- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok. Van egy problémám, a cd olvasó nem ismeri fel a lemezt, állandóan kapok egy ilyet:
A megjelenéskor vettem a játékot, több száz órát toltam bele és kedvet kaptam megint hozzá, így jó pár év után.
Ja, a lemeznek semmi baja, olyan mintha új lenne.
Hallott már valaki ilyen problémáról?
Köszönöm. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
hubai1979 #5397 üzenetére
Rossz a megközelítésed. A Fallout 3 egyik legnagyobb hibája, hogy sekélyes, egyhangú és monoton benne az összes párbeszéd. Köze nincs az RPG-kben megszokott színvonalhoz. Ne hidd,hogy a New Vegas szövegeit ennyi idő lefordítani. Csak tudod ingyen vs. jól megtömve a zsebed kicsit más a sebesség. Lásd a Fallout 3 eredeti fordítása elég hamar elkészült a játék mellé, aztán egy ember, teljesen magában is újrafordította és nem kellett neki 4 év mellé, csak elhivatottság... Láttam és készítettem is már játékfordítást. Biztos lehetsz benne, hogy ennyi idő alatt már kétszer kész kéne legyen legalább...
-
hubai1979
őstag
válasz
Keeperv85 #5396 üzenetére
Nem tudom,hogy most a felindultság vagy mi beszél belőled?A kedvenc játékaim fallout 3,stalker,farcry 2-3-4,risen nagyjából ezekkel szoktam játszani.Semmi bajom,ha egy játékot az alapoktól kell kezdeni és szépen fejlődve haladni a végkifejlethez.Pl sok milió ember kedvence a gears of war sorozat,nekem a fantáziámat sem mozgatja meg.Viszont visszatérve a fallout 3-ra,mikor elsőnek játszottam vele még nem voltak meg a dlc-k hozzá és már akkor is lenyűgözött és le tudott foglalni.Utána,mikor megjelentek a dlc-k hozzá,megszereztem a goty változatot és azótától is azt nyomom.És nem akartam fikázni a sok szöveget a new vegasba,csak annyit mondtam,hogy bőven elég lett volna annyi szöveg mint a fallout 3-ba.Már 4 éve küszködnek az alapjáték magyarosításával és akkor hol vannak még a dlc-k?Maga a fordító mondta,hogy rengeteg szöveg van benne.És én azt vettem le ebből,hogy ő is soknak tartja ,a fele szöveggel is végig lehetett volna játszani.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
hubai1979 #5391 üzenetére
Végül is miért ne. Vegyük ki a maradék RPG elemet is, csináljunk belőle cső FPS-t. Ez már amúgy is elkezdődött. Minek fejlődési rendszer is? Ugyan... régi is, fos is. Kukába vele! Vegyük ki a fegyvereket is: annyira kemények vagyunk, hogy pusztakézzel simán agyonvágjuk a behemótokat is... Minek bonyolítani nemde? Lehet még jobb: nem is kell harcolni sem. Minden ellenfélnél megjelenik egy szaftos kis kivégző videó és mehetünk... mit mehetünk? Bonyolult ez a 4 gombos irányítás is! Nem lenne jobb, ha csak nézni kéne? /facepalm....
-
Ryder62
őstag
válasz
hubai1979 #5393 üzenetére
2013-as a cikk, azóta sem tudunk semmit és ha jól tudom ezt a "zárt ajtók mögött lévő F4"-et sem erősítették meg.
Jelen állás szerint: semmi infó, semmi arra utaló jel hogy egyáltalán készül, egy-két ilyen cikk napvilágot látott hogy "állítólag" de ezek is kamuk voltak vagy nem következtek be. Pl hogy állítólag a Bethesda leleplezi az E3-on a F4-et. Ezt minden nagyobb rendezvény előtt elsütik.
Summázva 2018-ig nem lesz új Fallout hiszen ha 2015-ben leleplezik onnan kell 2-3 év minimum.
Fallout 3-at 2004-ben jelentették be és 2008-ban jelent meg.
-
hubai1979
őstag
Biztos tuti lesz a játék,reméljük 2015-ben elkészűl a teljes fórdítás.Adig meg fog jeleni az új rész is, kijátszuk a Vegast utána rögtön jöhet az új. Engem csak a sok szöveg idegesít szerintem elég let volna bőven anyi mint a fallout 3 ban volt.Egy kérdésre három-négy válasz baromság.
-
hubai1979
őstag
-
Hunork
veterán
Na, jó srácok... akkor most kéne segítség. Windows 8.1 Fallout GOTY. És már háromszor fagytam le..
Mi a szösz van? Korábban nem volt gondom...Windows 7 kompatibilitásban vannak az exe cuccok.
-
xFreex
aktív tag
Én utoljára úgy kezdtem hozzá, hogy 10-es szint elérése után aktiváltam a OA DLC-T 15-ös szint után a The Pitt 20-as szinten meg pipa a BS-nek is. 25-ös szinten még aktiváltam a Point Lookout-ot, de utána már a 30-as szintet már nem értem el (ott jött volna a MZ) mikor oprendszer beállt és ment vele minden mentés.
Így nem volt rossz, bár OA-ban léptem 3 szintet. Miután kijöttem nem sok mindent csináltam és már mehettem is Pitt-be.
-
Hunork
veterán
Kérem szépen, mivel alapos alkatrész csere zajlott le a számítógépházamban, történt egy Win install is. Korábban azt hittem, elmentettem a mentéseimet, de bosszankodva jöttem rá, hogy nem. Így nincs más út, mint előre, és a mai nappal újrakezdtem!!!
Kérdésem: toljam le az alapjátékot az összes létező küldetéssel, és utána a DLC-k, vagy mehet vegyesen? (korábban csak alapjáték volt, és az Ufós kiegészítő) -
Hunork
veterán
Gyorsan gondold meg magad!
Ha fps-rpg szemmel nézem, a legjobb játék a világon! Ennyi órát még sosem öltem bele semelyikbe. A hangulat eszméletlen, a történet szintén, és a végén már minden apróságra, a legkisebb küldetésre is figyelsz. Mert annyira érdekel, hogy mi történik majd. (pl Oázis, a beszélő fa, Harold...) De sorolhatnám még. Add meg magadnak az élvezetet, a COD - BF - MOH után kifejezetten üdítő lesz!
-
-
op.erik
aktív tag
Tedd csak fel újra, nem tudod milyen élményektől fosztod meg saját magad!
Véleményem szerint, ezeket használd, és játszd végig ilyen sorrendben, akkor tuti nem lesz kiábrándító a Fallout 3:1. Broken Steel DLC
2. Point Lookout DLC
3. Operation Anchorage DLC
4. The Pitt DLCA Mothership Zeta egy olyan sztori hosszabbító kieg, nekem nem jött át, egyszer végigvihető...
Persze a DLC-ket én nem is kezdtem el asszem 10-15-ös szint alatt, mert irdatlan nehezek, de erre asszem figyelmeztet is a játék, bár az lehet hogy csak a New Vegas-ban van...
Persze ha kicsit beleásod magad a Fo3 világába, modolhatod is, ezen az oldalon sok hasznos dolgot lehet találni.
-
deedee
őstag
ááááá gyerekek! ez az ufós dlc egy ratyli
annyira felhúztam magam rajta, hogy le is töröltem az egész játékot.
talán rossz napom volt és kevés türelmem az egészhez, nem tudom...erről ennyit.
pedig nagy reményekkel ültem le a gép elé a játék kapcsán.
majd talán egyszer még előveszem a fiókból, ha el nem feledkezek róla teljesen -
deedee
őstag
igen, elkapott a vonónyaláb
akkor ezek szerint egyből a story közepébe csaptam bele
értsem úgy, hogy a dlc végén visszamegyek a hajóra és egyszerűen feltankolok/keresgélek töltetet a fegyókhoz? séta-fika az üres hajón?
-
-
deedee
őstag
Üdv!
Most kezdtem a játékot.
Apám keresése helyett azonnal kimentem a pusztába valami rádiójel miatt és hamarosan belebotlottam az ufókba.
Ezek szerint akkor most éppen egy dlc-t csinálok?Úgy okoskodok, hogy a jó drága ufó fegyvereket majd eladom, ha kifogy a töltet belőlük. Mert ugyebár nem lesz majd hozzá töltet a játék többi részében, ha jól okoskodok... Vagy tévedek?
-
genndy
addikt
válasz
laceszgamer #5358 üzenetére
Az összes .esm-et és .esp-t, ha a textúrákat is magyarul akarod akkor a .bsa-kat is.
-
laceszgamer
addikt
Valaki meg tudja írni, hogy a magyar GOTY-ból mit kell másolni Steames kiadásba?
-
genndy
addikt
válasz
laceszgamer #5354 üzenetére
Steamesben nincs benne a magyar nyelv. Hivatalosan úgy lehet magyarrá változtatni, ha a dobozos GOTYdból (feltéve hogy megvan) kicseréled a fájlokat (én így csináltam).
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
laceszgamer #5354 üzenetére
Szia!
Azt nem tudom megkapta-e a hivatalos fordítást, de ha nem, akkor wareznak is minősül továbbközlése. Hülye szabály, de ez van. Ám van megoldása, ugyanis Bassman lefordította újra az egészet >>> [link]
-
laceszgamer
addikt
Egy apró kérdés: A Steames GOTY kiadásban van magyar nyelv, illetve ha nincs akkor honnan lehetne beszerezni a bolti GOTY-nak a nyelvi filejait?
-
Ryder62
őstag
válasz
Beerdrinker #5352 üzenetére
Mostanában minden hétvégén előveszem a játékot. A cél: felfedezni az egész térképet 100%-ra.
100 óra alatt nyugat DC úgy ahogy megvan és Megaton körüli területek. Kb a map 10-15 %-ka. És még ott vannak a DLC-k is.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bandiras2 #5349 üzenetére
Hivatalosan magyarul jött a GOTY, benne a DLC-k is. Nem tudom ki készítette a netes verziót, mert egy embert ismerek, aki foglalkozott a fordítással (Bassman), de ő tudomásom szerint nem a GOTY változathoz igazította, hanem külön újrafordította az alapjátékot és külön a kiegészítőket is. Ebből adódhat esetleg némi inkompatibilitás...
-
bandiras2
senior tag
GOTY verzióra nem bírom felerőszakolni a magyarítást. Töltőképernyőn fagy, ALT-CTRL-DEL-lel is csak alig lehet visszatérni a programkezelőbe. Először azt hittem a live csinálja, de egy mod-dal kiiktattam, ez működött, de ugyanúgy fagyott. A diavetítés megy, a zene szól, de semmire nem reagál. Ha leszedem róla, akkor megy. Valaki? Nem akarok most 5000+ Hsz-t végignézni.
-
GypsFulvus2
őstag
Hát nálam nem. Azt az ini hack-et jól ismerem, nem segített sem az, sem az a 6-8 fejlettebb módszer sem, amit kipróbáltam. Pár ezer hsz-el ezelőtt tucatnyi oldalon követheted a különféle unoff patch-ek, driver cserék, ini hackek, memóripucoló modok és egyebek történetét, ha van türelmed visszalapozni (nekem nincs
). Végül föladtam.
-
genndy
addikt
válasz
GypsFulvus2 #5343 üzenetére
Pedig megy bármi alatt szépen, csak a többmagos procikkal van baja. Szerencsére ez egy ini-hackkel orvosolható.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Keeperv85 #5341 üzenetére
Jól mondja gendy, az összes TES-ben u azok az arcok tolják a szinkront. Pl. az összes redguard hangja hagyományosan Michael Mack, aki a TES Adventures: Redguard főszereplőjének, Cyrusnak kölcsönözte a hangját. Viszont a bugosságot illetően igazad van: utoljára még Win XP alatt tudtam végigjátszani, Win7 alatt nem sikerült az állandó crashelés miatt (pedig eredeti angol GotY).
-
Keeperv85
nagyúr
A GOTY más kategória, más csapat dolgozott a DLC-k fordításán és belejavítottak az alapba is. Az első magyar verzióban a "pince, óvóhely, menedék" verziók váltják egymást játékon belül.
Nekem a TES játékokban nem tűnt fel, hogy két karakternek ugyan az a hangszínész jutott volna...
-
genndy
addikt
válasz
Keeperv85 #5339 üzenetére
Akkor nem tudom milyen magyarítással játszottál, de Menedéknek lett fordítva. A GOTYban legalábbis tuti, mert nekem az van meg.
Az utolsó az pont az a bejárat, ahol a sugárzás miatt nem lehet bemenni. Bug, de nekem pl. eszembe se jutott a felderítése után visszamenni sehova, főleg nem a 87-be.
Egyébként nem véletlenül készül unoff.patch minden Bethesda játékhoz. Igaz az elcseszi a magyarítást.
A színészek kevesen vannak, de ez minden TES/Fallout játékban így van. Így is elég drága lehet a szinkron. -
Keeperv85
nagyúr
Én viszont az én 2*250 órásomban pont szinte mindbe...
Pl:
Mind közül a kedvencem: [link]
Ez a lista az, amik javítások után is megvoltak... Ezt már csak megkoronázza, hogy kb 20 hangszínésszel vették fel az egész szinkront.
A fordítással pedig az a gond, hogy a fordító csapat angolul tudott, csak éppen soha sem játszottak az alapjátékokkal, így stílusidegen lett. Mindennek volt már tökéletes és megszokott magyar neve, így a "101-es pince" után szerintem joggal fogtam a fejem...
-
genndy
addikt
válasz
Keeperv85 #5334 üzenetére
Ez viszont nem a fordítók hibája. Ha nem kapják meg a szövegek mellé a játékot, akkor nincs min tesztelni... lefordítják a pakkot és kész. Csoda ha kitalálják hogy melyik szöveg hol fog megjelenni (főleg az egyszavasoknál tud ez jó móka lenni. Aztán vagy eltalálja vagy nem).
Bugtenger? Lehet, de a 3-4 db 70-80 órás végigjátszásomban egybe sem futottam bele. -
Ryder62
őstag
Bobbleheadeket láttam minap fent a Beth oldalán 15 $/db.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
GypsFulvus2 #5333 üzenetére
Elvileg ilyen finomságokból áll: water, sugar, carbon dioxide, acid citric acid E 330, flavouring, flavouring: caffeine, guarana extract, vitamin blend: niacin, vitamin B6, biotin, vitamin B12; flavouring: quinine, colour brilliant blue FCF E 133.
A kinintől elvileg "világít" black light alatt, habár én nem próbáltam.
-
Keeperv85
nagyúr
Mármint az alap, tehát a gyári kiadás mellé járó magyarítás? Katasztrofális... annyira sem tesztelték le, hogy tudják, hogy melyik szöveg nem fog majd megjelenni a játékban. Nem véletlen fordították le újra az egészet azóta már...
Mellesleg a magyar kiadásra magyar kiadás mellé járó patchek is kijöttek (valamelyik US vagy lehet UK lemezzel kompatibilis), de ez azon a tényen mit sem változtat, hogy a játék továbbra is bugtenger...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #5330 üzenetére
Bár nagy barátja vagyok az újrahasznosításnak, a mi éghajlatunk szerencsére nem annyira arid, hogy ilyesmivel kellene próbálkoznom.
Azt a kék löttyöt azért nem szívesen kóstolnám meg, kivéve, ha curacao-ból készítetted. -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
sqpp
őstag
Ebbe egyébként milyen folyadék van?xD
Iható? -
Az EU-s Collector's Edition-hez csak Bobblehead volt, meg képeskönyv, pedig az amcsihoz elvileg volt még póló és Nuka Cola is.
A Survival Edition-höz jár még PipBoy. Quantum szerintem nem hivatalos motyó. De jó lenne, ha lenne nekem is.
Ej, fakk, lehet, újra nekiállok FO3-zni...
-
xFreex
aktív tag
Azé vannak fanok na ...
-
op.erik
aktív tag
-
genndy
addikt
-
op.erik
aktív tag
Ha megvan a GOTY kiadás, az alapból tartalmazza a legfrissebb javítást és pluszban az összes DLC-t. Nem tudom magyarul milyen a játék, szerintem nem érdemes azzal vesződni, eredeti nyelven sokkal jobb... Legalábbis én beszélek angolul, és sokszor sokkal sz*rabb a fordítás. Amúgy ma már ha nem boldogulsz egy játékkal felmész a netre és megkeresed hozzá a walktrough videót.
-
csaba951
veterán
válasz
westcoastog #5316 üzenetére
Valamelyik config fájlban a CPU-ra vonatkozó bejegyzést kell csinálni, és akkor atomstabil. A magyar is. Ha ez nincs meg, akkor baromi gyakran összeroskad, legalábbis AMD kártyán.
-
westcoastog
veterán
válasz
csaba951 #5315 üzenetére
Kettőt és könnyebbet, még valamikor 4 éve ha játszottam vele.
De szerintem felmentem a patchelj.hu-ra és leszedtem őket onnan.Itt a fórumban nem írtam róla, de iszonyat sokat összeomlott a tört játék, aztán megvettem az eredetit, az is úgyan úgy crashelt állandóan.
Meg úgy emlékszem sokat túrtam a guglit is ér arra jutottam hogy a magyar verzió ilyen fos csak.
-
csaba951
veterán
válasz
westcoastog #5314 üzenetére
És honnan szedtél hozzá patch-t???
-
westcoastog
veterán
válasz
csaba951 #5313 üzenetére
Az enyém a játék, én adtam oda neki, feltelepítettem rá az összes patchet, sőt tört dlc-ket pakoltam fel hozzá, játék ugye eredeti, úgy emlékszem a szimulált kisvárosnál crashelt sokat a játék, de én végigvittem vígan, annyi hogy a dlc-k felirata angol volt.
Amúgymeg sqpp haverom, ne a főküldetést vigyed mert úgy rohadt hamar vége lesz.
-
csaba951
veterán
Pont ezért írom, hogy már most az elején hagyd abba, amíg nem öltél bele sok időt!
Ez egy olyan játék amibe simán bele lehet tenni 200-500 óra játékidőt. És baromi idegesítő lenne, mondjuk 80 óra játék után azzal szembesülni, hogy egy hiba miatt nem tudsz továbbmenni. Ami ugye lehet, hogy egy patch-ban már javítva van, csak a patch nem fog felmenni erre a változatra.
Szerez be egy GOTY változatot (magyar vagy nem, ebből a szempontól mindegy), azzal nem lesz gondod! Ezt meg felejtsd el. Nem hiába szórták ki az utolsó darabokat 500-1000 Ft-os áron!
-
csaba951
veterán
Szerintem még most fejezd be akkor a játékot, amíg nincs benne sok időd!
A magyar alapkiadás gyárilag végigjátszhatatlan. Gyári patch-ek nem jók hozzá, mert ez egy külön változat. A GOTY változattal nincs ilyen gond, az már tartalmazza a legutolsó patch-et is és sokkal stabilabb is. DLC-kel nem kötelező játszanod, ha akarsz akkor igen, de egyébként nem.
-
sqpp
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #5308 üzenetére
Neeem, én úgy értettem azzal nem is nagyon szeretnék játszani, mert nem szeretem az ilyeneket.
-
sqpp
őstag
Még nem vásároltam meg, jelenleg ez a haveromé. Neki csak a sima van meg.
De majd tervezem a game of the year változatot is későbbiekben. Azt is hallottam hogy pár patch feltelepítése sem árt. Bár eddig még nem vettem észre hibákat. Mindenesetre tetszik a játék meg a története is. Mindenképpen végig viszem, utána pedig a DLC-ket is. Bár a földönkívülistől kicsit tartózkodom
Utálom a kis nyomorékokat. És hát már láttam róla gameplay-t. -
sqpp
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jelenleg a Hír rádióban vagy hol vagyok és már megszereztem az antennát, ezt kell majd valahova elvinnem. Hát mit nem mondjak bazi sok szuper mutáns volt.. Majd azért innen már kezdek jobban boldogulni!
Mindenesetre nagyon tetszik a játék! De hát Bethesda az BethesdaSzerintem máig nagy játékokat alkotott. Elder Scrolls széria, Fallout széria és még sorolhatnám ... Amúgy a története is nagyon bejön.. Már játszottam vele havernál régebben. Csak most lett munkám és fizum arra, hogy vegyek egy normálisabb gépet, így most 2004-től szinte minden játékot végig kell vinnem...
-
xFreex
aktív tag
Hogy érted, hogy nincs fegyvered? Akkor hogy jöttél ki a menedékből? Legalább a vigyázó szekrényét foszd ki.
Ha pénz kell akkor van egy apró glitch amivel hozzájuthasz néhány tökéletes álapotú menedék páncélhoz. Ha érdekel elmondom.Ahogy mész le a tavaszvölgy romjai közt, ne felejtsd el átnézni a ládákat, szekrényeket, bőröndöket, postaládákat. A kereskedők meg mindent megvesznek, csak maximum sokat kell futkoznod, mert a konzervdobozok, üresüvegek nem sokat érnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- Elektromos cigaretta 🔞
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged