- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple notebookok
- eGPU tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen processzort vegyek?
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
-
Sturlung
csendes tag
válasz Jester01 #1838 üzenetére
Pontosan akkora fájlt tudok létrehozni, mint ahány bájtot jelez szabad helyként a rendszer. Nagyobbat nem. Spare-fájlnak neveztem, mert windows alatt az „fsutil file createnew <filename> <size in bytes>” parancs egy pillanat alatt hozza létre a legnagyobb fájlt is, tehát nem írogat a helyre. Vajon mi lehet a helyes megnevezése, ha ez nem spare fájl? Jó tudni, hogy nem terheli az SSD-t ez a metódus.
[ Szerkesztve ]
-
Sturlung
csendes tag
válasz Jester01 #1821 üzenetére
Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy másodperc alatt készülő sparse fájlt készítettem, hatalmasat, az egész szabad helyet betöltőt, és hogy a törlése után minden jel szerint trim-el a Windows.
* Érv:
A trimcheck.exe program úgy működik, hogy:
1) Egy jól meghatározott helyre ír egy adatot. Pl. olyat, hogy F9 8D DB 4A A0 07 … … …
2) Miután ezt megírta, létrehoz egy trimcheck-cont.json nevű fájlocskát, amely adatokat tartalmaz arról, hogy mit írt, és hogy egészen pontosan hova írta.
3) Letörli azt, amit az első lépésben írt.
4) Vársz egy kis időt, újrafuttatod a trimcheck.exe-t, ami azonnal észreveszi a trimcheck-cont.json fájl meglétét, és annak alapján ellenőrzi az adott „szektorokat”:
a) Ha F9 8D DB 4A A0 07 … … … -t talál, akkor nem működött a trim.
b) Ha valami más vegyes adatot talál, akkor valami más program írt oda időközben (ez nyilván nagyon ritka).
c) Ha 00 00 00 00 00 00 … … …-t talál a jól meghatározott helyen, akkor bizonyára működött a trim. Ebben az utóbbi esetben törli a trimcheck-cont.json fájlt. Ellenkező esetben nem törli.
* Namármost:
1) Kikapcsoltam a trim funkciót a Windows-ban.
2) Futtattam a trimcheck.exe-t, ami egyúttal létrehozta a trimcheck-cont.json fájlt, de újrafuttatáskor sehogysem törli, mert ugye nem működik a trim.
3) Egy idő után újra engedélyeztem a trim-et a windows-ban, ÉS gyorsan lefuttatom a másik szkriptet a sparse-fájllal.
4) Ismét futtattam a trimcheck.exe-t, ami a trimcheck-cont.json fájl adatai alapján keresgélve ezúttal 00 00 00 00 00 00 … … …-t talál.
* Két lehetőség adott:
A) A sparse-fájlos szkript trim-et provokált.
B) Kikapcsolt trim esetében(!) a windows megjegyezte, hogy fájlt törölt a trimcheck, és a trim visszakapcsolásakor érvényesített egy trim parancsot egy olyan törlésre, ami kikapcsolt-trim-állapotban történt. Erre valahogy kevesebb esélyt látok.Másik kérdés: Az SSDLife program és más SMART-olvasók adatai alapján úgy tűnik, hogy a hatalmas méretű sparse-fájl létrehozása és a trim nem okozott plusz írást az SSD-n. Tehát akkor nem rövidíti az SSD élettartamát? (Direkt ezért választottam a sparse-fájlt.) Bocs, ha lámák a kérdések . Nem vagyok szakember .
[ Szerkesztve ]
-
Jander
senior tag
válasz Jester01 #1751 üzenetére
Köszi, készítettem egy képet SSDok -ról, úgy látom a Partition alignments -nél van a gond, bár nem tudom mit jelent. Azt írja: Incorrect on some partition [MBR]. Kép
Szerk: AS SSD progi azt írja: 1 K - bad. (Offset / Alignment @ 4K Cluster
[ Szerkesztve ]
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
félisten
-
félisten
válasz Jester01 #1594 üzenetére
Mármint milyen SF vezérlős SSD-ről van is szó? (csak mert az SF vezérlők különböző generációi más egységben számolnak, lehet ebből a félreértés/elbeszélés egymás mellett)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
deadwing
addikt
válasz Jester01 #1586 üzenetére
Hú, holnap költözik bele egy másik, így már nem írom bele. Jelenleg egy Samsung 470-es van benne, 64GB. AHCI, Trim megy. Viszont ha már megnéztem, gondoltam tesztet is csinálok, és hát valami nagyon nem kerek. Vagy samu ssd-nél is 0fill-el kellene futtatni a crystal-t?
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Ice&Lime
veterán
válasz Jester01 #1534 üzenetére
Köszönöm, hogy legalább Te voltál olyan rendes és válaszoltál nekem!
Remélem mindent jól állítottam be, elméletileg programi beállításilag mindennek okénak kell lennie, ssdok-nál, hd sentinel-nél és sam. magiciannál-trim oké, alignálás oké, win8-on alap win sata ahci driver.
Egyébként sam.magiciannal ilyen eredményeket produkált a saját tesztjén, amit megmutatok neked:
... nem tudom mennyire biztos ez a samsung magician sebesség tesztje, mert itt elég jót mutat, amit pl. egy CDM-mel még nem tudtam elérni.
(sokszor már nem is fogok ilyen teszteket futtatni a túl sok írás miatt)[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz Jester01 #1505 üzenetére
Alignálás elvileg OK, ellenőriztem, illetve szűz telepítés volt. Ahogy láttad TrueCrypt elött az a 8M az 18 volt, de ezért is kérdeztem hogy ez mennyire lesz érezhető napi használat során.
Ja azt most nem írtam, de Sata2-n megy a laptop mSata portja.
Hát sebességben túl nagy változást eddig nem vettem észre.[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz Jester01 #1475 üzenetére
Szorri,a pre-fail-t akkor benéztem. A 18 CRC szerintem elég sok (az itthoni 8 vinyón és 1 SSD-n együtt sincs ennyi), és nekem a PM830-on a SMART a Total LBA Written-re 3,7 milliárdot ad, amit minden program 1,85 terabájtnak kalkulál - nem hiszem, hogy a PM810-en máshogy kellene vele számolni. - mire bepötyögtem, te is rájöttél
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest