Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Jó szemed van!
Ha kifogsz egy hibátlanul működő OCZ-t amivel kizárólag tömörítetlen adatokat másolgatsz és Win7-et használsz, még akkor sem tudom, hogy honnan jött a kettes szorzó?
Egyet el tudok képzelni, rövid gondolkodás után, ha az OCZ-t beteszed a fiókba és a Kingston-t a gépedbe, na ekkor van egy kis esélyed arra, hogy kétszer tovább fog tartani az OCZ!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos nem volt, hanem még van...
Nem ez az első malőr náluk, de azt hiszem már egyik sem szeplőtlen. Sokáig a Kingston nem igényelt fw javítgatást, de az SV100-as náluk is becsukta a kaput.
Talán a Samsung most a jó fiú? A SF vezérlősök rendre bukdácsolnak, majdhogynem gyártótól függetlenül, nem könnyű most gyors és megbízható SSD-t találni a piacon! -
fagy53
nagyúr
A Kingston-ból a V+ verziót venném, az valamivel közelebb áll a másik két versenyzőhöz és a tudása mindenre elég,a gyakorlatban észrevehetetlen különbségek lehetnek.
Tudni kell, hogy a használat során a nagyon gyors SSD-k előnye eltűnik a konfig és a programok hatása miatt. Steril bench futtatásakor jól láthatók a sebességbeli differenciák, de gyakorlatban elhanyagolható. Játékoknál pl. a pályabetöltés idejét csak kismértékben határozza meg a tároló sebessége és a legtöbb alkalmazásnál a szervezés vagy akár a proci felel inkább a végrehajtás gyorsaságáért, így inkább a HDD és az SSD közötti különbséget érzékeled, de két SSD közöttit csak bizonyos esetekben, nagyon ritkán. -
fagy53
nagyúr
válasz
kungzi
üzenetére
Nem nagy gond hiszen ha XP alatt használja valaki, akkor is teljesen mindegy, hogy támogatja-e az SSD a TRIM-t vagy nem..
Ha TRIM nincs is vannak olyan programok melyekkel karban lehet tartani, regenerálni az SSD-t. Vannak gyártói specifikus és általános pl Diskeeper program. -
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem nem az AHCI/IDE dologgal van problémám, mert AHCI-t használok mindkét rendszernél, én csak a TRIM működését nem látom igazoltnak és erre nem is találtam megnyugtató megoldást. Ráadásul a két Kingston SSD-m tudja a GC-t és a saját vezérlőjük progija remekül regenerálja a meghajtót, ezáltal nehéz megállapítani az OS ténykedésének a hatékonyságát.

Jobb lenne ha jövőbelátó tanfolyamra járnál, hogy ne érjenek meglepetésként a toporgó alakok...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már csak azt kellene megtudni, hogy ez mit bizonyít?
A TRIM működését csak hosszabb távon lehet igazolni, folytonos írással terhelve.
Valójában nagyon nehéz megállapítani, hogy működik-e, mert az, hogy be van kapcsolva még nem jelent semmit, ha csak HDD van a gépben akkor is "0" a parancssor erre vonatkozó része.
Használtam 2 hónapig kikapcsolt TRIM-el a gépet és komoly különbséget nem észleltem, ha üresen jár a szerkezet akkor a GC végzi a dolgát és a lelassult írás szépen lassan helyreáll, nehéz ettől különválasztani a TRIM hatását!
Jelenleg SSD-n van a Win7 és szintén egy SSD-n az XP mindkettő AHCI-ben, hasonló használat mellett nincs különbség a két meghajtó állapota közt, holott az egyik biztosan nem tudja TRIM funkciót...
-
fagy53
nagyúr
válasz
SirRasor
üzenetére
Ezt átgondolhatod mégegyszer: - nem az írástól romlik a cellák állapota - ....
Éppen az írás limitálja az élettartamot, míg az olvasás nem, a törlés meg tulajdonképpen jelent egy írásműveletet is az olvasás mellett.
Ha valaki az írás műveletet firtatja a SMART kiolvasásakkor, az jó úton jár afelé, hogy mennyire terheli élettartam szempontjából az SSD-t.
-
fagy53
nagyúr
válasz
csaky_87
üzenetére
A 4k írás a legkevesebb, ezt érzed meg a gyakorlatban a legkevésbé!
Mindig változni fognak a teszteredmények és sok tesztelgetésnél kifejezetten romlanak ezek a paraméterek, ez következik az SSD-k természetéből, igaz javulni is fognak "maguktól".
Akkor foglalkozz teszteléssel és ess kétségbe, ha gyakorlatban tapasztalsz számottevő romlást a korábbi állapotokhoz képest!
OCZ > kihívás!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az OCZ likvidálásában nem is kell tevőlegesen résztvenni, sajnos sokszor elrendezi ezt maga is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
RAM esetében sem rajongtam értük, de SSD-t akármilyen jó paraméterekkel is rendelkezik, inkább teljesen kihagyom.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs saját, de a gyártók előszeretettel használják az SSD-t RAID tömbökben. A kis elérési idő lehetővé teszi ennek az algoritmusnak a lehető legjobb kihasználását. Készültek persze tesztek itt a PH!-n is pl. az ideális csíkméretről stb, akit érdekel az utánanézhet ennek, de nem veszit semmit az aki megvalósítja akár szoftveresen ezt a lehetőséget, archíválásra természetesen ne használja...
Az élettartamról felesleges ebben az esetben is morfondírozni, annyira biztosan jó mint egy mechanikus rendszer. A megnövekedett írásmennyiség, amire alapvetően célzol és az ebből következő lassulás (írásműveletek) biztosan érvényesülnek, de ezeknél az SSD-knél működik a GC ha a TRIM nem is, és regenerálódik hasonlóképpen mintha szólóban üzemelnének. Ha az elméleti sávszélességnek csak a 60%-a realizálódik tartósan, akkor is jóval gyorsabb a másolás, mint a leggyorsabb HDD-n és ez a nagy fájlok esetére is igaz.
Ha az alaplap és a pénztárca lehetővé teszi, akkor a videó vágással, írással sűrűn foglalkozó felhasználónak ez a megoldás a RAID0 Kingston V+ 100 S2/96GB kihagyhatatlan. -
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Nekem a fent említett Kingston-van, a szekv írás kb HDD szintű, tehát videó másolásnál még ott vagy sebességben, de aztán minden másban jóval gyorsabb, persze ahol kizárólag a tároló volt a limitáló tényező. Üzembiztos, nem kényes, plug&play típus..

Annyira jó árban van most, hogy ha kettőt veszel és RAID0-ba kötöd, akkor a nagy fájlok másolása is felgyorsul, ehhez persze a pénztárnál nagy levegőt kell venni, de 10k-t megér a a jóval nagyobb tárolóhely és a gyorsabb működés, 45k/54k..
-
fagy53
nagyúr
válasz
lesliejr12
üzenetére
2 óra után mit írjon?
Hosszabb idő kell a prognózishoz, de szerintem ne foglalkozz ezzel a pusztán matematikai algoritmusokra épülő jósprogrammal, használd az SSD-t és bízva bízzál...! 
-
fagy53
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem a vezérlő a különbség, neki a V+ van, mert az enyém is kb olyan eredményt hoz, míg a sima V olyat mint a tied.

-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Itt csak azt látom hogy a V+-nál feltünteti, a másiknál nem... A drágábbnál érthető hiszen indokolni kell a magasabb árat és ez az egyik módja.
A grafikonok viszont önmagukért beszélnek.... -
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Éppen a Kingston vezérlői használják a GC-t, a valós idejű "takarítást", így az XP alatt is jól boldogulnak a TRIM nélkül is.
Lelassult írási műveletek esetén a bekapcsolt magárahagyott gép egy nap alatt képes regenerálodni TRIM nélkül is, ez pedig Garbage Collection funkció működését jelzi...
PH! teszt a témában -
-
fagy53
nagyúr
válasz
kungzi
üzenetére
Ennek a hírnek nézz utána!
Lehet, hogy azóta több infó van róla és orvosolták egy firmware frissítéssel, de mielőtt beleugranál, tájékozódj! -
fagy53
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezek szerint kevés, 2 hsz-onként kell...
beci: AMD - passz!
Firmware update
2/3 alatt, kb fele annyi idő, ez nagyon függ a telepített OS-től, az aut megnyíló progiktól is. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Érdemes, de ne várj csodát, legalábbis olyat nem mint a win boot idő.

A pályabetöltés nemcsak a tároló sebességétől, elérési idejétől, hanem egyéb szervezési megoldásoktól függ. Érdemes megnézni, hogy a betöltéseknél sokszor éppen csak villog a HDD LED, ami a nem folyamatos működést jelenti, azaz az idő csak egy részet határozza meg a tároló sebessége. Ezért van az, hogy játékoktól is függ, hogy nyersz-e valamit az SSD-vel, vagy nem. -
fagy53
nagyúr
válasz
Nemeske
üzenetére
Vegyed, talán szerencséd lesz az egyik legellentmondásosabb SSD-vel!

Vették mint a cukrot az átlagon felüli olv/írás sebességek miatt, ami igaz is volt tömörítetlen fájlok esetén, de vegyes használatban / ez életszerűbb/ beleolvadt az átlagba. Már ez is gondot okozott egyeseknek, de mint később kiderült a hibastatisztikája a többszöröse az Intel v Kingston hibaszázalékának.
Nyugodtan vedd meg, valószínű nem lesz vele bajod, de az biztos, hogy egy átlagos gépben, átlagos programokkal használva nem mondod meg, hogy Vertex2 vagy Buffalo van benne, egyedül a bench mutatja meg az igazat.
Bármilyen SSD, a legolcsóbb is nagyságrenddel jobb mint a HDD! -
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz, hasznos infók ezek és nem kell mentegetni magad...

Ráadásul nagyon is passzol az SSD témakörhöz.
-
fagy53
nagyúr
Kösz, nekem az utód van meg és a 425-ös. Csak a legjobbakat mondhatom el én is, igazat szóltál és csak annyival egészíteném ki, hogy a 425-ösre XP-t tettem, így a TRIM kilőve, de ennek ellenére normál használatnál nem venni észre a hiányát. Jól leterhelve írással, törléssel elgyengül az írás sávszél, de egy-két nap alatt simán regenerálódik mindenféle hókuszpókusz nélkül.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zso Ro
üzenetére
Az SSD élettartam mutató program a kristálygömbös jóslás kategóriájába tartozik és a az eredményessége is hasonló. Nincsen semmilyen konkrétum, találgatások léteznek élettartam vonatkozásában, mindenképpen több tíz év a realitás, gyilkos üzemmódban is többszöröse a gyártói garanciának. A Buffalo alacsony ára sem egy erősen korlátozott élettartamnak szól, hanem a 4k írás HDD-t közelítő sebességnek / szerencsére felülről közelíti
/.
Használat során / rendszer SSD / ez nem nagy probléma... -
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Teljesen korrekt, ez a típus pontosan ilyen eredményeket hoz nálam és másnál is. Más kérdés, hogy ezek a 4k értékek az SSD paletta alján helyezkednek el, de ez a gyakorlatban nem feltűnő.
-
fagy53
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Ha az egyik 0.3% a másik 3.7% és semmilyen darabszámot nem tudsz, melyiket vennéd meg, ha a megbízhatóságra törekszel?
Nyilván nem az összdarabszám szerepel a cikkben, mert úgy semmi értelme nincs a dolognak, ha már darabszámról esik szó, csak az adott gyártó értékesített és visszavett SSD-i szerepelhetnek. Mivel az említett gyártók sokat, milliószámra értékesítenek SSD-ket, elég pontos arányok jönnek ki, ha a nyilvántartás korrekt... -
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
Ráta, azaz arányról van szó, tehát érdektelen, hogy hány darab hibásodott meg, nem a konkrét darabszám érdekes az eladásnál sem. Ha 1% ez a ráta, akkor 100 eladott darabból 1-et hoznak vissza, 2 millióból 20 ezret. A vásárló szemszögéből csak a ráta értéke a lényeges és teljesen mindegy mennyit adtak el belőle.
Más kérdés, hogy a ráta meghatározása akkor korrekt és pontos, ha minél nagyobb darabszámból számolják ki...
-
fagy53
nagyúr
Viszont kitűnik a cikkből az is, hogy miért írjuk egy páran, hogy az OCZ megbízhatatlanabb, mint a Kingston! Csak háromszor többet vittek vissza gariba belőlük és mivel a Kingston az olcsóbbak közé tartozott és tartozik most is, az eladott darabszám szűkösségébe sem lehet belekötni...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Hooper
üzenetére
"az egesz sebesseg mizéria csak parasztvakítás hogy minél többet költsünk?" - ez sajnos többé-kevésbé igaz.

Egy bizonyos határon túl a gép más elemei, az alkalmazások szervezése, stb jelenti a határt és nem az SSD. Ahol két SSD között látatlanban sebességkülönbséget lehet tapasztalni azonos felhasználásnál, ott ez a különbség nem jelentős, ill. nem olyan mértékben mint azt az adatlapjuk alapján elképzelné a felhasználó. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
Goddyevil
üzenetére
Kösz, ez a része már tiszta. Tipikus rendszer SSD, szekv írás rosszabb mint a HDD és a 4k írás is csak alig gyorsabb. Bootolni jó vele, a másolgatás kicsit lassú, komótos a többiekhez képest.
Kérdés, hogy ezekután a lassulása milyen lesz, mert idővel a használat során Trim ide, vagy oda éppen az írási paraméterek számottevően rosszabbak lesznek, az ami már egyébként is a gyenge pontja. Kérdés, hogy az ezt megakadályozó vezérlési beállítások hogyan működnek? Erre az idő adja majd meg a választ....
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Vakrepülés, de olcsó...
A gari természetesen jó dolog, anyagilag nem faragsz rá, de a macera a tied marad!
Töröm a fejem, hogy a másik gépbe veszek egy Buffalo-t ennyiért megérné, csak rendszernek kell, hogy gyorsuljon a kicsike. Ritkán használt jószág, de ha beválik a Buffalo másban is elszaladgálhat még...
Szörnyű kockázat nincsen, sokkal gyorsabb boot, mint bármelyik HDD.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A Buffalo-ról megbízhatósági infónk azt hiszem nincs, de nagyon jó az ára. A Kingston nagyon megbízható, nem faragsz rá ha megveszed, de drágább! Rendszernek bármelyik jó, a vezérlőjükből kiindulva, de ha szerverbe szánod felejtsd el mindkettőt...
-
fagy53
nagyúr
Nem kell annyira túllihegni ezt az elhasználódás dolgot! Lehet rá nyugodtan írni és nem csak olvasni...
Miért gond az, ha a nagyon óvatos júzer aki mindent letilt vagy átrak HDD-re 20 évig használja, míg a semmivel nem törődő 10 évig?
Egyre több generációt érünk meg és ha lassan is, de csökken az áruk, a sebességük és a tárkapacitásuk nő. Ki az aki 15 év múlva még mindig ezt a most vásárolt esőtől, széltől óvott, pátyolgatott kis kedvencét fogja használni?
A megbízhatóságnak meg nem sok köze van az elhasználódáshoz, a megbetegedés és a biztos halál nem ugyanaz! -
fagy53
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Jó döntés volt és nem fogod észrevenni...
Most elég jó áron lehet SSD-t kapni, az árak le, a sebességek felfele araszolnak, de egyszer el kell kezdeni!
Örülök, hogy a sors nekem dolgozott..
-
fagy53
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nyilván a vásárlás után meg kell nézni, hogy a legújabb firmware van-e rajta, ha nem, akkor kell frissíteni. Az az igazi, ha még nincs rajta semmi, OS, adat, stb.!
Legjobb viszont olyat venni, ahol még ennyit sem kell vacakolni....
-
fagy53
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
"Az OCZ mégiscsak régóta memóriában utazik," - de már nem, mert kiszállt belőle..
Nem tette rosszul, mert így minden energiáját az SSD fejlesztésekbe fektetheti amire szüksége is van mert nemcsak a RevoDrive sorozat problémás, de a Vertex2 sem a megbízhatóság mintaképe a kéthetente kijövő frissítéseivel.
Reméljük a Vertex3 már jobban sikerült a nagyobb odafigyelésnek köszönhetően!
Az ártatlanság vélelme a Kingston-t is megilleti, nem igaz?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Gerisz
üzenetére
"Megér 9K val többet mint a Kingston V+?" - a válasz egyszerű, de kérdéssé átalakítva: ha veszel két, érzésre egyformán működő dolgot, akkor az olcsóbbat, vagy a drágábbat választanád? Mindkettő megbízhatóan működik sokunknál hosszú ideje és a használat során nem mondod meg melyik van éppen a gépben....
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ennyivel több és ráadásul itt olcsóbb is! Megoldás a problémádra...
Halk, bár észreveszem a csöndes szobában ha kikapcsolom, Én leszoktam kapcsolni a tápfeszt egy kapcsolóval, ha nem használom. Igaz ezt a win 7 is megteszi helyettem, legalább is a HDD nem pörög egy előre beállítható idő után, ha nincs használva.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nem bánod meg!

Samu F4, a keret meg nem különösebben kötelező, mivel egy teljesen elektronikus eszközről van szó amit bármely helyzetben lehet használni és a hűtés sem szempont...
70°C a max amíg lehet használni és csak arra érdemes figyelni, hogy ne a csatlakozó madzagokon lógjon, bár ekkor sem hibásodik meg, csak elszállhat a rendszered egy kontakthiba miatt. -
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Átlagos használatra tökéletes, mindent tud amit egy SSD-nek tudnia kell, megbízható nem kényes jószág.
Nekem 2 Kingston SSD van a gépemben, az egyik ez. -
fagy53
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez nagyon jó vétel, pár hónapja több mint 15k-val többért vettem és akkor az jónak számított.
Én meg vagyok elégedve vele, remekül bevált.
-
fagy53
nagyúr
válasz
S.O.S.
üzenetére
Igen, de egy kicsit sántít a dolog...
A 425-ös 64GB Kingstonom egy éves és 81%-ra minősítette, míg az SVP100-at 100%-ra, ami 2-3 hónapos. Ez még korrekt lenne, de az előbbire 9 évet ad meg, míg az utóbbira 8-at...
Mondjuk tökmindegy, mert ki tudja mi lesz 8 év múlva, de változatlanul szkeptikusan állok a dologhoz és letörlöm őkelmét...
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
Az nem csalás szerintem, csak egy okos művelet és megvan a haszna is...
A gond ott van, hogy ezt a pozitív dolgot, ami a felhasználásnak csak kis részében realizálódik, teljes mértékben marketing célra használják fel, nagy és vastag számokkal hirdetve ezt a tulajdonságot.
Általában véve nem jobb és nem rosszabb ez a vezérlő, mint az Intel vezérlői, inkább a Vertex2 meghibásodásai riasztanának el a vásárlástól és nem az adatlapok, ill. teszteredmények -
fagy53
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Nem teljesen igaz ez, van azért kivétel.
Nézegesd ezt! Aztán majd ki kell találni valamilyen magyarázatot, hogy miért van így....
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Kötve hinném, hogy az i5-2500K-val gondjaid lennének a min. FPS-nél, a GTX 460-nal.
Inkább a pályabetöltéseknél gyorsabb valamivel, de nem minden esetben az SSD.
Használom így is úgy is a játékokat és azt szűrtem le, hogy csak ezért nem érdemes a drága SSD-t használni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
balu077
üzenetére
A 80GB több mint elég, az "elvileg" meg kevés..
Sajnos csak akkor tudod meg, ha kipróbálod a pár napos böjtöt, nekem bejött. Nem Intel-em van, így a Diskeeper HyperFast-ot kellett futtatnom, de nem jártam akkor sikerrel, ezért böjtöltettem / nem írkáltam sokat / és pár nap múlva helyreállt a rend. -
fagy53
nagyúr
válasz
balu077
üzenetére
Jó, hogy nem vettél észre lassulást, mert az olvasás sebessége nem változott számottevően, a másolásnál most meglévő kisebb sebesség meg más tényezők miatt sem észlelhető.
Nem normális a dolog, olyan mintha nem működne a TRIM...
Működő TRIM néhány nap alatt rendbehozza, ha nem írkálsz, másolgatsz a gépen, csak be van kapcsolva. Ez akkor igaz, ha egy őrült káosz van a celláknál, de az SSD jó, nincs semmi baja. Van elég szabad helyed, hogy a WL működhessen? -
fagy53
nagyúr
válasz
scope2007
üzenetére
Javul, de nem igazán észrevehető. Hasonló procink van Gorneck23-al és én sem veszem azt észre, hogy ebben látványos változást hozott volna, nekem is az a véleményem, hogy ez így jó ahogy van. Azt a különbséget amit a HDD után éreztem, nem übereli semmi sem..!
Ezért vettem a másik OS alá is SSD-t, mert feszengtem amikor az XP-re kellett átmennem... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem értem ezt a csalódást, az írás sebességének a visszaesését nem igazán veszed észre, az olvasás viszont nagyságrendekkel gyorsabb bármilyen progi betöltésénél mint a HDD-n.
Ha nem tesztelnél, csak használnád, nem vennél észre semmit.
Kipróbálhatnád az AS SSD-t, mert rögtön jelzi, hogy jó-e az alignálás. Én nemrégen raktam fel win 7 64bit OS-t a telepító lemezről formáztam az SSD-t és nem lett jó! Ismételni kellett az egészet előlről...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
gabancs
üzenetére
Mint írtam erre bármelyik most kapható megfelel, jó ha 200MB/s feletti a szekvenciális olvasás és 100MB/s felett az írás sebessége, a 4k random ha 20MB/s környékén van az elég, ez éppen az OS betöltése miatt lényeges. A Kingston SV100 éppen a határon van, de a többi, pl a SF vezérlősök messze teljesítik ezeket az elvárásokat.
A megbízhatóság és az ár dönti el azt, hogy az ember melyiket is választja végül. -
fagy53
nagyúr
válasz
gabancs
üzenetére
Ha szerverekbe akarod tenni, akkor valóban.
Egyébként normál használatnál a különösen gyors azonos idejű IO műveletek, azaz a többszálú feldolgozás nem igazán rúg labdába. Lehet idecitálni rengeteg tesztet, a lényegen azok sem változtatnak, nyugodtan megveheted a SF vezérlőst, az Intel-t, a Kingston-t, stb. 
-
fagy53
nagyúr
válasz
gabancs
üzenetére
Nem ver el mindenkit és pláne nem magasan, de hidd el, hogy a 270MB/s csak a jól tömöríthető állományokra vonatkozik, a gyakorlatban ez így nem teljesen igaz. Számtalan hsz szól arról, hogy a most vásárolt SSD jóval kisebb sebességgel ír, mint ami az adatlapján fel van tüntetve.....

Én nem ezt vettem, de ettől még ajánlanám, de nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget.
-
fagy53
nagyúr
A Kingston-ból notiba ne vegyél SV100-at, mert bár olcsóbb, de többet fogyaszt mint az SVP.
Ez a 425-nél is probléma, 40°C körüli hőmérsékleten mennek, míg a SVP100 10°C-kal hűvösebb, nekem mindkettő itt van a gépemben, tudom mit beszélek.
Amelyik jobban melegszik az általában többet is fogyaszt. Az SVP nem lóg ki a sorból, a ma kapható SSD-k átlag fogyasztását hozza. -
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ezek a százalékos leépülések sajnos következtetéseken alapulnak, matematikai hókuszpókusz eredményei. Nem érdemes adni rá, egyszerűen nem kell törődni vele.
A gond, a használat során észrevehető, de nem javítható lassulásnál jelentkezik, ilyenről azonban még nem hallottam és nem keverendő össze az egyszerű meghibásodással.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Jó kérdés! Feltehetően, ha valaki úgy használja ahogy kellene, mint pl. a HDD-t, akkor ezek a dolgok következnének be. Legnagyobb gondot az egyébként is teljesen felesleges auto defrag. okozná, ami a win 7-nél helyből ki van lőve, de az XP-nél belefuthat az ember.
Ilyenkor használódna el a leghamarabb, de az öt évet így is kihúzná, a garit el lehet felejteni!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az új, keskenyebb csíkszélességű chippek valóban rosszabb helyzetbe kerülnének ilyen használatnál, ezen még van mit dolgozni a fejlesztőknek. Végül ezért vettem meg a 34nm-est, mert olvastam az Intel új generációs SSD-einek eme hátrányos tulajdonságát. -
fagy53
nagyúr
válasz
próbakocka
üzenetére
Lehet, hogy eredeti kellene!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Flashrider86
üzenetére
Ebben az inteles kollégák tudnak segíteni neked, mert én a Kingston-nal nem használom, nem is próbáltam. Ha úgy működik az optimatizálásnál, mint a Diskeeper, akkor csak jó lehet!

-
fagy53
nagyúr
válasz
Flashrider86
üzenetére
Akkor neked az Intel SSDTool box kell, hogy működjön, az képes regenerálni, más szóval optimalizálni az SSD-t. 40 GB-nál nem könnyű a helycsinálás..
-
fagy53
nagyúr
válasz
Flashrider86
üzenetére
Fogadjunk észre sem veszed!
Csökkent az írás, ami amúgy sem sok, a csökkenés mértéke sem vészes. Kevesebb szabad helyed van a tárolón és kevesebbet tesztelgesd, hogy legyen ideje a TRIM-nek és a vezérlő saját takarító funkciójának a munkára.
Nálam ilyen csökkenés után pár nap alatt visszaáll a normál kerékvágásba.
Általánosan használható a Diskeeper . -
fagy53
nagyúr
Az a bizonyos életciklus egy matematikai becslés, de sajnos gyakorlati alapok nélkül és a gyártóknak semmi köze nincs ezekhez a progikhoz. Nekem ezek nem jelentenek hivatkozási alapot és ha csak 20%-osra minősítenének, de nem veszek észre még a tesztekben sem drámai változást, akkor sem fogok parázni.
Amit írtam a leamortizálódott SSD-ről, az azt jelenti, hogy nem lehet használni, mert kimerültek a cellák, végelgyengülés....hallottál Te ilyenről?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Rendben van, hogy kíméled, abban nincsen semmi rossz és az sem baj ha másoknak is tanácsolod, vagy megfogadják, vagy nem.
Az érvelésed viszont kicsit átgondolatlan, ki az aki napi 20 játékot telepít az SSD-re, vagy miért pillantsak az élettartam kijelzőre, ami fals, nem bizonyított algoritmusokkal dolgozik?
Van olyan a földön aki látott az átlagos használat során teljesen leamortizálódott, nem meghibásodott, SSD-t?: -
fagy53
nagyúr
Ha tömörített fájlokat másolsz, akkor sokkal lassabbak, egyébként nem. A tesztnek három beállítása van , vegyes ez a default, csupa "1" és végül csupa "0". Ez utóbbi a leggyorsabb mivel jól tömöríthető és ilyen eredmények vannak a dobozon.
A gyakorlatban lassabban másol a sandforce vezérlős SSD, mint a feltüntetett, de ez a lassúság nem különbözik a nagy átlagtól, vannak gyorsabbak és lassabbak. -
fagy53
nagyúr
válasz
Amartus
üzenetére
Nekem ennek az elődje működik március óta, pontosan hasonló módon üzemeltetve, gond nélkül..

Vettem most egy kicsit drágábbat, gyorsabbat, nagyobbat, de nem cserélem ezt le, mert egyszerűen a win 7 alá tökéletes ez is.
Nyugodtan megveheted, bár azt is mondhatnám, hogy azt vedd meg ami a legolcsóbb, mert erre a célra mindegyik kitűnő. -
fagy53
nagyúr
válasz
Grincs11
üzenetére
Csatlakozom a többiekhez én is, egyet vegyél! A 128GB sok mindenre elég, ha másolgatni is akarsz, jó vétel a Kingston V+ SVP100. A RAID0 szépen mutat a tesztekben, de a gyakorlatban nem sokat érzel belőle és bármilyen gubanc van valamelyikkel széteshet az egész tömb és kezdhetsz telepíteni elölről..
-
fagy53
nagyúr
válasz
Lakers
üzenetére
Ravasz probléma, a lehető legjobb megoldás, hogy a rendszer az SSD-n van, ebből kell kiindulni, minden más elvetendő!
A pályabetöltésnél lehet gyorsabb az SSD, mint a HDD, de ez csak ott van ahol nagyban a tároló sebességétől függ a pálybetöltés ideje, de ez nem minden játékra igaz! Kipróbáltam így is, úgy is és nagyon sok esetben csak alig észrevehető előnye van ilyenkor az SSD-nek.
Célszerű az aktuálisan használt pár játékot az SSD-re telepíteni és így játszani, a HDD-t meg tárolásra használni, ill lehet onnan is játszani azokkal a játékokkal amelyeknél nincs észrevehető különbség a kétfajta tároló között.
Gyorsabb maga a játék /FPS/ nem lesz, kimérhető ugyan fLeSs tesztje szerint a min FPS-ben különbség, de alapvetően VGA+CPU függő a dolog, minden más belemagyarázás.
Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha kifogsz egy hibátlanul működő OCZ-t amivel kizárólag tömörítetlen adatokat másolgatsz és Win7-et használsz, még akkor sem tudom, hogy honnan jött a kettes szorzó?

Éppen az írás limitálja az élettartamot, míg az olvasás nem, a törlés meg tulajdonképpen jelent egy írásműveletet is az olvasás mellett.