Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
PROHARDVER!
FIFA 15 ULTIMATE TEAM GY.I.K. (FUT)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bab1987
tag
A 14-es beidegződéseket kell kiirtanom elsőre. Elolvastam az irományodat. Hasznos volt, főleg a szemmel követés. De nagy számok törvénye itt isjelen van. Megakasztom 10-ből 8-szor, a maradék 2ő szlalomgól.
Nekem meg nem megy be semmi. Az viszont meglepett h fulos keretekel kell felvennem már 8-ban is a harcot.
-
MdewC
nagyúr
válasz
LedyGyuszi #25997 üzenetére
-
LedyGyuszi
addikt
visszatért a francia kupa...remélem újra sok örömöt fog okozni...
-
hunmadrid
csendes tag
Sziasztok!
PC-s Fifa 15-höz vezetékes XBOX 360 PC-s kontrollert használok, viszont nagyon úgy tűnik, hogy megszakadt valahol a kontoller kábele, mert egyszer beérzékeli a gép, ha megmozgatom akkor pedig nem...mi ilyenkor a teendő? Hol, vagy hogyan tudnám megjavítani? Nagyon fontos lenne, mert nem akarok megint több 10 ezer Ft-ot kiadni egy újért
Előre is köszönöm a segítséget
-
tigomigocika
senior tag
válasz
LedyGyuszi #25993 üzenetére
azt hogyan?
mert tényleg csak ez hiányzik...és akkor kapok ingyen csomagotsikerült!
kerestem yt-s videót ott megcsináltam, és jó lett . köszönöm -
LedyGyuszi
addikt
válasz
tigomigocika #25991 üzenetére
squad builder és oda beteszel egy concept playert...ha jól emlékszem...
-
bab1987
tag
Sziasztok! Eddig a 14-et püföltem. Kicsit átalakítottam a gépem. Sikerült egy példányt szereznem az idei részből. kb. 30 meccsen vagyok túl.
Ami már most frusztrál az a védekezés. FUT-ban játszom. Nem tudom levédekezni az embereket, volt olyan h 5-en nem tudtunk szerelni. Na meg ez a szlalomozás. Nem vagyok egy nagy spíler, 14-ben egyszer jártam meg a div 1.-et. Stabilan 2-3 osztályos voltam.
Jelenleg 15-ből 8 meccset nyertem meg FUT-ban div8-at kezdtem ma reggel egy 5-1-es pofonnal. 4 olyan gólt kaptam h minimum 30-40 métert szlalomozott a csávó, és nem voltam képes szerelni, vagy ha igen rögtön vissza is pattant hozzá.
Ez kicsit frusztrál, remélem ez a jövőben változni fog.
-
szekto
aktív tag
válasz
#13793792 #25987 üzenetére
Belenéztem, jól tolja a srác.
Mondjuk én személy szerint ettől a túlzottan technikás focitól tudok hülyét kapni.
Ezért nem is igazán szeretem a spanyol focit.
Igazából ha ilyen kiugratásokkal találkoznék többnyire online, mint amit pl. Spencer FC-nél is láttam, nem lenne egy szavam se. Csak ahogyan én észrevettem, sok ember sajnos nem így kontrázik, hogy középpályásokkal felviszi szépen félpályáig, majd onnan kiugratja a csatárt, hanem leghátulról megindul Messi/Ronaldo/és társai valamelyikével, akik a) piszok gyorsak b) irtózatosan jó is a labdavezetésük, ergo 98% az esélye annak, ha megpróbálod szerelni, akkor az rögtön szabadrúgás. rosszabb esetben piros lap.
Őszinte leszek: erre a 'through ball'-ra is a videójában figyeltem fel először.
Korábbi FIFA-k során valahogy meg tudtam ezt csinálni a sima passzal is, itt valahogy már nem nagyon jön össze.
U.i.: utóbbi pár napban kipróbáltam ezt a távoli lövéses dolgot, amiket viszont nagyon sok videóban tényleg látok, hát...na ez viszont számomra is érdekes, hogy mennyire könnyen lehet 30-40 méterről bitang nagy gólt lőni bizonyos játékosokkal.
-
Azog the Orc
őstag
válasz
#13793792 #25987 üzenetére
Amúgy meg egy sima kontra huszár, semmi extra, indítsuk be a két csatárt elől oszt ennyi a tudományuk!
Egyszer sem láttam akármelyik CM-et átlépni a felezővonalat. Amúgy ha valaki jól csinálja a kontrázást 2-3 emberrel akkor az hatásos tud lenni, de persze CSAK AZÉRT MERT A JÁTÉK EZT TÁMOGATJA a legjobban!
Nem véletlen hogy a videósok 80-90%-a ezt játssza, mert ez a legkönnyebb!Csak már kicsit unalmas ez a védekezzünk 8 emberrel beszari módon, kettővel bőven elég támadni, amikor már a k...a anyja is ezt játsza, 20-an a kapu előtt
de jó, az ember meg próbálna szépen focizni de a 16-oson állnak 8-an
Gyilkoljuk a focit, anti-futball most ez a menő
-
szekto
aktív tag
válasz
Azog the Orc #25985 üzenetére
Szoktatok nézi FIFA videókat YouTube-on? Én Spencer Owen (Spencer FC) videóit szoktam nézni, mert amellett, hogy szórakoztató videókat csinál, még el is lehet lesni tőle jó pár trükköt.
-
Azog the Orc
őstag
válasz
LedyGyuszi #25984 üzenetére
Ők az Isten adta tehetségek
(pfuj hogy én mennyire rühellem őket
)
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Azog the Orc #25983 üzenetére
igazából semmi sem változott seasonsben...csak real jön szembe és a bazd előre Ronaldonak vagy fuss Bale és Ronaldo duóval játék megy....
-
Azog the Orc
őstag
válasz
LedyGyuszi #25982 üzenetére
Látod , még az égiek is azt akarják hogy ne játszunk ma
-
LedyGyuszi
addikt
gondoltam nyomok egy kis seasonst...legutóbb div1 győzelem veretlenül, majd újrakezdésnél 2gy után hagytam abba...sikerült kipottyannom 3-1-4-gyel...de milyen gólokkal te atyaég...
-
Azog the Orc
őstag
Fogalmuk sincs róla mit csinálnak bmeg
Na mondom játszok én is egy sima online div1-es meccset addig,na hát bmeg esett az eső ráadásul be is volt lassulva meg késett az összes mindenség, 1-0-ás vezetésnél kiléptem a picsába, mondom nem szenvedek tovább amikor egy cselt nem tudok megcsinálni mert nem veszi be, passzolni meg teljesen lehetetlen volt mert nem gurult el a másikig! Úgyhogy inkább kiléptem............
Én ma már nem várok tovább az UT-ra batták meg az anyjukat.............
-
MdewC
nagyúr
válasz
Azog the Orc #25979 üzenetére
Szánalom az értelmezhetetlen tartományban...!!! TI TI TI!!! KAPITÁNY!!! SÜLLYED A HAJÓÓÓ!
-
Azog the Orc
őstag
"maintenance will continue until further notice as we further investigate the recent issues. Apologies for the inconvenience."
Akkor ma már nem játszunk
-
Azog the Orc
őstag
válasz
szpal17 #25976 üzenetére
A két szélső úgy lesz beállítva hogy besegít védekezni
más:
Na jó van megoldottam a Tevez csapatot: [link]
tudom Giovinco gyenge , de ő legalább kreatív és passzolni is tud, túlnyomórészt úgy is az lesz a dolga hogy 1-2 csel után asszisztáljon Tevez-nek, ha meg sikerül kiugratni még az Úr sem éri utólmás:
Az a +1h már 2
-
szpal17
őstag
Balra még megtaláltam MOTM Mertens-t... 90 Pace...nem rossz...másik oldalra meg TOTW Candreva 86 Pace-el...
Van ám itt variáció...mondjuk én mindenképp 4 védővel játszanék, mert két jó, gyors CB van, viszont melléjük van két jó szélső védő is.
Azog the Orc: Nekem megvan...de sajnos nem tudok vele játszani, mert nem megy az online rész...lehet jobb is.
-
szpal17
őstag
válasz
Azog the Orc #25972 üzenetére
-
Azog the Orc
őstag
Segítsetek!!!
Átvariáltam a csapatokat:
Na és itt kéne a segítség ezt folytatni: [link]
Az első két csapatban használt emberek kilőve foglaltak. Annyi pici feltétel lenne hogy Tevez párja ST-ben jó lenne ha nem lenne suta, a jobb ST lenne a kicsit kreatívabb, nem árt ha passzolni és cselezni is tudó lenne, nem ilyen Costa, Lukaku félék, tudjátok a másik 2 csapat mintájára! A 3 CB persze ne Vidic pace legyen
Az a bajom hogy olaszban nem találok Tevez mellé csatártDe mondjuk ha Tevez megy jobb oldalra ő lesz a kreatív és egy jól ugratható csatár megy balra abba is belemegyek,de de szintén nem tulok
Rajta vagyok én is
Tudom, tudom menjek a ku....a anyámba
-
törölt tag
válasz
Azog the Orc #25964 üzenetére
The Killer Lady
-
MdewC
nagyúr
válasz
Azog the Orc #25964 üzenetére
A vér az kell.
1 biztos, jó meccsek lennének.Közben nincs FUT, behúztam sima season div 10-et...
Mik meg nem történnek, pedig megfogadtam, hogy ott nem játszom. -
törölt tag
válasz
Azog the Orc #25966 üzenetére
-
Azog the Orc
őstag
Lehet igazad van, sírás lenne a vége ha nekem jönne a Signora Omicidi (remélem jól írtam
), de nem hagynám magam, ha kell vért innék előtte
LedyGyuszi:
Megyeget a skill, nem panaszkodom és a passzolgatás (valamikor még én is elcsodálkozom hogy hűű bakker micsoda akció)
, de csak és kizárólag jó minőségű meccseken, amint akadós, késős meghaltam
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Azog the Orc #25960 üzenetére
pont azért tetszik, mert beljebb vannak, mint a sima 4-4-2-nél...így mint a cdm-ekhez, mind a csatárokhoz közelebb vannak és védekezésben is be tudnak segíteni
kipróbáltam a 4-1-2-1-2 (2) + 4-3-1-2-t is, de úgy nem tudtam megfelelően széthúzni a pályát, középen túl tömörült volt a pálya...
azért a videokat elnézve jól megy a skill...
én csak december óta nyomom a FUT-ot és az online fifát, előtte csak offline, de sztem az elmúlt félévben többet fifáztam, mint az előtte lévő 5 évben...
mondjuk érzem is a fejlődést, de azért bőven van még mit csiszolni (skill, szabadrúgások pl.)... -
MdewC
nagyúr
válasz
Azog the Orc #25958 üzenetére
Ne legyél kíváncsi, jobb ez így.
Szerk: Természetesen örülnék neki!!
LedyGy: Mi van a bitang csapattal???
Jelentés nem is készül?? -
Azog the Orc
őstag
válasz
LedyGyuszi #25959 üzenetére
És a 2 CAM mennyire van kint a szélen? Pont azért kérdem mert nincs irányító! Lehet ezt kéne kipróbálnom?
u.i: Nem biztos az, én nem vagyok olyan jó sőt, adok kapok lenne úgy érzem!
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Azog the Orc #25958 üzenetére
eddig egy meccsen szenvedtem csak velük, de akkor az egész csapatnál kézifék és mozgáskordinációs gondok voltak... remekül lehet kontrázni, járatni a labdát...mivel a 2 cam beljebb van, ezért mintha jobban lehetne nyomni a kényszerítőket. a csatárok(most Agüero-Tevez) jól indulnak be, úgyhogy jó llehet őket indítani is...
hátrány: néha hiányzik a középső irányító, de nem vészes
védekezésben pedig középen vannak a CDM-ek, ezért néha szélsről könnyebben tudnak betörni
mondjuk ha van 2 bika cdm, akkor sztem ez sem probléma, csak most inkább a copas csapatommal játszottam, ott meg Pereyra nem az igazi CDM védekezésbenui: lehet ősztől lesz lehetőséged... legalábbis ellenem...
egyébként sztem sima meccsen sztem elvernél... -
Azog the Orc
őstag
válasz
LedyGyuszi #25957 üzenetére
Még mindig nem jó az UT
Még biztos szoknom kell a kontrát és a felállást is de igyekszem
Amúgy milyen a 4-2-2-2 ?
Tudnál egy rövid jellemzést írni? Erősségek,gyengeségek?
Annyira kár hogy nem játszhatom Ellened és MdewC kolléga ellen,kíváncsi lennék nagyon
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Azog the Orc #25956 üzenetére
-
Azog the Orc
őstag
válasz
LedyGyuszi #25955 üzenetére
Régebben játszottam ebben a felállásban, tűrhető! Valami teljesen mást akarok mint az eddigi felállások, kiderül mit tud
Miért kérded?
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Azog the Orc #25949 üzenetére
egyébként mennyit nyomtad eddig a 3-5-2-t?
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Azog the Orc #25953 üzenetére
sokat játszott nálam CAM-be SIF LAca mögött 4-3-3(4)-ben, voltak jó meccsei és sokszor felért a kapu elé, de voltak nagyon idegesítőek...
-
LedyGyuszi
addikt
válasz
Griezmann nem a legjobb CAM sztem...
-
MdewC
nagyúr
válasz
Inkább 65-55-65.
-
Azog the Orc
őstag
Na pont most terveztem volna a visszatérést erre tessék karbantartás (VAN MIT
)
Amúgy az a tervem hogy ma felveszem ismét a kontrollert, de szigorúan védekezés kontrázós focival, mert a sokpasszos kombinatív zsugát a kedves EA peer-to-peer rendszere nem támogatja
(belassulás, akadozás, késés stb...)
Kezdésnek ezt a két csapatot terveztem:
Ha van jobb ötlet jöhet
, annyi van hogy a támadó trió mindkét csapatnál FIX (na jó alkuképes kicsit
)
Egyéni taktikában ebben gondolkodom:
80, 55, organ., 65, 55, 60, free, 30, 50, 50 cover
Ha itt is van észrevétel jöhet, ne kíméljetek
Az egyik csatár, mindig a bal oldali kap "get in behind"-et a 2 CDM "stay back" a két szélső pedig "come back defend" oszt ennyi.
-
törölt tag
2hr maintenance
-
fidorr
csendes tag
Sziasztok!
Másnál sem müködik, az online játék? Már egy-két hete nem tudok csatlakozni.....
-
bucketb0b
őstag
Ibarbo-Rossi Doumbia-Sau párossal hasítok jelenleg, kérlek szépen tudom én mitől döglik a légy
Sau-t váltanám le, néha ügyetlen viszont sima Higu nem vált be teljesen, nem rossz, de nem is az a kiemelkedő, azt a szintet Sau is hozza ez a Vargas ilyen béna játékossal még nem találkoztam eddig, igaz vagy 3-4 meccset toltam vele csak
#25937) Azog the Orc: Giovinco nálam CAM csatárba szerintem gyenge lenne néha így is elnyomják középen, de Callejónnal együtt hatalmasat alkotnak nálam felváltva abban a pozícióban így ő kiesik, Palacio már volt nálam próbameccsen ha jól rémlik ő sem vált be, Tévezt kipróbálom majd
egy olasz ST lenne aki kérnék ennyi. Személy szerint (bár ezzel magamat cáfolom meg) Vargas többet ér, mint 40k ezért gondoltam játékos+pénzre, neked meg úgy is futi ahogy látom annyira nem vág földhöz az a pár ezer coin#25940) Azog the Orc: azért mondom, hogy hétvége, még pár meccset adnék neki csak így hét közben nincs ingerenciám fifazni, csak gondoltam felvetem előre az ötletet mennyire vagy vevő rá.
-
bucketb0b
őstag
válasz
Azog the Orc #25884 üzenetére
Nincs valami jó tipped ST pozícióban? Nálam Higu nem vált be
valahogy leboltolhatnánk szerintem Vargast a hétvége felé pénz+játékosért ha benne vagy.
-
Azog the Orc
őstag
Még mindig játszhatatlan, irányíthatatlan fos g@ci az egész telerakott játék!!!
Nevetséges hogy azt hiszik ez így rendben van minden oké
Mi a francért nem tud valamelyik cég csinálni becsülettel egy focis játékot ami nem ez az egyeduralkodásával visszaélő szemét cég játéka lenne!!! És talán lehetne online is játszani kompromisszumok nélkül, ha már az ember megveszi !!! -
MdewC
nagyúr
-
Wans
aktív tag
Nekem pillanatnyilag ez a keretem. [link]
Csak nehéz upolni a kívánt játékosokat mert nincs a piacon kínálat.
Pl Matuidi is csak az alap verzió van fent. -
MdewC
nagyúr
válasz
Azog the Orc #25920 üzenetére
Addig is csenyátam neked egy csapatot (3 db 5 skill), csak és kizárólag FUN célból... Még ha létezik olyan...
-
turul79
tag
Na akkor nincs hendi... mondom munka előtt tolok egy meccset gyereknek fogalma nincs a játékról nyer 3-1-re kapuralövés 23!-5 nekem.... kaput eltaláló 12-3 nekem plussz 3 vagy 4 kapufa amit állitólag nem is számol
... -
Wans
aktív tag
Sziasztok!
58-as szinten vagyok PC-n!
A transfer list-et 53-nál lehetne 80-ra bővíteni. Meg is vettem bronzpénzért a lehetőséget de nálam maradt 50.
Akiknek viszont ajándékba adom azoknál szépen megy 80-on.
Valaki találkozott-e már ezzel a problémával? És ha igen, mi a megoldás?
Keresgélek rá valami javítást , de sehol nem találok. Annyit tudok csak, hogy létezik ilyen hiba.OW
-
Stylerr
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #25911 üzenetére
Remélem, hogy most csak viccelsz, mert ha nem akkor az nagyon gáz..
Az aranylabda szavazás az adott évre vonatkozik, és abban az évben CR és csapata eredményesebb/jobb volt, ennyi az egész. Szerintem engedd el ezt a témát, mert komolyan kezdesz nevetség tárgya lenni, olyan ordenáré hülyeségeket beszélsz, hogy szerintem itt többen fogják a fejüket. Peace. -
MdewC
nagyúr
válasz
LedyGyuszi #25918 üzenetére
Én így látom, amiket írtál:
1. MU-nak baromi nehéz dolga lesz, pénz van, sztárok vannak, már csak a régi identitás kell és küzdeni akarás. Ilyen szempontból a Chelsea előnyben van, mert volt már ideje egységesíteni a csapatot. Gál Jánosnak ismét nehéz/dolgos éve lesz, a tavalyinál több kell tőle is szvsz. (De majd az MU fanok kijavítanak.)
2. Arsenal. A legjobb 8 simán meg lehet nekik, de egyébként még mindig Wenger kell nekik mint vezető edző?A City továbbra is kérdőjel számomra. Jónak tűnnek, a végére pedig elfogy a lendület, lehet idén másképp lesz a BL-ben, nem sok ideje van ennek a gárdának a bizonyításra.
3. A németeknél sztem sem a Lever és sem a Wolfsburg nem igazán BL szintűek, utóbbi az EL-ben is elvérzett a végére, de ez bőven igaz az olasz csapatokra is. Jó sorsolás, nagy szerencse és akarás kell, hogy akár német, vagy olasz oldalon odaérjen valaki a kieséses szakaszra, kivéve a Bayernt és a Juventust.
4. Ha a Lyonnak van esze, akkor nem ad el senkit, inkább igazol, a PSG-re leszek még kíváncsi, ha Zlatan esetleg visszamenne a Milánba, Cavani a helyére kerülne a csatár poszton, de Lavezzi sem a régi már, hogy mit fognak tudni alkotni. Nekik erősíteni kell. -
Azog the Orc
őstag
válasz
LedyGyuszi #25918 üzenetére
Guardiola-val a büdös életben sem nyerünk BL-t
Vissza kéne csábítani Jupp-ot vagy beszervezni Klopp-ot
-
bucketb0b
őstag
válasz
_adaml21_ #25914 üzenetére
Én nem élek képzavarban és elbeszélünk egymás mellett.. nem azt vitatom mikor ki érdemelt aranylabdát és mikor nem, a kolléga felvetette, hogy Messi jobb a karrierjüket tekintve (aminek semmi köze az aranylabdás vonatkoztatáshoz amit korábban egy kép előzött meg) erre én írtam, hogy szerintem amiben jobb Messi és hiányossága van esetleg Ronaldonak úgy ez fordítva is igaz.
és még mindig nem az 1 éven belüli teljesítményükről beszélek, mert ott megállapítható ki a jobb formában lévő. Viszont kategorikusan nem lehet szerintem kijelenteni, hogy Messi vagy Ronaldo a világ 2. legjobb játékosa Raúl mögött(#25913) MdewC: Raúl, Guti
szégyen ez a klub ilyen téren, hiába "nekik szurkolok".
"Mata (Twitter): "Úgy írják, Iker Casillas, de úgy betűzöd, hogy A TÖRTÉNELEM LEGJOBB KAPUSA!""
-
LedyGyuszi
addikt
igen, kellene 1-2 jó angol csapat...kíváncsi vagyok a MU összeérik-e ezzel a sok igazolással...
sztem a Chelsea idén jól fog funkcionálni, talán az Arsenal is beérhet a legjobb8ba...olaszok közül egyedül a Juvét érzem egyenlőre erre alkalmasnak...németeknél pedig ha a Leverkusen-Wolfsburg duót nem kapják szét+tudnak egy picit erősíteni, akkor meglepésre képesek lesznek, sőt sztem Tuchel új lendületet tud majd adni a Dortmundnak...
München pedig ha tudna igazolni egy jó szűrőt/középső kp-t (pl.Gündogant) és egy szélső/csatárként (Griezmann, Laca - esély rájuk mondjuk elég kevés) is bevethető klasszist + Lahmot továbbra kp-n való erőltetés esetén egy jobb bekket, akkor idén is főesélyes lehet... -
MdewC
nagyúr
válasz
LedyGyuszi #25915 üzenetére
Ezt a tippet fel is írtam,
egyébként egész jó kis meccsek lennének!Az MU azért eléggé hiányzik a BL-ből (megjegyzem 1-2 angol csapat nagyon kéne most már, aki újra odaér a végére is), Portóra én is nagyon kíváncsi leszek! A németek közül csak a Bayern aki igazából beleszólhat idén, gyakorlatilag Guardiola "utolsó esélye", szóval...
Remélem az olaszok idén is odateszik magukat, legalább az EL-ben, ha pedig a Juve bejut a BL 8-ba, akkor elégedett leszek, persze egy top 4 azért szebb lenne...
Bízom benne, hogy továbbra is elszántak leszünk!!
-
_adaml21_
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #25911 üzenetére
Hát nem tudom, de kedves LendvaiFeri1 és bucketb0b, de szerintem vagy ti, vagy pedig én, de valamelyikünk óriási képzavarban van...
Szerintem az Aranylabda szavazás arról szól, hogy ki volt az adott évben a legjobb játékos, nem pedig karriert és játéktudást értékelnek. Mert akkor ennyi erővel Xavit vagy Ronaldinhot is megszavazhatnák....Ez a Messi a tehetségéből él, Ronaldo meg szorgalommal érte el összehasonlítást pedig szerintem nyugodtan el lehet felejteni...
Ugye nem gondolja bárki is komolyan, hogy Messiről kiderült 12 évesen, hogy ultratehetséges, ő onnantól fogva hátradőlt, és mindent elért úgy, hogy csak a meccsekre "ugrott be"? Vagy ugyanúgy, ha mondjuk én, aki 8 évesen kábé a labdát se találta el, ugyanannyi munkaórát edzettem volna, most akár a Real Madrid 7-ese is lehetnék?
Szerintem ez óriási badarság, és az a véleményem, hogy ez a két Isten adta tehetség egy szinten van tálentumot, és befektetett munkát is tekintve.
Megállapítani, hogy ki a jobb játékos, tényleg nem lehet, max annyi, hogy mindkét játékosnak vannak negatívumai és pozitívumai a másikkal szemben, és az a kérdés, hogy az ember összességében melyikeket tartja fontosabbnak.Messi univerzálisabb játékos, ugyanúgy megállja a helyét hamis 9-esként, mint szélsőként, vagy akár irányítóként, és annak ellenére, hogy ha egy csapattárs kedvezőbb helyzetben van, inkább gólpasszt ad neki, még így is zsákszámra ontja a gólokat, és ami nagyon fontos, hogy sokszor kritikus pillanatokban (lásd Bayern elleni elődöntő, kupadöntő első gól, hogy csak a legfrissebb élményeket említsem). Vele az a legnagyobb baj, hogy olyannyira rá épül nem csak a támadórészleg, hanem a teljes középpálya, de még a védelem széle is, hogy ha neki nem megy, akkor általában a csapat is haloványabb.
Rondaldo a komplex támadó, aki amellett, hogy elképesztően gyors, és hihetetlenül bánik a labdával, halál pontosan lő közelről, távolról, mindkét lábbal, fejjel, sarokkal, térddel, vállal, háttal....
Fizikumra is jobb, mint Messi, és vele olyan a csapat, mintha +1 ember lenne a pályán, mert amellett, hogy tökéletes szélső, állandóan veszélyt jelent a kapu előtt, mint egy vérbeli befejező csatár. Hátrányát abban látom, hogy sokszor fontosabbnak tartja a saját érdekeit, mint a csapatét, és szerintem kulcsfontosságú meccseken nem teljesít olyan jól, mint argentin vetélytársa. (Pl. én nem emlékszem olyan El Classicora, ahol ha nem is ő jelentette a különbséget, de legalább meghatározót nyújtott volna... pedig játszott már egy-kettőt...)
-
MdewC
nagyúr
Nya, csaknem bírtam ki: [link]
Az egyik csapat szabályokat szeg, eltiltják, mégis igazol, a másik kicsapja a legendáit, közben a tartozások nőnek, mindketten torzítják az átigazolási piacot (mondjuk ez mások miatt is torzul), az egész spanyol liga két pólusú lett, hát... Szvsz ez árt a labdarúgásnak. Ezzel pedig nem a szurkolókat, pláne az ittenieket szeretném megbántani, de ez akkor is kezd durva lenni...
(Amikor a Juve elküldte Del Pierot, az is elég gáz volt, pletyka szinten felmerült, hogy igazgatói posztra lehet visszatér, bárcsak így lenne...)
-
-
bucketb0b
őstag
Jelenleg azért szerintem a Barca és a Real egyeduralkodója az elmúlt éveknek, bár tény volt most egy Bayern is Guardiola előtt, de talán nekik egyszerűbb mivel csak a nemzetközire kell koncentrálni, a hazai megvan (Real meg Barca azért egymás között dönti el, németben ez nincs sajnos) talán ezért is ez a nagy körítés, bár így elveszik a Clasicó hangulat az tény és való, ha egy évben van belőle 5 pl.
a többi csapat jelenleg szerintem nem tudja felvenni a versenyt velük, bár 1-1 meccsen meg tudja szorongatni őket.
Ardara pedig, jövő évtől játszhat, igazolni igazolhatnak, de játszani nem játszhat ez az UEFA kitétele vagy határozata azt hiszem.(#25906) adamlukacs: szerintem nem az akkori évre gondolt, mivel karriert és játéktudást illetett. Nem akarok veszekedni meg minden, de a 2 játékos közül szerintem nem lehet eldönteni ki a jobb. Amennyivel jobb Messi valamiben Ronaldo annyival jobb másban pl.
-
MdewC
nagyúr
válasz
_adaml21_ #25906 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy beleszóljak ebbe, rosszat pláne nem szeretnék, de majd arra leszek kíváncsi, hogy ha se Messi, se Ronaldo, se pénz nem lesz már sajnos a spanyol fociban, akkor mi lesz?
Mert lassan ennek el jön az ideje. Peace.Egyébként még az sem világos nekem, ha az UEFA megbüntette a Barcát, akkor végül, hogyan tudták Ardát leigazolni? Ez nagyon érdekelne, ha valaki kifejtené.
Jó csapat mind a kettő, ez nem is lehet kérdés, az eredmények is jogosak, alig várom, ha classico van a tévében, hogy nézhessem, de a "körítés" is megvan bőven. Néha kicsit sok is.
-
_adaml21_
őstag
válasz
Stylerr #25903 üzenetére
Habár aeléggé részrehajló Real drukker, szerintem a te felfokozott hangulatú írásodra sincs szükség...
Peace
A témához annyit, hogy én sem szavaztam volna be tavaly az első 3-ba Messit, még ha hátán is vitte azt a kritikán aluli argentin válogatottat is...
Arda eltökéltségéről meg annyit, hogy 2011-ben még Galata játékosként valami hasonlót nyilatkozott: "Lehet, hogy most egyesek legyintenek, de az az álmom, hogy egyszer a Barcelona játékosa lehessek".
A saját szememmel láttam az eredeti 2011-es tweet-et, amit most a Jó Istenért sem tudok előkaparni kedves Madrid drukker kollegánakbucketb0b: Nem azt mondja ezzel, hogy szerinte Messi jobb (bár nyilván így gondolja
), hanem Arda szándékát próbálta lefordítani, amit LendvaiFerinek nem sikerült... Magyarán, attól még, hogy Arda 2014 legjobb játékosának CR-t szavazta meg, még gondolhatja azt, hogy Messi sokkal jobb játékos.
Én pont így vagyok ezzel. CR 2014-ben jobb volt, mint Messi, de szerintem Messi összességében jobb, mint CR. Ennyi, slussz-passz. -
MdewC
nagyúr
válasz
bucketb0b #25904 üzenetére
Világos, azért mondom, hogy mindenkinek más, így nehéz is leírni.
Szerencsére nekem nincs bajom "Ronaldoval", mert van Abate, aki megoldja, div 1-ben meg elég ritkán találkozok nem ritka játékosokkal rendelkező csapattal, inkább a sima arany, vagy néha elvétve 1-2 silver, de előfordulnak színes lapok is.
Nem a lapok számítanak, ha tiszta a meccs.
Egyébként a héten én is rengeteg potyát kaptam sajnos, persze, hogy úgy pattan néha a kapufáról, hogy hőkövetősen zakatol Robben felé... Például.
-
bucketb0b
őstag
Megértem, hogy miért mondod ezt a rating csökkentést, bár én akárhányszor játszottam fullos csapat ellen (akár 87) nem tapasztaltam ilyet, hogy őt korlátozta volna. Vagy elvertek vagy én vertem el, de nem azért, mert hendi volt ide. Sőt még inkább oda, mert Ronaldo beveri 35ről is ugyebár a szabadot
Az viszont igaz, hogy a kisebb ratinges csapatokkal rendelkezők általában jobban játszanak, ők azok akik tudják "mitől döglik a légy" igazánNem véletlenül vannak a sima rare lapos csapatok irányítói div1-2 körül szerintem.
És nem azért, mert ők nem kapnak hendit meg nekik csalja el a meccset, pusztán a tudás alapján elegendőek oda ezek a játékosok is, bár nem mondom néha jól esne nekem is 1-1 világsztár, de el vagyok nélkülük
ráadásul igazság szerint nem dolgoztam meg értük szóval nincs is kesergés utánuk a részemről. Bár én rengetegszer kaptam ki szerencsétlenség miatt így is (kapusomról ellen elé pattan és hasonlók, szögletből gólt kapok), de ez az én keresztem úgy néz ki
(#25903) Stylerr: ezt mondjuk én nem feltétlenül jelenteném ki kategorikusan, hogy Messi jobb játékos
-
Stylerr
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #25898 üzenetére
Te tényleg ilyen hülye vagy?
Tavaly a Real megnyerte a BL-t, Spanyol kupát, Ronaldo jobban teljesített abban a szezonban, akkor ő érdemelte meg jobban az aranylabdát. Viszont attól még Messi sokkal jobb játékos az egész karrierjüket nézve, illetve játéktudásukat.. Ennyi az egész. Remélem sikerült beemelni az agyadnak.. Nagyon nevetségesek ezek a szánalmas próbálkozásaid.
-
MdewC
nagyúr
válasz
bucketb0b #25899 üzenetére
Megértem amit írsz, mármint azt, hogy idegesítő, ha folyamatosan "erősebb" az ellen csapata. Ennek a magam részéről én még örülök is néha, de ez más kérdés. Viszont a ratinget én is lehúzom (ezért nem fogom szarnak érezni magam), de csak azért, hogy a színes lapok miatt ne legyen belassulva és lebutítva az egész csapatom és nem azért, hogy "gyengébb" csapatot kapjak. Az pedig, hogy erre vagyok "kényszerítve", az az ea sara... Amúgy az a tapasztalatom, hogy sokszor az alacsonyabb ratingű csapat tulajok ügyesebbek, kivétel erősíti a szabályt. Szerencsére a meccseim többségét nyerem, sokszor nem az ellenfél tudása számít, hanem az, hogy mennyire tiszta a meccsem. Mindenkinek megvan a maga keresztje...
Azog: Korábban Olaszban játszott, úgy lett tavaly kölcsönadva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Iphone 14 ProMax Space Black 128GB Garanciás
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest