- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- eGPU tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen processzort vegyek?
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batt
aktív tag
válasz Intel fan11 #2041 üzenetére
Nem lehet frissíteni az ssd-ket rendszer alól tehát ha az ssd-re felraksz egy rendszert és arról bootolsz nem fog menni!Jó rendben akkor helyesbítek,az OCZ SSD-ék-nél
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1825 üzenetére
Senki sem mondta, hogy nem működik a TRIM IDE módban! Csak annyi kell hozzá , hogy a W 7/8 alap AHCI drivere legyen fent.
Egyébként minden rendben.(#1826) Daszkalosz19: Ha nem ramdisk az a másik meghajtó, akkor nem mondom meg, mert nagyon nincs értelme HDD-re helyezni...
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz Intel fan11 #1822 üzenetére
A bios frissítés mindenképp hasznos dolog, de az ssd ide módban is el tud menni, és úgy is sokkal gyorsabb mint egy hdd.
-
HZoli87
veterán
válasz Intel fan11 #1816 üzenetére
Nem ők találták fel a spanyol viaszt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
HZoli87
veterán
válasz Intel fan11 #1737 üzenetére
Hihetetlen nehéz volt megtalálni, tessék. Link
-
Jester01
veterán
válasz Intel fan11 #1713 üzenetére
Elég lassú az autód, mert az enyém kétszer olyan gyors. Igaz, az enyém Ferrari
A 840-es írási sebessége gyári adat szerint 130MB/s, ezt még túl is teljesíti. Rendben van az.
lsc:
[ Szerkesztve ]
Jester
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1693 üzenetére
Neked meg a 4K QD32 olvasása több sokkal. Az meg hogy nagyobb egy SSD inkább a javára válik, tehát általában gyorsabbak, mint a kisebb változataik, úgyhogy nem emiatt van az eltérés az enyém javára 4K olvasás terén.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1696 üzenetére
Én is tesztelem már egy ideje, gond nincs vele ezidáig, de azért install előtt készítettem egy rendszer lemezképmentést a biztonság kedvéért...
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1691 üzenetére
Egyébként miért nem ajánljátok az inteles drivert ha jobb eredményt ér el mint az alap win 7-es?
Azért nem, mert ezekből a különbségekből semmit az égvilágon nem lehet a gyakorlatban érezni.
Csak még egy plusz driver, program, ami feleslegesen indul a Windows-al, és fut a háttérben. -
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1691 üzenetére
Hehe, én most már ajánlom!!!
Főleg, hogy a te rendszereden is jobb értékeket produkált![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1689 üzenetére
Ebből a cikkből, de azt írja mellette, hogy Intel® Rapid Storage Technology (W8 támogatás):, úgyhogy várd még meg a szakikat, hogy szerintük is fel lehet-e tenni Win7-re..
-
Intel fan11
őstag
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1576 üzenetére
Igen arra, éppen tegnap szereltem be én is a Samsung 470 mellé.
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #1576 üzenetére
Egyébként SSDOK-ot én sem értem miért nem ír Sata3-at mivel elvileg tudja az SSD
Battletag: hojszi#2983
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1573 üzenetére
Egyébként elárulom, hogy én is pont ilyen SSD-t vettem, mint te, csak 60GB-osban. Hasonlóak az eredményeim, mint neked, az első négy érték nagyjából ugyanez, a utolsó négyben van, ami több, és van ami kevesebb. Majd rakok fel én is screenshot-ot.
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1569 üzenetére
Megnéztem a lapodat, és azt találtam, hogy van rajta 4 db narancssárga sata port (SataII0,1,4,5), amiket az ICH9-es chip vezérel, ill 2 db lila sata port, amiket meg a Gigabyte saját chip-je (GSataII0,1).
Elvileg a naracsokra kellene tenni az SSD-t, de azt írja a leírás, hogy a narancsok esetén a Bios-ban a Sata működést mindenképpen Ahci módra kell állítani a hot-plug-hoz, míg ezt a lilák nem igénylik. Lehet ezért nem volt jó a narancsban, mert nem állítottad be az Ahci módot..Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1563 üzenetére
Ja, és nehogy elkezdj partíciót létrehozni! Majd a telepítő megcsinálja!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1566 üzenetére
Attól, hogy nem talál semmi értelmeset (boot szektor) merevlemezen (SSD-n).
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1563 üzenetére
Igen, mindkét partíciót töröljed, míg egy Unallocated-et nem látsz. Ja, és formázni sem kell, megcsinálja majd ő maga, amikor elindítod a telepítést.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1561 üzenetére
Szerintem rossz a telepítő... Telepítés előtt törölted a régi SSD-ről a partíciókat? A 100 megásat is?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1559 üzenetére
Nem lenne szabad neki, mert ahhoz, hogy DVD-ről boot-oljon meg kell nyomni egy gombot. De ezt ki tudod kerülni úgy, hogy a Bios-ban kiveszed a DVD-t az első helyről a Boot sorrend lilstán. Persze ez egy megoldás és nem válasz arra, hogy miért jelentkezik a probléma. Még sosem találkoztam vele..
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1556 üzenetére
Azért járatod Sata2-n, hogy ne a Marvell vezérlőn menjen ugye? Mondjuk ettől még nem értem a kompatibilitásnál miért nem írja a Sata3-at, amikor ez egy Sata3-as SSD.
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #1556 üzenetére
ja de megy csak az előbb vmiért hard disk sentinelben nem volt pipa a Trim melett!
Battletag: hojszi#2983
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1543 üzenetére
Nem kell bajlódni a particionálással. Simán Win 7 telepítője meg tudja csinálni jól.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1466 üzenetére
Milyen parancsot ír be pontosan?
Milyen oprendszerről beszélünk?⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1449 üzenetére
A Windows7/8 alap AHCI driverét. Az stabil. Nem lesz gyorsabb semmi az Intelessel sem.
-
worxland
addikt
válasz Intel fan11 #1434 üzenetére
Viccelsz, bolondozol... A tiéd még MLC-s. Ezzel a tempóval még a következő évezredben is működni fog.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
hyperfaun
csendes tag
válasz Intel fan11 #1423 üzenetére
Alaplap: ASUS M2A-VM , és nem találok hozzá AHCI Controller Drivert :s
-
félisten
válasz Intel fan11 #1400 üzenetére
Megmagyarázom: Elírtam az adatbázisban
UI: Amikor a progim használod, akkor vannak bizonyos "kötelességeid" is, nevezetesen ha valami anomáliát tapasztalsz, akkor minimum privátba jelzed, nem pedig csak a topikba beírod, ugyanis senki után nem fogom leellenőrizni, hogy hibásan jelenít-e meg valamit a progim vagy sem(ritka kivételtől eltekintve), illetve nem mindig van időm végigolvasni a topikban felgyülemlett minden hozzászólást...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1410 üzenetére
Azért mondtam, hogy állíts be fixen 400 MB-ot, akkor nem lehet probléma.
ITT is az alábbi tanács olvasható.
Lapozófájlt 4-8 GB RAM-nál, és efelett nem igazán használ a Windows, viszont nagy ritkán a letiltás rendellenes működést eredményezhet az ezekre érzékeny programoknál vagy a Windowsban, ezért azt javaslom, hogy állítsunk be pl. fix 400 MB-os értéket. Ez nem foglal túl sok helyet, de mégis van.
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1408 üzenetére
HDD-re semmiképp sem tenném, 12 GB RAM-nál vagy letiltanám, vagy a "C"-n állítanék be fix 400 MB-ot.
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1404 üzenetére
(#1401) cidalain: Átadlak Fire/SOUL/CD-nek, nekem nincs több ötletem.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsabba
aktív tag
válasz Intel fan11 #1404 üzenetére
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt hogy "powercfg -h off". Ha vissza akarod kapcsolni akkor "powercfg -h on"
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1400 üzenetére
Most nézem, nem kímélted a kis 40GB-ost. 3.25TB adatot írtál rá. De bírja.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1398 üzenetére
Leállítás kell neki.
SSDOK-al kapcsolatban Fire/SOUL/CD az illetékes.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1396 üzenetére
A toolbox tud Windows alól is frissíteni, valóban.
Ki kell kapcsolni a gépet (áramtalanítani az SSD-t), hogy frissüljön a Firmware.Milyen SSD-d van X-25M vagy X-25V?
Ja, már látom a képet. Az V lesz, mivel 40GB-os.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1394 üzenetére
Nem, alap diagnosztikára ott van a Intel® Solid-State Drive Toolbox.
Firmware frissítéshez ki kell írnod CD-re a programot, majd arról Bootolni a gépet.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #1392 üzenetére
Töltsd le innen az Intel® SATA Solid-State Drive Firmware Update Tool-t, az majd megmondja kell-e frissítened. Ha kell, akkor megcsinálja.
⭐ Stella
-
scope2007
addikt
válasz Intel fan11 #1322 üzenetére
googleba írd be:
ocz vertex4 review
ott lesz minden ami jár hozzá.asszem, martrica, csavarok, kis readme meg a meghajtó. én a kihuzhato hdd fiók egyik oldalára rögzítettem fel
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
scope2007
addikt
válasz Intel fan11 #1319 üzenetére
rosszul nem jársz a vertex4el
nekem is a 128as van, láttam érdeklődtél a FW miatt.. sztem is 99%ba az 1.5össel fogod megkapni, nálam is így volt 3hónapja kb.
de itt a leírás, ha mégse így lenne, fw frissítés.
OCZ [Firmware-Frissítés][ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1314 üzenetére
Jónak jó. Én jobb szeretem ha a Windows alap AHCI drivere van fent, nem pedig valami chipset -ből származó, mint nálad, de ha a sebesség jó, és nincsenek gondok, akkor maradhat. Ha nem használod a hibernálást, akkor ajánlatos lenne letiltani, hogy ne csak 5 GB szabad hely maradjon az SSD-n, mégiscsak egészségesebb ha több van.
9 GB elég sok hely egy 40-es SSD-n. Bár ez az Intel igencsak masszív egy darab, jól bírja. Én el nem adnám !(#1315) Sturlung: Mindegy, hogy particionált vagy nem particionált helyen hagysz szabad helyet, a lényeg hogy elég az SSD formázott összméretének a 10-15 %-a.
3-as pontra annyit írnék, hogy ha megy a TRIM, akkor nem kell a teljesítmény érdekében semmilyen biztonsági formázást megtenni, mert nem lesz gyorsabb az SSD úgy sem.
OlvasnivalóEmellett még a téma összefoglalóban össze vannak gyűjtve cikkek, melyekben megtalálod a fontos információkat.
-
Valdez
őstag
válasz Intel fan11 #1240 üzenetére
Nincs vele gond, csak nem olyan gyors és alap win drivert kell használnod. De nem ártana ha a másik topikot szemetelnéd csak tele.
Vagy csak rádugod az intel sata2 portra azzal biztos nem lesz semmi gond.[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz Intel fan11 #1238 üzenetére
Igen, de 99% hogy már azzal fogod kapni.
-
Valdez
őstag
válasz Intel fan11 #1229 üzenetére
Azt meg az ocz nem ajánlja frissítésre.
-
JSaN
addikt
válasz Intel fan11 #1224 üzenetére
Akar, de az is lehet felul biralja es meg csinalja maganak ujra. De nem ertem mert zavar teged az a 100mb? Rejtet, ugyse fogod latni.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Valdez
őstag
válasz Intel fan11 #1226 üzenetére
*CURRENT AGILITY 4 FIRMWARE RELEASE is v1.5.2
Azt hittem vertexet akarsz és nem agility-t.
-
JSaN
addikt
válasz Intel fan11 #1222 üzenetére
Nem
Akar van akar nincs plusz vinyo a gepedben, a win megcsinalja sajat maganak azt a par szaz meges rendszer particiot.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
gulyasa
őstag
válasz Intel fan11 #1220 üzenetére
Habár a HD Sentinel és Fire/SOUL/CD programja az SSDOK is "1.5"-nek írja, de mint említettem, a gyári frissítőszoftver (OCZ Toolbox) azt írja, hogy a legfrissebb verzió van rajta - tehát az az 1.5.2 lehet, semmi más.
Én egyelőre nem particionáltam szét, csak a Win7 100MB-os rendszerpartíciója van rajta külön, a maradékot meg egyben hagytam. Van még két másik HDD-m, az azok 5 partíciójával és az SSD-ével együtt így is van már összesen 6 (+1 rejtett) partícióm...
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Valdez
őstag
válasz Intel fan11 #1216 üzenetére
Az 1.5-ös már elég rég megjelent, valószínűleg már alapból 1.5-el fog jönni (vagy 1.5.1-el).
-
félisten
válasz Intel fan11 #1211 üzenetére
Senki nem mondta, hogy csak azért telepíts fel valamit, mert másnak azt javasoltam.
(Szabad szemmel természetesen nem veszel észre változást, ha az asztalt nézed... )olvasd át a 0. hozzászólást és az abban linkelt segédleteket és választ kapsz a kérésedre meg számos egyéb kérdésre is, olyanra is, amit jó eséllyel feltettél volna jövőben.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
gulyasa
őstag
válasz Intel fan11 #1199 üzenetére
És nem elhanyagolandó különbség: a Vertex gyorsabb több mint 100MB/s-al az Agility-nél (az ocz hivatalos oldalán megadott táblázatok szerint).
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1199 üzenetére
A 3-as széria SF vezérlős, a 4-es meg Indilinx Everest 2, sokat ebből a különbségből nem lehet érezni.
-
gulyasa
őstag
válasz Intel fan11 #1195 üzenetére
Egy dolog fontos a BIOS Setup-ban: a SATA vezérlőt át kell állítani AHCI módba, és aztán kezdeni a szűz windows telepítést az SSD-re - és egyedül csak az SSD legyen csatlakoztatva. Ha van több HDD-d is, azokat windows telepítés előtt csatlakoztasd le.
Ha már meglévő telepített windows-t akarsz klónozni SSD-re, először végezd el a klónozást, aztán kapcsold ki a gépet, csatlakoztasd le a töbi HDD-t, gép indít, BIOS Setup-ban SATA vezérlő -> AHCI mód és hajrá...
Ja és a "boot sequence"-nél a HDD-k sorrendjénél az SSD-t állítsd elsőnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest