Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- ASUS notebook topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
Win98-ra van egy jo kis cuccos, NTFS98 néven.
A DOSos párja az NTFSdos
Ezzel egy WinNT/2K/XP rendszerlemez birtokában (ami az ''eredeti'' NT DLL-ek miatt kell) be lehet mountolni NTFS partíciókat Win98/DOS alól.
Az izgalmas, hogy létezik boot floppyról tölthető verziója is, átlátszó neki az NTFS tömörítése, jogosultságvédelme - összekombinálva pl. egy mini ftp szerverrel, csúnya dolgokra is lehet használni... a publikus formája, amikor utoljára láttam csak olvasta NTFSt, a fizetős írja is.
Ha mindenáron újraformázás kell, így le lehet húzni a fontos adatokat ''döglött'' XP alól is. De a jelen esetben arra tippelnék, csak a mbr ment tönkre.
XP-hez egyébként ha nem készült vele (előzőleg) boot floppy, a Microsoft oldaláról le lehet húzni boot floppy image-eket (talán 3 v. 4 floppy) azokkal lehet megejteni egy rescue-t.
Ha folyamatosan világít a floppy lámpája, valószínű, fordítva van bekötve az adatkábele, vagy tényleg hulla. Persze, felteszem a BIOSban engedélyezve van, és A:-val kezdődik a boot sequence.
[Szerkesztve] -
Sikoly
tag
Tudom!
Ezert formaztam fat-ra! Majd 98 alatt ramasoltam a vinyora, a szukseges file-okat, elinditottam ms-dos uzemmodban majd mikor kiadtam neki az fdisk /mbr parancsot, akkor csak egy uj ures sort irt ki, de mas nem valtozott...
Vmint probaltam az XP telepitoje alatt kiadni, a fixmbr parancsot, erre meg kiirt vmi szoveget es az uj eleresi utvonalat: /device/hda0/... khmmm nekem nagyon ugy nez ki, hogy a linux szorakozik velem...
Kezdek mar belefaradni ebbe sok telepitesbe/formazasba/particionalasba...
Max megprobalok felrakni egy oprendszert 98 alatt az el*******tt vinyora, de mar lovesem sincs mit tudnek meg csinalni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Zyxel NAS326
- Gaming notebook topik
- Nintendo Switch 2
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- ÚJ! BONTATLAN! WD BLUE Sata SSD 1TB,2.5,560/530 Már csak 1db.van
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Külső 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S9 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi