. Így hiába miénk a legjobb pályázat. -
VINIKOR
senior tag
Ki beszélt Gyárfásról? Gyárfásnak még köszönet is jár amiért megpróbált valamit szervezni. Őt semmilyen kritika nem illethet.
Hibát talán ott látok, hogy azokra a futball vezetőkre épített akik a foci lezüllésének időszakában vezetők voltak. Hogy tudna megújulni a foci a régi vezetőkkel? Egyszerüen megszünt a játékosnevelés szakmai tudása Magyarországon. -
VINIKOR
senior tag
''nem is az volt a döntő, hogy hol a legjobb a foci''
Ez jó indok arra, hogy ki lehessen magyarázni, hogy nem probélma, amiért ilyen gyenge sportteljesítményt nyújt a Magyar foci. Elterelni a vezetők felelősségéről a figyelmet amiért ilyen mélyre süllyedt a foci mint sport. Nem az MLSZ-ből vagy véletlen? -
VINIKOR
senior tag
Nem a pályázat elszúrása a fő probléma hanem a Magyar foci elzüllésében játszottak szerepük. Bundázás, totócsalás, tippmix, maffiapénzek tisztáramosása játékos adás-vevéssel stb. Ez lett a Magyar foci és a verseny, a valódi sportteljesítmény teljesen meghalt. A futbalisták felnevelésének szakmai tudása teljesen elveszett.
Önerejéből nem tudom hogy tudna talpraállni a Magyar foci. (Bár tévednék, de félek igazam van.) -
Salak
aktív tag
Mert neki az a lényeg, hogy szidhat valakit, hogy ő már rég megmondta h ez lesz.
És talán nem fogja fel, hogyha azon múlt volna kié a legjobb pályázat, akkor talán nyertünk is volna ( a prezentáció alapján mindenképpen), vagy legalább az első kettőben benne lettünk volna. Csak nem ez döntött sajnos, hanem a maffia és a Szurkisz milliárdjai és befolyása. Valamint nem is az volt a döntő, hogy hol a legjobb a foci. Egyszerűen több pénzt kapott az ukránoktól az UEFA. Mivel másban nem állnak jobban. Ezért teljesen abszurd a 0 szavazat.
-
VINIKOR
senior tag
Az UEFA raktárában porosodott a Magyar pályázati anyag. Senki nem nézett rá.
Élég kijózanító. Remélem ezekután a Magyar ''szakemberek'' helyre teszik magukat és nem magyarázzák tovább a bizonyítványt. -
chop
őstag
A masik meg az, hogy nehogymar a horvatok is allandoan hazudozzanak, ez mar tobb, mint osszeeskuves-elmelet...
-
chop
őstag
Lehet, hogy naiv barom vagyok, de en hiszek nekik, hogy ez az egesz nem a lopasrol szolt volna (mint ahogy azt oly sokan hangoztatjak... ). Gondolok itt Meszolyre, Albertre, Gyarfasra, aki nem mellekesen, mint tudjuk, a Magyar Uszoszovetseg elnoke, es azt azert nem lehet mondani, hogy uszasban nem vagyunk a topon..a fociban pedig nem kellene a legjobbnak lennunk, csak egyszeruen legyunk partiban az ellenfelekkel!
A ferihegyi tuntetok meg nem tudom mit ereznek, egyaltalan milyen cellal mentek ki? Ocsarolnak mindenkit, de kivancsi volnek, hogy ok mit tesznek le az asztalra! -
greatchaos
addikt
[link]
ez is nagyon jó, még sír is... színésznek kellene lennie -
lorcsi
veterán
hátha még nem volt: [link]
-
Kicker
őstag
[link]
Gyárfás és Mészöly szerint nagy átverés áldozatai vagyunk... részben igazuk van, mivel nem értem én se minek írnak ki pályázatot, ha nem az alapján döntenek????
-
Chili7
őstag
Én eddig abban a hitben voltam, hogy megváltoztatták az eddigi rendszert, hogy a rendező ország válogatottja automatikusan eb-résztvevő. - hogy ne kelljen ''kerülgetni'' a gyengécske hazai csapatot, de mivel itt mindenki azt írja, hogy résztvevők lennénk, elbizonytalanodtam.
Most hogy is van ez? Szó volt róla! Lehet, h csak későbbi érvénnyel?
[Szerkesztve] -
Csak néhány gondolat az EB körüli vitáról.....
1. Óriási hibának tartom, hogy az utolsó napon/napokban a médiában már gyakorlatilag kimondták, hogy a miénk az EB. Ha kevésbé vesszük biztosra, akkor kisseb a csalódás is......
2. Sokadszor bizonyosodott be, hogy a sportdiplomáciánk ereje olyan, hogy akár én is képviselhetném az érdekeinket akkor se lenne rosszabb. Most is ott volt az egész ingyenélő slepp. Csak a mi pályázatunkat kísérte két miniszterelnök ott volt a NOB vezér stb. Azon kívül, hogy az állam pénzén ismét kirándultak, buliztak egy kicsit más értelme nem volt az egésznek....
3. Tagadhatatlan hogy a sportesemények szervezésében jók vagyunk. A probléma, hogy a KIVITELEZÉSSEL annál nagyobb bibik vannak. Gondoljunk csak a Vizi VB-re. Az egy összehasonlíthatatlanul kisseb volumenű építkezés volt, de még azt is majdnem sikerült elb…ni. A megnyitó napján még a lelátót eszkábálták, és 1 órával az előtt lettek lerakva a mobil wc-k.
4. Sokan érveltek az EB mellett a várható anyagi haszon miatt is. Arra azonban nem gondolnak, hogy az az anyagi haszon 5-6 év múlva lenne (ha lenne) kézzel fogható, addig bizony 5 nagyon szűk esztendőt kellett volna átvészelni.
5. Fel kellett volna húzni 4 nagyon komoly, modern, minimum 30-40 ezres stadiont. A kolosszális építési költségeken kívül azt sem szabad elfelejteni, hogy utána azokat fenn is kell tartani (az sem aprópénz) annak az 1500 szurkolónak aki utána kijár meccsekre.
Ha ugyan még kimentek volna azután, hogy kitömték fiainkat az EB-n.....
[Szerkesztve] -
Azért van ez a hatalmas csalódottság, mert a kurva média már egy nappal a döntés előtt azt sulykolta, hogy gyakorlatilag megvan az EB. Persze ehhez kellett a kinti delegáció túl rózsás értékelése is......
ha kisseb a várakozás, akkor kisseb lett volna a csalódottság is.... -
-
Drizzt
nagyúr
[link]
Most erre nem értem mi szükség van, hogy kikezdjenek mindent és mindenkit. Nem sikerült, kész, nem az első, s nem is az utolsó eset. -
törölt tag
Szerintem akár meg is kaphattuk volna ha a 2004es pályázat után felépült volna legalább 1 tervezett stadion csak 1, de 2008ra is épülhetett volna már 1!
Ne csodálkozzunk semmin 2szer pályáztuk, mindkétszer az Ebre építkeztünk volna, lerí rólunk hogy egyébként magasról teszünk az egészre. -
AmunRa
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Az ifi csapat pedig jó, mindig jobbak, mint akik az mb1-ben játszanak, de amikor mb1 meg válogatott szar lesz mindegyik.
Ezt az MLSZ-t is picsán kéne rúgni, az összes székfogó focihoz annyit értőt mint én el kellene zavarni! AZ elnök is elég irritáló ember.
Ja csak annak van esélye, aki nem a magyarokkal indul.
Szerintem komolyan el kellene gondolkoznunk, hogy miért vannak ezek a kudarcok, és miért utálnak ennyire minket. Politikusoknak is nem kifogást keresni.
Itthon lehet hazudozni meg vetiteni itt mindent elhiszünk, de az EU-ban nem.
Jó példa Kovács Virsli Mustárral.
[Szerkesztve] -
greatchaos
addikt
foci eb pályázat, 2016-ra
hát, az öregem, most 54 éves, azt mondogatja,m nem lát reális esélyt arra, hogy életében még lát magyar válogatottat saját erőből kijutni nemzetközi versenyre... én már abban sem bízony, hogy nemcsak saját, de saját rendezéssel sem...
mod: azért a horvátok =/= lengyelek
[Szerkesztve] -
AmunRa
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Ez hülyeség, hogy az egész ország felelős.
Mert én meg gondolom te se érzed magadat ludasnak.
Ha meg a falábú focistákat nézem. Valószínüleg 0 gólt rugunk a 3 mecs alatt és taán kegyelemből nem rúgnak 3 felett.
Ha a lengyelek is úgy építenek pályát mint a horvátok, meglesz az.
GY.F abban felelős, hogy nekünk csinál itthon műsort, hogy ne azzal foglalkozzunk milyen jól élünk, hanem, hogy FOCI EB. -
chop
őstag
válasz
greatchaos
üzenetére
Ne fogjuk erre, mert Ukrajnaban parlamentet oszlattak fel. Szoval politikai instabilitas nem jatszott szerintem kozre.
-
greatchaos
addikt
nem tom, de szvsz a lengyelek is nagyon el vannak maradva...
épp volt a hiradóban, hogy a legtávolabbi két város között 2000km a távolság... most jelenleg 24!!! km autópáya van megépítve... nagyon komoly....
hazai helyzetet tekintve pedig abszurdnak tartom, hogy gy. ferit tegyük felelőssé... az egész ország felelős... -
hunnylander
őstag
-
Chili7
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
1. Már pályáztunk egyedül. Valószínű most is mi voltunk a gyengébbik láncszem.
2. Az olaszoknak is van 2-3 überfasza stadionja, meg egy vb csapata, mégsem nyertek.
3. Minek a nagy stadion eb nélkül? itthon belemegy 15000 ember, azt kész. -
Chili7
őstag
A ''nagyfokú érdektelenség'' ellenkezőjét azért lehet bizonyítani olyan példákkal, mint:
argentin, brazil, olasz válogatott, valamint Manchester, Real M.vendégszereplései.
Amúgy azt kell mondjam, hogy mint az osztrákok esetében is, valószínűleg a horvátok 4 év múlva nyernek egy közösrendezésűt a szerbekkel.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Véleményem szerint a pénz döntött. Még az ukrán maffia sem igazán kellett hozzá. Az UEFA magasról tesz a belpolitikai meg egyéb körülményekre. Két nagy ország, sok lakos, a foci mindkettőben népszerűbb és jobb, mint minálunk. Mindkét válogatott ott volt a VB-n is. Még Ukrajna is sokkal nagyobb stadionokat fog építeni mint mi építettünk volna, arról nem beszélve, hogy az ukránoknak már jelenleg is jobb stadionjai vannnak, mint nekünk.
De nincs ok a síránkozásra, a következő EB(ke)-t (mármint a focitornát) meg kell nyerni, aztán esetleg egy VB-t is,
plusz egyedül kell pályázni a 2016-osra és tuti hogy mi rendezzük.
Ja és ne felejtsünk el már időben felhúzni pár überszuper stadiont is,
... ja és nagyok legyenek. 
-
magyarországon van érdeklődés a foci iránt, csak a jó foci iránt s nem a magyar nb1ben lévő kurigálás iránt, mivel az nem foci.
Egyébként amikor pl itt voltak az angolok akkor tele volt a puskás ferenc stadion, s tudom hogy csak a magyarok a meccsek nézőinek felét kitették volna -
dr faustus
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Jó kifogás. :U Az ukrán belpolitikai helyzet (A ''naracsos forradalom'', illetve a mostani parlament feloszlatása ügy, és a tüntetések) úgy látszik nem zavarta ennyire.
-
greatchaos
addikt
Platini megmondta március 14-én, hogy ha balhé lesz Budapesten 15-én, akkor Mo Biztosan! nem fog rendezni Eb-t... Igaza lett
-
VINIKOR
senior tag
''A dpa német hírügynökség elemzésében kiemeli, hogy a magyar-horvát pályázat a magyarok miatt nem számított esélyesnek. Az országban ugyanis nagyfokú az érdektelenség a futball iránt, a válogatott pedig húsz éve nem szerepelt nagy nemzetközi eseményen.''
Ennyi.
Már előre ideges vagyok a magyarzkodások miatt, hogy a politika, a közönség, a fiatal generácó felelős a gyenge fociért, csak a Magyar ''futball szakma'' nem.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Az ukrán-lengyel pályázatot tartotta a legesélytelenebbnek (1 dollárra 10-et fizetett) a fogadóirodák.
Lehet, hogy néhányan megjátszották az UEFA vezetők közül.
És most nem viccelek. -
Yooha
aktív tag
Akkor én is:
A magyar pályázat nem nyerhettet erkölcsi okok miatt. Mert ez egy jel lett volna Gyárfás/Kisteleki uraknak, hogy a magyar foci jó úton halad.
Pedig már hosszú-hosszú ideje nagyon rossz irányba...
Ettől a pofontól talán észhez térnek és levonják a következtetéseket, de félek, nem fogják.
[Szerkesztve] -
lord_m
senior tag
Igen, 3x-ra már illett volna megkapnunk, és nemcsak ezért. A pályázatunk is jó volt! Ha jól tudom az Ukránok pl. először pályáztak, és elsőre nem szoktak odaítélni semmit.
Sajnálom, h. gazdasági szempontok döntöttek, a 85 milliós kiaknázatlan piac miatt.
Bár az Uefa szponzorainak nyilván ez számít csak...
-
Chili7
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ha semmi értelme nem lenne, akkor miért öltünk volna 3szori pályázásba x milliárdot?
És miért állt mellé mindenki? Miért pályáztak mások is?
K. anyját már az uefának! Most már igazán ideadhatta volna. -
Zoza24
senior tag
[link]
van benne igazság nem?
főleg a rendőrös témára utalva
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ezzel azért nem értek egyet... valami pezsgés lett volna, illetve maga az EB ideje alatt felejthetetlen élmény lenne... de maradjunk annyiba hogy nokedlik vagyunk még ehhez..
-
akom
őstag
Alvinnal teljesen egyet értek. Véleményem szerint is a Matthaus korszakban lehetett érezni hogy valami megindult. Ahogy elment visszaállt a régi forma.
Nemértem hogy miért nem hajtanak rá erre a foci ra. Nézzétek meg a többi europai országot (olasz, nemet,francia,spanyol) ezekben az országokban külön gazdaság épül a focira, és az államnak is van belölle haszna. -
nem értem, pár órája még azt íták, hogy 3 szavazatot kaptunk, most meg azt, hogy nullát...

vagy csak az index hülye? -
Athanáz9
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
''A braziloktól és argentinoktól kikaptunk egy góllal''?
Brazilia ellen jóval többel.
-
VINIKOR
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Mätthaus alatt 75 nagy cég támogatta az MLSZ-t, most tizenvalahány. Gera kikerült Angliába és jól szerepelt. Lehet, hogy nem lett egy szempillantás alatt jobb a foci de volt egy kis pezsgés. Mostani edzőkkel reménytelen bármi is.
Magyar edzők ki tudták fúrni Mätthaus-t. Remélem ez volt az utólsó húzásuk.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Szánalmas döntés lett volna, ha mi rendezzük.
Csak felesleges kiadás az egész, semmi értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung kuponkunyeráló
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Minecraft
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Napelem
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dji Mini 4 pro Fly More Combo újszerű C0
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- Kingston DDR3 ramok 4GB
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 15 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... ja és nagyok legyenek. 
És most nem viccelek.