Hirdetés
Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Mekkora terhelést akarsz rárakni?
Már csak azért, mert kisebb terhelések mellett gyakorlatilag mindegy milyen gépet teszel alá, viszont ha má arra vadászol, hogy az alaplapi IDE-k közül melyik a leggyorsabb, akkor inkább vegyél egy szerver alaplapot, 64 bites PCI slottal, és Ultra320-as SCSI-t hozzá. Tudom, hogy ez baromi drága, de legalább tényleg gyorsabb (a különböző alaplapi kontrollerek között 1-5 % sebességkülönbség ha van, ha meg PCI slotba teszel IDE-RAID kártyát, akkor meg a PCI sávszéllimitje i beugorhat a képbe).
AMD fronton csak az nForce 2-t hanyagold (a most kaphatóak közül), mert annak lehetnek problémái néha az ide kezeléssel.
Az ide kontroller helyett inkább arra figyelj, hogy déli hídba integrált, nem PCI-on becsatlakozó, és normális minőségű hálókártya legyen benne. -
Lomos
aktív tag
Hali,
az a helyzet allt elo, hogy fileservert kene epitenem. A legfontosabb a folyamatos es jo halozati kapcsolat es a gyors filekezeles. Az elso problemat megoldom, szoval nem is igazi problema, viszont nem vagyok biztos, hogy milyen alaplapot valasszak. A platform akar intel, akar AMD lehet, bar a szivem az AMD fele huz, de minden jo megoldas szoba johet.
Tehat olyan alaplapot keresek, valami kozepes arkategoriabol amelynek jo az IDE kezelese.
Bar gondolkoztam RAID1-ben is, ilyenkor egy kulso vezerlovel (Adaptecet neztem ki, espedig az 1200A-t) nem nagyon szamit az alaplapi ide.
Velemenyek, tapasztalatok, otletek?
Aktív témák
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- Yettel topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Gamer PC AMD Ryzen 3500X/16GB DDR4 /Nvidia 1650 4 GB/256 GB SSD + 1 TB HDD 6 hó garancia, számlával!
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- Ryzen 7 7800X3D +hűtött VRM-es B650M lap +32GB DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Új! WHITE 4K GAMER PC! AMD RYZEN 7 7800X3D / RX 9070XT 16GB / 32GB 6000Mhz / 1TB Nvme / 750W GOLD
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Apple iPhone 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest