Hirdetés
Aktív témák
-
11hh
tag
Nem tudom meg e oldottad az AHCI bekapcsolást Windows újratelepítés nélkül.
Itt van egy leírás amivel AHCI-t bármikor belehet kapcsolni Vistán, és win 7-en --> http://lacy.hu/windows_vista/ahci_mod_sata_lemezen -
fsb1000
nagyúr
Alig van CPU terhelés, RAID0-ban 2db eszköz gyorsabb lesz, viszont bármelyik meghibásodása esetén az összes adat elvész.
1 "szektor" hiba esetén nem tudom mi történne ha 2 SSD van RAID0-ban.
Nehéz elképzelni 1 szerktor hibát, mert ha valami elromlik akkor az legalább alkatrész szintű lesz (szerintem) sok szektorral. -
fsb1000
nagyúr
Érdemes, mert jóval gyorsabb lesz, mint 1 db azons tipusból.
De... kis számolás után kijön az a képlet, hogy 2db 32Gb-os legolcsobb SSD árából + nemsokKP lehetne venni 1db Intel vagy V+ 64GB MLC-s SSD-t.Én samsung SLC-ket használtam RAID0-ban és nagyon elégedett voltam a teljesítménnyel, csak az zavart, hogy az alaplapi vezérlő bootoláskor elszöszölt 8-10 sec-et a RAID miatt.
(leginkább a bootidő érdekel, pedig naponta csak 1-2 alkalommal kapcsolom ki/be a gépet)Az SLC-t épp árulgatom, ha nagyon "rákattannál", akkor adom párban is, bár az egyiket szerettem volna megtartani, mert SLC-t ilyen áron már nem fohgok kapni..
P45 alplappal hajtottam őket.
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest