Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Dehogy kell 1 év halasztás a havi kumulatív frissítéseknél, ilyen hülyeséget max. az ír, aki totál fogalmatlan a témában, ami ugye esetedben nem meglepő az eddig olvasottak alapján.
"nem veszed észre, ha újraindul a rendszer?"
Ennél hülyébb érvelést ritkán olvasni, mivel az újraindítást eleve észleli a felhasználó, azt nem lehet nem észrevenni, max. akkor ha nem indul újra.
"Ez egyébként elég hülye megoldás, pont azért van, mert a frissítés béna. Simán futhatna a frissítés akár óránként is"
Mármint ha alapesetben csak havonta 1x kell frissíteni, havonta 1x telepít a Windows Update automatikusan kumulatív frissítéseket, akkor az a fals logikád alapján hülye megoldás, mennyivel jobb lenne, ha óránként zargatná a frissítésekkel a felhasználót. Júj, ekkora ökörséget is ritkán olvasni.
"normálisan meg lenne csinálva és nem kellene minden vacak miatt újraindítani a gépet"
Minden vacak miatt nem is kell, jellemzően a havi "B" kumulatív frissítés és olykor (nem mindig) a .NET kumulatív frissítés telepítése után kell újraindítani a Windows 10/11-et, amik letudhatók egyszerre, meg esetleg egyes illesztőprogram-frissítések miatt, már ha éppen települ olyan. Na meg akkor ha verziófrissítés van, de az ugye ráér évente 1x, illetve 2-3 évente 1x, mivel ugye kiadástól függően 24 és 36 hónap egy-egy Windows 11-verzió támogatási ideje, ahol támogatott verziónál a Windows Update első körben csak opcionálisan ajánlja fel az új funkciófrissítést.
Hát ilyen "okosságok" írogatása után nem is kell, sőt ez esetben inkább csendben kellene maradni.
-
X2N
őstag
válasz
King Unique #197 üzenetére
Kíváncsian várom az új fejlesztéseket a windows 12-ben.
-
X2N
őstag
Ezekre a frissítésbeli problémákra megoldás egy costum win 10 iso(revios) amiben le van tiltva a frissítés, és én tudom bekapcsolni, és eldönteni hogy mikor akarok frissíteni. Tudom ez ördögtől való a MS szerint
Mondjuk a mostani AM5-ös lapomhoz epekedve várom már hogy jön a bios update, talán ez se normális. Pedig erre nekem kell rákészülni pendrive-al.
-
King Unique
titán
Persze hogy nincs, mert a Windows 7 egy majd 15 éves rendszer, ami a rögzített életciklusnak - már ha mond valamit ez neked - köszönhetően nem is kapott sok fejlesztést, ellenben a Windows 10/11 modern életciklusával, ami folyamatos fejlesztést tesz lehetővé, ahol még pl. a Windows 10 jelenleg is kap a havi kumulatív frissítésekkel kisebb újításokat úgy, hogy már lesz annál 23H2 vagy újabb verzió.
Tehát akkor a logikád szerint nem baj ha a 7-es már alapvető dolgokat nem tud és nem támogat, nem jelent az semmit, minek virtuális asztal és egyebek, jó az úgy, ja már akinek."Egyébként ha még sokáig faragják, talán a Windos 15-ben már regedit faragás nélkül is be lehet kapcsolni, hogy az óra a másodpercet is mutassa"
Mármint azt akartad írni, hogy többek között még ezzel sem vagy tisztában és úgy próbálod itt osztani az észt, holott már eleve beállítható a gépházban.
Na, azért ne túlozzunk a grafikai felülettel, amit eleve folyamatosan fejlesztenek és modernizálnak, a Windows 12-ben pedig további újítások lesznek.
Igen, többek között a WSL is olyan funkció, amit a régebbi Windowsok nem tudnak, meg ugye a 7-esnél még Microsoft Store sincsen. Ennek említése még elmegy és nem is úgy volt szó ott a Linux kapcsán, ahogyan azt azt előadták itt egyesek.
-
flexxx2
őstag
válasz
King Unique #188 üzenetére
" kb. észre sem venni a frissítést"
Akkor te nem használsz notebookot akksiról, próbáld ki mikor elkezd befűteni és meríteni az akksit, miközben te szeretnél prohardvert olvasgatni.A konkrét gép: egy 10th gen intel asus zenbook flip.
-
dabadab
titán
válasz
talán 365 napig akarod szüneteltetni és mellőzni a biztonsági frissítéseket, vagy mi?
Igen, akár.
Felhasználói élmény, hűha, egy normális hardverkonfiguráción kb. észre sem venni a frissítést,
Egészen pontosan milyen az a normális hardverkonfiguráció, amin:
1. nem veszed észre, ha újraindul a rendszer?
2. nem fog ott akár percekig futni a frissítés?meg ugye havonta csak 1x települnek automatikusan kumulatív frissítések
Ez egyébként elég hülye megoldás, pont azért van, mert a frissítés béna. Simán futhatna a frissítés akár óránként is, ha:
1. normálisan meg lenne csinálva és nem kellene minden vacak miatt újraindítani a gépet
2. a frissítések nem rontanának el amúgy normálisan működő gépeketAttól meg hadd ne legyek hasraesve, hogy lassan tudja a Wndows Update azt, ami az apt tudott húsz évvel ezelőtt (illetve csak annak bizonyos részeit, más részét továbbra sem).
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Ha nekem be van állítva, hogy majd megmondom neki mikor frissítsen ennek ellenére random kezd böfögni, hogy indítsam újra, mert be kell fejezni a telepítést, akkor kinek van igaza? Win10 pro, admin, de nem teljes körű, sok funkciót a céges IT befolyásol.
-
-
X2N
őstag
válasz
King Unique #185 üzenetére
Nem a frissítések fontosságát kérdőjeleztem meg csak az azt végrehajtás módját, ami szerintem nem kicsit irritáló módon van megoldva a windows-ban, persze lehet szüneteltetni meg aktív órákat állítani, de szerinted a userek hány %-a állította be ezeket. Mindenkinek volt már frissítéssel kapcsolatban kellemetlen élménye, még akkor is ha csak a háttérben csinálta a windows, nem kicsit lassítva a gépet...megfejelve egy jó kis víruskereséssel, akkoriban a HDD-kkel, lassabb gépekkel ez egy tortúra volt. Amiket mondasz feature-ök, virtuális asztalok, éjszakai fény, átláthatóbb feladatnézet, Microsoft Store nagy része mind beépíthető bármilyen oprendszerbe.
De van rá szükség? Szerintem nincs. Majd a user eldönti hogy mit szeretne telepíteni magának, az alkalmazás áruház persze jó ötlet, mert kényelmesebbé teszi a programok telepítését, nem kell az internetről kétes oldalakról leszedni drivereket, programokat.
Tudod mi van a windows-ban ami a Linuxban nincs? Backdoor. -
King Unique
titán
• Mármint neked a 35 nap egészen rövid idő (meg pláne hogy ügyes kattintgatással lehet akár több is), talán 365 napig akarod szüneteltetni és mellőzni a biztonsági frissítéseket, vagy mi?
• Ha nálam alkalmaként több Windows 10-es és Windows 11-es PC-n is be van állítva szüneteltetés, ami hatására a beállított X hetes időtartam teljes ideje alatt nem telepít Windows-frissítéseket és illesztőprogram-frissítéseket a Windows Update, max. csak a Defender frissül, akkor mégis kinek akarod itt bemagyarázni hogy "mégsem szünetel. Vagyis igazából nem nagyon", ennyire fogalmatlan vagy a témában?
• Felhasználói élmény, hűha, egy normális hardverkonfiguráción kb. észre sem venni a frissítést, meg pláne ne egy eKB-t, max. ha jelez az újraindítás miatt, meg ugye havonta csak 1x települnek automatikusan kumulatív frissítések. Aztán a technikai megvalósítás is pont hogy sokat fejlődött mióta kumulatív frissítések és azon belül is különbözeti frissítések vannak, + mióta a havi kumulatív frissítésekkel integrálják az egyes új verziók fejlesztéseit, ami után csak egy kis méretű engedélyező csomag (eKB) letöltése és telepítése kell a verzióváltáshoz a korábbi standard in-place upgrade helyett, ami jóval gyorsabban lefut, Windows 11-nél nemrég a 22H2
—►
23H2 upgrade is ilyen volt.Dettó, látszik itt is a hozzáértés, ha ezeket külön magyarázni kell...
-
dabadab
titán
válasz
A Windows 7-nél talán vannak virtuális asztalok, éjszakai fény, átláthatóbb feladatnézet, Microsoft Store + Amazon Appstore, WSL, Microsoft-fiók és Windows Hello PIN, digitális licenc, HDR támogatás, teljes körű UEFI + Secure Boot és UASP + UNMAP támogatás?
Nincs. Viszont ezeknek egy jó része nem érinti a grafikus felületet, amiről szó van, illetve egy részük meg jobb lenne, hanem lenne
Viszont például a Windows 7 tudott olyat, hogy látszott, hogy hol van vége az egyik ablaknak és hol kezdődik a másik
A virtuális asztal az például jó fejlemény, kár, hogy szarul működik
Egyébként ha még sokáig faragják, talán a Windos 15-ben már regedit faragás nélkül is be lehet kapcsolni, hogy az óra a másodpercet is mutassa
Tényleg, teljesen nyomorult állapotban van a Windows grafikai felülete és ahelyett, hogy azt rendberaknák, inkább folyton megpróbálnak valami senkinek sem kellő forradalmi változásokat próbálnak behozni.
(Meg WSL? Hogyan jön ide a Linux, minden egyes Windows témánál, windowsos cikknél ide kell trollkodni a linuxos témával?
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Mi meg kapjuk a Linux éve trollkodást minden kapcsolódó hír alá. Egy kicsit nektek is lehet nyelni.
Amúgy annyira nem az ördögtől való előjönni vele. Ott pl. nem merül fel a frissítések kapcsán, hogy csoportházirendes trükközés nélkül vajon újraindul-e az adatgyűjtő gép pár hét működés után kérdés nélkül...
-
King Unique
titán
• Kik kapcsolták ki, az XP-s érában rekedt "VérPistik"? Mert nyilván nem is feltétlen a laikus felhasználók tömegei, akik lehet azt sem tudják hol és milyen frissítések vannak.
• Milyen legváratlanabb időpontban áll neki frissíteni, amikor a havi kumulatív frissítések megjelenésének és telepítésnek időpontja már több évtizede eleve ismert, ami minden hónap 2. keddje helyi idő szerint 19 órától? Meg talán nem lehet szüneteltetni ha épp nem alkalmas a frissítés, az ezen és egyéb (pl. aktív órák) beállítási opciók talán nem engednek a felhasználónak beleszólást, vagy mi?
• Szerinted miért vannak a biztonsági frissítések, talán viccből adják ki azokat, azokat talán nem kell telepíteni a biztonsági rések befoltozásához, sőt más operációs rendszereknél is talán nem hasonlóképpen megy?
• Szervezeti szinten talán ismeretlen fogalom az rendszerüzemeltetés, nem lehet sehol IT support és egyebek, PC-k központi felügyelete és WSUS stb.?
• A Windows 7-nél talán vannak virtuális asztalok, éjszakai fény, átláthatóbb feladatnézet, Microsoft Store + Amazon Appstore, WSL, Microsoft-fiók és Windows Hello PIN, digitális licenc, HDR támogatás, teljes körű UEFI + Secure Boot és UASP + UNMAP támogatás?
• + Hogyan jön ide a Linux, minden egyes Windows témánál, windowsos cikknél ide kell trollkodni a linuxos témával?
Nagy lehet itt a tájékozottság és a hozzáértés, ha ezeket mind el kell külön magyarázni.
-
-
dabadab
titán
válasz
King Unique #180 üzenetére
Amúgy meg eleve tudja szüneteltetni
Mármint egészen nagyon rövid ideig és csak akkor, ha a Windows úgy nem dönt, hogy mégsem szünetel. Vagyis igazából nem nagyon.
Ráadásul maga a frissítési folyamat leginkább a "híg fos" minőségi kategóriát képviseli úgy felhasználói élmény, mint technikai megvalósítás terén. Nyilván ezt macerásabb lett volna csiszolni, marad az, hogy AI alapú Clippy jön, az biztos remek lesz
-
X2N
őstag
válasz
King Unique #180 üzenetére
Szerintem ha egy windows frissítési procedúra negatívan befolyásolja a felhasználói élményt akkor nem kell erőltetni. Arra gondolj miért kapcsolta ki állandóan a userek nagy többsége a frissítést. Mert mindenkit zavart hogy állandóan basztatta a usert és a legváratlanabb időpontban állt neki frissíteni, 10%-ra lemerült akkuval, prezentáció előtt stb...és nem volt a usernek beleszólása hogy mit csináljon a rendszer a saját gépével... Linux-nál általában gép indításkor jelez h van frissítés, és ennyi, te döntöd el hogy akarsz-e frissíteni vagy nem. Nem ez a szabadság? Le kellene tolni az emberek torkán mindenféle biztonsági frissítést? Ugyan minek. Ha majd problémája lesz belőle az az ő sara. Egy cégnél persze ez nem opció de a saját gépemmel hadd csináljak azt amit akarok.
Milyen olyan alapvető funkciók és kényelmi megoldások vannak a win 10-ben és 11-ben ami a win 7-ben nem volt?
Én a felületre gondoltam elsősorban, tudom ez is egyéni preferencia, meg a jót könnyű megszokni... de én már a minimalista win 10-es felületet sem szeretem.
-
King Unique
titán
Mintha annyira mérvadó lenne amit egyesek ide írkálnak, meg bárhol is jegyeznék azon kívül, hogy max. itt megmarad.
Ki mindenkinél? Ahhoz képest a nagy többség asztali operációs rendszerként továbbra is eleve valamilyen Windowst használ és fog a jövőben is, meg ahogyan a Windows 10-re, úgy vélhetően a Windows 11/12-re is menni fog a váltás.
Ez a "Engedjék hogy a user frissítsen" és társai szöveget meg hagyjuk, mert pont a laikus, birka userek miatt kell az automatikus frissítés, mert magától még azzal sem foglalkozva a hülyéje... Amúgy meg eleve tudja szüneteltetni ha épp nem akar frissíteni, szóval az sem különösebben téma, meg pláne hogy havonta csak 1x kell kumulatív frissítéseket telepíteni.
7-es a legjobban használható, már akinek, mára egy eleve elavult rendszerré vált, amiből olyan alapvető új funkciók és kényelmi megoldások hiányoznak, amik a modern Windowsoknál már alap, számomra inkább egy Windows 10 az ami jól használható, meg újabban a 11 is egyre jobban adja. -
-
X2N
őstag
Olvasva a kommentszekciót nem sokaknak jött be a Windows 11. 1-2 ember írt talán aki többé kevésbé szereti
Bezzeg amikor én pár éve leszóltam a 10-et is akkor még ment a MS védése. Én már a win10-et is nehezen fogadtam el(win95-el kezdtem), jelenleg is egy costum iso-t használok ami kiszedi a telemetriát a felesleges process-eket meg a sok Candy Crush és hasonló gyöngyszemet. Lassan mindenkinél betelik már az a bizonyos pohár? Jó.
Én már 1-2 éve végigpróbáltam elég sok GNU/Linux disztrót, jobbnál jobbak vannak, családban anyukám már évek óta Linux Mint-et, Ubuntut-ot használ nincs vele semmi gondja, windowsot csak 1db program miatt kénytelen használni, ahogy én is. Nekem a wind 10 lesz az utolsó win, utána már megyek endeavourOS-re össze se hasonlítható a 2 rendszer gyorsaságra, nincs vele annyi macera mint egy gyári windowsal, drivereket nem kell telepíteni, minden programot amit használok egyszerre letöltök a terminálból egyszerre, nem kell semmit telepíteni. A nagy átlag ma már mobilt, tabletet használ ami szintén linux alapú csak nem tud róla(minek is kellene), mégse hallom napi szinten senkitől h mennyire rossz az android ilyen olyan verziója mint itt a windows usereknél. Amit én vártam volna egy új windows 12-től hogy írják újra az egész rendszert a 0-ról, modern hardverre. Engedjék hogy a user frissítsen amikor akar és ne a rendszer döntse el önkényesen, legyen a rendszer gyors, és használja minél hatékonyabban a hardvert anélkül hogy leterhelné azt. Engedják már el az SRGB színteret, és legyen végre 10 vagy 12bit natív szín támogatva a HDR-el, sőt legyen kötelező ilyen kijelzővel használni az új rendszert...hozzák vissza a vista üveges látványos felületet, hogy jól nézzen ki a felület, szerintem ha azt mondom hogy a windowsok közül a 7-es volt a legjobban használható kevesen fognak itt bele kötni, ezt a felületet kell visszahozni csak modernizálva. Felbontás terén is feljebb kellene már lépni, a retina kijelzőket eddig is elég jól támogatta már a win 10, ebben a linux-nak van egy kis lemaradása. Persze emiatt mindenkinek kellene vennie egy jobb monitort, ma már telefonokban jobb kijelzők vannak mint a pc userek nagyrészénél...az apple már évekkel ezelőtt retina kijelzőket használ a cuccaiban...persze ezek csak az én vágyálmaim, a MS szerint az Ai kell ide meg a TPM hogy mást se futtathass a saját pénzen vásárolt gépeden mint windowst...
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
King Unique #168 üzenetére
Aktív idöszak beállítása ellenére is futottam már W10-en olyanba, hogy azon belül zaklatott frissítéssel.
-
King Unique
titán
válasz
secretgarden #167 üzenetére
Ez eddig is úgy működött, hogy a Microsoft Store-ban többnyire az UWP alkalmazások voltak elérhetők és nem a Win32 alkalmazások, ahol az utóbbiak telepítése eddig is megoldható volt máshonnan, + létezik központi telepítéshez Ninite, WinGet és társai, az sem feltétlen csak úgy megy, hogy a szoftvergyártó oldalát kell keresgélni a gúgliban. + Amazon Appstore elérhető már a Windows 11-re is, ellenben ugye Microsoft Store és Win32 alkalmazások Androidra nem igazán.
Ja, a Chromebook és ChromeOS max. addig jó, amíg csak netezni kell, meg Docs szintű online szövegszerkesztés és társai, ellenben komolyabb dolgokra már nem igazán alkalmas, nem véletlenül nem azzal bohóckodnak az utóbbi felhasználásnál.
+ Ha megnézzük hol van elterjedtségben egy ChromeOS a Windowsokhoz képest, akkor megint nincs miről beszélni.
-
Chiller
őstag
válasz
King Unique #168 üzenetére
Aha ez mind nagyon szép gyűjtés de gondolom ezek is olyanok, mint a többi beállítások.
Egy hét, egy update, egy hullócsillag, egy porszem, és valahogyan újból visszakapcsolódik a spydowsban....
-
Arra kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mit gyűjtenek és ebből mit lehet és mit nem lehet kikapcsolni, ennek ugye elvileg publikusnak kéne lennie. Szvsz az tökre belefér, ha diagnosztikai adatokat elküld, hisz az egyes rendszerhibákat így könnyebb javítaniuk. Meg az is, ha a használatodat mérik, mert így hamarabb kiderül, hogy pl mi az a feature, UI elem amit nem használnak vagy rosszul, stb., tehát UX javításra. Persze ennek opcionálisnak kellene lennie, ahogy minden egyéb programnál. És ugye tilos lenne eladni az adatokat.
-
Semplar
őstag
Helyi adatgyűjtéssel én is kiegyeznék, cserébe egy J.A.R.V.I.S. szolgáltatásaiért.
-
King Unique
titán
• Enable or Disable Include Drivers with Windows Updates in Windows 11
• Find Wake Source for Windows 11 Computer
• Enable or Disable Modern Standby Network Connectivity in Windows 11
• How to Shut Down the Computer in Windows 10/11
• Turn On or Off Fast Startup in Windows 11
• Set Active Hours for Windows Update in Windows 11
• Schedule Restart for Windows Update in Windows 11stb.
A felsoroltak nagyja már most is beállítható a Windows 11-ben és a Windows 10-ben is, amit szükség esetén már csak alkalmazni kellene.
-
secretgarden
aktív tag
válasz
King Unique #165 üzenetére
Igen, ebben van ráció... Remélem javítanak a Microsoft Store-on, elérhetnének olyan szintre mint a Google Play Store / Apple App Store / Amazon Appstore, hogy nem kell gondolkozni hogy mit honnan telepitsen az ember / mi az illeto program hivatalos oldala, hanem kapasbol megy az ember az MS Store-ba, mert ott van minden, hivatalosan, virusmentesen stb. :-) Jelenleg eleg foghijas a dolog, plusz igy az amugy alapbol-nem-lenne-rossz-otlet Windows 11s-nek (meg ha lesz 12s-nek) sincs tul sok ertelme. Plusz ki kell talalniuk valamit, amivel tobbet nyujtanak az atlag user számára mint mondjuk egy Chromebook. En speciel otthon csak internetezek, Duolingo-zok, social media, Spotify es YT Music, YouTube, Netflix/Disney/Amazon Videos/Paramount+-t nézek, stb. Erre mindre boven eleg a Chrome bongeszo/extensionok illetoleg az Android app-ok, esetemben 5 eve otthon csak Chromebookot hasznalok es nem erzem hianyat Windosnak - ami problema lesz az MS-nek ha egyre tobben ereznek/tesznek majd igy. Szoval atlag usernek, aki nem jatszik csak PC-re kihozott AAA jatekot (illetve peldaul a Fortnite siman jathszato Amazon Luna-n keresztul Chrome OS-n is), aki nem hasznal valami bonyolult PC-specifikus programozasi eszkozt vagy specko video/3D stb szerkesztot, vagy nem hasznal valami NAV altal csak Windowsra megirt adobevallas programot stb., aki csak olyanokat csinal mint en ahogy irtam fentebb, azoknak mutatnia kellene valamit a Windowsnak, hogy miert fizessen tobbet, miert vegyen erosebb hardveru laptopot/PC-t (Windowsnak tobb kel mint mondjuk Chrome OS-nek ugyanolyan teljesitmenyhez) ha mindehhez nem is igazan kell Windows. Hogy mi az amiben a Windows tobb/jobb/szebb ami atlag usernek csak akkor elerheto ha Windows-a van (es abbol is a 12, hogy valtson 10-rol vagy 11-rol). Enelkul marad a sirankozas, hogy egyre tobben partolnak el Windowsrol, hogy nem akarnak az emberek frissiteni 12-re stb. Remelem ezuttal megoldjak a lecket jol :-) A konkurencia jot tesz a fejlodesnek :-) Ugy tunik MS most az mesterseges intelligenciara fogad nagyban, ami bejohet, de a tobbi konkurens is ugy tunik hogy erre fogad, szoval onmagaban csak MI-vel nem fog tudni kitunni szerintem.
-
King Unique
titán
válasz
secretgarden #161 üzenetére
Ez egyelőre inkább csak találgatás, nincsen semmilyen hivatalos megerősítés a Microsoft részétől, meg a cikkben előfizetéses modellt pl. a Windows 11 IoT Enterprise kiadásnál említenek, ami ugye nem egyenlő a tömegeknek szánt Home és Pro kiadásokkal. Na meg ha azt nézzük, hogy az ingyenes Windows 10/11-re váltás is többek között pont azért volt, hogy minél szélesebb tömeget lehessen lefedni, a Copilot MI Windows 10 való visszaportolása is ezért holott eredetileg úgy volt hogy csak Windows 11-ben lesz, akkor érdekes lenne, ha pont a Windows 12-nél szakítanának ezzel a gyakorlattal, ami még inkább az MI-re fog építeni.
-
ddekany
veterán
válasz
King Unique #163 üzenetére
Komolyra fordítva, ez jellemző újítások után, hogy pár már megszokott dolgokat elszabotálnak, azt rögtön észreveszi a felhasználó, de az azt (talán) ellensúlyozó újdonságokat lassabban fedezik fel. Szóval először mindig negatívabb a hozzáállás. Ez ellen a felhasználói reakció ellen jó gyógyír, ha napi szintű bosszúságokat is megcélzol (mint #101), de ezt pont nem teszik jellemzően.
Plusz először több a bug is.
-
secretgarden
aktív tag
válasz
King Unique #151 üzenetére
Lehet, semmi se biztos, ezek csak kiszivargot hirek (vagy alhirek). Masodikra egy forras peldaul: Windows 12 will not be a free upgrade, according to a new leak | Mashable
-
ddekany
veterán
válasz
King Unique #153 üzenetére
Hát mert egyre szarabbak, csak egy idő után megszokod hogy ez van...
-
yanna
addikt
Rosszul emlékszem, hogy anno arról volt szó, a Windows 10 lesz az utolsó, majd azt reszelgetik...?
-
Chiller
őstag
válasz
MasterDeeJay #146 üzenetére
Ai gyorsítás ahogy tudom videókártyán szokott lenni.
Tegnapi hír:
https://prohardver.hu/hir/amd_varatlanul_felujitotta_mobil_ryzen.html -
ddekany
veterán
válasz
MasterDeeJay #146 üzenetére
"Ai gyorsítás ahogy tudom videókártyán szokott lenni"
Eddig ez volt, de most elkezdik az Intel meg AMD a CPU mellé integrálni a gyorsítót (NPU-t), hasonlóan mint az Apple teszi M1 óta. Állítólag inference-re ez sokkal energiatakarékosabb mint a mostani GPU megoldások, de nem néztem utána.
-
King Unique
titán
-
dabadab
titán
válasz
secretgarden #147 üzenetére
Linux az itt is fehér holló,
Mármint ugye leszámítva a Chromebookokat meg az Androidokat
-
King Unique
titán
válasz
secretgarden #145 üzenetére
1) Ó hát hogyne, ha csak a Windows 11 23H2 Enterprise és Education kiadások támogatása 2026 novemberében ér véget, meg még a Windows 10 támogatása is ki lett tolva 2028-ig fizetős ESU-val, akkor nagyon is reális az előbbinél a 2025 / 2027 befejezés....
2) Ó hát hogyne, ha eddig ingyenesen lehetett frissíteni Windows 10/11-re, akkor majd pont az AI-ra erősen építő Windows 12-nél nem lehet egyáltalán, meg pláne hogy a Copilot MI tömeges terjesztése is a cél, pont azért lett / lesz még a jelenleg nagyobb elterjedtségű Windows 10-be is belerakva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Commercial Times riportja ezt valószínűsíti, de megerősített információ még nincs.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest