Hirdetés
- HP EliteBook / ZBook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz Jack Oneill #39076 üzenetére
Akkor oké. Csicskulnak a gyártók és gondolom minusz 0.1 cent, ha a menetet nem korrekten vágják be csak bekezdik. :-) Arra kellett vigyázni, hogy legalább merőlegesen vágja a menetet
MaCS_70: A vicc, az, hogy az egyik a négyből jól bement, szóval nem lehez rossz a menet ez esetben. De jó tudni, hogy össze vissza gyártóról gyártóra cserélik a menetet még azonos méreten belül is. Korábban ilyennel nem szenvedtem, de pl az Intel 520-ban öntvény részbe megy a menet szépen. Itt meg kb. Már lemez vastagságú a rész és félkész a menet. No de más pénz volt pár éve egy kisebb SSD ára.
-
csubuka
addikt
válasz MaCS_70 #39071 üzenetére
Ejj, sokat nem nézegettem amúgy. Sajnos. Ami kijött egy 2,5-ös HDDből, az ment az oldalába. Elvileg annak odavalónak kéne lennie. Az egyik szépen be is ment, a többivel gyököltem. No mindegy. Nagyon mem tudtam mar mit csinálni. Legközelebb még a keretbe rakás előtt szabadon belepróbálok minden csavart. El lesz ez már :D Csak kissé szokatlan gyökölés volt. Max a menetet meggányoltam kissé.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból, én vagyok a béna a csavarokkal vagy pl egy WD Blue 3D-ben ma már kb a csavar magának metszi a menetet önmetszően ezért volt nehézkes a behajtás?
-
csubuka
addikt
válasz Frawly #37465 üzenetére
Köszönöm szépen!
Megnézem akkor így napokon át, ez szuper ötlet.
Meg van elég RAM a gépben, szóval akár ez a RAM-ba cachelés is érdekes lehet, ha a Chrome bizonyul trükkösnek.
*Az lehet akár még faktor, hogy itt minden cloud-based. Jupyterhub, Office 365 online... Szóval az átlag, eddig megszokottnál jobban pörgetem a böngészőt.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz ricsi99 #37459 üzenetére
Köszi!
Az első valamennyire releváns valóban.
Nem igazán állítgattam ilyen Windowsos Prefetch meg hasonlókat az utóbbi időben. Más gépeken semmi gond nem volt, ez meg elég bolond. Én nem egy év alatt, hanem két hónap alatt szedek össze úgy 2 TB-t így elsőre, hogy a munkám nem igazán jelent nagy fájlokkal dolgozást.
Természetesen eddig is a HDS-t használtam. De az csak a kondícióról vezet logot, ahogy nézem. Én max manuálisan felírhatom naponta, hogy mekkora az össze adatmennyiség.
Annyira nem durva a helyzet, mint az "Egyéni esetek" fejezetben taglaltaknál, csak igen "érdekes" a többi gépemhez viszonyítva.
Nézegetem majd a beépített erőforrás-figyelőt, hátha kibukik, hogy mi a ludas.
*Lehet, hogy a rengeteg Chrome tab megnyitása és az ebből fakadó cache folyamatos újraírása a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A céges Preci 7530-ban van egy nyme Toshiba ssd. Gyakorlatilag 750 gigát rátolt pár hét alatt valami és már csökkent is a health. Kissé meglepő, ilyen gépem még nem volt. Lehet a Dell által telepített Windows 10-re lett valami Delles szutyok felrakva vagy valami trükkös beállítás. Hibernálás ki van nyomva...
Oké nagy jelentősége nincs, de valamivel ki lehetne nyomozni, hogy mi ír ilyen aktívan, amikor semmi extra nincs a gépen, ami ezt indokolná.
A HDS mutatja az írást, de legalább, ha logolni lehetne hogy mikor ugrik meg, akkor legalább tudnám kötni valamihez.
-
csubuka
addikt
válasz King Unique #34887 üzenetére
Köszönöm szépen!
Szerencsére a Win7 telepítő particionálta az tuti.
Akkor nem aggódom túl a helyzetet
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha egy HDD-t migrálnék SSD-re mondjuk az ajánlott Macrium Reflect-el, akkor a migrálás után, ha nem állítgatok semmit, akkor sem lesz gond? Windows 7-es gép. Parázs vita volt nemrég, hgoy kell-e letiltani ezt-azt igazán. Őszintén, ha átlag gépnél gyakorlatilag nem kell piszkálódni, akkor nem nyúlkálnék bele.
Max rá kell néznem utána a normális partíciók alignálására az SSDok tool-al és annyi?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz herdsman12 #34640 üzenetére
Köszi, szuper!
-
csubuka
addikt
válasz Frawly #34624 üzenetére
Köszönöm szépen! Mondjuk nekem az SU650-em 3 év garis a kiskertől. És annyi a gyári gari is rá. Ezt a reget több hónappal a vásárlás után is megtehetem? Csak ha mégis baja lenne legyen második opcióm is intézni. Lesz baja, ahogy olvasom a topikot. Csak még mindig nem raktam át az azstaliba nyúzásra, hogy kifigyeljem elpusztul-e.
-
csubuka
addikt
válasz herdsman12 #34621 üzenetére
Érdemes az Adata SSD-ket regelni a gyártónál?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az SU650 problémák miatt nekiestem pár teszttel az SSD-nek. **Látszólag hőmérséklet laptopban (W520, nem "forrófejű", de most csak ezért nem műtöm át egy általában melegebb 2570p-be) okés, semmi "bad sector" nincs 1.2TB-nál (ebből ~400 giga gyári teszt írással jött már alapból), sebességek jók. Marad hosszabb távú nyúzásra. Lehet itt is titokban NAND beszállítót cseréltek félúton vagy szimplán abbahagyták a minőségellenőrzés gyakorlását teljesen
Első AS bench:
Első Crystal:
Hőmérséklet összegző utána:
Második Crystal:
Egy W520-ban, direkt ágyra rakva, hogy minden szellőzés eltömődjön az SSD-nél, amit ésszerűen meg lehetett tenni a rossz hőmérsékletért megtettem. Persze letiltott ventivel IBT-t nem nyomtam a háttérben (azért tönkretenni nem akarom a gépet), idle volt a gép az SSD teszt mellett.
Látszólag semmi extra, éllettartam maxi hőmérséklet is okés, 40 fok alatt maradt az összes egymásutánban végzett tesztek után is.
Sebesség is korrekt érzésre, ki van használva a SATA3.
Ez ugye azonnal lett véve amikor lementek az árak, mert kellett már egy nagyobb SSD. Ez gyárilag ~0,5TB teszt írással jött. Lehet később elhagyták a tesztelést és ezért lettek bajok...
Ez kb. hibátlannak néz ki. Ugyan eladhatatlan termék lett, mert ilyen hírrel senki sem veszi meg, ha valaha is tovább adnám, de használatra okés (estek még tovább az árak, szóval bukó az ár, de már kellett és amikor élhető ár volt lecsaptam). Megy majd nyúzásra a nagy gépbe rendszer alá mindenesnek, hogy ha baj van, még gari alatt kijöjjön.
*Amúgy ezt jó lenne regisztrálni gyári gari miatt az ADATA-nál? Blokkal mittudoménhogy? Már pár hónapja vettem, az remélem nem akadály erre...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Frawly #32220 üzenetére
Értem, köszönöm!
Sajnos valóban ott a gond, hogy nem tudom bizonyítani, hogy így jött, innentől aztán meg tök mindegy. Ugyanakor bontatlan volt a csomagolás, szóval max a gyár csomagolhatta vissza.
Kíváncsian várom, hogy a tied hogy érkezik majd.
(#32221) El-Telya: Ejj, köszi, akkor lehet, hogy épp én ilyet kaptam :-) Vagy megbolondult valami process a gépben és értelmetlenül ráírt egy adag adatot.
-
csubuka
addikt
válasz Emperor_ #32217 üzenetére
Értem, köszönöm. Ez is csomagolt volt, szóval akkor ez ilyen A majd 500 GB mondjuk attól függően hogy nézzük nem olyan rossz a 140TB írási élettartamhoz képest. De ahhoz képest, hogy én csak 10x ennyit írtam összesen öt év alatt azért egy fél év használatom bele van pörgetve gyárilag
-
csubuka
addikt
válasz Frawly #32191 üzenetére
Köszönöm szépen!
A másik rekorder is én voltam, csak ez meg az Édesanyám :-)
Ő még kevésbé hajtotta a rendszert.
Értem, szóval ilyen felhasználás mellett kár aggódni, mert a vezérlő lesz a fő problémaforrás, aminek az élettartama eszerint főképp bekapcsolási idővel arányos vagy akár a ki-be kapcsolások számával.
-
csubuka
addikt
válasz Anonymus23 #32188 üzenetére
Köszönöm szépen a magyarázatot! Ránézek majd akkor másik progival is.
Majd mondom Édesanyámnak hogy óvatosan tárolja rajta a fontos dolgokat.
(#32189) Doky586: Értem, nem fogom túlaggódni. Csak gondoltam, ha már belenyúlok legyek alapos. Meg kérdezni nem árt. De cserélni felesleges kiadás lenne.
-
csubuka
addikt
válasz Anonymus23 #32184 üzenetére
Jó-jó értem én. Csak gondoltam rákérdezek, hogy ez rendellenes-e. Az Intel 520-am százas 5,5 TB írással szintén 4 évesen, és az az etalon
Valamint vinyós beidegződésem, hogy ha csökken a kondíció, akkor az kuka, mert ott gyorsan tudnak gondok lenni és nincs értelme rizikózni. SSD-knél azért erősen más ez.
*Meg érdekes, hogy ingadozott a kondíció egy időben a napló szerint, olyat még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Intel 520 miért ír ilyen magas power on count-ot? Ez normális és nem a valós ki-be kapcsolást jelzi akkor?
Köszi
*Bocsi benéztem szerintem és a bekapcsolásokat a power cycle mutatja De akkor mit mutat a "power on time" ez esetben?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz worxland #19464 üzenetére
Sajnos igen, ez igy van. Irtam a hp support forumba azert a linken hatha... de mint irtam ebbol nem lesz semmi felteszem. A legtobb ember nem foglalkozik azzal hogy mi nem uzemel teljes potenciallal a gepeben. Mondjuk a lassulas lehet el tud erni egy mar valoban kritikus szintet, ezt 840 tapasztalt tulajok tudhatjak csak megmondani.
-
csubuka
addikt
válasz Integrale #19441 üzenetére
Szia!
Futtattam egy Samsung Magician-t, ezt dobta (az, hogy fotóztam a képernyőt kóklerül az mellékes ).
OEM a cucc benne sajnos, mondjuk ez tudott volt eddig is, hogy a 840 EVO HP oem verziója van a PM851 a probook 650-ben.
FW frissítés szürkével volt benne, ezt nem tudom miért. Lehet azért mert már javított FW... vagy csak mert az OEM-ekét nem tudj frissíteni.
**Szerintem nem lesz javítva ez alapján sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Integrale #19441 üzenetére
Köszi, megnézem, bár azt nem tudom, hogy ilyen OEM? ssd-k esetén hol található, hogy melyik FW-k érintettek... elvégre ezt nem direkte 840 EVOnak hívják. A beszerzés körül volt némi kavar/kópéság, hogy simán gondolom, hogy a sebesség romlós széria. Négymagos i7, helyett - mivel indokoltan rövidített volna munkaszakaszokat - jöttek az előző gen kétmagosok, négy szállal. Még szerencse, hogy egyáltalán lett fejlesztés mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A céges HP Probook 650-ben van egy 256 gigás Samsung MZ7TE (PM851 talán, belebonyolódtam most már, hogy mi a valódi megjelőlése neki) típusúnak kiadott, EVO 840 "szerű" SSD van. Ez is érintett vajon a 840-es szívásban? A HP honlapján sajnos nem láttam semmi FW frissítést hozzá.
Vagy meg kéne tudnom szétszedés nékül, hogy milyen firmware van rajta? Ezt az Eszközkezelőben a hardver id-k körül nézzem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- HP EliteBook / ZBook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Hogwarts Legacy teszt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest