- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Mekkora terhelést akarsz rárakni?
Már csak azért, mert kisebb terhelések mellett gyakorlatilag mindegy milyen gépet teszel alá, viszont ha má arra vadászol, hogy az alaplapi IDE-k közül melyik a leggyorsabb, akkor inkább vegyél egy szerver alaplapot, 64 bites PCI slottal, és Ultra320-as SCSI-t hozzá. Tudom, hogy ez baromi drága, de legalább tényleg gyorsabb (a különböző alaplapi kontrollerek között 1-5 % sebességkülönbség ha van, ha meg PCI slotba teszel IDE-RAID kártyát, akkor meg a PCI sávszéllimitje i beugorhat a képbe).
AMD fronton csak az nForce 2-t hanyagold (a most kaphatóak közül), mert annak lehetnek problémái néha az ide kezeléssel.
Az ide kontroller helyett inkább arra figyelj, hogy déli hídba integrált, nem PCI-on becsatlakozó, és normális minőségű hálókártya legyen benne. -
Lomos
aktív tag
Hali,
az a helyzet allt elo, hogy fileservert kene epitenem. A legfontosabb a folyamatos es jo halozati kapcsolat es a gyors filekezeles. Az elso problemat megoldom, szoval nem is igazi problema, viszont nem vagyok biztos, hogy milyen alaplapot valasszak. A platform akar intel, akar AMD lehet, bar a szivem az AMD fele huz, de minden jo megoldas szoba johet.
Tehat olyan alaplapot keresek, valami kozepes arkategoriabol amelynek jo az IDE kezelese.
Bar gondolkoztam RAID1-ben is, ilyenkor egy kulso vezerlovel (Adaptecet neztem ki, espedig az 1200A-t) nem nagyon szamit az alaplapi ide.
Velemenyek, tapasztalatok, otletek?
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Sorozatok
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest