Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Mekkora terhelést akarsz rárakni?
Már csak azért, mert kisebb terhelések mellett gyakorlatilag mindegy milyen gépet teszel alá, viszont ha má arra vadászol, hogy az alaplapi IDE-k közül melyik a leggyorsabb, akkor inkább vegyél egy szerver alaplapot, 64 bites PCI slottal, és Ultra320-as SCSI-t hozzá. Tudom, hogy ez baromi drága, de legalább tényleg gyorsabb (a különböző alaplapi kontrollerek között 1-5 % sebességkülönbség ha van, ha meg PCI slotba teszel IDE-RAID kártyát, akkor meg a PCI sávszéllimitje i beugorhat a képbe).
AMD fronton csak az nForce 2-t hanyagold (a most kaphatóak közül), mert annak lehetnek problémái néha az ide kezeléssel.
Az ide kontroller helyett inkább arra figyelj, hogy déli hídba integrált, nem PCI-on becsatlakozó, és normális minőségű hálókártya legyen benne. -
Lomos
aktív tag
Hali,
az a helyzet allt elo, hogy fileservert kene epitenem. A legfontosabb a folyamatos es jo halozati kapcsolat es a gyors filekezeles. Az elso problemat megoldom, szoval nem is igazi problema, viszont nem vagyok biztos, hogy milyen alaplapot valasszak. A platform akar intel, akar AMD lehet, bar a szivem az AMD fele huz, de minden jo megoldas szoba johet.
Tehat olyan alaplapot keresek, valami kozepes arkategoriabol amelynek jo az IDE kezelese.
Bar gondolkoztam RAID1-ben is, ilyenkor egy kulso vezerlovel (Adaptecet neztem ki, espedig az 1200A-t) nem nagyon szamit az alaplapi ide.
Velemenyek, tapasztalatok, otletek?
Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Windows 11
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- World of Tanks - MMO
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest