- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autóhifi
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fifi_addict
tag
XP csak elsődleges partició, és a lemez eleje is benne kell, hogy legyen (röviden c a meghajtó jele, előtte csak mbr)... máshonnan nem indul. De gyanús a dolog... formázásnál is van olyan, hogy teljes, + mbr rá (?) azt is érdemes esetleg megnézni, ha valahogy rá tudsz keresni.
De nem értem, teljes ntfs vinyóra miért nem megy fel. -
fifi_addict
tag
-
jo, de en szemely szerint nem csinalnek kulon /root es /boot particiot linuxnak.
meg linuxnak adnek 512MB-os swap particiot.
a tobbi sztem jo.
eztan eloszor XP, es utana linux telepites.
(milyen linuxot akarsz telepiteni? ajanlom a Debian-t)
de most nem ertem, nem tudsz xp-t telepiteni, vagy amit telepitesz xp-t az nem indul el? -
hat, nezd, en eddig azt tapasztaltam, hogy a win telepiteskor aktivalja azt a particiot, amire rakod, szal ez nem lehet gond.
hameg nincs adat a vinyon, akkor telleg, mint mondtam, xp telepito cd-vel torold az osszes particiot, es hozd oket ujra letre.
ezutan xp telepites utan nem lehet vele gondod.
(esetleg nincs egy masik vinyo is a gepben? mert elofordulhat hogy arrol akarna bootolni.... több ötletem ecceruen nincs)
szerk: most nezem nem is te inditottad ezt a topicot
[Szerkesztve] -
ööö, most teljesen leformaztad az egesz 160 gigas vinyot? Mert ha igen, akkor ne telepits semmit, hanem torolni az osszes particiot XP telepitojevel, ujra letrehozni oket, megformazni xp-t telepiteni es csokolom.
Ha nem gyilkoltad leaz egesz vinyot, akkor meg szerezz valahonnan valami olyan particionalo progit, amit ki tudsz irni cd-re es arrol bootolni (acronis partitionexpert, Partition magic STB...).
Ezzel meg megnezni hogy melyik particio aktiv, nincs-e rejtett particiod... stb es javitani.
Ja, vindozrol meg tudni kell, hogy csak az aktiv particiorol szeret indulni. -
fifi_addict
tag
Linux alatt mit látsz a vinyón? Mert ha nem látod az ép XP-s rendszert, particiót, (mountolod valahogy és megnézed a könyvtárakat) akkor kezdheted formázni... vagy meghagyod a Linuxot, és fan leszel.
Ha látod, akkor inditólemez (win98 még kislemezről indult anno, nem cd-ről), ez lehet cd is, ha tudsz ilyet, és az fdisk /mbr helyreállítja, ha van még mit. Valószinűleg az xp particiót a linux elrejtette... pl. De floppis meghajtó nélkül nehéz lesz megoldást találni... én kipróbálnám a mrbootert nevű progit abban van egy efdisk, illetve felrak egy bootmanagert (azt is megmondja, milyen müködő op rendszer van a vinyón, de floppis progi).
hoppsz, más is próbálkozik...
[Szerkesztve]
hoppsz, emlékeim szerint a 9.1-es Suse-val volt valami gond, ebben a témakörben... nem biztos, hogy lesz megoldásde lehet, hogy másik suse volt (9 feletti, az tuti)
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
akkor a floppyd hulla, vagy legalábbis rosszúl van felkötve...
de inkább használd a win telepítőlemezt...
ott válazd a gép indítása cdrom támogatással, és akkor kapsz dos prompt!
vagy lehet ezzel sem mész semmire, mert ntfs-t nem tudja a 98 kezelni...
bár fdisk van rajt, és lehet törölni vele, a linux particiókat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mobil flották
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest