Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
őstag
Na, összeraktam a művet: a ventivel sorba kötöttem egy 33 Ohmos ellenállást, így a ford.szám kb.kétharmadára csökkent (17xx-ről 1200-re). Ez így nekem nagyon megfelel! (Nincs a ventinek ilyen morgásszerű hangja)
Ráadásul leszabályozás után is működik a Thermal Control (hőmérs. függően változik a fordulat: 1200 a max, de bekapcsoláskor kb. 1050-ről indul.)
-
didyman
őstag
És még ez sem igaz: Sorbakötésnél a venti működési elvéből és egyedi sajátosságaiból adódóan előfordul, hogy az egyébként 4-5V-ról is elinduló ventik nem fognak elindulni, a két venti ''megfogja'' egymást, a (ha úgy tetszik, ellenállás-) görbéik ugyanis induláskor pláne és működés közben sem lineáris, egyenes vonal, hanem egy fűrészes valami. A Sunon Maglev is ilyen. Sorbakötésnél és potméterezésnél is illik a venti kapcsaira egy pártíz mikrós kondit rakni, mert belül ezt sokszor kispórolják, ez az ilyenkor esetlegesen fellépő morgást megszünteti. PWM-es szabályzásnál viszont csak pár mikró legyen, vagy annyi se.
-
ANT
őstag
Lehet, hogy kipróbálom az 5V-os megoldást, de sok reményt nem fűzök hozzá. Múltkor sorba kötöttem két ventit, akkor ugye a fesz. feleződik, és 6V-on nem akartak elindulni. (Coolink X8 volt mindkettő, és alaplapra csatlakoztak.) Ez a ledes ventim egy PrimeCooler, ennek a szabályozásával eddig még nem foglalkoztam. Azért köszi a tippet.
-
ANT
őstag
No, akkor a köv. kérdés: az említett ventim nem sima, hanem ledes, és kimértem az ellenállását, 27 kOhm
. Én úgy emlékeztem, hogy az ilyen ventiknek n x 10 Ohm körül van az ellenállásuk. Most ilyenkor mi van? A kis értékű ellenállások leszabályozzák ezt a cuccot? Van esetleg konkrét tapasztalatod?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest